Heroes ve Sylar üzerine

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Darkgnome wrote:Baştan aşağı spoiler var.

Sylar şans eseri öldürmüyor. Adamın gücünü istemediğini öğreniyor ve şaşırıyor. Ancak daha sonra adamın beynine bakıyor ve şöyle diyor.

"Suresh haklıymış. Sen gerçektende hastasın!"

Adamın gücünün çalışmasının nasıl olduğunu orada anlıyor. Anca k daha yakından bakması gerektiği için adamın beynine gömüor heykeli.

Beyne bakışı biliyorsunuz. Tüm bu güçlerin beyinden kaynaklandığını sylara profesör söylemişti. Sylar'da beyne bakarak gücü anlayabileceğini düşündüğünden adamın pekmezi akıttı.

Bu arada güçler DNA'dan daha öte zihinle ilgli. Ã?rneğin etrafınfa bulunan dalgalardan bilgi koparmayı başaran wireless düşürttüğü "mutant izleme sistemi" olan uydu ile birlikte düşüp yanıp öldükten sonra sadece ruh gibi kalıyor ve bilgisayarlar la konuşabilen çocukla konuşmaya başlıyor. Ortada DNA tok sadece zihin var.

Peter nerede hem görünmez oldu hemde uçmuştu hatırlayamadım bir anda. Orada sanki sadece uçuyodu gibi kalmış aklımda.

Duyma yeteneği kullanılmamasına rağmen ondan almış olduğuna göre demekki diğer güçleride almış olması gerekir.

Bu böcü olayı da aslında çok ilginç. Ne zaman bir mutant zor bir surumda uyansa hep etraflarında bir böcü oluyor. Hatta bana aynı böcü gibi geliyor.

Senaryoda çok acaip boşluklar var gerçektende.

1. Hironun, Syları öldürme şekli. Nasıl olduda durduramadı?

2. Peter'ı abisinin ilk bölümde düşmesini yavaşlatacak kadar uçuramaması ancak son bölümde jet gibi kaldırıp bilmemnereye kadar götürmesi.

Ayrıca açıklanmamışlar var.

Mesela sylar nasıl olduda Hiro'nun gücünden kurtulabildi. Hironun sesini duyup telekinezi ile herşeyi durdurdu filan mı?
Adamı öldürmesi şans eseri değil zaten. Gücünün işleyişini anlaması şans eseri. Bir şeylerin nasıl çalıştığını böylece anladığını bilmiyordu.

DNA dedim çünkü zihin de beyinden kaynaklanıyor. DNA'nın yapısı ile de beynin farklı bölümleri işler hale geliyor. Mr. Bennet Sylar'a açık açık "DNA'ndaki bu kadar değişiklik yüzünden akıl sağlığın bozulmuş." demişti.

Görünmez olma olayını ben de hatırlamıyorum. Nerede oldu? Ya da CNBC-Edeki bölümlerde oldu mu? Yoksa bilmem doğal.

Duyma yeteneğini henüz görmedik. Belki herhagi bir şey ile karşılaşmada gerçekleşmiş olabilir. Veya sürekli aktif olduğundan almış olabilir.

1) Sylar muhtemelen o sırada dikkatini başka yere vermişti. O kısmı bizzat izlemediğimden ne desem yalan. Ama Sylar'ın telekineziyle bir şeyleri durdurabildiği gibi Hiro'nun da buna benzer şeyleri yapabildiğini unutmayın. (Hope'un silahındn çıkan kurşunu yerine tıkmıştı.) Yani belki de Sylar'ın yapmaya çalıştığı şeyi Hiro engelledi o anda.

2) Nathan o bölümde uçabildiğini yeni keşfetmişti ve bir anda üzerinde denetim sağlayamaması doğal. Ondan daha önce, Mr Bennet ve Haitili onu yakalamaya çalıştığında otel odasından yine jet gibi kaçmıştı. Yani daha önce yaptı zaten bunu.

Benim okuduğum bölüm özetinde Hiron'nun orada heyecandan konsantrasyonunu kaybettiğini yazmışlardı, ama durumu Sylar ile Eden arasında geçen diyalogda Sylar'ın dominate'ten etkilenmemesine benzetebiliriz.

