Bence Zamanda yolculuk mümkün ama bize oldukça uzak olduğunu düşünüyorum, en az bi 1000 yıl kadar.
Vallahi efendim ben bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. Neden?
Ã?ncelikle kendiniz söylemişsiniz. Elimde zaman makinesi olsa geçmişteki hatalarımı düzeltirdim diye. Bende öyle yapardım. Eminim pek çok kişi de bunu yapardı. Zaman makinesini icat edecek kişinin de bunu deneyeceğini varsayalım.
O kadar ileri gitmeyelim hatta. Diyelim ki Yener'in başına bu akşam kötü bir şey gelecek. O yüzden bugün eve gitmemesi gerekiyor. Ama Yener bunun henüz farkında değil. O yüzden eve gitti ve başına kötü bir şey geldi. Yener bunu değiştirmek için senelerce uğraştı ve sonunda zaman makinesini icat etti. Geçmişe o güne döndü ve kendisini uyardı.
Yener, düşün ki gelecekte ki Yener yanına geliyor ve "Bugün eve gitmemelisin ahbap, başına çok kötü bir şey gelecek" diyor. Ne yaparsın? Eve gitmezsin. Yani ben gitmezdim en azından diyelim. Peki eve gitmezsen ne olacak? Başına o kötü olay gelmeyecek. Başına o kötü olay gelmezse, zaman makinesini belki de hiç keşfetmeye çalışmayacaksın. Hadi onu geçtim, diyelim keşfettin, o güne hiç dönmeyeceksin.
Hımm, peki GELECEKTEKİ Yener, geçmişteki Yener'i uyardı ve geçmişteki Yener, normal hayatına devam etti. Artık GELECEKTEKİ Yener gibi olmayacak. Peki efendim, GELECEKTEN gelen Yener kim? Hiç yaşanmamış bir karakter o. Peki nasıl varoldu? Nasıl geçmişe döndü nasıl Yener'i uyardı. Hiç olmayacak bir şey, nasıl oldu?
Hayatımızda yaşadığımız her anın, öyle yaşanması gerektiğine inanmıyorsanız eğer, zaman makinesine de inanmamalısınız. Aksi takdirde her geleceğe ışınlandığımızda, alternatif bir geleceğe gitmemiz gerekir. Belki de öyle olur. Bilemiyorum.
Been there. Seen that. Got the scars.