07.10.2006 istannbul beyin fırtınası sonuçlarÄÂ

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Locked
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Kıdemli uye konusundaki fikirlerim,

Simdi TRULIAS diyelim ki ben Hakkariden bir uyeyim. Adımda Hamdi olsun. Ve FRPWORLD u coooook seviyorum ve 2 yıldır takip ediyorum. Forumlarda oldukca aktifim ve 1500 mesajım var ve bunların hicbiri geyik icerikli degil bilgilendirme,degerlendirme cevap ya da faydalı seyler iste. Resim yetenegim yok galeriye resim cizemiyorum ama buldugum birkac resmi eklemisim fakat guzel hepsi. Akademik birikimim ya da hitap kabiliyetim iyi degil ama sıkı RP ciyim bu yuzden akademiye ya da egitici ogretici yerlere birsey yazamamısım ancak yorumlarımla yön vermisim hatta yazan insanlarla msn de saatlerce tartısmıslıgım var. Benim yuzumden bazı bolumler degistirilmis hatta kaldırılmıs. Siteye de 10 haber gondermisim ki bu oldukca iyi bir sayıdır bence.

Ve siz bana diyorsunuz ki senin kıdemli uye olmaya hakkın yok. Ben de haliyle sizi tasa tutmaz mıyım? Kusura bakmayın ama Bir sitedeki soz hakkı boyle belirlenemez.

Aynı sekilde ben kendim,
200 kusur mesajla 2 yıllık bir uyeyim attıgım haber sayısı 10 yoktur heralde ki zaten sene icinde cok fazla haber de gelmiyor.Galeriye zaten resim eklenmis eklenecegi kadar ilerde dusunuyorum birseyler ama bilmiyorum ne ara yaparım. Bulusmalara elimden geldigince katılıyorum ancak cogumuz ogrenciyiz ve herkesin hayatı kendine. Bulusmaya gelmekle sadece insanlarla daha iyi kaynasılır ya da muhabbet ortamı gelistirilir. Ayrıca bulusmaya gelemeyecek olanların hakkı yenir. ustteki ornek arkadas gibi. Ve mesajlarımın cogunun geyik icerikli olmadıgından post kasmadıgımdan bir soylemeden once 1000 dinledigimden eminim. Eger o gun tartıstıgımız bazı konular isleme sokulacak olursa. Gerekli sekilde katkımı da yapacagım hilmiye soz verdigim gibi. ANCAK siz bana diyorsunuz ki sen yetersizsin ve kıdemin yetmez haddini bil.

Bir ucuncu ornek.

Ben anadolu universitesi cizgifilm animasyon bolumu 3. sınıf ogrencisiyim. fantastik kuntastik seylere ilgim var ama ezigin onde gideniyim. Nette gezerken bu siteyi gordum ve hemen mudahil oldum. Acılan her topic e istisnasız fazla goze batmadan post attım ki zamanım da bol oldugu icin zor olmadı benim icin. EE guzel sanatlarda okuyan insanlar adı ustunde guzel sanat yaparlar bu yuzden odevlerden ya da projelerden yada kendi calısmalarımdan olusan 50 adet deneme cizimimi ki (hepsi elle tutulur cinsten) galeriye eklemisim. Ancak site icin cizim yapmaktan ısrarla kacınıyorum. İsim var gucum var kardesim benim mesgul bir insanım portresi ciziyorum. mesaj sayım 1500 oldu 3 ayda ama elle tutulur ne bir bilgi var iclerinde ne de ise yarar bir terim. konserdir filmdir su dur budur buldugum her haberi yolladım ama Adminler bunların sadece 10 tanesini koymuslar siteye olsun o da birsey. Eskisehirde de bulusma yapıp katılmısım hepsine ve geyik yapmısım sadece birsey bilmedigim ortaya cıkmasın diye. Zira sadece D&D ve FR biliyorum az birsey fazla oyunda oynamıslıgım yok zira RP yapamıyorum. Akademi ne kulak ne haberim bile yok. Ama cilveli keci ve bal likorunun degismez ismiyim.

VE BEN KIDEMLI BIR UYEYIM .

Ornekler cogaltılabilir.

