Metal Müzik Türünde En Çok Dinlenilen Gurup Sizce

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet aslında ben metal müzik değilde metal grubu olarak aldım ve metalikayı metal müzik yapan metal grubu olmayan bir grup olarak gördüğümden öyle yazdım. Bu adamalar metalin ve rock'ın ruhuna aykırı davranıyorlar ve haklaında iyi bir şeyler duymak beni çıldırtıyor. Adamlar adeta bize istediğimizi veripte arkamızdan gülen biimle alay eden kişiler gibi.

Bu düşünceye tek sahip olan kişi ben değilim ve arkadaş çevremden de, arkadaş çevremin çevresinden de, hatta alakam olamayan insanlardan da aynı tepkiyi alıyorum. Metalica'nın eskisi kadar dinlenmediğini ve eskiden ola üstünlüğünü kaybettiğini ve gittikçe daha az dinlenmeye başlandığını dile getirmiştimben. Ã?ünkü Metalica dinleyenler onu kendi tarzlarına daha yakın bulduklarından dinliyorlar ancak yanında pek çok başka grubuda onunla birlikte dinliyorlar. Satışları çok fazla ama CDlerinin dinlenme oranı daja düşük, rock barlada, metal barlarda müzik kutularına müziklerinin atılma oranı daha düşük. Türkiyenin pek çok konuda diğer milletlerden daha geriden seyrettiğini düşünecek olursak yurt dışında belkide Metalica bitmiş bile olabilir.

MTV gibi televizyonlardan aldığı destek sayesinde hala nefes almaya devam eden Metalica'nın popülerliği MTV olmasa nerelerde olacaktı bilemiyorum. Metal denince Metalica diyen o adamlar ne kaadr metal dinlemiştir onuda bilmiyorum.

Toparlayacak olursak; Metalica sadece Türkiyeye bakacak olursak en çok dinlenen gibi durabilir ancak gerçekten sürekli metal dinleyenlerin müzik setlerinden bir Nightwish sesi daha çok çıktığından toplamda Nightwish dahi daha çok dinleniyor olabilir. Dikkat edersen soruda "Türkiye'de en bilinen Metal grubu" yada "Türkiye'de en çok CDsi satılan metal grubu" yada "Türkiye'de en çok şarkısı bilinen metal grubu" değil, "Tüğrkiye'de en çok dinlenen metal grub"dur.

Umarım demek istediğim açıklığa kavuşmuştur. (Ayrıca Metalle kalmayın Rock da dinleyin :D )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

şimdi güzel noktalara temas edilmiş bence. Ben de fikrimi açılayayım. Sorunun farklı sorluş biçimleri var aslında.

En çok dinlenen 'metal' grubu şeklinde sorulduğunda. ki bu başlık da öyle. Bütün insanların dinlediği metal gruplarından en çok dinleneni bulmak gerekir . En genel aday metallicadır ki burada olduğu gibi metallica metal müik midir tartışmasına yol açabilir. Muhtemelen buna evet dersek metalica en çok dinlenen metal grubudur. Ama bir kez metallicaya metal grubu dersek 'Nothing Else matter' dinleyen bir insan da metallicanın en çok dinlenen metal 'grubu' olmasında katkıda buluşmuş olur.

şimdi soru şöyle de sorulabilir:
Metalseverlerin en çok dinlediği grup hangisidir? O zaman Metallica artık muhtemel aday olmaktan çıkar. İron maiden, manowar, vesaire gibi gruplar işin içine girer. Bu tartışmaya daha açık bir soru olur. Zten soru 'Türkiye için' şeklinde sorulmadığı için muhtemel bir cevaba da gidilemez. Zevkelr renkler meselesidir.

bi de belirtmeden geçemeyeceğim. "Zevkler ve renkler tartışılmaz" derler. Yalandır. Tartışılır ancak bir karara bağlamaya çalışmak saçmadır. Tartışılırlen insanların zevklerinin değişmesi ve gelişmesi söz konusudur.
Darkgnome wrote: Umarım demek istediğim açıklığa kavuşmuştur. (Ayrıca Metalle kalmayın Rock da dinleyin :D )
Güzel demiş Darkgnome. Hatta ekleme yapayım rocklada kalmayın. Klasik müzikdir, yeri heldiğinde cazzdır, new agedir,halk müziğidir, sanat müziğidir bunları da dinleyin. şöyle böyle herşeyi dinlemek lazım Benim için biriki istisnası var gerçi ama tartışmanın yeri burası değil :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
maniacology
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by maniacology »

