Belgariad
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

Bn de çok severek okumuştum iki seriyide, bence çok güzel iki seri idi. içinde bir çok farklı ve çoğu zamn komik öğeler bulunuyordu. Seriyi birçok defa baştan okudum. Garion un İpek le beraber şalgamları satmaya gittiği yerde ipek garion için "öksüz" diyormuş fakat bn her seferinde bunu "öküz" diye okuyormuşum meyerse. 3. okuyuşumda anladım yanlış okudğumu, salaklığıma hatırladıkça gülerim. 
Belki katılmayabilirsiniz ama Malloryon sanki Belgariad'ı tekrar ediyorum.Bana bıkkınlık geldi biraz....Üstelik aynı tip espri ve diyaloglar İpek'in Kadife'yle muhabbeti bıkkınlık getirdi.Belgarath ve Polgara'nın da büyücünün allahı olması daha bir sinirime gidiyor.Kardeşim insanın bir zaafı olur di mi?Yok.Bir bakıyorsun Polgara Aldurla denizden çıkmış bir bakıyorsun UL gelmiş.Eddings ustanın elenium ve tamulisine söz yok ama Malloryon Belgariad'a göre başarısız bence....Tabi gene de büyük konuşmayayım çünkü sadece ilk iki kitabı okudum
Ama diğer okuyucuların çoğundan da benzer tepkileri aldım.Bilmiyorum ya siz söyleyin seri 3.kitaptan itibaren güzelleşiyor mu okuyayım mı?
-
VENOMVALEK
- Kullanıcı

belgariad ve malleron bir klasiktir. bence tüm sistemleri güzel oturtmuşlar. tek gıcık olduum prenses ce'nedra ydı. kendiside bilmesine rağmen aşırı şımarık davranıor, hatta 24 yaşında batının hükümdarının eşi ve 1 senelik bir anne olarakta kocasına şımarıkça dil çıkartıordu. onun dışında kitaplar çok iyidir. bildddim kadarıyla belgrath ve polgara kitaplarından sonra birde rivan codex die bişey yazmış ama emin deilim.

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

David ve Leigh Eddings tarafından yazılan Rivan Codex, Belgariad ve Malloreon serilerinin arka planlarının anlatıldığı bir kitaptır. Serilerin geçtiği dünya daha ayrıntılı anlatılmıştır. Eski yazılar ve kutsal kitapların dışında ülkelerin sosyal ve ekonomik yapıları, tarihleri ve ırklar hakkında oldukça detaylı bilgiler mevcut. Ayrıca Belgariad ve Malloreon'u yazarken yaptıkları çalışmalar da anlatılmış sanırım.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Teşekkürler bilgilendirme için.WizardOfQuarks wrote:David ve Leigh Eddings tarafından yazılan Rivan Codex, Belgariad ve Malloreon serilerinin arka planlarının anlatıldığı bir kitaptır. Serilerin geçtiği dünya daha ayrıntılı anlatılmıştır. Eski yazılar ve kutsal kitapların dışında ülkelerin sosyal ve ekonomik yapıları, tarihleri ve ırklar hakkında oldukça detaylı bilgiler mevcut. Ayrıca Belgariad ve Malloreon'u yazarken yaptıkları çalışmalar da anlatılmış sanırım.

-------------------------------------------------------------
UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
-
BLACK HAND
- Kullanıcı

Benim de çok hoşuma gitmişti ama ilk üç kitaptan sonra biraz çocuklaşıyordu sanki anlatım size de öyle geldi mi yoksa bir tek ben mi öyle hissettim?
Bir de bir kahramanın çocukluğundan başlayarak gelişimini izlemek eğlenceliydi baya...
Bir de bir kahramanın çocukluğundan başlayarak gelişimini izlemek eğlenceliydi baya...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>