Sebepsiz yere bazı tutumlar sergilemek -özellikle de bir başkasını öldürmek- D&D nin plotları arasında yer almaz. DMG denen kitabın satılmasının sebebi de budur zaten. DM leri ve oyuncuları bilinçlendirmek(ve evet, DMG DM ler ve oyuncular içindir, yalnızca DM ler değil.)
Ã?ünkü plot eksikliği oyun içersinde bariz açıklar ve mantıksızlıklar koyar; Sylvos'un çevirisinde 'sebepsiz yere' yazısını okuyanlar bu yazıyı yanlış algılayabilirler diye aklımdan geçti bir an-ki bende ilk okuduğumda aklıma gelen buydu, bu yüzden mesaj ekledim başlığa. DM in oyuncusuna assassinliği vermeden önce önüne usturuplu bir plot koymasını öneririm ben. 'Sebepsiz yere öldürme' lafı bir anlam karmaşasına yol açabilir. Masum deyince assassin mantığı daha bi benimseniyor gibi geldi bana bir an.
Bir masum, bir amaçtan ötürü öldürülebilir. Ama sanırım benim buradaki yanlış açıklamam, bir masumu öldürmesi ibaresiydi. İllaki masum birini öldürmelidir gibi bir kaide yok.
Burada önemli olan, DM in oyuncunun önüne koyacağı plottur. Bu da sebepsizlikten öte, tüm fikirlerin tabanına yerleştirilmiş bariz bir sebepten ileri gelmelidir.
Daha bi vurguladık, sanırım artık bir anlam karmaşası olmaz assassin oynayacak arkadaşların ve DM lerin kafasında.