Bu düşünceye tek sahip olan kişi ben değilim ve arkadaş çevremden de, arkadaş çevremin çevresinden de, hatta alakam olamayan insanlardan da aynı tepkiyi alıyorum. Metalica'nın eskisi kadar dinlenmediğini ve eskiden ola üstünlüğünü kaybettiğini ve gittikçe daha az dinlenmeye başlandığını dile getirmiştimben. Ã?ünkü Metalica dinleyenler onu kendi tarzlarına daha yakın bulduklarından dinliyorlar ancak yanında pek çok başka grubuda onunla birlikte dinliyorlar. Satışları çok fazla ama CDlerinin dinlenme oranı daja düşük, rock barlada, metal barlarda müzik kutularına müziklerinin atılma oranı daha düşük. Türkiyenin pek çok konuda diğer milletlerden daha geriden seyrettiğini düşünecek olursak yurt dışında belkide Metalica bitmiş bile olabilir.
MTV gibi televizyonlardan aldığı destek sayesinde hala nefes almaya devam eden Metalica'nın popülerliği MTV olmasa nerelerde olacaktı bilemiyorum. Metal denince Metalica diyen o adamlar ne kaadr metal dinlemiştir onuda bilmiyorum.
Toparlayacak olursak; Metalica sadece Türkiyeye bakacak olursak en çok dinlenen gibi durabilir ancak gerçekten sürekli metal dinleyenlerin müzik setlerinden bir Nightwish sesi daha çok çıktığından toplamda Nightwish dahi daha çok dinleniyor olabilir. Dikkat edersen soruda "Türkiye'de en bilinen Metal grubu" yada "Türkiye'de en çok CDsi satılan metal grubu" yada "Türkiye'de en çok şarkısı bilinen metal grubu" değil, "Tüğrkiye'de en çok dinlenen metal grub"dur.
Umarım demek istediğim açıklığa kavuşmuştur. (Ayrıca Metalle kalmayın Rock da dinleyin