Ölüme Öıkan Hayat [Eleştiri ve Sohbet]

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Artemis Entreri wrote:Role play icabı saldırmak? Evet, güzel. Bu bahsedilen sorun hikayenin başından beri var. Yazılan herşey, sonradan hikayeninin akışına uydurulmaya çalışılınıyo sonuç olarak ortaya bulamaç kıvamında bir şey çıkıyor. Bunun en büyük sebebi ise karakterlerin fazlasıyla güçlü olması. Geleceği gören bir kahin, sınırsız büyü repertuarına sahipmiş gibi gözüken bir ozan, gördüğü herşeyi kesip biçen ne idüğü belirsiz bir cüce... Dönüp bi tekrar okursanız eminim ki hikayemizin içinde hiç roleplay kalmadığını göreceksinizdir.

Not: Alenthas yanlış anlama, orka saldırma sebebini çok iyi anlıyorum. Hatta belki de bizim de en başta yapmamız gereken bu olmalıydı. Ama sizin grubunuzun yaptığı keşke bununla kalsa. Hareket eden her canlıyı kesmeye davranıyorsunuz. Oyunun bu kısmından zevk alıyorsanız yollarımızı ayırmamız gerekir.

Not 2: Orklardan nefret eden bir karındeşen üyesi, birkaç büyü kullanıcısından oluşan grupta yerini bulmuş gözüküyor o da ilginç.
Yanlış anladın. Aslında ben kesinlikle öyle savaş sahneleri yazmaktan hoşlanan birisi değilim. Eğer kendi hikayemi okumuşsan yaklaşık 50. sayfalara gelmeme rağmen bir tane bile savaş sahnesi yok (bir tane kavga var o pek sayılmaz, daha çok dayak yemeydi. Bir tanede iki kişinin kaynaşması açısından kısa bir kavga yapmıştım).

Aslında Edmond yapıyor ve bunu yapmasının nedeni yazarları biraz eğlendirerek daha çok yazmalarını sağlamak ama sanırım yanlış anlaşılıyor. Sonuçta kaç sayfadır yazdığını görmedim Artemis, belki bizim yazdıklarımız hoşuna gitmiyor, yazmak içinden gelmiyor ama Edmond bunları sırf sizi bir araya getirebilmek için yapıyor. Bilmem anlatabildim mi?

Bu arada hikaye sırasında neden bu grupta olduğumu yazdığımı çok iyi hatırlıyorum. Gimble onların peşinden gidiyordu, benimde ona ihtiyacım olduğu için onu aramaya koyuldum ve kendimi başka bir boyutta buldum. Yani tamamiylen mecburiyetten bir durum oluştu, yoksa ben tersyüzle birlikte Cehennem kapısına gidecektik...
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Sizce ben bunları düşünmedim mi hiç :) şuradan başlayayım, öncelikle bu bir FRP değil ve karakterlerimiz birer roman kahramanı, yani Kerdox daha önce savaşlar atlatmış güçlü bir cüce, ya da ben geçmişimi söylemek istemiyorum ama önemli birisi, Donaef çoook meşhur bir hırsız, ya da Truan RP'leri güçlü :D O da yeter, şaka tabi ama bu bir hikaye olduğu için hikaye kahramanlarının çooook güçlü olmalarında bir sakınca göremiyorum, sonuçta bir HİKAYE, yani karşısınıza çıkabilecek en güçlü canavarı görmeniz imkansızzzzzz.

Neden grubu bu kadar güçlü yaptığıma ve neden habire savaştırdığıma gelince:

Affedersiniz ama oyun takır takır işliyor, yani oyunu canlandırmak gerekiyor ve eğer güçlü olursanız, ve misal Kerdox RP yapmayı bilirseniz (kendisine teşekkür) oyun GAYET güzel bir şekilde ilerler.

Madem öyle, neden Drizzt çok güçlü, neden Aragorn çok güçlü, öyle güçlü adam mı olur?

Ama abi onlar hikayenin başkahramanı, tabe güçlü olacaklar

Zaten mesele bu, siz burada 1. lwl bir FRP karakteri değilsiniz, (isteyen olabilir :D ) Yani burada önemli olan sadece gelişmek 20 lwl olmak değil, buradaki amaç EğLENMEK VE BİR şEYLER YAPMAK!

