Diyelim ki zaman makinesi icad ettiniz...

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Diyelim ki zaman makinesi icad ettiniz...

Post by WizardOfQuarks »

Bu zaman makinesiyle geçmişe doğru yolculuk yapıyorsunuz ama amacınız geçmişteki insanlara gıcıklık yapmak. Hatta belki de dünyalarını başlarına yıkmak. :D

Mesela aklıma ilk olarak tarihte büyük işler başarmış dahiler geldi.

Einstein'ın karşısına çıkıp "Selam. Nasılsın? Ben gelecekten geliyorum." demek isterdim.

1800'lerde Avrupa Bilim Konseyindeki toplantılara gidip "Fizik bitti, işte bu kadar, herşeyi bulduk." diyen bilim adamlarının karşısına çıkıp yerlere yatarak gülmek isterdim.

Sonra birkaç tane de hediye vermek isterdim (Tabii eli boş gidilmez. :P) ;

Thomas Alva Edison'a floresan lamba.

Alexander Graham Bell'e son model bir cep telefonu.

Galileo Galilei'ye bir Skyscout (Üzerinde bulunan GPS sistemi ile uzaydaki yıldızları tanıyarak analiz eden ve üzerinde bulunan ekranda baktığınız yıldızla ilgili verileri gösteren bir araç.).

Veya daha gerilere gidip ateşi bulan adamın önünde, o kıvılcımları yakalamaya çalışırken çakmağı çakıp durmak isterdim.

şimdilik aklıma bunlar geldi.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Newton'un karşısına çıkıp uçmayı göstermek isterim.

Leonardo Da Vinci'ye, PhotoShop'u göstermek isterdim
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Ortaçağda avrupaya inip adamlara m16 ve laptop göstermek(ve medieval total war II oynatmak) isterdim. Yüzlerinin alacağı hali düşünsenize. Sonra büyücü bu diye yakmaya çalışırlar o ayrı mesele.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Wiizard gittiklerini çoğunda yanında şehir şebekesi de götürmen gerekecek :D

Neyse internetten biraz araştırıp planlarını falan götürürsen jeneratörlerin belki yapma şansları olur. Bol miktarda direnç transistör falan da lazım. Ohoo en iyisi hiç karıştırmayalım. Belki bi tane uydu uzaya fırlatmak için :D

Haa bi de sizi büyücü diye kovalamamaları için gerekli önlemi de almanızı tavsiye ederim.

Ama zaman marinasının icadının pek de mümkün olmayacağını düşünmüşümdür hep. Paradoks kaynıyor çünkü kurgusu.

Yine deeee. belki kendime sayısal loto sonuçlarının yazılı olduğu bişey armağan edebilirdim. (Evet evet tamam geleceğe dönüş...)

Ama ben heraldebişey yapmaya korkardım ya gidemezdim geçmişe. Falan. Ya tarihi değiştirirsek nolcak :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Tolkien in Yüzüklerin Efendisini yazdığı zamanlara gidip,Y.E filmini izletirdim...Acaba tepkisi ne olurdu?

Kolomb Amerikaya doğru gemisiyle giderken yanından yatla geçip kendisine el sallardım...

Vikinglere Paganlık politikalarında yardım ederdim...

Budistler Meditasyon yaparken Türk horon grubunu yanlarında tepindirirdim...
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Atatürkle gidip muhabbet etmek isterdim, fakat Türkiye'nin şu an ki haline bakınca bunu yapacak yüzüm olmadığını fark ediyorum.
Been there. Seen that. Got the scars.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Düşünsenize gerekli bir kaç araç gerece sahip olan bir insan dünyanın hakimi bile olabilir. şimdinin teknolojisi ile 18. yy. ve gerisine gittiğiniz zaman yaratabileceğiniz etkileri bi düşünün, aynı süper bir teknoloji ile dünyaya inen uzaylılar gibi oluruz :) .

Ben şahsen böyle bir fırsat geçseydi elime muhtemelen geçmişteki hatalarımı düzeltirdim.

Bence Zamanda yolculuk mümkün ama bize oldukça uzak olduğunu düşünüyorum, en az bi 1000 yıl kadar.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Bende bir tane zaman makinası var.Bit pazarından aldım geçenlerde.Made in P.R.C yazıyor arkasında ama çalıştığı sürece problem yok benim için..