HA bu demek midir ki kıdemli uyelige soguk bakıyorum elbette ki hayır ama bunu bu sekilde sayısal verilere dokerek yapamazsınız. Cunku isin icinde insan faktoru var.

Bırde benim bir onerim olacak okuma zahmetine katlanırsanız ki biraz uzun olabilir..

Eger bizim FRPWORLD olarak yasayan bir siteyiz iddaamız varsa diger tum yasayan diyarlar gibi Bizi yonetenleride secme hakkımız olduguna inanıyorum. Yani demem o ki mesela ben Lord Necros adlı admini sevmiyorum. Benim gibi dusunende 100 uye var. Bu admin cok degil yaa basit bir oylama ile atılabilmeli. Acarız dilek kuyusuna bir baslık "Lord Necros Adminlik icin yeterli mi sizce hak ediyor mu?" Evet, Hayır bir de kararsız koyarız ki 8000 uyemiz var 1000 oy gelmis 7000 i kararsız kalmıs demesin kimse :D Evetse kalır Hayırsa gider. Onun yerini saraydan biri alır onuda saray kendisi oylar. Bize gerek yok. Ancak Sarayı da biz olustururuz. Bunu da nasıl yaparız. Her yıl bir secim olur. Oraya insanlar aday olurlar secme ve secilme hakkı herkese verilir ancak son 1 yılda aktif olanlar icinde olabilir bu tabii. Cunku ben 50 tane sahte hesap acıp kendime oy vermeyi dusunebilirim cok rahat. Neyse misal Trulias da aday oldu. :D onunla beraber frontside_air birde Ulfgar misal bunlar yanlıs anlamayın... Baslık belli zaten sarayda olusan acık ya da gereklilik nedeni ile birisi alınacaktır asagıdaki kisiler basvuru yapmıstır sizce hangisi bu gorevi daha iyi ustlenir. Ve diyelim ki Trulias secildi sizin veto hakkınız olmaksızın saraya girer arkadas. Belki sevmiyor olabilirsiniz tum saray olarak kendisini ancak milletin iradesi sarayın iradesinden ustundur :idea: ve zıt dusunceler olmazsa ilerleme mumkun olamaz.

Neyse okuyanlara tesekkurle aklıma ilk gelen fikir buydu. Sonra daha iyisi gelir eminim... :king:
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Mesajı yazmaya basladıgımda 7. sayfadaydık bittiginde 8 olmus arada yeminer guzel bir oneri daha getirmis o da hosuma gitti bayaa. Emerus a da hak vermemek elde degil o gun orada konusulanlardan biriside bu konuydu hatırlayan varsa. + lar ve - ler cok onemli.

arada hala eski geyikleri cevirenleri ise kaale bile almadım.

Ayrıca Galadriel cim sert cıkma bence sana yakısmaz.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Eger bizim FRPWORLD olarak yasayan bir siteyiz iddaamız varsa diger tum yasayan diyarlar gibi Bizi yonetenleride secme hakkımız olduguna inanıyorum. Yani demem o ki mesela ben Lord Necros adlı admini sevmiyorum. Benim gibi dusunende 100 uye var. Bu admin cok degil yaa basit bir oylama ile atılabilmeli. Acarız dilek kuyusuna bir baslık "Lord Necros Adminlik icin yeterli mi sizce hak ediyor mu?" Evet, Hayır bir de kararsız koyarız ki 8000 uyemiz var 1000 oy gelmis 7000 i kararsız kalmıs demesin kimse Evetse kalır Hayırsa gider. Onun yerini saraydan biri alır onuda saray kendisi oylar. Bize gerek yok. Ancak Sarayı da biz olustururuz. Bunu da nasıl yaparız. Her yıl bir secim olur. Oraya insanlar aday olurlar secme ve secilme hakkı herkese verilir ancak son 1 yılda aktif olanlar icinde olabilir bu tabii. Cunku ben 50 tane sahte hesap acıp kendime oy vermeyi dusunebilirim cok rahat. Neyse misal Trulias da aday oldu. onunla beraber frontside_air birde Ulfgar misal bunlar yanlıs anlamayın... Baslık belli zaten sarayda olusan acık ya da gereklilik nedeni ile birisi alınacaktır asagıdaki kisiler basvuru yapmıstır sizce hangisi bu gorevi daha iyi ustlenir. Ve diyelim ki Trulias secildi sizin veto hakkınız olmaksızın saraya girer arkadas. Belki sevmiyor olabilirsiniz tum saray olarak kendisini ancak milletin iradesi sarayın iradesinden ustundur ve zıt dusunceler olmazsa ilerleme mumkun olamaz.