Metallica dır.Hangimiz metallica dinlemediki hiç hayatında?
birçokları metal müzik dinlemeye metallicayla başlamadımı?
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Başlık içeriği açısından Agora'ya uygun olmadığından; Çalgı, Parşömen, Sahne bölümüne taşınmıştır.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Darkgnome tamam demişsin Metallica bitti falan diye ama yani sonuçta Beatles da bitti insanlar hala dinliyo bu yadsınamaz ki ben müzik konusunda engin bir insan olduğumu düşünüyorum ve Metallica'nın doğaçlama trash müziğine hayranım. Mükemmel bir uyumları var tınılarının, hiç birşey sırıtmıyor müzikte. Ayrıca şu da bi gerçek cidden Türkiye'de çoğu insan metal denince aklına Metallica'yı getiriyordu. Artık öyle değil tabiki, globalleşen bir dünyadayız. Grey's Anatomy'i hiç izlemeyen bir insan o dizinin bütün konularını biliyor olacak "Doktorlar" dizisi sayesinde. Anlatabiliyormuyum demek istediğimi?

EDIT: Hah, Metallica trash metal yapıyormu yapmıyor mu diye tartışılıyor. Normalde trash metali eski ününe kavuşturan Metallica'dır bu bir, ayrıca İsmail YK'nın müziklerine bakacak olursanız arada bir hard rock bile duyduğumuz oluyor ama adam arabeskçi...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben adamalrın pop yaptığını pop gibi davrandılklarını söylüyorum. Ama neyse sen benden daha iyi bilirsin o konuda bir şey diyemem.

E sustum ben o zaman. :)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yok abi estafurullah susmak ne demek. Konuş tabiki. Sadece ben düşüncelerimi dile getirdim, kimseden iyi bildiğimi düşünmüyorum...

Saygılarımla...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Ben Manowar olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de gittiğim metal barlarda mutlaka bir kaç kişi manowar atıyor ve genelde bunu atan insanlar metalin oldukça sadık safarından gelen insanlar oluyorlar.

Elbette hepimiz zamanında metallica dinledik ama şimdi metallica ile büyüyenler kenan doğulu da dinler oldular ama manowar kitlesi hiç değişmedi...

Manowar hayranımıyım? Kesinlikle değilim ama ben de gidip bir müzük kutusuna para atıyorsam mutlaka araya bir tane Manowar atarım... Dinlemek istediğim için mi? Hayır sanmıyorum. Bir barda Manowar dinlemek için para verdiğimde metal tanrılarına adakta bulunmuş gibi hissediyorum sanırım belki ondandır. :king:
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Lütfen lafımı kimse kişisel almasın ama başlık çok sapmaya başladı yok Metallica öyle değil böyle yok pop yok bu arkadaşlar konu şu ''Metal Müzik Türünde En Çok Dinlenilen Gurup Sizce Hangisi ?'' buna kısa bir cevap verirsiniz 1 2 yorum o grup için olur biter diğer muhabbetler bence başlığa uymuyor illa tartışalım deniliyorsa açın orada konuşalım saygılar.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ao başlık bence gayet rayında yürüyor aslında. Burada en çok dinlenilen grupları tartışıyoruz ve dinleniliyorlarsa neden, dinlenmiyorlarsa neden, o dediğin metal grup değildir gibi tartışmalar olması çok normaldir. Yukarıda geçen tartışmalar normal ve başlığa uygun bana göre.

Bu arada Bogus, Metallica ile büyüyenler Kenan Doğulu da dinler oldular kanısını nasıl yaptın bilemiyorum. Bir açıklık getirirsen sevinirim. Manowar da gayet kalite ve efsane bir gruptur lafım yok bu arada, hani yanlış anlaşılır diye dedim.

