Adamı öldürmesi şans eseri değil zaten. Gücünün işleyişini anlaması şans eseri. Bir şeylerin nasıl çalıştığını böylece anladığını bilmiyordu.Darkgnome wrote:Baştan aşağı spoiler var.
Sylar şans eseri öldürmüyor. Adamın gücünü istemediğini öğreniyor ve şaşırıyor. Ancak daha sonra adamın beynine bakıyor ve şöyle diyor.
"Suresh haklıymış. Sen gerçektende hastasın!"
Adamın gücünün çalışmasının nasıl olduğunu orada anlıyor. Anca k daha yakından bakması gerektiği için adamın beynine gömüor heykeli.
Beyne bakışı biliyorsunuz. Tüm bu güçlerin beyinden kaynaklandığını sylara profesör söylemişti. Sylar'da beyne bakarak gücü anlayabileceğini düşündüğünden adamın pekmezi akıttı.
Bu arada güçler DNA'dan daha öte zihinle ilgli. Ã?rneğin etrafınfa bulunan dalgalardan bilgi koparmayı başaran wireless düşürttüğü "mutant izleme sistemi" olan uydu ile birlikte düşüp yanıp öldükten sonra sadece ruh gibi kalıyor ve bilgisayarlar la konuşabilen çocukla konuşmaya başlıyor. Ortada DNA tok sadece zihin var.
Peter nerede hem görünmez oldu hemde uçmuştu hatırlayamadım bir anda. Orada sanki sadece uçuyodu gibi kalmış aklımda.
Duyma yeteneği kullanılmamasına rağmen ondan almış olduğuna göre demekki diğer güçleride almış olması gerekir.
Bu böcü olayı da aslında çok ilginç. Ne zaman bir mutant zor bir surumda uyansa hep etraflarında bir böcü oluyor. Hatta bana aynı böcü gibi geliyor.
Senaryoda çok acaip boşluklar var gerçektende.
1. Hironun, Syları öldürme şekli. Nasıl olduda durduramadı?
2. Peter'ı abisinin ilk bölümde düşmesini yavaşlatacak kadar uçuramaması ancak son bölümde jet gibi kaldırıp bilmemnereye kadar götürmesi.
Ayrıca açıklanmamışlar var.
Mesela sylar nasıl olduda Hiro'nun gücünden kurtulabildi. Hironun sesini duyup telekinezi ile herşeyi durdurdu filan mı?
DNA dedim çünkü zihin de beyinden kaynaklanıyor. DNA'nın yapısı ile de beynin farklı bölümleri işler hale geliyor. Mr. Bennet Sylar'a açık açık "DNA'ndaki bu kadar değişiklik yüzünden akıl sağlığın bozulmuş." demişti.
Görünmez olma olayını ben de hatırlamıyorum. Nerede oldu? Ya da CNBC-Edeki bölümlerde oldu mu? Yoksa bilmem doğal.
Duyma yeteneğini henüz görmedik. Belki herhagi bir şey ile karşılaşmada gerçekleşmiş olabilir. Veya sürekli aktif olduğundan almış olabilir.
1) Sylar muhtemelen o sırada dikkatini başka yere vermişti. O kısmı bizzat izlemediğimden ne desem yalan. Ama Sylar'ın telekineziyle bir şeyleri durdurabildiği gibi Hiro'nun da buna benzer şeyleri yapabildiğini unutmayın. (Hope'un silahındn çıkan kurşunu yerine tıkmıştı.) Yani belki de Sylar'ın yapmaya çalıştığı şeyi Hiro engelledi o anda.
2) Nathan o bölümde uçabildiğini yeni keşfetmişti ve bir anda üzerinde denetim sağlayamaması doğal. Ondan daha önce, Mr Bennet ve Haitili onu yakalamaya çalıştığında otel odasından yine jet gibi kaçmıştı. Yani daha önce yaptı zaten bunu.
Benim okuduğum bölüm özetinde Hiron'nun orada heyecandan konsantrasyonunu kaybettiğini yazmışlardı, ama durumu Sylar ile Eden arasında geçen diyalogda Sylar'ın dominate'ten etkilenmemesine benzetebiliriz.
Sylar'ın göz önüne serilmemiş pek çok gücü var. Mesela nasıl Claire'in annesi Meredith bir tür pyrokinesis'e sahipse, Sylar da birisinden bir cyrokinesis almış. İkinci bölümde Matt Parkman kızı dolaptan çıkartmadan önce kafası açılmış cesetlerden birisi buz tutmuştu.
Yani Sylar'ın tüm güçlerini bilmediğimizden dolayı kesin bir yorumda bulunamıyoruz.