Dünyaya 2.kez gelmiş olsaydınız nerede yaşamak
-
ombuspider
- Kullanıcı

Kaamos'u görmek, elflerin diyarında onlarla yaşamak ya da onlardan biri olmak.. Metal müzik piyasasının anavatanında dolaşmak.. İçindeki onbinlerce gölün hepsini teker teker dolaşmak, Kuzey Buz Denizi'nin kenarında titreye titreye, , denizin donmuş kısımlarını izlemek..Bunların yanında refah düzeyi yüksek, ekonomik düzeni oturmuş.. Finlandiya..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
- darkflarer
- Kullanıcı

- darkflarer
- Kullanıcı

bi de Forgotten Realms'de hayalimdeki tip olarak olmak istiyorum
oof off, ben yine forgotten realms hayalime döneyim
o kadar güzel kızın arasında yaşamak zor ama, önce hangisini seçeceğini bilmiyosun daha yer ayarlıcaksın, diğerleri kıskancakDrakhan wrote:Darkflarer konuya bambaşka bir bakış açısı ile yaklaştın.Can-ı gönülden tebrik ederimVe katılıyorum
oof off, ben yine forgotten realms hayalime döneyim
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
C_Deschain wrote: Osmanlının yükselme döneminde de istanbulda yaşamk isterdim...
Evet kesinlikle katılıyorum..Hmm, W.Wallace dönemleri İskoçya da olabilir. Dağ havası, orman, yağmur...bi yandan da ingiliz kesiyon. ohh :evillaugh:
İnsanlara istediğini yaptırmak çok basit. Onlara sadece duymak istedikleri şeyleri söyle.
Fantastik dünyalar biraz tehlikeli geliytor aslında yaşamak için. Biraz bilime ve teknolojiye olan ilgim düşünülürse belki bi bilim kurgu dünyasıda ya da gelecekte diyebilirim ama gövenlik sorunu bilim kurgu dünyalarında da geçerli yada başka sorunlar var.
Ben bu dünyadan memnunum kısacası
Tarhte ne zaman derseniz. Osamnlı değil onu ibliyorum osmanlı tarihini pek sevemedim. Çok da başarılı bulmuyorum açıkcası. Yatırımların hiçbiri anadoluya yapılmamış. Biraz daha geleceğe yatırım yapılmalıydı. Bilim vesaire kendi çapında vardı ama bir süre sonra o da yeterli olmadı. Maddi sıkıntı olmadığında bilime oldukça para ayrılmış fakat askeri olaylar sona erince pek kuvvetli edvam edemiyor. Bu kadar tarih yeter.
Ben selçuklu dönemi derim.
Bir düşünün Anadoluda hiç fakir insan kalmadığı için zekatları dışarıya yolluyormuş insanlar... Kurulan kervansarayların haddi hesabı yok. Denildiğine göre her 1 gün mesefe arası bir kervansaray muhahkkak varmış. Ve kervanlar genellikle ücretsiz ağırlanırmış.
Ben bu dünyadan memnunum kısacası
Tarhte ne zaman derseniz. Osamnlı değil onu ibliyorum osmanlı tarihini pek sevemedim. Çok da başarılı bulmuyorum açıkcası. Yatırımların hiçbiri anadoluya yapılmamış. Biraz daha geleceğe yatırım yapılmalıydı. Bilim vesaire kendi çapında vardı ama bir süre sonra o da yeterli olmadı. Maddi sıkıntı olmadığında bilime oldukça para ayrılmış fakat askeri olaylar sona erince pek kuvvetli edvam edemiyor. Bu kadar tarih yeter.
Bir düşünün Anadoluda hiç fakir insan kalmadığı için zekatları dışarıya yolluyormuş insanlar... Kurulan kervansarayların haddi hesabı yok. Denildiğine göre her 1 gün mesefe arası bir kervansaray muhahkkak varmış. Ve kervanlar genellikle ücretsiz ağırlanırmış.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
- darkflarer
- Kullanıcı

Fantastik dünyalar biraz tehlikeli geliytor aslında yaşamak için. Biraz bilime ve teknolojiye olan ilgim düşünülürse belki bi bilim kurgu dünyasıda ya da gelecekte diyebilirim ama gövenlik sorunu bilim kurgu dünyalarında da geçerli yada başka sorunlar var.
e bizde sıskacık bi bebek olarak gidelim demiyoruz ki, mesela o dünyada şu ana kadar en çok sevdiğimiz frp oyunumuzu yaşayabiliriz şık olur, tarz olur hatta indirim bile yaparlar (ne alaka diye sormayın bende bilmiorm)
la bırak sallama bunlar milliyetçi tarih hocalarının işi hep, yok en güçlü osmanlı yok en zengin osmanlı eğer öyle olsaydı viyena'yı alırdık, koskocaman orduda bir komutan var o da padişah saçmalığa bak, adam yolda öldü diye geri dönüyolar nerde, hani güçlüydük?
O dönemde yaşamak istemem dünyada çünkü avrupada veba var, anadoluda haçlı seferine karşı bi koruma var, millet para kazanmak için ömrünüzde aklınıza gelmeyecek şeyler yapıyor çok zor ya.
bu arada yazıda biraz konudan sapma oldu, orada benim kastetmek istediğim en güçlü halimizde yapamadıklarımız Selçıklu zamanında nasıl olsun demekti ama coştum biraz.
//Daeya: Arka arkaya atılan mesajlarınız birleştirilmiştir.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
ya şöyle orta asya ve ya japonya olsun.metehan veya atilla olabilir ama atilla olursa batı taraflarına düşmek isterdim.düşünsenize bilinen dünyade alamdığı bir devlet kalmış oda sasaniler .atilla zehirlenmese onuda alırdı bence.elindeki orduyu düşününce.mete han feci bi laf etmiş zaten ordan anlıyoruz devletin gücünü."yay tutabilen herkes türk oldu!" düşünsenize çevrendeki tüm devletleri türk adı aldtında kendine bağlamış.zaten ordusundaki disiplin bence cengiz han dışında kimsenin ordusunda yok.
ama anadoluya gelmek isterdim nerde olursam olayım.
ama anadoluya gelmek isterdim nerde olursam olayım.
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
Dreamscape
- Kullanıcı