Yani Çok özür diliyorum, ukalalık yapmış gibi olmak istemem ama tekrar tekrar belirtmek isterim ki BU BİR HİKAYE VE SİZLER BAşKAHRAMANLARSINIZ.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Katılıyorum. Neyse şimdi yapmamız gereken şey ilk önce Kerdox'u sakinleştirmek ve ardından kahinin bahsettiği şehire gitmek. Orada milletle konuşur bol bol RP yaparız umuyorum.
Image
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Valla arkadaşım ortada bir yanlış anlaşılma varsa bile ortada bir yanlış anlaşılma var demektir. Bu ne demek şimdi ? deme. Bir düşün. Elbette Edmond'un ya da senin ya da bir başkasının hikayeyi sabote ettiğini düşünüyor değilim, fakat ne yazık ki iyi niyet her şeyin çözümü değil. "Ben bunu eğlenelim diye yaptım" demek de çözüm değil. Yaşanan olaylara bir anlam vermeye başladığım da, ki anlama yeteneği sınırlı birisi olduğum için defalarca okuyorum hikayeyi, birşeyler karalıyorum. Bu kadar mantık hatası neden çıkıyor sanıyorsunuz? Ã?ünkü okurken çoğu insan anladığını düşünüyor ve hemen birşeyler yazmaya koyuluyor. Oyunu canlandırmak için savaşmak dışında yapılabilecek zilyon tane şey var.

Neyse yazıyı kısa kesicem, daha fazla konuşup canınızı sıkmak istemem. Eğer herkes bu işten keyif alıyorsa hikaye de devam etsin. Ben birşeyleri anlamaya çalışmaktan dahi yoruldum. Zaten az yazıyordum, bundan sonra yazacağımı zannetmem. Huufette sizin insafınıza kalmış. Artık bir oyuncu olmadığı için kesip biçmeyin de adamcağızı. :D
Been there. Seen that. Got the scars.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Artemis yanlıs anlama ama yani sen böle yaparsan baskası böle yaparsa digeri böle yaparsa bu hikaye nasıl devam etcek.Yani hikayeyi gectim site bi sekilde unutulup gider.Hikaye oldukca iyi gidiyor evet mantık hatası cok fazla ama bu sitede ya ilk yada uzun zamandır yapılmayan bir calısma tabi ki hatalar olcak zaten bizde bu hataları düzeltmeye calısıyoruz.

Ve arkadaslar öncelik olarak savas değilde hayatta kalma mücadelesi versek belki daha mantıklı seyler ortaya cıkar.Yani hep savasmak yerine birazda beladan kurtulmaya calıssak.Özellikle dinlenmeye yemek yemeye su icmeye ne bileyim konusmaya kaynasmaya birbirlerimizi tanımaya öncelik versek belki bu kadar mantık hatası olmaz hikayede ??
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aaah, ah, arkadaşlar hikayede bundan sonra sıradan bir karakterim, ne yaparsanız ona uyacağım, açıkçası Artemis'in yaptığı beni çok kırdı.Her ağızdan bir fikir, icraat yok, buyurun, ayrılıyorum demiyorum, ayrılmayacağım, sadece size uyacağım, gerisini ise çooook merak ediyorum.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Abi bu ne Wraithi tekrar getirttim boş boş durmayalım diye herkes düşünceye dalmış yada başkasıyla konusuyor. Yahu koca wraithe tepkisiz mi kaldınız ohoo heyecanda kalmadı hikayede o kadar şey yendikki bunu takmıyorsunuz bile yada okumaya mı üşendiniz anlamadım :|
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Edmond sakın beni yanlıs anlama sana her hangi bir sey sölemedim sen elinden gelen en iyi seyi yapıosun sadece Artemis gercekten sadece seni değil beni de kırdı.Ben sadece fikir sundum yani savasmak yerine biraz daha sakin bir hayat sürelim savasları da tam bir savas yapalım.Kimseye kötü oynuyorsun veya düsüncen kötü demedim demem zaten cünkü kötü düsünce yoq hikayede.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Arkadaşlar eleştiri kaldıramayacaksanız [ELEşTRİ] başlığı açmazsınız olur biter. Kimseyi kıracak birşey söylemedim.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Peki tepkin neye Artemis ??
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Tartışmanın boyutları uzayacağa benziyor lütfen küçük şeyler yüzünden birbibirinizi kırmayın yani sonuçta bir hikaye buralara kadar gelmemesi gerekirdi. Kötü bir etki bırakacaksa yapmayalım ama lütfen tartısmaya gerek yok.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