Sylar'ın göz önüne serilmemiş pek çok gücü var. Mesela nasıl Claire'in annesi Meredith bir tür pyrokinesis'e sahipse, Sylar da birisinden bir cyrokinesis almış. İkinci bölümde Matt Parkman kızı dolaptan çıkartmadan önce kafası açılmış cesetlerden birisi buz tutmuştu.

Yani Sylar'ın tüm güçlerini bilmediğimizden dolayı kesin bir yorumda bulunamıyoruz.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

Chandra Surash ile o kadar detaylı çalıştığını sanmıyorum. Zaten ihtiyacı da yok. Chandra alel acele adamı alıp üç beş test yaptı, bir şey çıkmayınca saldı. O da gidip öbür elemanı öldürdü. O sırada DNA kodlarını okumakla ilgili bir şey bilmiyordu. Bana hâlâ odaklandığı cisimle empati kurarak nasıl işlediğini anlıyor gibi geliyor.
dizide bunu açıklayıcı şeyler söylüyor sylar. mohinder'a babanı severdim onun sayesinde varım tarzında şeyler söylüyor. empati'de mantıklı ama bana zor bir ihtimal gibi geliyor.
Duyma yeteneği kullanılmamasına rağmen ondan almış olduğuna göre demekki diğer güçleride almış olması gerekir.
almadığı güç yok diye biliyorum ben. bide biraz önce necros da söylediği gerçek var. önünde gerçekleşmesi olayı var. bana çok mantıklı geldi...
<div>the master of past and NOW!</div>
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

Görünmez olma olayını ben de hatırlamıyorum. Nerede oldu? Ya da CNBC-Edeki bölümlerde oldu mu? Yoksa bilmem doğal.

16. bölümde bennet ve haitian peter ve görünmez adamı (adını hatırlamıyorum) yakalamaya çalışırken peter adamı omuzuna alıp önce aşağıya atlıyor ve o sırada görünmez oluyor. bennet ve haitian bir süre bişey göremiyorlar. sonra peter yavaş yavaş görüntüye uçarken geliyor.

tabi burda birini bırakıp birinide almış olabilir ama gene aynı bölümde simone'un vurulduğu sahnede görünmezken telekinesi ile bazı maddeleri savuruyor.

aklıma gelen aynı anda güç kullanımı bunlar....
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

_raistlin_ wrote:
Chandra Surash ile o kadar detaylı çalıştığını sanmıyorum. Zaten ihtiyacı da yok. Chandra alel acele adamı alıp üç beş test yaptı, bir şey çıkmayınca saldı. O da gidip öbür elemanı öldürdü. O sırada DNA kodlarını okumakla ilgili bir şey bilmiyordu. Bana hâlâ odaklandığı cisimle empati kurarak nasıl işlediğini anlıyor gibi geliyor.
dizide bunu açıklayıcı şeyler söylüyor sylar. mohinder'a babanı severdim onun sayesinde varım tarzında şeyler söylüyor. empati'de mantıklı ama bana zor bir ihtimal gibi geliyor.
almadığı güç yok diye biliyorum ben. bide biraz önce necros da söylediği gerçek var. önünde gerçekleşmesi olayı var. bana çok mantıklı geldi...
Evet, söyledi. Ama bunu Mohinder'ın yanında çalışması gibi saklanarak daha sonra yapmıştır. Yoksa telekineziyi alırken saece birkaç günlük test aşmalarından geçti. Ayrıca gün detaylarını öğrendiğini sanmıyorum. Eğer öğrenseydi tam liste için Mohinder'a ihtiyaç duymazdı.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

_raistlin_ wrote:

16. bölümde bennet ve haitian peter ve görünmez adamı (adını hatırlamıyorum) yakalamaya çalışırken peter adamı omuzuna alıp önce aşağıya atlıyor ve o sırada görünmez oluyor. bennet ve haitian bir süre bişey göremiyorlar. sonra peter yavaş yavaş görüntüye uçarken geliyor.

tabi burda birini bırakıp birinide almış olabilir ama gene aynı bölümde simone'un vurulduğu sahnede görünmezken telekinesi ile bazı maddeleri savuruyor.

aklıma gelen aynı anda güç kullanımı bunlar....
Orada yanlışın var. Peter, Claude'u aşağı attıktan sonra aşağıda onu yakalıyor ve yükseliyor. Yani görünmez olması gibi bir durum mevcut değil orada. Sadece o ana kadar sahneye girmediler. Haitili ve Mr Bennet o sırada çatının kenarına yaklaşıyorlardı.