Sylvius'un seçimle olan fikrine katılıyorum. En azından anketle kolayca belirlenebilecek birşey bu. Kendine güvenen aday olur ve biz kullanıcı halkı yılda 1 kere istediğini seçer.
Tamam ben sitede geyik yapıyorum ama bu benim bilinçli olarak seçtiğim bir yol. Yanlış anlaşılmasın sitede gereksiz sululuk yapma istediğinde değilim. sadece daha önce açılmış geyik konularda yazıyorum. Post derdimde yok.
Ama tamamen ciddi bir sitede hiç çekilmez.
ASlında bu başlığın altına hiç yorum yapmak istemiyordum çünkü tartışmaları hiç sevmem. Ben bişey yazarım diğeri gelir bana bi laf sokmaya çalışır. Durduk yere canım sıkılır.
Yinede madem bu sitede yazıyorum en azından bu konuya bişeyler yazma ihtiyacıda hissettim.Gördüğüm kadarıyla bu site için gerçekten çırpınan ve benden çok daha fazla bilgili ve ciddi insanlar var. Onlara elimden geldiğince destek vermeye çalışırım.
Saygılarımla...
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Gördüğüm kadarıyla bu site için gerçekten çırpınan ve benden çok daha fazla bilgili ve ciddi insanlar var. Onlara elimden geldiğince destek vermeye çalışırım.

Bu insanlardan biride ben mi oluyorum aranyases bak simdi utandırdın mahcup ettin beni :cry: :cry: :cry:
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Bu başlık altında yazanalrın büyük çoğunluğu.Bence en azından bir öneri getiren herkes site için bişeyler yapmış sayılır. şimdi tek tek isim vermeye kalksam unuttuğum kişilere ayıp olur :)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Eğer gerçekten uygun bir sonuç çıkabileceğine inansam hiç düşünmeden evet derdim. Ama arkadaşlar siz de takdir edersiniz ki burası internet ortamı. En beklenmedik şeylerin vuku bulduğu bir ortam ki siz de bu ortamda yapabileceğimiz bir oylamaya sağlıklı bakabileceğimizi mi idda ediyorsunuz.

Hadi bu senekindeki oylamada bir yıllık, ya da altı aylık kullanıcılar oy kullanamaz dedik, seneye ne yapacağız ? O zaman 1.5 yıl mı diyeceğiz ? Yoksa bu olay ortaya çıktıktan sonra 1 yıl sonraya yorum yapabilecek herhangi bir kişi ya da gurubun olayı manüple etmesine izin mi vereceğiz ? Bu dediğim zaten olayı imkansız kılıyor ki bunun üzerine bir de biz bu kişilere güvenmeyi öğrenip frpworld ü geliştirmeletrini bekleyeceğiz.

Biz yöneticilerin ince eleyip sık dokuyarak seçtiğimiz kişileri haklarında hiçbirşey bilmedikleri kişilerin seçmelerini nasıl bekleyebilirsin Silvius, samimi ol bu sitede arkadaşların dışında hangi kullanıcıyı tanıyorsun ? Hangisinin adminlik yapacağına inanıp kefil olabilirsin.

Bahsettiğin şey en iyi ihtimalle bir gurubun eline geçmesine neden olur sitenin ki bu bile yeterince kötüyken ben daha kötü senrayoları söz konusu bile etmek istemiyorum. Ki siteyi kırmak için canla başla çalışan o kadar lamera gelin zaten biz size siteyi veriyoruz dan öteye ne avantaj sağlar merak ediyorum ?

