Masabaşı_Sohbetleri & Ağaç_Ev

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Edmond ayağa kalktı, kadehini eline aldı. Slach'ın gözlerine bakıyordu.

"Büyücülerin zaaflarını bilirsek plan yapmamız daha rahat olabilir. Göründüğü kadarıyla bitkilerle ilgileniyorlar. Bu onlarda tutku haline gelmişse, az bulunan bitkileri satan bir tüccar onlarla konuşabilir. Bu ilgilerinide çekebilir.

"Bu adamları tanımıyoruz Slach. Kimler, ne kadar yetenekliler, kimlerle çalışıyorlar. Bence bunlar çok önemli. Bu adamlara yaklaşmalıyız, yaklaşmak içinde onları tanımalıyız. şu anda asıl işime bunlar yarar, evin planları değil. İşler istediğim gibi giderse, yeri geldiğinde planları onlarda verebilir. Kendi elleriyle. Ama bütün bunlar için, onları...tanımak...lazım..."
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

"Büyüden anlayan birini bulmadan önce büyüye yönelik plan yapamayız. Ve bana sorarsan en mantıklı plan bence 3. plan. Belki büyücüleri kandırabiliriz ama bu bile yeterince zorken sandığı onların çalması imkansız. Bu işi uzman birileri yapmalı. (Bunu söylerken kendisine baktı.) Çok fazla insana da gerek yok. Sen ve Ed büyücüleri kandırırsınız, diğerleri de bana kalacak mecburen."

...

"Planları kendileri verebilir mi? Bu nasıl olacak dostum? Madem öyle bir yeteneğin var, neden planlar yerine sandığı doğrudan almıyorsun?" dedi Rebore yarı sinir yarı alayla. Neden böyle dolambaçlı karmaşık yolları seven adamlar var ki?

"Ama diğer söylediklerine katılıyorum. Onları tanımalıyız. Ne olduğunu bilmediğimiz bir düşmana karşı elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidemeyiz. Onları tanıma işini size bırakıyorum. Ama işin geri kalanında sandığı klasik yollarla çalmalıyız bence. Tabii eğer iş oraya kadar gelirse.."

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
ussiyiness
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ussiyiness »

Ragth sandalyesine boylu boyunca yarı uzanır, yarı oturur dururken hafifçe planlara doğru eğildi, ve sorularını sıralamaya başladı:
"dışardaki kuyu ve samanlık hakkında bilgiye ihtiyacım var. boyutları, nitelikleri, ne amaçla, ne kadar sıklıkta kullanıldıkları, nasıl kullanıldıkları. ayrıca 1. katta büyük salonla hizmetkarlar odasının arasındaki oda da neyin nesi?! ve büyücülerin akşam ne gibi bi düzen izlediklerini bilmek istiyorum. nereye giderler, nerde uyurlar, bunun gibi ayrıntılar. 2. kattaki kuzeye bakan helaların ufak da olsa bi penceresi var mı? içerde, bahçede nöbetçi veya domuz var mı? seçilmiş çocuklar nasıl seçiliyor?"

sonra Raght tekrar sandalyesine yayıldı, derin bi nefes alarak mırıldandı:
"aslında içeri girmek bana işin kolay kısmı gibi geldi, esas zor lokma "hedef"i çevreleyen 4 duvar! onu geçmek için içerden bilgiye ihtiyacımız olacak!"

sonra Edmond'a göz ucuyla bakıp; "işte beni aşan bi olay!" dedi. bu Edmond'a bir iltifat niteliği taşıyordu.
şarabını içerek gözünü tavana dikti, umarsızca masanın yanına boylu boyunca uzattığı botlarından birini çıkarmış, yırtık çorabından çıkan başparmağını sallıyordu...
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Slach oturduğu sandalyeden kalktı ve düzenbaz topluluğunu üzerinden gözlerini kaçırıp haritaya dikti ve konuşmaya başladı.

" Sorularınızın hepsinin yanıtını veremem hatta bir çoğunu veremem bunu için gözlem gerekicek bana şimdiye kadar o kadar çok gözlem konusu saydınız ki hangisinden başlayacağımı şaşırdım. şimdi öncelikle eve girmeden gözlenebilcek şeyleri tek tek söyleyin.Unutmadan hatırlatayım 29 gün süremiz var inceleme işini kaç günde halledeceğiz onu da söylerseniz daha iyi olur."

