Bu kız milleti oyundan anlarmı ?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Fallout'u herkes sevmek zorununda değil ve her insan zevk sahibi olmak zorununda da değil( :D ).

Benim bildiğim, bayanların bir görüntüyü algılama hızı erkeklere göre daha hızlıydı. Genelleme yapmak aslında hata olur ama yüzde olarak kadınların bu konuda daha üstün oldukları deneylerle kanıtlanmış. Belkide Daeya'da bu hız o kadar fazladır ki hareketli oyunların zevkini Fallout gibi sıra tabanlı oyunlardan almıyordur.

Pek çok kızın sevdiği sims oyununu da ben hiç beğenmemiştim. Ã?nm yargılı olarak baktığımdan da olabiliri tabee. :)

Son olarak bazı insanların vücutları adrenalini çok az salgıladığından vücut bu ihtiyacını gidermek için heyecanlı şeyler yapmak istermiş. Belkide Daeya'da bu kişilerden biridir ve Fallout'un o çok hareketten çok düşünme gerektiren havasından bu ihtiyacını giderememiştir. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

sanırım anatomi notların pek iyi değilmiş :D notlarına bir daha bakmanı öneririm. bu arada benim tarafsız yaklaşımıma karşılık adeta kadınları (veya kendini) över nitelikteki yazını bek tarafsız bulmadım.
birde olaylara dar çerceveden bakmanın adı ne zamandan beri "olayın derinine inmek" oldu karşımda feminist bir yazar var gibi hissettim :)

kadın ve erkek tepkileri ve bakış açılarını net bir şekilde açıklayabilmek için bir örnek vereyim:

çilek mesela ben seni siteye ilk girdiğim dönemden beri erkek zannediyordum. ancak şu tişört konusunda birden bir sinir patlamasıyla "o kadar uğraşıyorum beğenmediyseniz alın yapın, ühü " tarzındaki mesajın gelince aklımdan ilk geçen şey "nasıl olur, hayret,acaba" oldu. zira bu tarz bir durum erkeklerden çok bayanlarda görüleblicek türde birşey. bunun kaynağınıda aramızda beyinsel ve hormonsal farklar oluşturuyor. aynı oyun oynama veya oynamama seçimlerimiz gibi.

birde yanlış kullanma diye eklemek istiyorum; "katlı zeka" , "katlı komutlar" hepsini birbirine karıştırmışsın. zaten katlı zekayla ilgili literatürde birşey bulabileceğinizi sanmıyorum. katlı zekanın fiziksel kısmı her ne kadar beynin işlemci kısımları ile ilgili olsada şimdilik derslerde okuyabileceğiniz birşey değil. bir 30 sene daha beklemeniz gerekli :D

şunuda eklemeden geçemiyeceğim:

bazen yanlış anlaşılıyorum, amacım kesinlikle bir polimik yaratmak veya birilerini kırıcı birşekilde eleştirmek değil, sadece insanlara birşeyler anlatmaya çalışıyorum ,bu bile bazen insanları sanki kötü niyetliymişim gibi sinirlendiriyor, çok yanlış bir durum...

bu arada şu ana kadar hiçbir kızın rome otal war oynadığını ve zevk aldını duymadım, varsa bir tanıdığınız söyleyin bende tanışayım :angel:
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Anatomi dersinden CB ile geçtim. O zaman sorunu bende değil derse giren prof'da arayacağız bu bir. İkincisi kadınları veya kendimi över nitelikte birşey yazmadım. Düşüncelerimi ve olan şeyleri yazdım. T-shirt konusundaki patlamam organizasyon işiyle ilgilenen kimseler tarafından bilinen bir patlamadır o yüzden anlam vermeni beklemiyorum bu üç. Dördünncüsü mesajını okudum üşengeç bir insan değilim mesaj okumadan mesaj atmam. Verdiğin örneği pc üzerindeki işlemciye benzettiğini biliyorum ki ben de o yoldan giderek örnek verdim ama asıl sen benim örneğimi anlamamışsın, anlamaman da normal bilimsel! konuştum.

Darkgnome valla dün Fallen ile Ereshin cafede ayrı ayrı kemirdiler beynimi yine nasıl kötü dersin diye :D Onlar sussun diye "tamam güzel oyun" diyeceğim yakında. Bu arada verdiğin kişilik örneklerine hiç bir yorum yapmıyorum süperdi :D
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Ya ben anladım zaten Ã?ilek'in neden beğenmedim dediğini Fallout'u, kız gitmiş başını oynamış oyunun sıkıldım demiş bırakmış sonra.. kendisindede hata yok değil hani sen git oyunun %0.0212'lik kısmını oyna kötü de ondan sonra.. neyse artık, diyecek bişey kalmadı =)[/img]
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Tamam Erdinç çok güzel oyun Fallout. Ben de karşıyım bundan sonra kimse kötü diyemez Fallout'a efsane oyun o :D Cidden çok güzel..

