Ursula le guin in mülksüzler(dipossesed)okudum mükemmel anlatım süper karakterlerde çok iyi ama yarı fantastik düpedüz anarşizm anlatılmış kollektivist anarşizm hiç bir kitaptan bu kadar etkilenmedim biz bu dünya düzeninde gerçekten yaşıyormuyuz ya kadının anlattığı toplum mükemmel tabi öznel olarak ama genede 20.yüzyılın en iyi romanlarından biri okumanızı şiddetle tavsiye ederim
Lil waela lueth waela ragar brorna-Lueth wund nind kyorlin elghin!
Kitap 3 öyküden oluşuyor. ilk öykü gerçekten çok başarılı bir anlatım tarzına ve ilgi çekici bir konuya sahip.
2. öykü ise hepimizin "esaretin bedeli" olarak bildiğimiz Shawshank R. . öykü hakkında bir yorum yapmama gerek yok sanırım. filmdeki havanın nerden geldiği ve neden bu kadar başarılı olduğu öyküyü okuyunca hemen anlaşılıyor. bazı yerlerde insanın boğazına bir düğüm takılıyor adeta.
3. öykü gizemler içinde kalmış bir yapıt. ama king'in klasik başarılı eserlerinden.
Herkese tavsiye ettiğim bir kitap, özellikle 2.bölüm için kesinlikle okunmalı...
not: 10 üzerinden 8
yorum ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
tamamen sinirlerimi bozan başarılı bir korku öyküleri kitabı. özellikle ilk öykü Dagon, tam bir moral bozucu Kabir ve kitabın en uzun öyküsü Herbert West - Yeniden Canlandırıcı harbiden sinirlerimi çok gerdi. Korku severlere şiddetle tavsiye ettiğim bir yazardır zaten kendisi.
Ama uyku sorunu yaşayanlara ve benim gibi kabuslaala başı belada olanlara hiç tavsiye etmem bu da benim uyarım...
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Kitap: Cennet ve Cehennemin Evliliği
Yazar: William Blake
"Cennet ve cehennemin evliliği, W. Blake'in büyük ingiliz mistiğin kehanet kitaplarının en önemlilerindendir. Bu tuhaf yapıtı zamanında pek çok okurun yadırgadığına inanıyorum. Günümüzde bile anlayan ve seven çok az okur vardır." - Andrê Gide
Kitap gerçekten inanç sorgulamalarına değişik bir boyut getiriyor, öykü tarzı ve kısalığı ile hiç can sıkmıyor, açıkçası benim hoşuma gitti. Final zamanı kısa kısa birşeyler okumak isteyenlere tavsiye edilir...
yorum ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Sir Alexis wrote:En son Alamut'a Dönüş - Güvercinin Gerdanlığı'nı okudum ve Tapınak şövalyeleri ile Haşhaşiler'i aynı romanda okumak isteyen herkese tavsiye ederim.
geçen gün bizim milli güvenlik hocasını elinde aynı kitapla gördüm, o kitabı bana da getirirsin herhalde değil mi Sir Alexis. çok merak ettim.
Bir de Haşhaşin kelimesi ingilizce Assasin'in kökeni oluyor değil mi?
Vay vay vay, bunu bilmiyordum işte ama öğrendiğim iyi oldu.
Hem bilim hem sanata ilgi duyanlara da Melekler ve şeytanlar'ı öneriyorum ama çok iyi bir kitap olduğunu belirtemeyeceğim. Populerite karşıtı olduğum için olmasın sakın???
Ama kurgusuna lafım yok tabi...
Gerilimine de...
Hatta bir sayfayı okuyabilmek için annemin yanına gitmiştim