Power demands sacrifice.
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

Orada yanlışın var. Peter, Claude'u aşağı attıktan sonra aşağıda onu yakalıyor ve yükseliyor. Yani görünmez olması gibi bir durum mevcut değil orada. Sadece o ana kadar sahneye girmediler. Haitili ve Mr Bennet o sırada çatının kenarına yaklaşıyorlardı.
walla öle hatırlıyorum ben ama doğru olabilir. bidaha bakmak lazım. hatta bakıyım şimdi... :)
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Görünme olsaydı hep öyle giderdi, ama onlar uçarken Haitili ve Mr Bennet arkalarından öylece bakıyorlardı.

(bkz. trene bakan öküz) :mrgreen:

Power demands sacrifice.
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

evet öyleymiş. baktım şimdi.... :D

özür dilerim arkadaşlar yanlış hatırlamışım :roll: :roll:
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

1. güçlerin zihinle alakalı olduğu yönünde, yani bu kavramı anlatmak zor ama bir çeşit bilinçötesi bir durum.Eğer anatomik olarak beyin organıyla alakalı olsaydı, peter öldüğünde, beyin ölümü de gerçekleşmiş (kaç saat geçti üstünden) olurdu ve claire yanına geldiğinde dirilemezdi.Ama dirildi işte

2.Syların orjinal gücü, saatlerdeki bozukluğu anlayabilmesi gibi, genetik anormallikleri anlamasıdır.Bir çeşit psikopat, evet, ve sırf bu yüzden insanların beyinlerini açıyor, saatleri açması ile bu beyinler arasında bir bağ kuran psikolojik sorunlu bir adam.

3.bu da sylar için diğer teorim, bazen sesi garip çıkıyor, mesela, ısac`a resimleri göster diyor normal.SOnra iblisimsi bir sesle tekrar ''show me'' diyor mesela.ADamın gücü,peter gibi taklit etmek değil de, güçlerini emmek olabilir.

4. bu en olası teorimdir, arkadaşlar: ''Sylar her güce zaten sahip, onları zaten içinde bulunduran, ama nasıl kullanacağını bilmeyen bir adamdır.Ve bu adam bu güçlerin ya da ''hastalıkların'' neye benzediğini biliyor.Bir tek o mutant değil,genleri zaten tamamen o değişiklilten oluşuyor.Yani hr türlü gücü açıklayan bir gen dizisine sahip ve benzersiz.Onun gibi kimse de yok,diğerlerinin beyinlerinin nasıl çalıştığına da bakarak bu güçleri nasıl açığa çıkaracağını öğreniyor.
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

''Sylar her güce zaten sahip, onları zaten içinde bulunduran, ama nasıl kullanacağını bilmeyen bir adamdır
mantıklı. sylar keşfedilmemiş bir superman yani. olabilir gerçekten.

. güçlerin zihinle alakalı olduğu yönünde, yani bu kavramı anlatmak zor ama bir çeşit bilinçötesi bir durum.Eğer anatomik olarak beyin organıyla alakalı olsaydı, peter öldüğünde, beyin ölümü de gerçekleşmiş (kaç saat geçti üstünden) olurdu ve claire yanına geldiğinde dirilemezdi.Ama dirildi işte
ama ters açıdn bakarsak beyinle alakalı bir durum olduğu için beyne saplanan bişey durduruyor gücünü. tıpkı çalışan bir dişliye sopa sokmak gibi. sopayı çekince makine normale dönüyor. yani dediğin olay aslında güçlerin tam olarak beyinde olduğunuda kanıtlıyor olabilir. sonuçta herşeyin merkezi ve komutası olan bir yer...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

