Evrim teorisi

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
milena
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by milena »

senin bi şeyini genlerine aktarmana gerek yok ki, zaten senin yapını, karakterini genlerin belirliyor. %50 sini annenden, %50sini babandan alıyorsun. o genler senin karakterini, fiziki özelliklerini belirliyor. sarışın mı, esmer mi, uzun boylu mu, kısa boylu mu, kıskanç mı, cimri mi, intihara meğilli mi, yüksek ya da düşük iq'lu mu vs... uzuuuuuun yıllar sonucunda evrimle genlerine yeni şeyler yazılır. ama senin genlerine bir şey aktarmana gerek yok. sonra çocuk sahibi olucağın kişinin genetik özellikleriyle seninkilerin %50si çocuğunuza geçer. bu böyle devam eder...........
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

ben bunu kastetmedimki, deneyimleri kastettim...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Yaw ben heralde Ntv de bir programda izlerken duymuştum beynin alt kısmı depoluyormuş ve bunu genler yolu ile aktarıyormuş.Yanlış hatırlıyorda olabilirim. :|
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Hatta Ã?rnek Vermişlerdi şimdi Hatırladım ''2 yaşındaki bir çocuğa kediyi gösteriyorlar kediyi çocuk seviyor ama fareyi gösterince ağlıyormuş ve bunu ortaçağdaki veba salgınına bağlamışlardı İngilteredeki bir üniversitede yapmışlar bu deneyi'' garip gelmişti bana ama olabilirde.....
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
milena
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by milena »

SacoKhan wrote:ben bunu kastetmedimki, deneyimleri kastettim...
deneyim derken neyi kastediyosun peki ??
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Yaw babanın ve annenin kazandığı deneyimler ve bilgiler onlar nasıl geçicek onu sordu galiba.....
milena
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by milena »

Ao wrote:Hatta Ã?rnek Vermişlerdi şimdi Hatırladım ''2 yaşındaki bir çocuğa kediyi gösteriyorlar kediyi çocuk seviyor ama fareyi gösterince ağlıyormuş ve bunu ortaçağdaki veba salgınına bağlamışlardı İngilteredeki bir üniversitede yapmışlar bu deneyi'' garip gelmişti bana ama olabilirde.....
bu senin dediğin evrimsel psikoloji. mesela veba salgınında insanlar farelerden korkmaya başlamışlardır, gördüklerinde tiksiniyorlar, zaten pisler vs. kendilerini korumak için böyle bir kalkan geliştiriyorlar, korkuyolar zaten, dokunmuyolar böylece hastalanmıyorlar, o şekilde artık bu korku evriliyo evriliyo ve sonunda fareden zarar görmese dahi korkan, dokunmayan bir nesil çıkıyor diye gecenin 3ünde düttrük bi açıklama yapayım. pek anlaşılır olmadı sanırım. şöle anlatiim, mesela fareden korkmak gibi kıskançlık duygusu da evrilerek gelmiştir. o zaman hayvanlar, insanlar sevdiklerini kıskanarak ellerinde, çevrelerinde tutabilmişleridr ve bu duygu bu şekilde bu zaman kadar gelmiştir. deneyimden kasıt buysa bunlar işte genlere yerleşiyorlar zamanla. ama çooook uzun zamanla.

bu evrimsel psikoloji çoooook derin bir konu. özel araştırmalar yapılıyor, deneyler, belgeseller vs. epey heyecanlı, ilgi çekici yani. ama önce evrimi biraz da olsa anlayıp sonra bu konuya dalmak lazım. yurtdışında falan epey tartışılıyor.
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Emin ol anlaşıldı :)
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Hehe milena sanırım sen gugıldan Evrim diye aratıp bu siteye geldin ya. Ne kadar şey biliyosun evrim hakkında :wink:
Been there. Seen that. Got the scars.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sacokhan belki şundan bahsetmek doğru olur. Bir insan yaşarken evrim geçirmez. Evrim nesilden nesile aktarılan bir şey. Senin bebekken üzerinde olan üzerinde olan genler ailenin ekonomik durumu ülkenin durumu hayatın boyunca yaşayacağın tüm şans ve şanssızlıklardan bağımısız olarak senin yaşama ve başarılı olma şansını arttırıcı veya azaltıcı etkiye sahip. Burada bahsettiğim başarı çocuk sahibi olmaktır. Ã?ünkü doğada türü devam ettirmeni sağlayabilecek tek başarı bu.

Özelliklerinin de yardımı ile başarıya ulaşır ve çocuk sahibi olursan çocukların da tüm etmenlerden bağımsız olarak senin ve annelerinin bebekken sahip olduğu özelliklerin farklı karışımlarına sahip olurlar. Ve bu özellikler onların da yaşama ve başarılı olma şanslarını tüm diğer olaylardan bağımsız olarak arttırır ve azaltır.

Bu şekilde sen senin çocukların onların çocukları derken mesela 1000 nesil sonra yaşadığın yere çok daha fazla uyum sağlamış bir insan grubu ortaya çıkar.

İnsanda bu süreç 1000 nesil söz konusu olduğunda bile. Bir neslin oluşması için gerekli süreyi en kısa süreye indirip 15 alsak bile 15000 yıl gerektirir. Ki bu medeniyetten daha eski sanırım. Ki 1000 nesil sadece ufak değişiklikler için yeterli. Ama daha önce de belirttiğim gibi bakterilerde 10 yılda 10000 nesil sonra ne gibi değişikliklerin oluştuğu gözlenebiliyor. Ve benim bildiğim kadarıyla da bu kadar nesil sonrasında bakterilerin evrim geçirdikleri gözlenmiş.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
milena
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by milena »

Artemis Entreri wrote:Hehe milena sanırım sen gugıldan Evrim diye aratıp bu siteye geldin ya. Ne kadar şey biliyosun evrim hakkında :wink:
insan nasıl oluştuğunu, bugüne nasıl geldiğini merak ediyor, tübitak sağolsun bu konuda epey aydınlatıcı, üstelik evrim araştırması çok zevkli bir konu. bir de ben google yerine stumbleupon'ı kullanıyorum arama motoru olarak. :D :wink:
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Arkadaşlar evrime inanmıyordum taki bu görüntüye kadar.Alın size evrim :D

http://www.izleindir.com/komik-video-fi ... sp?id=1232
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şimdi evrim için hala bir şansımız var. Yüksek radyoaktiviteye maruz kalıp örümceğe ısırtılmayı deneyebiliriz mesela. Yada ne bileyim örümceği radyasyona tabii tutup ısırttırabiliriz. :-P

Bu arada Saco'cum genlerini bir sonraki nesle sen geçirmeyeceksinde kim geçirecek. Yakışıklısın, karizmatiksin, zekisin, çılgınsın, komiksin,... :D (bu yazı içinde brokeback mountain ile bir benzerlik arayan olursa kınarım! :mad: )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Saol abi inşallah geçiririm walla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
DefenderOfCorpsE
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DefenderOfCorpsE »

hepımıZ Bır Zamanlar maymunduK (uZerıNe alıNan alıNmayan herkeS) Evrım gecırdıK haLada gecırebılırıZ Mesela BaK alalım ıCımıZe yıLLarca radyoaKtıvıTe bak Nasıl Oluyoruz cıft Baslı bı MutanT :D
Post Reply