Yani aklı selim bir şekilde bu işin olurunu bana açıklarsanız mutlu olacağım ? Bana daha çok geyik yapıyomuşsunuz gibi geldi. Ama yine de ben ne olur ne olmaz sorayım, var mı bu işin bi oluru ?

Ayrıca burda saydıklarımın dışında eminim sizin aklınıza birşeyler daha geliyodur, onların da olurunu söyleyin, ben buraya hepsini yazmayayım :D Ã?ürüt kendi tezini silvius :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Aslında benim düşündüğüm yönetimi tamamen yeniden seçmek yerine orayı hak etmeyenler oy kullanarak düşürülsün. Yanlış anlaşılmasın Ben burda kesinlikle bir kişiyi hedef alarak konuşmuyorum söylediklerim sadece olasılık.
Yükselenler olduğuna göre düşenlerde olmalı.
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

PEKI BEKCILERE KIM BEKCILIK EDECEK!!!

Evet yukarıda benim savundugum seyin en guzel sekilde ozeti yazıyor. Sen bir admin olarak Yeminer kendinden emin olabilirsin. Bu isi layıkıyla yaptıgınıda dusunebilirsin. Peki ama digerleri.Bu sekilde dusunmeyenler sana hicbirsey yapamazlar sen istifa etmedigin surece.Su anda sen bildigim kadarıyla sitenin tek programcısısın ve benim gozumde sitenin tek tanrısı sensin.Yani istersen carpabilirsin insanları. :D . Ayrıca yukarıdaki 2. paragraf kadar sacma birsey gormedim ben antitez olarak ki antitez bile sayılamaz bence. Onu daha iyi acıklarsan demogoji yapmadan bence daha iyi olur. Oylamaya katılabilmesi icin en az 1 yıllık bir uye olması lazım demisim seneye neden 1.5 yıllık olsun kullanıcı. Sen oy kullanırken her sene oy kullanabilme yası artıyor mu periyodik olarak bu sene 18 seneye 21 mi oluyor??? Bir insan 1 yıllık kullanıcı olmussa ve sitede de 100 kadar mesajı ya da bir iki makalesi falan varsa bence gereklli olgunluga ulasmıstır ve oy kullanmaya hakkı vardır.

Benim savundugum sey, SU anki yonetim seklinin bizim ulasımımızdan uzak olması. Fildisi kulenizden bize surekli birsey bilmiyormusuz gibi atıp tutanlar var. Belki sen bunlardan biri degilsin hilmi ancak boylelerinin varlıgından haberdar olmadıgını soyleyemezsin. Benim savım Adminler dahil herkesin seffaslasması ve koltuk sevdasından kurtulmasıdır sadece. Sizin su an yaptıgınız dokunulmazlık zırhına burunup yerini garantileyen millet vekillerinin yaptıgından farksız. Bu arada benim sozlerim moderatorleri kapsamıyor cunku benim gozumde onlar sadece ihtiyar heyeti kadar gucluler benim derdim ADMIN sınıfı ile sadece.

Gecenlerdeki toplantımızda birisi bana sunu soylemisti kendini bilir o,
"FRPWORLD kimsenin degildir. Hicbir zumre yada topluluga ait olamaz da zaten. O hepimizin ortak diyarı. ANCAK su anda benim uzerimde diyebiliriz cunku butun yetkileri bende hukuki olarak" Bilmem demek istedigimi anlatabildim mi?

Bunun bilincide hareket edelim lutfen...

Bırde simdi aklıma gelen birsey var. Necrosun soyledigi birsey var yeminerinde teyit ettigi. Eger saray ya da taht odası bir seye karar verirse sitenin iyiligine olduguna inandıgı. Bir karar alarak bu seyi uygulamaya koyabilir. Ve bunun icin bize sormaya gerek bile duymayabilir. -BİLİR diyorum bu boyle yapacagınız anlamına gelmez ama yetkilerinizden yola cıkıyorum. Sonucta bunu uygulayacak gucunuz var. Son olarak tekrarlamak istiyorum.

