frpworld şehrinin sakinleri

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Firble: şehrin kurucusu ve ilk kralı yüce Malovan'ın macera arkadaşı olduğu söylenir. şehrin yeni sakinlerinin pek çoğunun aklına Malovanın bundan 8 asır önce yaşamış olması ise bunun sadece komik bir söylenti olduğu düşüncesini getirir. Tabii eğer bu kadim bilgiyi biliyorlarsa. Peki kim bilir acaba eski, zamanlar hakkında onca şarkıyı nasıl yazmıştır? Bu sebeple onun ölümsüz olduğunu düşünenler de vardır. şehrin eski zamanlarında sokaklarında gezer insanları eğlendirir ve hep çocuklar için yeni oyunlar keşfederdi. şehir için mutluluğun bir simgesiydi. Ancak normal bir gnomdan daha yavaş olsa da gittikçe yaşlanmakta ve şehir halkının onun için yaptığı evinde yatmaktadır. Uyudukça uyur, uyudukça uyur sonra bir uyanır, uyumak nedir bilmez. Pek çok zaman evinin balkonunda yıldızlara dalmış düşünceli düşünceli iç çektiği görülür. (Bard/Druid Gnom(Tanrı kanı taşıdığı düşünülüyor))

İstedim firbleyi bir başkası yazsın diye. Ama en güzlünü belki de en sona sakladım. Yazdıkça yazasım geldi firbleyi. O kadar çok şey varki yazılacak. Bu sadece özeti. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Saygıdeğer frpworld halkı,

Bu seferki tanıtım yazımızda, diyarımızı şenlendirmekte olan iki karakteri
daha iyi anlatabilmek için aralarında geçen bir diyalogu sunuyorum sizlere.
Bu diyalog, yaşanmış yada yaşanması muhtemel bir diyalog olup 4. ağızdan
bir buçukluk hikaye anlatıcısından duyulmuştur. Yani gerçektir.

Yan karakterlerin isimleri alınma olmasın diye değiştirilmiştir.

//Efla: Artemisin belirtmesi ve Illyra'nın talebi üzerine mesaj değiştirilmiştir.
Been there. Seen that. Got the scars.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ben efla ile hiç konuşmadım. saco ile de hiç şahsen konuşmadım. terzi ne alaka hiç anlamadım. üstelik eğlencesine bile olsa ola ola terzi olmamada azcık kırıldım. neyse yinede güzel olmuş
Image
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Terziliğin kötü bir meslek olduğunu düşünmüyorum şahsen. Ama gerçekten alındıysanız bu yazı kaldırılabilir. Bu başlık altında yazılanlar genelde doğru bilgiler olmuyor.
Been there. Seen that. Got the scars.
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

iyi yazılar,
yine de herkes kendi bilir
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Firble: Uzun çok uzun bir geçmişi vardır kentte bazen anıları sanki bir sisin arkasındaymış gibi gelir. Kentin daha ufak bir kasaba gibi kurulduğu ilk günleri. Onca anı o kadar zorlar ki kafasını kendini çok yaşlanmış hisseder. En azından bu kuruluşuna katıldığı hiç ayrılamadığı şehirde... şehir anılarla doludur. Bitmeyen anılar. Belki hiç karşılaşamayacağı dostlarının hayalleri sokaklarda gizlidir. O ise zihnindekileri anlatmaya hayatın güzel... her zaman güzel olduğunu anlatmaya çalışmıştır zamanında... Ancak zaman geçer. Geçer
öyle ki zamana hükmettiğini zannedenleri bile geride bırakır. Onun yolu bir gün bir yerde bitecek midir o da bilinmez.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

evet gerçekten alındım. terzilik kötü demiyorum sadece terziliğin bana nasıl yakıştırıldığına hayret ediyorum. mümkünse silinsin, hiç hoş değil, komikte değil. yada en azından ben komik bulmadım. genelde kırıcı olmayaya çalışıyorum buna rağmen böyle şeyler duymak, beni
üzdü. ve evet herkez kendini bilir.
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar buda bir çeşit eğlenceli geyik yapıyoruz aslı böyle şeylere pek takmamanızı öneririm. Zira bana zavallı ve dilenci kılıklı demelerine daldırmıyorum :D

Ã?ünkü bunların hepsi mizah ve mizah bir şekilde abartılı olur. Sanırım Artemis de hikayenin 4. ağızdan ve bir buçukluk hikaye anlatıcısı tarafından anlatıldığını söylerken böyle bir şeyi de ima etmiş. Zaten şehrin süper kahramanı, şehrin en yakışıklısı, en güzeli, kahraman şovalyesi gibi şeyler yazsaydık başlık o akdar da eğlenceli olmazdı.