Hemen kurdum sistemi salonun ortasına.Annemde şaşkınlıkla bakıyor.

-''Ne yapıyorsun evledım,O elinde ki askılık ta ne?'' dedi teleşla,
-''Bi akadaşa uğrayıp gelcem.Lazım askılık'' dedim anneme.

Hemen tarihi 1945 girdim,ocak 6' ya da ayarladım.Niye peki?George W. BushT doğmuş o gün ''Bknz. bioghraphy of G.W.B''o hızla zivupple'' ışınlanma efekti'' diye ışınlanı verdim.Ã?in malı demeyin güzel ışınladı ama dizel olduğu için fazla ses yapıyor.

Her neyse öyle etraf döndü möndü''klasik ışınlanma durumu''bi baktım tak diye karşımda Barbara yenge belirdi.Karnı burnunda.şöyle manalı bir bakış attım Barbara yengenin karnına..içimden saydırıyorum tabi ben...

Barbara Yenge:Niye öyle bakıyorsun evladim?
Fatih:Bak yenge...senin başımın üstünde yerin var ama ne kocan olacak o adamdan ne de onun çocuğundan hayır gelir diye bir bir anlattım olanları

Hak verdi gibi oldu.Askılığıda bıraktım,bizde böyle çocuk düşürülür diye de anlattım.''bu olayada akıl sır ermiyor normalde''

Sora ben tekrar atladım makineme hop tak tak diye tarihleri girdim.İlk iHsana doğru yola çıktım.Zivupple diye ortama daldım

Bi baktım ihsanla,turan abi çalıların orda bişileri bir birlerine vuruyolar.Ben bunların enseye bir şaplak.Ulan dedim yangın mı çıkaracağınız..Ağrısız başıma iş mi vereceğiniz...

Cepten bi paket maltepe çıkardım çakma zippoda yanında olmazsa olmaz zaten.Dalı yaktım içime bi çektim ölüyodum e alışkın değil bünye tabi..Bunlarada uzattım iki dal,sevdiler keretalar.

Sora düşündüm de çakmağı vermek çok sakat olur e hazır bulutlarda kapamış yağmurda geliyo.Bi yıldırımlık işi var deyip vazgeçtim.

Makineme atladım tarihleri girdim..Baktım ihsan abi ile turan abinin gözleri göğüs cebindeki maltepede..acıdım attım paketi önlerine..bunlar birbirine girmesin mi...çıkar sen bunlar böyle kemikten keskin şeyleri sapla birbirine

E tarihleride girmişim makinadan çıkamıyorum,o ara bir yıldırım indi ve beklenen yangını başlatı.Ama İhsanla turan abiye baktım ki mort olmuşlar bile...

Buda kader ve kısmet işi işte ne yapalım
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Barzini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Barzini »

- Benjamin Franklin'e Jenerator götürmek isterdim; öyle uçurtmalarla, anahtarlarla falan uğraşmasın adam yazık. Koskoca adam uçurtma uçuruyor.
- Albert Einstein'a "dayı sen parçaladın ama bak millet birleştirip daha büyüğünü yaptı" diyerek hidrojen bombası götürürdüm. Böylece İkinci dünya savaşı daha felaket biterdi.
- Thomas Edison'a florasan götürürdüm ama çok klişe olurdu.
-Fac fortia et patere-
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Başına yıkmak değil ama ben Atilla'nın yanına gider

"Bu Romalılar sakın güvenme bide yediklerine dikkat et seni zehirlemek istiyorlar" derdim.

Sonra şu yunan filozoflarının karşısına geçer onlar "Ateş, toprak, zencefil ve su!" derken Atom derdim hatta sonrasında,"Elektron, proton, nötron, yörünce, güneş sistemi..." fela gibi şeyleri anlatırdım. Hatta bunu onlara yapacağıma Türk şamanlarına anlatır sonra yunan filozoflarının karşılarında "kaba bölge!" oluşlarını izlerdim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Bence Zamanda yolculuk mümkün ama bize oldukça uzak olduğunu düşünüyorum, en az bi 1000 yıl kadar.
Vallahi efendim ben bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. Neden?

