Mızrak Kahramanları'na yeni lider...

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ya karakterlerin hepsi uç noktadalar. onun için DL'de benlik bir karakter olduğunu söyleyemeyeceğim.
ama sturm militer taktikleriyle bayağı yardımcı olabilirdi.
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

eh ben oyumu Sturm'e vermiş olmama rağmen bunu aslında tüm adaylar arasında en iyi liderin o olabileceğini düşünerek yaptım. sturm sonuçta şovalye değil mi, adam eğitimli ve bence onun bu eğitimi Tanis'in liderlik yeteneğine denk bir şey...... ya da değil.......

yani sonuçta şovalyelik de bir takım yetenekler gerektirmektedir ve (arkadaşlar kimse alınmasın :) ) insanların kanında liderlik yeteneği vardır. (elf arkadaşlar bu söze o kadar takılmayın :) ) elfler lider olamaz demiyorum, lawful olan herkes lider olabilir. Ama insanların kanlarında azıcık bir hainlik dolaşır ve iyi lider gerektiğinde kendine ihanet edebilen kişidir. (o zaman neden Sturm dedin diyosunuz - veya demiyorsunuz...) Sturm'ün bir oğlu var arkadaşlar unutmayın bunu, bu Sturm'ün kendine olan en büyük ihanetiydi...

Lafı çok uzattım farkındayım, kısaca lider doğru kararları yalnızca iyiliğe hizmet ederek vermez, bu durumda insan olmalıdır...

P.S.:Caramon'un gözleri kardeşinin sevgisiyle kararmıştır bu arada...
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Açıkçası bende düşünüyorum lakin, Tanis bile o gruba nasıl lider olmuş anlaymıyorum, sturm olmaz, katı anlayışı yumuşatılamaz, diğerlerinden de liderlik beklemek bana mantıklı gelmiyor.. zor soru çok zor :roll:

çelişki ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Aslında sevgili Lord Chosen, soruyu o derece zor kılan içeriği değil seçenekleri bence, ama aslında o grubu çok daha iyi idare edebilecek, Tanis'ten de iyi kahramanlar yaratılabilir.

Saygılarım sizinle...
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

bence Tanis bir lider degildi. Bir kere kendi icinde celisen kime asık oldugunu bile son ana kadar kestiremeyen biri nasıl lider olabilir ki? En kritik anlarda bile ne yapacagını son anda farkeden (oda Yazar kıyagıyla) insanlardan ve elflerden saygı gormeyen arkadasları olmasa ezigin onde gideni olacak biri nasıl olurda lider olur bunu yazarlara bırakıyorum. Zaten takip ettikleri bir gorev yok arkadasların. yani birseye karar vermek yerine oraya dogru surukleniyorlar sadece. bu gidise sadece raistlin karsı cıkıp farklı bir yone gitmistir, bide kitiara digerleri kaderin ve fizbanın yonetiminde takılıyorlar ejderan gelirse kesiyor ejderha gelirse ölüyorlardı...
Tanis olmasaydı da birsey farketmezdi bence bir sekilde devam ederlerdi yollarına . zaten dikkat ettiyseniz en kritik anlarda kisisel becerilerle kotarılmıstır senaryo. Ve herkes kendi kararını kendi vermistir sturm gibi ya da tass ya da raistlin sadece flint haric tutulabilir.
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

haklılığınız karşısında ağzım açık kaldı Lord Sylvius :clap:

hikaye akışı düşünüldüğünde çok doğru ama değil mi? :ayyyy!:
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

aslında tasslehoff hariç herkes olabilir diye düşünüyorum amaaa sturm'ün asil kanı bu görev için biçilmiş kaftan gibi
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
_Laurana_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Laurana_ »

Bencede Tanis en iyi lider . O olmasaydı Sturm olurdu. Raist olsaydı onun grubu pek önemsemeyeceğini düşünüyorum ...
Flint yada Caramon da belki olabilirdi ama Tasslehof u düşünemiorum :D
Kılıcın ne kadar keskin, Kalkanın ne kadar dayanıklı ,
Miğferin ne kadar güçlü olursa olsun
Yüreğin olmadıkça bu savaşı çoktan kaybetmişsindir
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bence Caramon olurdu, şöyle ki bana göre Raistlin sazı eline alıp önce Caramon'u kandırırdı hatta grubu kandırıp Caramon'un olmasını sağlardı, sonra da gizliden gizliye Caramon'u etkileyip asıl liderliği yapardı, Caramon sahte lider olurdu ama bunun kimse farkına varmazdı. Ben böyle bir senaryo düşündüm çünkü sonuçta lider olmak için aralarında bir takım konuşmaların geçeceği kesin ve bunun üstesinden Raistlin'in kıvrak zekası gelirdi bana göre...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

acayip iyi yazmışın yuaa :clap: çok mantıklı geldi bana
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Ama Raistlin'in grubun lideri olmak gibi basit bir amacı yoktu ki. Zaten sadece yolu onlarınkiyle aynı olduğu için beraber takıldığını söylemişti.

Taktiksel olarak en iyi lider Sturm olur gibi geliyor bana. Caramon'dan pek iyi bir lider çıkacağını düşünmemekteyim.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Sanırım Tanis olmasaydı grup kurulduğu günde dağılırdı. Ama bir lider seçmek gerekirse;
Taktiksel olarak en iyi lider Sturm olur
+1
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

geniş açıdan bakıldığında zaten grubu raistlin sürüklüyor gizliden. ne olursa olsun grub gene onun dediğne geliyor sonuçta. ama tanis olmasaydı strum alırdı liderliği bence...
<div>the master of past and NOW!</div>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

ya bence sturm'un almasına izin vermezdi Raistlin çünkü işi düştüğü zaman onları artık yönlendiremeyeceğini bilirdi, bu yüzden yine de Caramon olurdu diyorum ben, ama asıl lider Raistcim olurdu.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

evet bencede öyle olurdu ama yine de ben isterdim ki sturm olabilsin...... :plotting:
Post Reply