BEKCILERE KIM BEKCILIK EDECEK...
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Aslında rejimle ilgili bişeyler yapmaya çalışılırsa çok ama çok sorunlu bir döneme girilir.. Daha bi demir yumruklaşalım denir, hoş olmaz.. İyice demokratikleşelim denir.. O zaman sarayda bi muhalefet olsun denir oraya çıkanlar site de oylansın denir.. Oylamalara girilirse burası hepten uzağa su sıçratmaca oynayanlarla dolar.. Yönetim şeklimiz iyidir derim ben.. Kararında bile diyebilirim .. Bi kaç eksiği var tabii

Ben kıdemli üyeliğe karşıyım neden denicek olursa, zaten benim yakındığım başlıca konulardan birisi site de üstünlük taslamaca olması. Kıdemli üyelik olursa burası kabadayılardan geçilmez.. Ve böle bi sistem yürürlükte olursa adama bişi de diemezsin..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Sylvius wrote:BEKCILERE KIM BEKCILIK EDECEK...

Mahkeme salonu diye bir bölüm açabiliriz aslında.. Herhangi bi kullanıcı bi kişiden davacı olduğu zaman herkesin görebildiği ama belli kişilerin başlık açabildiği bu bölümde bir dava açılır.. Davalı Davacı tarafsız bir hakim.. Davalı da Davacı da kendine destek olabilmesi için bu davaya birer arkadaşını sokar. Ve herkesin gözleri önünde kim haklı kim haksız çözülür.. Bir ara dilek kuyusuna bi mesaj atmıştım.. öle bişey olsa nasıl olur die meraktan ama haklı olarak reddedildi tabii.. Bir kullanıcı Mod dan Admin den şikayetçi olunca da Adaletin önünde Herkes eşittir felsefesi yürürlüğe girer..

Tabi bu fikri geliştirebiliriz... Ama ne derseniz.. Baştan kaybetmeye mahkum mu biraz yontulsa işe yarar bişey çıkar mı ...

* hem böylece forum kişisel atışmalardan temizlenmiş olur.. gidilecek bir merci olur.. alınan kararlar ibreti alem olur falan filan..
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Sylvius, aslında o paragraf anlatmak istediğini anlatıyor da sen benim gibi düşünmemişsin.
Sylvius wrote: Her yıl bir secim olur. Oraya insanlar aday olurlar secme ve secilme hakkı herkese verilir ancak son 1 yılda aktif olanlar icinde olabilir bu tabii. Cunku ben 50 tane sahte hesap acıp kendime oy vermeyi dusunebilirim cok rahat.
Kendin sahte hesap açıp oy kullanabileceğini söylemiş buna engel olmak için de bu olay ortaya atılmadan öncekiler sadece oy kullanabilsin, insanların bu nedenle açtığı hesaplar kullanılamasın diye zaman sınırlaması getirmek gerekir ki bunla da çözüm olmaz, her sene bunun uygulanabilir bi sistem olması için bu uygulamaya başlamadan önceki tarihe kadar geri gitmek gerekir ki bu da uygulanamaz bir sistemdir. Ben senin dediğini böyle anlamışım çünkü olayın tek mantıklıya yakın, hileyi önleyici yöntemi bu ki sen bunu bile dememişsin. Son bir yıldakiaktifler demişsin. Bir kullanıcı bu siteyi ele geçirmek isterse tek başına ya da birkaç arkadaşı ile adsl bağlantısı varsa da çok rahatlıkla 100-250 tane sahte kullanıcı yapabilir.

Özetle uygulanamaz bir sistemden bahsediyorsun. Bence eforumuzu mantıklı şeylere harcayalım. Frpworld yönetimi kendi otokontrolünü yapan bir sistemdir. Ayrıca bu sitede herkes birinin gitmesini isterse o kişinin orada kalmakta direteceğini de sanmıyorum. Niteklim şimdiye kadar sizin dokunulamaz dediğiniz adminlerden 15-20 tane gelip geçmiştir bu siteden. Gitmeyecek olsalar onlar gitmezdi, demekki gerekince gidebiliyorlarmış.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Hatta bu yolla bir anayasa olusturulur. Avukat olurum ben cok fecii. :D olabilir neden olmasın.
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

ya abicim şu anda yok mu üstünlük taslamak

sylvius dediklerine bende katılıyorum, sitede bir şeffaflaşma olmalı.