Ã?ncelikle kendiniz söylemişsiniz. Elimde zaman makinesi olsa geçmişteki hatalarımı düzeltirdim diye. Bende öyle yapardım. Eminim pek çok kişi de bunu yapardı. Zaman makinesini icat edecek kişinin de bunu deneyeceğini varsayalım.

O kadar ileri gitmeyelim hatta. Diyelim ki Yener'in başına bu akşam kötü bir şey gelecek. O yüzden bugün eve gitmemesi gerekiyor. Ama Yener bunun henüz farkında değil. O yüzden eve gitti ve başına kötü bir şey geldi. Yener bunu değiştirmek için senelerce uğraştı ve sonunda zaman makinesini icat etti. Geçmişe o güne döndü ve kendisini uyardı.

Yener, düşün ki gelecekte ki Yener yanına geliyor ve "Bugün eve gitmemelisin ahbap, başına çok kötü bir şey gelecek" diyor. Ne yaparsın? Eve gitmezsin. Yani ben gitmezdim en azından diyelim. Peki eve gitmezsen ne olacak? Başına o kötü olay gelmeyecek. Başına o kötü olay gelmezse, zaman makinesini belki de hiç keşfetmeye çalışmayacaksın. Hadi onu geçtim, diyelim keşfettin, o güne hiç dönmeyeceksin.

Hımm, peki GELECEKTEKİ Yener, geçmişteki Yener'i uyardı ve geçmişteki Yener, normal hayatına devam etti. Artık GELECEKTEKİ Yener gibi olmayacak. Peki efendim, GELECEKTEN gelen Yener kim? Hiç yaşanmamış bir karakter o. Peki nasıl varoldu? Nasıl geçmişe döndü nasıl Yener'i uyardı. Hiç olmayacak bir şey, nasıl oldu?

Hayatımızda yaşadığımız her anın, öyle yaşanması gerektiğine inanmıyorsanız eğer, zaman makinesine de inanmamalısınız. Aksi takdirde her geleceğe ışınlandığımızda, alternatif bir geleceğe gitmemiz gerekir. Belki de öyle olur. Bilemiyorum.
Been there. Seen that. Got the scars.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yine bu konuya girmeyeceğiz değil mi?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Daha önce bu konu çok tartışıldı, Darkgnome ' un sorusuda bu yüzden sanırım :) .

Evet Artemis haklı olabilirsin belkide zamanda yolculuk mümkün değil veya zamanda yolculuk ile pararlel evrenlerde ki ikizlerimizle karşılaşabiliriz, hatta bunlardan milyonlarca dahi olabilir.

Ama şu bir gerçek ne zaman makinasının kesinlikle var olabileceğini söyleyebiliyoruz nede olamayacağını (işte bu bilinmezlik ve gizem acayip hoşuma gidiyor :D ). Zaman da ileriye veya geriye yolculuğun mümkün olamayacağını veya mümkün olabileceğini kanıtlayan arkadaşın önünde eğilir ve onu selamlarım :) . Varmıdır böyle bir babayiğit ?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

SAnırım imkansız olmayan birkaç icatla yapabiliriz.Ancak sadece olayları görebiliriz.İnceleyemeyiz.Fakat bunun için imkansız derecede zor bir kaç alet gerekiyor.Ã?ncelikle ışık hızından daha hızlı gitmek!, sonra da bir ışık toplayıcı.Evet, ışık hızından daha hızlı gidersek, dünyadan ayrılan ışıklardan önce belli bir noktaya ulaşmış oluruz.Bunun sonucunda kendimizin biraz eski hali anca gelmiş olur.Ve biz o biraz eski zamanı alet sayesinde topladığımız ışıkları inceleyerek olayları görebiliriz.Ancak geleceği görmek üzerinde henüz düşünmedim

ALINTI DEğİLDİR
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Darkgnome wrote:Yine bu konuya girmeyeceğiz değil mi?
Burada girmeyelim. Bu başlığın konusu belli. Zamanda yolculuğun mümkün olup olmadığını tartışmıyoruz sadece bu konuda fantezi yapıyoruz.

Eğer tartışacaksak aşağıda linki verilmiş olan başlıkta tartışmak daha iyi olabilir.

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6629
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Post Reply