Fantastik dünyadaki en hazin sonlar

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Ravenloft ilk kitabı sislerin vampirinde Jander Sunstar' ın ölümü beni baya etkilemişti :( .

kilerik wrote:Warcraft 3'te Grom Hellscream'in ölümü:

Grom: Thrall... The blood haze has lifted... I felt the demon's blood burning in my veins... I... have... freed... myself...
Thrall: No old friend... You have freed us all...
Katılıyorum. Orcları sevmemi sağlayan oyun warcraft 3 deki orc senaryosundaki bu son cinematic ' de gerçekten çok duygusaldı :( .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Ama en kötüsü bence Turambar Turin'in kaderiydi. Ayni Silmarillionda ki sayisiz kahramanin- Turgon, Fingolfin, Thingol ve ölen digerleri-kaderi gibi. Faener'un ogularinin silmarileri aldiktan sonrada ölmeleri kötüydü. Büyük oglunu- ismini unutum-severdim
Hakikatten Turambar Turin'in hayatı tamamiyle keder dolu bir hikaye...bir insan bu kadr bahtsız olabilir mi?? Tabii Morgoth un direkt lanetini üzerlerine yaymış olması da bu bahtsızlık içinde önemli tabii:P Bu arada Feanor un büyük oğlun adı Maedhros olması lasım :P
To Live is To Die!
Xsorenz_Exralion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xsorenz_Exralion »

Galathiniol ın dediği gibi Gandalf'ın ve Frodo'nun Orta Dünya'dan ayrılış sahnesii
içiimm bi garip oluyoo ya.. :cry: Daha bi sürü war ama yazsam forumda yer kalmaz :angel:
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Fingolfin'i unutmuşum!!!!

Onun ölümünün ötesinde bir hüzün olabilir mi?
Noldor'un Fingolfin'in ölümünü öğrendiğinde üzüntüsü o kadar büyük oldu ki hakkında ağıt bile yakılmadı,yapılamadı. Fingolfin'in ölümü o yüzden hiçbir şarkıda geçmez...
To Live is To Die!
Fioner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Fioner »

Zaknafein,Montolio,Sturm,Tanis. Bunların ölümleri baya bi etkilemişti beni. Zak adam gibi yaşayamadan ve tam da Drizzt ona kavuşmuşken ölmüştü. Montolio Drizzt i anlyabilen ve adam eden ii bi rangerdı. Sturm genc sayılırdı,tam anlamıyla yeni şovalye olmuştu ve dha Alhana'ya kavusacaktı(nasip deilmiş :( ). Tanis ise öyle bi ölümü haketmemişti. Sen o kadar kahramanlık yap,bunlara rağmen bok gibi bi hayat yaşa ve bok yoluna git. Olacak şey deil. Feanor ve oğullarına da üzülmüştüm ayrıca.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ben Flint diyorum çok sevmiştim onu ama zart diye gitti resmen b.k yoluna... :cry:
And i still wonder if you ever wonder the same!...
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

flint benide baya üzmüştü,raistlinin kendisini aşkı için cehenneme kapatmasıda çok duygulandırmıştı,bide iblis savaşları serisinde en sonda Elbryanın başına gelen (sölemiim kitabın sonunu) olayda kötüydü,salvatore iyimserliği ve şansı kitabın sonunda korucudan yana kullanmamış :D,ha bide aynı serinin 1. kitabında yelebekçinin ölümü
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Zaknafein Do'urden 'in iki ölümü de beni aşırı etkilemişti, epey bi süre etkisinde kalmıştım.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Sirius Black'ın başına gelenler tüm camia için kötü oldu tabii ama naplm ölenle ölünmez, ben yatağa yatıp o adam için ağladığımı hatırlıyorum.
Gerçi o kitapta her sayfada ağlamıştım o ayrı.

Bir de geçenlerde Shiki isimli karakterle masa üstü Samurai Showdown oynamıştım. Orada yolarkadaşım Tachibana Ukyo'nun Zankuro'yu öldürebilmek için kendini feda etmesi gözlerimin yaşlarla dolmasına yol açmıştı...
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ya Harry'nin Ginny ile ayrıldığı sahne çok kötüydü.Çok kızdım ben Harry'e.Sonra Dumby öldü.O çok kötüydü.Sirius etkilemedi beni.

LOTR da Ayrılış bir yana Parmak koptuktran sonra Hastane'de iken çok duygulanmdım.Herkes geldi tek tek çok feci oldum
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
C_Deschain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by C_Deschain »

Sturm un ölümü bana göre en hazin sonlardan biriydi....
<div>Tári Nénharma....</div><br>
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Her ne kadar Kara şövalye olsada son da onurlu bir biçimde öldüğü için Steel diyorum ya da Yüzük Kardeşliğinin sonunda yaptığı hatayı farkedip Hobbitleri kurtarmaya çalışırken ölen Boromir...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

bir babanın oğlu için iki kez canını verişini gördükten sonra bir kere ölen karekterler beni etkilemiyor. bence zanafein do'urden en hazin sona sahip
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Ha bi de Van Helsing de adamı kurtarmak isterken ölen kadına çok üzülmüştüm...
Ashaman tötet!!!
Fall-From-Grace
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Fall-From-Grace »

En hazin son, ki bu olay yüzünden depresyona girdiğimi bile iddia edebilirim, Kara Kule serisinin 4.kitabında, Büyücü ve Cam Küre'de, Roland'ın sevdiği Susan Delgado'nun haksız yere yakılmasıydı

Bunun dışında Sturm'un surların tepesinde, ejderhaya karşı göğsünü gere gere cesurca durduğu sahne bile gözlerinizi doldurmak için yeter de artar.Kılıcı yere düştüğünde gözyaşlarınız çoktan boşalıvermiştir zaten.(tüylerim diken diken oldu bak gene)

Son olarak vereceğim örnek biraz konsept dışı olabilir ama eklemeden edemeyeceğim .Cesur Yürek filminde William Wallace'nin öldüğü sahne bambaşkadır.İnsanı ağlatır ama kederden değil sevinçten ağlarsınız.Gök kubbenin altında böyle insanların yürümüş olduğunu, inançları uğruna ölümü seve seve kucaklayan insanların olduğunu bilmek, güzeldir.Sizi güçlü ve inançlı yapar.Umutlarınızı yeşertir.
Devotion eludes
And in sadness I lumber
In my own ashes I am standing without a soul
She wept and whispered: "I know..."
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

William Wallace'ın ölümü beni hıçkıra hıçkıra ağlatmıştı. Adam herşeyin sonuna kadar özgürlüğü için savaştı, özgürlüğü için herşeyini feda etti, özgürlüğü için öldü. ölürken filmin başında İngilizlerin öldürdüğü sevgilisini gördüğümde tüylerim kolumdan kopacak gibi olmuştu. İçimde önce umutsuzluk yeşermişti ama çektiği tüm o acıların sonunda özgür olarak ölmesini ve sevdiği kadına kavuşmasını sağlaması bana tüm acılarına değdiğini düşündürtmüştü. Sonra William Wallace adına sevinmem gerektiğini ve gözyaşlarım yalnızca ona imrendiğim için akması gerektiğini anlayıverdim.

Gladiator filminde Maksimus karısının yanmış ayaklarına sarılıp ağladığında ben de ağlamıştım, o ölürken de karısına ve oğluna kavuşacağını bilmek de ayrı bir sevinç gözyaşına yol açmıştı. Adam intikamını almadan ölmedi...

Ölüm neden ağlatır bizi?...
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Post Reply