Saygılarımla...
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Başlığı algılıyamamışım sizin gibi o zaman yazalım buraya.Evet Metallica kesinlikle eski Metallica değil ama Kill Em All-Master Of The Puppets-Ride The Lightning-And Justice For All gibi 4 süper albümü çıkarmış bir grup saygıyı kesinlikle hak ediyor müzikle biraz alakalı olan birileri sadece enstürmantel olan vokallere yer verilmeyen eserlerinde onların ne kadar iyi olduğunu anlar.Metallicayı pop kültürüne ayak uydurmaya başladı gibi şeylere gelince bu bir kaçınılmaz gerçek zaten her grup yaşlanmaya başlayınca paranın kokusunu dahada tadınca amatör ruhlarını kaybederler.Metal barlarda eskisi gibi çalınmıyor laflarına gelincede evet çalınmıyor eskisi gibi(Bu durum maalesef sadece Türkiye için geçerli değil diğer ülkelerdede böyle.)ama günümüzde metal müzik adı altında içinde rap vokalleri ve saçma sapan bir birini tekrarlayan gitar ritimlerini barındıran gruplar çalınmaya başlandı rock barlardada ve ben onları dinliyeceğime eskileri dinlemeyi tercih ederim.Eski gelenekçi bir müzik anlayışım olabilir varsa öneriniz yenilerden söyleyin ama ne olur bana yok adamlar ne hızlı çalıyor yok adam nasıl böğürüyor gibi şeyler dedirttiren grupları saymayın.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Ne yazık ki benim jenarasyonumdan (82) bazı arkadaşlarım zamanında cool'ken Metallica dinliyorlardı. Ancak bu insanlar Metallica dışında da pek bir şey bilmezlerdi ama yine de onu dinkemek Metalci camiasında biraz olsun geçinmek için yeterliydi... İşte bu insanlar şu anda Kenan Doğulu da dinliyorlar. Haa bu arara mesela ben de dinlerim Kenan Doğulu'yu. Ama ben yeri gelince Michael Jackson da dinlerim, özcan Deniz de, Müslüm Gürses'de. Zaten kötü bir müzik türü yoktur, kötü icra edilen müzik türü vardır.

Metallica değişime ayak uydurabilen bir grup oldu. Ve değişti. Bence olay bundan ibarettir. Metallica metal grubu değildir diyenler aslında gruba olan küskünlüklerini ortaya koyuyorlar bana kalırsa. Bİr zamanlar metal çalan bir gruptu... artık metal çalmıyorlar.

Ben Metallica'nın ne olduğunu umursamıyorum ama benim gözlemim, Metallica'nın metal parçalarının o kadar da çok dinlenmediği yönünde. Ve hatta maalesef metalciler arasında da yavaş yavaş tabu oldular. En azından ben Ankara'da iken bir müzik kutusuna birisi Metallica attığında büyü de gel denirdi... Tamam bir saniye bu biraz provakatif oldu daha güzel anlatacağım...

şimdi Metallica öyle bir gruptur ki, onu bilmeyen adama metalci denemeyeceği gibi, hala oturup da onu dinleyen adama da metalci denemez. Artık Walkman'de Metallica dinlemek veya müzik kutusuna Metallica atmak "Dünya Fizik Konferansı"nda Newton fiziğine göre yerçekimi ivmesini tartışmak gibi bir şey oldu.

Benim demek istediğim belki Metallica en çok bilinen (şarkıları en çok bilinen) metal grubu olabilir. Ama hali hazırda şarkısı en çok dinlenen metal grubu en azından Türkiye'de Metallica değildir bana göre. İstanbul'da da çok nadir duyuyorum metal barlarda Metallica'yı ama mutlaka 1-2 Manowar şarkısı çalıyor.

Zamanında Spice Girls dinleyen kitle şimdi nerede? Nirvana'cılar neredesiniz? Anlatabiliyor muyum ne demek istediğimi? Metallica popüler akımların peşinden koşan insanların da ekmeğini yedi. Halen onun da sadık fanları var elbette. Ama bir Manowar'daki sadakat yok onlarda... Ha bu arada ben Manowar'ın tanktop ve koltuk altı teri, motorsiklet, by my side, sword, blood, brother, king, hero geyiğine de acaip uyuz olurum orası ayrı...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Horus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Horus »

ahah taÃ?ikide MettalicA :evil: :clap: :king:
<strong>Horus</strong>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Hala Metallica-Manowar-Hammerfall-Iron Maiden-Nirvana dinliyorum Metallicanın bir şarkısını müzik kutusunada seve seve atarım büyüde gel diyenlerin kendileri bence Pop kültürünün kölesi olmuşlar farkında değiller millet öyle düşünüyor diye onlarda sürüye uyuyorlar.Yaw zaten metal müzik dinleyen herkeste onu popçulukla öbürünü müzikten anlamamakla suçlayan insan tipleri oldukça vardır.(Sen değilmisin derseniz kesin bendede var en azından ben itiraf ediyorum.)
Horus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Horus »

:clap: :clap: :clap: :clap:

gerçek bi yorumcuu :clap: :clap:
Post Reply