WeS_DeX wrote: Ve arkadaslar öncelik olarak savas değilde hayatta kalma mücadelesi versek belki daha mantıklı seyler ortaya cıkar.Yani hep savasmak yerine birazda beladan kurtulmaya calıssak.Özellikle dinlenmeye yemek yemeye su icmeye ne bileyim konusmaya kaynasmaya birbirlerimizi tanımaya öncelik versek belki bu kadar mantık hatası olmaz hikayede ??
Aslında daha bir gün bile olmadı, bunu yazmayı unutmuşum. Anladığım kadarıyla tanıştıktan sonra kamp yaptık ve yola koyulduk. Buradan sonra tahminimce en fazla 4-5 saat geçmiştir.

Neyse, sanırım bu böyle olmayacak. Sorunu olanlar ayrılsın, ya da ne yaparlarsa yapsın uğraşmaktan sıkıldım. Yok şöyle yapayım, yok ne yaparsam daha iyi olur, ne yapsam yanlış anlamazlar beni diye düşünmekten başka şeyler yapamıyorum. Aranızda çözün probleminizi, o zamana kadar ben uğraşmayacağım. Bir cüce olarak karşıma çıkan orka küfretmeye bile çekiniyorum yanlış anlaşılacak diye.

Eleştiri kaldıramayacaksak ne demek, istersen berbat de ne dersen de, eleştiri benim için çok değerli bir şeydir. Fakat ne olur, yazmaya hevesi olanların hevesini kıracağınıza onları destekleyin. Nedir bu mantık mantık diye kafaya taktığınız. Olmasın efendim, Jack Baurer'ın ne zaman tuvalete gittiğini gördünüz Allah aşkına? Adamın hayatını 24 saat görüyoruz resmen. Yemez, içmez, tuvalete gitmez, uyumaz. Ama insanlar beğeniyor işte.

Neyse hikayemize gelince bir süreliğine dizginleri ben elime alıyorum. Mark, seninlede konuşalım fikirlerin hakkında ona göre bir şeyler ayarlayayım ben olur mu?

Zorlanmak istiyorsanız tamam, istediğinizi elde edeceksiniz. Fakat ne olur şu tartışmayı bir kenara bırakıp HİKAYEYE ODAKLANALIM!
Last edited by Alenthas on Wed Feb 27, 2008 4:08 am, edited 1 time in total.
Image
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Haklısın CLİCKs. Tartışma devam edecekse bile bu sayfada devam etmemeli. Neye tepkili olduğumu merak ediyorsan Wes_Dex msn ekleyebilirsin, bu sayfada yazdığım şeyleri bir de msnde tekrardan anlatabilirim. Kimseyi kırmak istemedim. Yahu ne dedim ki şimdi? Zamanında bana nasıl eleştiriler geldi. Bazı zamanlarda yazdığım bir şiir yada hikaye yüzünden eleştirildikten sonra yerlerin dibine girdiğimi hatırlarım. Bu tarz şeylerden alınmamak gerekir arkadaşlar. Hikayenin gidişatından memnun değildim ve ayrıldım bunda büyütülecek birşey yok. Bu sayfaya son mesajım. Soru olursa özelden yanıtlayabilriim.

Saygılarımla...
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Alenthas orda mantık mantık dememin sebebi sadece seninde orca saldırmak istemen gibi RP yapmaktı gerçekle bağdaştırmana gerek yok :) bu iş fazla gerildi biri olayı ele alsın bence!
Üstüne almayan varsa bende alabilirim tabi alenthas dediine göre biraz o yürütsün.

Saygılar...
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Tamam mantık olmasın.Ben hikayede her seyden memnunum.Cok savasıyoruz sadece bunu söylemek istemistim.Olaylar aldı basını gitti.Ben hikayede sorun cıkardıgımı sanmıyorum her günde yazıyorum zaten hikayeye.Fikir sunma konusunda pek iyi değilimdir sizin fikirlerinize de her zman uydum ve zaten uyacagım dedigim gibi hikaye hosuma gidiyor ve fikirleriniz dogrultusunda da yazmaya devam edecegim.Cünkü hic birimizin fikirleri kötü deildi.Hikayede olmaktan memnunum bi tartısmaya sebep olduysam özür dilerim arkadaslar.Ben her halikarda Donaef ı memnuniyetle oynatmaya devam edecegim.
Post Reply