Son sözümdür: bu oyun gerçekten bir rgp oyunudur ve efsane bir oyundur.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben dedim beğenmesen bile güzel diyeceksin böyle deli ordusu olan oyunlara ama dinletemedim :D
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Hehehehehe Ã?ilek doğru yola adım attı işte sonunda :D
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
darth_nihilus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darth_nihilus »

anlamazlar hocam! bazıları bikaç bişeyler kıvırabiliyo ama geneli boş! kimisi de aynı anda birden fazla tuşa basmayı bile beceremiyo! :-P
kilerik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kilerik »

Mesele "oyun" kavramı olunca önce o kavramı biraz açmamız lazım.

FRP olsun, bilgisayar olsun veya uzun eşşek olsun genel anlamda "oyun" nedir? "Oyun"u kim oynar?

Pek çoğumuzun da onayladığı bir gerçektir ki kızlar erkeklere göre daha çabuk olgunlaşır ve erkekler onları sonradan yakalar olgunluk konusunda. Kısaca biz ortaokulda fifa, counter vs kasarken kızlar çoktan üst sınıflarla karmaşık insan ilişkilerine (yazdırmayın bana akşam akşam alla alla...) girmiştir bile...

Bu durumda erken olgunlaşmak kızlara ait bir özellikse kaçınılmazdır ki erken olgunlaşmak ve çocukluk durumundan kurtulmak da sosyal statüyü etkiler. Bu durumda standart bir kız için çocukça şeyler çabucak bırakılmalı ve mümkün olduğunca çabuk olgunlaşılmalıdır.

Dikkat ederseniz "Oyun"la ilgilenen kızlar genelde genele göre marjinal sayabileceğimiz, sosyal statü ve sidik yarışı peşinde olmayan kızlardır.

Tabi bu benim okuduklarımdan ve gözlemlerimden faydalanarak oluşturduğum kendi görüşüm. Birisi çıkarsa da detaylı bilimsel verilerle beni yamultursa bilemem...
Heresy grows from idleness...
BaneElemental
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BaneElemental »

Yanılıyorsunuz, demek ki çok yanlış kişilere denk gelmişsiniz demek isterdim ama çoğunlukta anlamıyorlar.

Ama şunu da söylemem gerekli. Bilgisayar oyunlarından masaüstüne kadar ustalaşmış bir kız arkadaşım var. Kendisi tamı tamına 5 yıldır DM! Üstelik dungeon masterlıktan para da kazanıyor.

Yetmezmiş gibi aynı arkadaşım, bir üçleme yazdı. Fantastik üçleme ve kesinlikle çok çok başarılı. İlk kitabı çıktı, 650 küsur sayfa ve hiç de bayan işi gibi değil. Bir hayli şiddet yüklü. Kitapta büyü kulelerinden tutun da, tanrılara kadar herşey var ve yeni bir mitoloji kurmak derdinde bu şahıs. Arka arkaya tüm TV kanallarına çağrıldı ve FRP nin epeyce reklamını yaptı.

Ve işin ilginç yanı kendisi de bayan oyuncu bulamamaktan şikayetçi. Sadece bir bayan oyuncusu olmuş (adam gibi). Onu da bir hayli övüyordu.

Soru şu: Kadınlar hayal gücüne daha çok baş vuruyorlar ancak nasıl oluyor da frpyi oynuyamıyorlar? Yanıt da şu: Onların hayalleri kendileri için. Bencillik mi? Sanırım ki bu doğal bir egoizm. Ve doğal bir dürüstlük. Bayan oyuncular, FRP' de sıkılıyorlar. Ã?ünkü hayalleri gerçek yaşamın içinde. Bunu kadın psikolojisi başlığı altında bir ara anlatırım.

Bu arada anket, daha düzgün yapılmalıydı. Zaten FRP' ye bayanları çekmek de zorlanıyoruz. Böylesi ifadeler kullanmaya devam edersek gerçekten başarılı olabilecekleri de kaçırıp sadece erkek karakterlerle idare etmek zorunda kalırız. Her oyunda sorulan soru şu: Yok mu karakterini bayan yazacak birileri? :D
-zaman-
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by -zaman- »

Anlarlar tabi,neden anlamasınlar?Kadın ve erkek eşittir canım!Bazen tabi -iki taraftan da- aksaklıklar çıkabilir.Ã?rneğin alın beni bir oyuna,mal gibi bakarım size,erkeğim hem de!(ya işi bilmeden yorum yapmam ayıp mı oldu ne:S ve hiddetlendim galiba:$)
Özgür kalın...
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Yok abi anlıyor kızlar bu işten, Ã?ilek ayıp etmiş ama.. :evillaugh: :king:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Post Reply