O şekilde bir dialog ya da benzeri tabii ki geçmedi. Illyra ile şimdiye kadar pek de birebir iletişim kurmadım doğrusu. Yani özellikle bu başlık altında yazıldığını düşünürsek bunu gereğinden fazla ciddiye almaya da gerek yok gibi. Artemis birkaç noktayı dile getirmek istemiş sanırım (kılık kıyafetime epey laf etmiş olsa da :P) güzel yapmış bence bunu.

Amma ve lakin her şeyden önemli olan birşey burada kimsenin mümkün olduğunca memnunsuz olmaması. Illyra'yı rahatsız eden bir mesaj doğrudan onunla ilgiliyse Artemis'in de gösterdiği özveri üzerine kaldırılabilir ve kaldırılmıştır da. Bunu Illyra'nın hakkından sayabiliriz.

Severek takip ettiğim bir başlık burası sanırım bir çok kişi için öyle. Biz konumuza geri dönelim alınmamaya, eğlenmeye çalışalım. Az önce firble'ın imzası tekrar gözüme çarptı ordan bir alıntıyla bitireyim.

"Hadi Eğlenelim!!!!"
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Efla : şehrin Süper Kahramanı Uzun zaman önce önce kazandığı süper güçlerini hep insanlara ve şehre yardım etmek için kurtarır. şehri ele geçirmek isteyen ultra kötü adamlara karşı mücadele etmenin yanında ocakta yemek unutanların yemeklerini kurtarmak gibi bir çok ufak sorunu da halleder. Süper kahramanlıktan arta kalan zamanda müzikle de ilgilendiği söylenir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

gerçekten teşekkür ederim.

elbette şehrin süperstarı yazılmasını düşünmemiştim bile ama yinede commoner olmak biraz hayal kırılığı yarattı. neyse. bu arada bende özür dilemek istiyorum, eğer ki kendi kırgınlığımın gözü kapalılığı içinde, başkalarınında kırdıysam, gerçekten üzgünüm. umarım özürüm kabul edilir..
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

arkadaşlar başlık şimdi dikkatimi çektide okudum hakkaten çok eğlenceli şeyler var fikirde muhteşem olmuş düşünenin aklına sağlık. biraz eskitiyim kendimi bende karalarım bişeyler. (yorum yaptı gitti demesinler arkamdan sonra) :D
-Fac fortia et patere-
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Illyra expert olarak lanse edilmiştin :wink:

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

boş ver Illyra bak benim hakkımda kimse bişeyler yazmadı sen daha kötü durumda olanlar da var burada
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

aman terzi terzi işte saco :angel:

siliterin : kendisini tanımama rağmen, avatarından anladığım kadarıyla şehrin vampiri olacak kişi. arka sokaklarda masum kızların ve masum gençlerin kanını emen, spike tadında, ruhunun olup olmadığı söylentileri etrafa yayılmış olan siliterin in en büyük zevki şarap içerek şafağı seyretmektir fakat ilk ışıktan sonrarsını darkvision a alışmış gözleri kaldıramaz. bu yüzden kendini gece eğlencelerine vermiştir, barbut, bal likörü, taze kan, horoz dövüşü, taverna.. :)
Image
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Bu başlık yoğun sınavlarımın olduğu döneme denk gelmiş bu sebeplede okuyamamışım, daha yeni buldum :) . Ellerine sağlık Darkgnome hep yaratıcılığını taktir etmişimdir zaten. Ne diyeyim adam resmen insan sarrafı :) .

Yorumları ile katkı sağlayan diyer arkadaşlarıda teşekkürler.

Gnome devamı gelsin bu postların, boşlama buraları :) .
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Post Reply