Not: Arkadaşlar herbirnizden böyle bir lisete bekliyorum ama madde madde yazın benim için görme açısından kolaylık olur. :)
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

"Ã?ncelikle kafama takılan bir şey var, bu bitki odası da nedir? Evin içinde bitki mi yetiştiriyorlar. Sera türü bir şey mi? Bu bitkiler nasıl sulanıyor, nasıl güneş alıyor? Bana çok saçma geldi de.."

"Gözlemlenecek şeylere gelirsek;
  • Ev hangi büyülerle nasıl korunuyor,
  • Evde kaç kişi kalıyor,
  • Evde kalanların düzenli alışkanlıkları neler,
  • Eve dışarıdan sürekli veya zaman zaman gelen var mı, varsa kim,
  • Kaç köpek var,
  • Geceleri hangi odalar boş kalıyor,
  • Pencerelerde parmaklık var mı,
  • Evin bir bodrumu var mı, varsa girişi nereden,
  • Evin alternatif bir girişi var mı?
Aklıma ilk gelenler bunlar. Araştırma için 1 hafta ayrılsın bence. Böylece haftada bir gelen-gidenleri de kaçırmamış oluruz."

Cevapların ardından düşüncelere gömülecekti Rebore. Kafası acaba hangi hinliklere çalışıyordu, kim bilir..

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Rebore'un sözlerinden sonra, Edmond belli belirsiz gülümsedi. "Ed? şarap etkisini göstermeye başladı anlaşılan.

"Planları almak, sandığı almaktan daha kolay olabilir, yada tam tersi. Durum ne gösterir bilmiyorum ama imkanım olursa tabiiki planları değil sandığı almayı tercih ederim. Bunun nasıl olacağını ayrıntılı olarak düşünmek için oldukca erken."

Bu sefer gülümsemesi oldukca belirgindi. " Benim burda anlatmaya çalıştığım, şu anda, bazı bilgilerin planlardan daha çok işe yarayabileceği."

Ragth' döndü "Beni şımartıyorsun Ragth... Odanın girişini aramamız gerekebilir, aramak için zamana ihtiyacımız olabilir, plan yaparken bunlarıda dikkate almamız gerekebilir. Yada aradığımız şey aslında o odada değildir.

"Kafamda şekillenen bazı fikirler var. Elde edeceğimiz bilgiler sayesinde, kafamdaki planın ana hatlarını oluşturabilmeyi umuyorum."

Rebore öğrenmek istediklerini sıralarken, Edmond onu dikkatle dinledi, sandalyeye oturdu, Ayaklarını uzatıp kollarını göğsünde çaprazladı.

"Bunlar mutlaka işe yarayacaktır ama benim aklımdaki sorular daha başka

* Büyücüler kim, geçmişte neler yapmışlar? En son bulaştıkları mesele ve en çok dikkat çeken maceraları ne?

* Ne kadar yetenekliler?

* Bağlantıları ne? Kimlerle çalışmışlar? Dostları, düşmanları kim? Kimden çekinebilirler?

* En önemli sorulardan biri; şu sıralar neyin peşindeler.

* Malum odadaki şeyi çalmamızı kim, neden istiyor ve çalmaya çalıştığımız şey ne? Her iki taraf içinde ne anlama geliyor?

* Yönelimleri ne?

şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorularımın hepsine cevap vermeyebilirsin Slach yada cevap vermeye yetkin olmayabilir. Seni anlarım. Sadece öğrenmek istediklerimi sordum. Sende beni anla."
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

"Edmond sorularına yeterice iyi cevaplar veremeye bilirim.

Bu gireceğimiz ev çok eski zamanlardan beri bir aile kalıyor ev büyücülük sanatına yatkın çocuklara eğitim veriliyor. Pek maceracı bir aile sayılmazlar. Başlarında oldukça yetenekli bir adam var. İş konusunda bu konuda bilgim yok fakat büyüklerden biri arada çıkıp köydeki çocukları topluyor. Yönelim olarak sanırım kötüler"Elile çizim üzerirndeki pentagramı gösterdi." Hmm bağlantılarım hakkında bilgi veremem. Aradığımız şey bir sandık içinde ne olduğunu bilmiyorum ama isteyen adam için önemli olduğu kesin."

