En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

seraphima wrote:Vampirlerle ilgilenenlere Elizabeth Kostova'nın ''Tarihçi'' adlı kitabını önerebilirm..

Bu arada ben de vampircilere Ann Rice'ın üçlemesini öneriyorum:

-Interwiew With The Vampire
-Vampire Lestat (Türkçesi Vampirin şarkısı olarak basıldı)
-Queen Of The Damned

Tabi tahmin ediyorum ki, pek çok vampir hayaranı arkadaş Ann Rice'tan haberdardır.....
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Dalmer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dalmer »

en son dün dlden Silah Kardeşliğini bitirdim pek öle abartı bi güzelliği olmamasına rağmen sonuçta Ejderha Mızrağı ne bekliyebilirsinki
One Day You Will Be Death...

Why Not Today?
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Hitlerin psikopatolojisi diyorum ve başka da bir şey demiyorum. Yazarı Walter C. Langer..

Adolf Hitleri ruhbilimsel olarak incelemişler. Yaşam tarzını içindeki nedenlerini ve nasıl Adolf Hitler oluşunu anlatıyor.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Elric Melithleyn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elric Melithleyn »

Ursula le guin in mülksüzler(dipossesed)okudum mükemmel anlatım süper karakterlerde çok iyi ama yarı fantastik düpedüz anarşizm anlatılmış kollektivist anarşizm hiç bir kitaptan bu kadar etkilenmedim biz bu dünya düzeninde gerçekten yaşıyormuyuz ya kadının anlattığı toplum mükemmel tabi öznel olarak ama genede 20.yüzyılın en iyi romanlarından biri okumanızı şiddetle tavsiye ederim :)
Lil waela lueth waela ragar brorna-Lueth wund nind kyorlin elghin!
EphiNee
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EphiNee »

Daeya wrote:Hitlerin psikopatolojisi diyorum ve başka da bir şey demiyorum. Yazarı Walter C. Langer..

Adolf Hitleri ruhbilimsel olarak incelemişler. Yaşam tarzını içindeki nedenlerini ve nasıl Adolf Hitler oluşunu anlatıyor.

evet onu ben de sevmiştim ama yine de savaştan hemen sonra ve amerikalı ve taraflı bir yazar tarafından yazıldığı gözden kaçmamalı...
Ielenia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ielenia »

Amin Maalouf-Semerkant

Tarih öğretmeninin zoruyla 2. kere okudum.İlki kadar zevk aldım.Ne diyeyim?Ã?mer Hayyam'ın Ruabiyatının öyküsünü anlatıyor..
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

ferrarisini satan bilge

kesinlikle herkes okumlı derim bu kitabı
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

kitap adı: kuşku mevsimi
yazar: stephen king

Kitap 3 öyküden oluşuyor. ilk öykü gerçekten çok başarılı bir anlatım tarzına ve ilgi çekici bir konuya sahip.
2. öykü ise hepimizin "esaretin bedeli" olarak bildiğimiz Shawshank R. . öykü hakkında bir yorum yapmama gerek yok sanırım. filmdeki havanın nerden geldiği ve neden bu kadar başarılı olduğu öyküyü okuyunca hemen anlaşılıyor. bazı yerlerde insanın boğazına bir düğüm takılıyor adeta.
3. öykü gizemler içinde kalmış bir yapıt. ama king'in klasik başarılı eserlerinden.

Herkese tavsiye ettiğim bir kitap, özellikle 2.bölüm için kesinlikle okunmalı...

not: 10 üzerinden 8

yorum ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Dagon - H. P. Lovecraft

tamamen sinirlerimi bozan başarılı bir korku öyküleri kitabı. özellikle ilk öykü Dagon, tam bir moral bozucu Kabir ve kitabın en uzun öyküsü Herbert West - Yeniden Canlandırıcı harbiden sinirlerimi çok gerdi. Korku severlere şiddetle tavsiye ettiğim bir yazardır zaten kendisi.

Ama uyku sorunu yaşayanlara ve benim gibi kabuslaala başı belada olanlara hiç tavsiye etmem bu da benim uyarım...
EphiNee
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EphiNee »

Dune'un Ã?ocukları - F. Herbert
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Kitap: Cennet ve Cehennemin Evliliği
Yazar: William Blake

"Cennet ve cehennemin evliliği, W. Blake'in büyük ingiliz mistiğin kehanet kitaplarının en önemlilerindendir. Bu tuhaf yapıtı zamanında pek çok okurun yadırgadığına inanıyorum. Günümüzde bile anlayan ve seven çok az okur vardır." - Andrê Gide

Kitap gerçekten inanç sorgulamalarına değişik bir boyut getiriyor, öykü tarzı ve kısalığı ile hiç can sıkmıyor, açıkçası benim hoşuma gitti. Final zamanı kısa kısa birşeyler okumak isteyenlere tavsiye edilir...

yorum ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Sir Alexis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sir Alexis »

En son Alamut'a Dönüş - Güvercinin Gerdanlığı'nı okudum ve Tapınak şövalyeleri ile Haşhaşiler'i aynı romanda okumak isteyen herkese tavsiye ederim.
"Et verba et arma vulnerant..."
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Sir Alexis wrote:En son Alamut'a Dönüş - Güvercinin Gerdanlığı'nı okudum ve Tapınak şövalyeleri ile Haşhaşiler'i aynı romanda okumak isteyen herkese tavsiye ederim.
geçen gün bizim milli güvenlik hocasını elinde aynı kitapla gördüm, o kitabı bana da getirirsin herhalde değil mi Sir Alexis. çok merak ettim. :D

Bir de Haşhaşin kelimesi ingilizce Assasin'in kökeni oluyor değil mi? :|
Sir Alexis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sir Alexis »

Yazın o kitabı okumak için bol bol zamanınız olacak efendim :)

Evet Assasin kelimesi ordan geliyor, haşhaşla sahte cennet yaratan Hassan Sabbah'ın müritlerine verilen ad.
"Et verba et arma vulnerant..."
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Vay vay vay, bunu bilmiyordum işte ama öğrendiğim iyi oldu.

Hem bilim hem sanata ilgi duyanlara da Melekler ve şeytanlar'ı öneriyorum ama çok iyi bir kitap olduğunu belirtemeyeceğim. Populerite karşıtı olduğum için olmasın sakın???
Ama kurgusuna lafım yok tabi...
Gerilimine de...
Hatta bir sayfayı okuyabilmek için annemin yanına gitmiştim :D :D :D
Post Reply