darkelven wrote:1. güçlerin zihinle alakalı olduğu yönünde, yani bu kavramı anlatmak zor ama bir çeşit bilinçötesi bir durum.Eğer anatomik olarak beyin organıyla alakalı olsaydı, peter öldüğünde, beyin ölümü de gerçekleşmiş (kaç saat geçti üstünden) olurdu ve claire yanına geldiğinde dirilemezdi.Ama dirildi işte
Claire'ın başka bir tarafına bir şey olduğunda hemen iyileşiyor. Hatırlatırım ki Matt Parkman'ın kurşununu yedikten kısa süre sonra iyileşmişti. Ama tecavüze uğrarken kafasına saplanan dal çekilene kadar iyileşememişti. Tam aksine bu durum, beyin kaynaklı olduğu tezini güçlendirir.
darkelven wrote:3.bu da sylar için diğer teorim, bazen sesi garip çıkıyor, mesela, ısac`a resimleri göster diyor normal.SOnra iblisimsi bir sesle tekrar ''show me'' diyor mesela.ADamın gücü,peter gibi taklit etmek değil de, güçlerini emmek olabilir.
Aynı ses tonu Peter'ın Isaac'ın ofisini bastığında da gerçekleşiyor. Peter "Stop lying me!" diyip Isaac'ı geriye telekineziyle fırlatırken de bu gerçekleşiyor. Benzeri bir şekilde Eden McCain, dominate gücünü her kullandığında aynı ses tekrar duyuluyor. Bu muhtemelen tamamen psişik etkili güçler kullanılmasıyla alakalı. Karşıdaki kişi sözleri sadece ses dalgası olarak değil, zihnen de duyuyor.
darkelven wrote:4. bu en olası teorimdir, arkadaşlar: ''Sylar her güce zaten sahip, onları zaten içinde bulunduran, ama nasıl kullanacağını bilmeyen bir adamdır.Ve bu adam bu güçlerin ya da ''hastalıkların'' neye benzediğini biliyor.Bir tek o mutant değil,genleri zaten tamamen o değişiklilten oluşuyor.Yani hr türlü gücü açıklayan bir gen dizisine sahip ve benzersiz.Onun gibi kimse de yok,diğerlerinin beyinlerinin nasıl çalıştığına da bakarak bu güçleri nasıl açığa çıkaracağını öğreniyor.
Olası. Hatta fazlasıyla olası. Ama buna rağmen kafa karıştırıcı çok şey var. Mr. Bennet'in, Sylar'ın DNA'sı ile ilgili yorumu ve Primatech Paper Factory'deki testlerde Sylar'da bulunan tek gücün telekinezi olduğu yolundaki söylemler işi farklı kılıyor. O sıralar Sylar'ın aslında o güçleri aldığını düşünerek kendini kandırdığını düşünmüştüm, ama sonradan gerçek olduğu belli oldu.

Power demands sacrifice.
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

testlerde Sylar'da bulunan tek gücün telekinezi olduğu yolundaki söylemler işi farklı kılıyor

burdada bir mantıksızlık var. sylar'ın orjinal gücü telekinezi değildi. neden o bulunuyor sadece anlamak mümkün değil. sonuçta sonradan aldığı bir özellik buda. o zaman hepsinin bulunması gerekir.

bunuda şimdi gfarkettim bu arada... :)
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Bunun sebebi Sylar'ın telekineziyi aşırı sıklıkta kullanması sonucu onu ön plana geçirmiş olması olabilir belki. Hatırlarsanız adam kafede otururken kupayı bile telekineziyle kendine çekmişti uzanıp almak varken. Kurbanlarını korkutmayı sevdiği için genelde levitasyon şekliyle yaklaşıyor onlara. Kafalarını açmak için de bunu kullanıyor. E haliyle telekinezi çok ön plana çıkıyor adamda.

Power demands sacrifice.
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

walla öne çıkarılmıyacak bir özellikte eğil hani. :) yat yerinde gelsin kupalar gitsin tabaklar... :D

ama yinede mantıksız geliyor bana. çok kullanıyo olabilir ama dna araştırması sonuçta bu. birini buldunmu hepsini bulman gerek...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Orası öyle, ama sonuç olarak insan genomunun tümü çözülemedi. O yüzden bulamamış olabilirler.

Onu geçtim, bu DNA yapılarını Chandra Suresh tamamen hastahanelere verilen kanlardan insan genom projesi araştırmasına gidenlerinden faydalanarak yapıyor. Aslında dizi verdiğimiz kanların nereye gittiği konusunda çarpıcı bir açıklamada bulunuyor. :mrgreen:

Power demands sacrifice.
Post Reply