Dünyaya 2.kez gelmiş olsaydınız nerede yaşamak

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İnsanlarının birbirlerine olan saygıs, toplum olma bilinci, onur kavramı ile hayranlık duyduğum Japonya'ya.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Kaamos'u görmek, elflerin diyarında onlarla yaşamak ya da onlardan biri olmak.. Metal müzik piyasasının anavatanında dolaşmak.. İçindeki onbinlerce gölün hepsini teker teker dolaşmak, Kuzey Buz Denizi'nin kenarında titreye titreye, , denizin donmuş kısımlarını izlemek..Bunların yanında refah düzeyi yüksek, ekonomik düzeni oturmuş.. Finlandiya..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

karı kızın şimdikindende bol olduğu bir adada tek erkek olarak yaşamak isterdim, hepsi bana kalsın bölüşmeyelim :D
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Darkflarer konuya bambaşka bir bakış açısı ile yaklaştın.Can-ı gönülden tebrik ederim :clap: Ve katılıyorum :D
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

bi de Forgotten Realms'de hayalimdeki tip olarak olmak istiyorum
Drakhan wrote:Darkflarer konuya bambaşka bir bakış açısı ile yaklaştın.Can-ı gönülden tebrik ederim :clap: Ve katılıyorum :D
o kadar güzel kızın arasında yaşamak zor ama, önce hangisini seçeceğini bilmiyosun daha yer ayarlıcaksın, diğerleri kıskancak

oof off, ben yine forgotten realms hayalime döneyim
Mr_Zombie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mr_Zombie »

C_Deschain wrote: Osmanlının yükselme döneminde de istanbulda yaşamk isterdim...

Evet kesinlikle katılıyorum..Hmm, W.Wallace dönemleri İskoçya da olabilir. Dağ havası, orman, yağmur...bi yandan da ingiliz kesiyon. ohh :evillaugh:
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Fantastik dünyalar biraz tehlikeli geliytor aslında yaşamak için. Biraz bilime ve teknolojiye olan ilgim düşünülürse belki bi bilim kurgu dünyasıda ya da gelecekte diyebilirim ama gövenlik sorunu bilim kurgu dünyalarında da geçerli yada başka sorunlar var.

Ben bu dünyadan memnunum kısacası :)

Tarhte ne zaman derseniz. Osamnlı değil onu ibliyorum osmanlı tarihini pek sevemedim. Çok da başarılı bulmuyorum açıkcası. Yatırımların hiçbiri anadoluya yapılmamış. Biraz daha geleceğe yatırım yapılmalıydı. Bilim vesaire kendi çapında vardı ama bir süre sonra o da yeterli olmadı. Maddi sıkıntı olmadığında bilime oldukça para ayrılmış fakat askeri olaylar sona erince pek kuvvetli edvam edemiyor. Bu kadar tarih yeter.

Ben selçuklu dönemi derim.

Bir düşünün Anadoluda hiç fakir insan kalmadığı için zekatları dışarıya yolluyormuş insanlar... Kurulan kervansarayların haddi hesabı yok. Denildiğine göre her 1 gün mesefe arası bir kervansaray muhahkkak varmış. Ve kervanlar genellikle ücretsiz ağırlanırmış.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Fantastik dünyalar biraz tehlikeli geliytor aslında yaşamak için. Biraz bilime ve teknolojiye olan ilgim düşünülürse belki bi bilim kurgu dünyasıda ya da gelecekte diyebilirim ama gövenlik sorunu bilim kurgu dünyalarında da geçerli yada başka sorunlar var.

e bizde sıskacık bi bebek olarak gidelim demiyoruz ki, mesela o dünyada şu ana kadar en çok sevdiğimiz frp oyunumuzu yaşayabiliriz şık olur, tarz olur hatta indirim bile yaparlar (ne alaka diye sormayın bende bilmiorm)
Ben selçuklu dönemi derim.

Bir düşünün Anadoluda hiç fakir insan kalmadığı için zekatları dışarıya yolluyormuş insanlar... Kurulan kervansarayların haddi hesabı yok. Denildiğine göre her 1 gün mesefe arası bir kervansaray muhahkkak varmış. Ve kervanlar genellikle ücretsiz ağırlanırmış.

la bırak sallama bunlar milliyetçi tarih hocalarının işi hep, yok en güçlü osmanlı yok en zengin osmanlı eğer öyle olsaydı viyena'yı alırdık, koskocaman orduda bir komutan var o da padişah saçmalığa bak, adam yolda öldü diye geri dönüyolar nerde, hani güçlüydük?

O dönemde yaşamak istemem dünyada çünkü avrupada veba var, anadoluda haçlı seferine karşı bi koruma var, millet para kazanmak için ömrünüzde aklınıza gelmeyecek şeyler yapıyor çok zor ya.

bu arada yazıda biraz konudan sapma oldu, orada benim kastetmek istediğim en güçlü halimizde yapamadıklarımız Selçıklu zamanında nasıl olsun demekti ama coştum biraz.

//Daeya: Arka arkaya atılan mesajlarınız birleştirilmiştir.
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

ya şöyle orta asya ve ya japonya olsun.metehan veya atilla olabilir ama atilla olursa batı taraflarına düşmek isterdim.düşünsenize bilinen dünyade alamdığı bir devlet kalmış oda sasaniler .atilla zehirlenmese onuda alırdı bence.elindeki orduyu düşününce.mete han feci bi laf etmiş zaten ordan anlıyoruz devletin gücünü."yay tutabilen herkes türk oldu!" düşünsenize çevrendeki tüm devletleri türk adı aldtında kendine bağlamış.zaten ordusundaki disiplin bence cengiz han dışında kimsenin ordusunda yok.

ama anadoluya gelmek isterdim nerde olursam olayım.
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Dünyaya 2. kez gelmek istemezdim demiştim ama vazgeçtim. :plotting: Gelmek isterdim ama ben su altında yaşamak isterdim... :D
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
tako
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tako »

geldiğim gibi bu dünyadan giderdim....
=[#TaKo#]=
Valmar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Valmar »

Bende havası temiz ve teknolojisi dünya standartlarında olan ülkelerde yaşamak isterdim. Ne soğuk ne de sıcak olsun, insanın kendini refah ve huzurlu hissettiği yerler öncelikli tercihimdir.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

teknolojisi dünya standartlarında olan ülkelerde yaşamak isterdim
Hele birde işin içinde teknoloji harikası bilgisayarlar olan bir yerse tam senlik
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

İtalya sahilinde bir yer...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
lordana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lordana »

pariste olmak isterdim yakısıklılıgımla kız taflamak isterdim :D
Post Reply