"Edmond peki evi dışarıdan gözlem için neye öncelik verilmesini istersin. "
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Edmond düşünceliydi. Ayaklarnı topladı, başını ellerinin arasına aldı. Masaya dayadığı dirsekleri uzun saçlarının arasında kayboluyordu. Sonra doğruldu;

" Rebore'un söylediklerinden başka, evdekilerin dışarıyla olan ilişkileri işimize yarayabilir. Alış veriş, tamirat için içeri girenler vb. Nede olsa eve dışardan biri olarak yaklaşacağız... Eski bir tanıdık yada tanıdık tavsiyesiyle eve giden biri olabilirdik ama bunun için yeterli bilgiye sahip değiliz.

şimdilik öncelikli olarak evin dışardakilerle olan ilişkisinin araştırılması uygun olacaktır, en azından ben böyle düşünüyorum."

Kadehindeki şarabı fondipledi.

"Gizlice girmekten başka, eve girmek için planı yada fikri olan var mı?"
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Slach düşünceli görünüyordu olaylar giderek dolambaçlı hale geliyordu. Planın başı daha yakalanamamış gibi görünüyordu. Plan sürekli değişiyordu bazı basamaklar atlanılıyordu. şimdilik içeri girme konusunu aklından sildi. Edmondun düşünceli bakışlarına odaklanmıştı. Gözleri Edmonda baksada aslında bu bakışlar anlamsızdı. Daha sonra arkasını döndü ve pencereden batan güneşin kızıllığını izledi.

Edmoda bir cevap vermesi gerekiyordu ve vücudunu döndürmeden sadece kafasını yarım çevirerek konuşmaya başladı

" İçeri girmek için önce izlemek lazım bu bilgilerle içeriye girmek intahardan başka bir şey değil. Kimseninde böyle bir görevi kabul edeceğini sanmıyorum."

Not: arakdaşlar başka bir planınz yoksa FrontsideAir'in söylediklerine dayanarak gözlem yaptıracam
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

"Aslında eklenecek birkaç sorum daha var," diye ekledi Rebore. Ã?antasından bir defter ve kalem çıkarmış listesini yapmıştı. "Akılda tutmak zor olur diye kağıda yazdım," diyerek kağıdı kopardı ve Slach'a uzattı. Listede karışık bir yazıyla şunlar yazıyordu;
Liste: wrote:Gözlenecekler
  • Ev hangi büyülerle nasıl korunuyor,
  • Evde kaç kişi kalıyor,
  • Evde kalanların düzenli alışkanlıkları neler,
  • Eve dışarıdan sürekli veya zaman zaman gelen var mı, varsa kim,
  • Kaç köpek var, cinsleri ne,
  • Geceleri hangi odalar boş kalıyor,
  • Pencerelerde parmaklık ve pervaz var mı,
  • Evin bir bodrumu var mı, varsa girişi nereden,
  • Evin alternatif bir girişi var mı,
  • Evin çatısı kiremit mi, düz mü, çatıda giriş var mı,
  • Evin zemini neyden?
Araştırma süresi 1 hafta
"Ayrıca bu bitki odası da beni kıllandırdı. Bitki odası hakkında ne biliyorsun, Slach?"

Güneş batarken uzun uzun esnedi Rebore. Sağlam kafa için sağlam uyku gerekirdi ve iyi bir uyku için de iyi bir akşam yemeği gerekirdi. Yemekte ne yiyeceklerini düşünerek aç karnını sıvazladı.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Slach arkasını dönüp rebore'ye baktı. Daha sonra gözlerini haritaya dikti ve üzerinde parmağıyla çizgiler çizdi.

"Hmm aslında o oda hakkında bu planlardan bile oldukça şey öğrenilebilir. 2 tane bitkiyle ilgili olda ve biri kapısız odanın yanında " Slach'ın yüzüne oldukça belirgin bir gülümseme ifadesi yerleşmişti. " Girişi bu oda da bir yerde olmalı. Evet evet pencereler de beni doğruluyor bitkilerle dolu bir oda için az pencere var. "

Slach kendisi için en zor bölümün hallolmuş olmasına oldukça sevinmişti. İçinden 'Eee bunu kutlamak lazım ' dedi ve ardından Yavaşça toplantı odasından ayrılıp sarmaşıklarla gizlenmiş mutfağa girdi. Kısa süre sessizlik olmuştu fakat daha sonra elinde bir kadeh ve şarap testisiyle geri döndü.