birde bazı ağırlığı olan insanların etrafta olması kötü birşey midir? bakın bir mesaj atıyorum , tartışalım diyorum her yazının altında illki birilerine bir saldırı parçası, bir en iyi ben bilirim eklentisi, bir ayağını denk al uyarısı.
kıdemli üye sistemi olursa herkes ağa olur deniyor ve eleştiriler genelde araçlara yani kıdemli üyelerin seçim yöntemlerine yöneliyor.

biz önce şunu düşünelim: kıdemli üye olursa iyi olacak birşeymidir? bence iyidir, nedenlerini defalarca saydım, ayrıca sylvius'un belirtitiği şeffalşma sürecine de hizmet eder.

bakın bu adamların yetkililrriyle ilgili çekinceler varsaonlarıda ayrıyeten ayarlarız.
site anayasasıyla belirlenen sabitleri olur bu adamların onların dışına çıkamazlar, misal yetkilerini arttıramazlar vs. vs.
araçlara takılmayalım kavramları belirleyelim.

halk admini de fena fikir değil aslında ama ordada araçlara takılmışız.
bence halk admini iyi birşeymidir onu konuşalım, sonra bu adam görevi kötüye kullanmsın diye anasayamıza eklentiler yaparız.

bir de kıdemli üyelikle ilgili bir yanlış anlaşılmayı gidermek istiyorum:

300 puanı olan yani bir oyda 3 oyluk oy atan bir kıdemli üyeye karşı admin sadece 1oy mu atacak denmiş.
bakın buda araçı tartışmaktır, gereksizdir.
sonuçta adminde bir kıdemli üye ve sitedeki en çok puanı olanlar genelde yönetimden olacaklardır sonuçta, o yüzden korkunuz olmasın.
yazımda kastettiğim yönetimde olup kıdemli üye olmayanların bile oy hakkı olacağıydı.

ama dediğim gibi bunlarda ayrıntılardır.

biz önce kavramları karara bağlıyalım

şimdilik iki kavram var:
1-kıdemli üyelik kavramı
2-senelik seçilen halk admin i kavramı

öncelikle bu kavramlar iyimidir diyelim, ardından bu adamın şu yetkisi var siteyi karırştırır veya bu adam şunların içinden çıkar tehlikelidir siteyi böler deriz.

ilk önce kavramları bir düşünelim, sonra varsa gediklerini kaldırır, tehlike yaratma ihtimallerini ortadan kaldıracak site anayasası eklentileri yaparız
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Bir insan 1 yıllık kullanıcı olmussa ve sitede de 100 kadar mesajı ya da bir iki makalesi falan varsa bence gereklli olgunluga ulasmıstır ve oy kullanmaya hakkı vardır.
sadece 1 yıllık değil yanında en az 250 post sınırı ve makale sayısı sınırı koyarsanız sahte hesaplar anlaşılır.
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Hafiften kadılık sistemi gibi olur..

Yeminer diyor ki, Biz saraya adam seçerken dikkat ediyoruz ve uygun gördüğümüz insanları seçiyoruz.. Bu öngörü ye sahip yönetim adaletine güvendiği birisini ikisini üçünü artık kaç kişi ise Mahkeme ye kadı ya da hakim olarak oturtur.. Biz de Bakın bu mod bana kötü davranıyor.. Bu adam bana küfrediyo.. Rp de meta yapılıyo.. Fikrimi çalmış avatarımı bozmuş cart curt gibi şeyler için Oraya başvururuz..

Dava dilekçesi diim, incelenir ve çok saçma bişeyse davanın görüşülmemesi gerektiğine karar kılınır. Türk mahkemelerinde bile böyle bir insiyatif vardır.. Sonra kişiler davalarını savunurlar. Belki basitçe özür dileyip sarılıp ayrılırlar belki de, Bir kredi sistemi oluştururuz. şu ehliyet olaylarındaki gibi.. Bilmem kaç ceza kredisine ulaşanlar siteden banlanır uzaklaştırılır kızılır dövülür ayıplanır şefkat gösterilir falaaan filaan.. Onları Yönetimin seçeceği komisyon hazırlar artık ...

Ne dersiniz ?
Locked