FRP'de türkçeleşme...
Haklısın ama burada ben futbol basketbol gibi kelimelerde yapılanı yapıyorum. Yakartop istop sutopu gibi kelimeleri rahatlıkla kullanırken neden ayaktopu ya da basket topu diyemiyoruz? Demeliyiz ama bu kelime o kadar oturmuş ki.... Belki önce o kadar oturmamış olanlardan başlamak daha doğru... Bir de biraz daha faydacı yaklaşırsak fantastik ve rol kelimeleri zaten türkçede de yaygınlaşmış kelimeler. Tek sorun pıleying. Onun yerine oyunu koymak gerek... Ama bir kelime için camianın ciddi bir bölümünde yerleşmiş kısaltmayı değiştirmeye çalışmak bana futbol kelimesini ayaktopu yapmanın bir adım daha kolayı gibi geliyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
neden olmasın ki türkçe bence çok guzel de oluyor hatta bizim oyunlarımızda çok az ingilizce deyim geçer character sheetler mesela . ingilizcenin gnelini buna bağlı terimler oluşturur zaten... büyü kullanmak, skill kullanmak gibi durumlarda bunu daha çok türkçe yapıyoruz inglizce çok az kullanıyoruz... biz becerdikd aha da iyisini yapacagız, demekki yapılabiliyomus 
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
onun rp sini yapıyoruz turn undead yapıyorum demiyoruz tabi ki turn undead yapıyorum demez kimse dm anlar onu...
'' yüce isis adına geldiğin yere geri dön, çürümüş vücuduna yerleşen kötülük bedeninden ayrılsın,ızdırap içindeki ruhun huzur bulsun"
gibi bişiy örnek olarak verdim... bunu ben turn ındead yapıyorum diye söylemeyiz...
'' yüce isis adına geldiğin yere geri dön, çürümüş vücuduna yerleşen kötülük bedeninden ayrılsın,ızdırap içindeki ruhun huzur bulsun"
gibi bişiy örnek olarak verdim... bunu ben turn ındead yapıyorum diye söylemeyiz...
Last edited by Sensei on Fri Sep 28, 2007 9:17 pm, edited 1 time in total.
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...