"şaraplarınızı tazelememi istestersiniz herhalde. İnsan bunu içtikçe daha iyi düşünmeye başlıyor değil mi" dedi ve ardından tiz sesiyle kahkaha attı.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

"Evet, evet. Bana da hem dışarıda sera olması, hem de evde bitki odası olması garip gelmişti. Hem bunun ışıklandırması, toprağı sulaması falan var. Evde, hem de en üst katta bitki yetiştirmek çok garip geldi."

Gülümseyerek bir kadeh daha şarap almak için kadehini uzattı. Fazla şarap onu çarpabilirdi ancak bu bir kutlamaydı, bir zarar gelmezdi.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Edmond planları tekrar inceledi. Rebore'a sonrada Slach'a baktı. şaşkın olduğu her halinden belliydi. Sol elini beline dayadı. Sağ eli ile suratını kaşırken bir yandanda tavana bakıyordu. Sonrada gülümsemeye başladı.

"Tebrikler... Etkileyici ve düşündürücü. Ne yalan söyleyeyim olaya sizin bakış açınızdan bakmamıştım. şuan baktığımda dahi ele avuca gelir birşeyler göremiyorum. Bitki odası derken; burası bitkilerin yetiştirildiği bir yerde olabilir, saklandıkları bir yerde. Bitkilerle çeşitli deneylerin yada işlemlerin yapıldığı bir oda da olabilir. Bu evde yaşayanların bitkilere olan ilgisi aşikar. Önemli gördükleri şeyleride evin güvenilir biryerlerine koyabilirler. Kapısız oda güvenli bir yerdeyse, kapısız odanın yanı da güvenli bir yer olabilir.

"Belliki benim göremediğim şeyleri görmüşsünüz yada ben aşırı temkinli davranıyorum. Ama bütün bunlar tabiiki başarınıza gölge düşüremez. Tekrar tebrikler"

Edmond bunları söylerken kadehlere şarap koyuyordu. Rebore'un kadehini aldı ve sahibine uzattı.

"şarap ve etkisi. Sanırım söylenecek başka söz yok :) "
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

"Hımm, aslında temkinli olma konusunda haklısın dostum. Bitki odasındaki şekillere bakınca biraz bahçeyi andırdığını düşünmüştüm ancak bu teoriyi çürüttüysek o zaman bunun da böyle olmaması gerekirdi."

Slach'a dönerek devam etti, sözleri kaygılı gibiydi:

"Bu planları nereden buldun dostum? Bulduğun kişi güvenilir biri mi? Odaları ve resimleri gördüklerine dayanarak mı çizmiş? Eğer bu eve girme konusunda tek güvencemiz bu planlarsa bunlara ne kadar güvenebileceğimizi de bilmeliyiz, değil mi?"

Biraz neşelenerek devam etti, şarabın etkisini gösterdiği aşikardı:

"Bir de eğer araştırma yapacaksak ben bu son kat hakkında daha fazla bilgi istiyorum. Sonuçta çalacağımız şey orada ve eğer kapı düşündüğümüz yerde değilse bilmediğimiz bir yerde kapı aramak zorunda kalmak istemem."

Sözlerinin sonunda tekrar ciddileşerek düşüncelerine döndü ve kadehinden küçük bir yudum daha aldı.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

" Aslında benim aklımda iki yer vardı bir o çocuk yetiştirilen oda ki oradaki çocuklar orayı koruyan canlı tuzaklardı yada bitki odasıydı ki bu bana uzak bir hedef gibi gelmişti fakat botanik bahçesini görünce fikrim tamamen diğer tarah kaydı."

Slach ağaç evin penceresinden esen rüzgarla irkildi ve pencere yi kapatmak içni arkasını dödü hava kararmaya başlıyordu.

"Başka izlememiz için öneri yoksa hepimiz istirate çekilelim. Yarın evi izlemek için yola çıkmamız gerekiyor değil mi ? Sağdaki kapıyı takip ederseniz odalarınıza gidebilirsiniz. İstediğiniz boş bir odaya yerleşin."
Post Reply