Ölüme Öıkan Hayat [Eleştiri ve Sohbet]

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Benim bildiğim tayfların böyle şekilde olanını görmedim. Spectre demek istemedim aslında Spectum olarak gördüm kontrol ettiğimde de :D Yani ya sözlük yanlış çevirmiş ya da öyle. Tekrar tayflara geliyim. Tayflar benim bildiğim öyle insan şeklinde olmaz sanki kara cüppe giymiş bir beden gibi ama çok koyu renkte. Gözleride kızıl parlıyor diye biliyorum D&D oyun kartlarında resmi var ve de okuduğum kitapta da böyle bahsedilmiş yani simsiyah kızıl gözlü.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Image ?????

Spectrum ve Tayf'ın anlamı ışığın bir şekilde kırılıp gökkuşağı rengi oluşturmasıyla ilgili bir şeyler sanırım anladığım kadarıyla (bknz: google image)

Bu arada Illyra'yı unuttum onun hakkında bir şeyler yazayım artık!
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Image

Sanırım bahsettiğiniz Wraith.
Hikayeniz güzel gidiyor fırsat buldukça okuyorum. Hepinizin eline sağlık.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bu adamın neresi ruh emen bir yaratıka benziyor tam olarak anlamadın sen :D neyse ben gerçekten resmini bulunca koyarım :D Sonuçta tehlikedeyiz hikaye de bunu bilin yeter :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Heh oh be Wraith :D Sağolasın devrimk. Bu resim Stormreach den sanırım
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

devrimk sana demedim alenthasın resmine demiştim yanlış anlaşılma olmasın da :D hah işte devrimkin koyduğu resimdeki bide benim koyduğum nasıl anlarsanız artık :) Bu arada Wraith ismi gerçekten çevirttiğim sözlük dandikmiş:D Image[/img]
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Peki bu yaratıkları Kerdox baltasıyla öldürebilir mi veya ben hancerimle falan öldüreblirmiyim ? :D
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Neyse, Allah'tan Dread Wraith değil yoksa ayvayı yemiştik. :schemes: Arkadaşlar sözlükler yanıltabilir; bir de wight var mesela (wraith değil) o da undead bir yaratık, daha ziyade hayaletten çok zombiye benziyor ama sözlüğe baksanız anlamı "kişi, kimse" imiş. :mrgreen:

Yalnız burada yeri gelmişken bir konuya değinmek istiyorum: Neticede bu bir FRP oyunundan çok ekip halinde doğaçlama yazılan öykü olduğuna göre; tasvirlerde detaylara biraz daha özen gösterirsek daha iyi olmaz mı? Ã?rneğin karşılarına bir yaratık çıktı derksek herkes kafasında başka bir şekil düşünür. Onun yerine yaratığı ya da mekanı, binayı, bitkiyi vs ballandıra ballandıra tasvir etmeniz diğer okuyanlar içinde zevkli olur. Hatta ben resim koyma taraftarıyım, neden olmasın?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Wraith'ın özellikleri çok var arkadaşlar. Bu hayaletin gelişmiş hali ve bir karakter gibi detaylı özellikleri var.

Hit Dice: 5d12 (32 hp)
Initiative: +7
Speed: Fly 60 ft. (good) (12 squares)
Armor Class: 15 (+3 Dex, +2 deflection), touch 15, flat-footed 12
Base Attack: +2
Attack: Incorporeal touch +5 melee (1d4 plus 1d6 Constitution drain)
Full Attack: Incorporeal touch +5 melee (1d4 plus 1d6 Constitution drain)
Space/Reach: 5 ft./5 ft.
Special Attacks: Constitution drain, create spawn
Special Qualities: Darkvision 60 ft., daylight powerlessness, incorporeal traits, +2 turn resistance, undead traits, unnatural aura
Saves: Fort +1, Ref +4, Will +6
Abilities: Str —, Dex 16, Con —, Int 14, Wis 14, Cha 15
Skills: Diplomacy +6, Hide +11, Intimidate +10, Listen +12, Search +10, Sense Motive +8, Spot +12, Survival +2 (+4 following tracks)
Feats: AlertnessB, Blind-Fight, Combat Reflexes, Improved InitiativeB
Alignment: Always lawful evil
Advancement: 6–10 HD (Medium)

Bu özellikleri koymamın sebebi fikir oluşturmak için Ã?rneğin yaratık spawn atabiliyormuş mesela :schemes: Unnatural Aura ise yakınındakileri panikletebiliyormuş (tırstırıyor yani) :schemes: Karizması yüksek karakterlerin Wraithın "drain" saldırısını savuşturma ihtimali daha yüksekmiş. (The save DC is Charisma-based.)
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Buraya devamlı yazmaya başladım ama umarım rahatsız olmuyorsunuzdur.

Wraith'lere saldırınız başarılı olursa tekrar zar atılır %50 ihtimal vurma şansınız vardır. Bu kural atılan büyüler içinde geçerli. (Incorporeal olduğu için.)
dwaxer wrote:Ã?rneğin yaratık spawn atabiliyormuş mesela.
Burada kastedilen olay; Wraith tarafından öldürülürseniz sizinde Wraith olarak dirilme ihtimaliniz vardır.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Buraya devamlı yazmaya başladım ama umarım rahatsız olmuyorsunuzdur.

Wraith'lere saldırınız başarılı olursa tekrar zar atılır %50 ihtimal vurma şansınız vardır. Bu kural atılan büyüler içinde geçerli. (Incorporeal olduğu için.)
dwaxer wrote:Ã?rneğin yaratık spawn atabiliyormuş mesela.
Burada kastedilen olay; Wraith tarafından öldürülürseniz sizinde Wraith olarak dirilme ihtimaliniz vardır.
Rahatsız olmak da ne demek? Ben şahsım adına bildiğini paylaştığın için teşekkürlerimi sunuyorum.

Evet sen yazdıktan sonra baktım -ben spawnı yarasa sürüsü gibi bir şey zannetmiştim :mrgreen: - evet, öldürülen kişi onun kölesi oluyormuş. Ama zannedersem kahramanlarımız öldürülmeden bu heyecanlı aksiyondan sıyrılmanın bir yolunu bulur. Gerçi belli de olmaz. :schemes:

şimdi önemli olan -WeS_Dex'in de sorduğu gibi- bu yaratığın incorporeal traits özelliğinden dolayı sıradan silahlardan etkilenmemesi! Eğer yanlış anlamadıysam bu hayaletimsi yaratığı kılıçla baltayla kesmek mümkün değil! Ancak sihirli silahlar (ki onların da %50 şansı varmış) ve büyü yoluyla etkilenebiliyorlar. Soğuktan ve asitten de etkilenebiliyorlarmış. Yanlışım varsa düzelten olursa sevinirim.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Tersyuz wrote:Size bir teklifim var, kabul ederseniz yaşama şansınız olabilir."
Teklifi siz düşünürsünüz artık. :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

TERSYUZ imanımızı azdırdın :D Neyse, oyunu zorlaştırmak güzel bir fikir, sen kaşındın :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Mark abi galiba aynı anda yazdık sorun oldu.Bir baksana
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tamam ben düzeltiyorum o problemi sorun yok :)
Image
Post Reply