Yeşeren Umutlar

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Kaçmak mı? Gnom aynı kelimenin tekrarını iki-üç kez duymuştu. Mümkünatı yok değilidi ama zor bir işti. Ejderhanın kanatlarındaki vidaları bir iki kez daha döndürdü ve iyici sıkıştıklarından emin oldu. Kanatları oynatıp sağlamlığıklarını kontrol etti ve ayağa kalktı. Bu kez tıka basa dolu hücreyi turlamaya karar vermişti.

Birkaç adım sonra garip bir yaratık gördü. Orman canlılarındandı. 'Yaratık' kelimesi ters düşüyordu aslında. Adları neydi bunların. Dy... Dyral? Dyrad! Evet! Bunları okumuştu ama hiç gförmemişti. Etraftakiler onları gördüklerinde vahşi olabileceklerini duymuştu ama bu dyrad büyük ihtimalle bu hücrede üstünde dolanan gözlere alışıktı. Belki dostane bir canlıdır diye düşündü fakar dikkatini başka birşey çekti tam o sırada.

"...mesela teknik meselelerden anlayabilecek birine.", 'Hmm, bu tam olarak beni tanımlıyor' diye düşündü gnom, sese yöneldi ve dikkatle dinlemeye koyuldu.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Algénia sadece tebessüm etmekle karşılık verdi. "Dövüş konusundaki bilgileriniz ne kadar? Ya da kaç savaş geçirdiniz. Eminim benimkiyle boy ölçüşemez." dedi sıkıntılı bir ifadeyle. şimdi mantıklı geliyordu onlara bu kadar güzel bir elfin zarar görmeden buralarda yaşaması. Savaşmayı öğrenmeiş hayatta kalmıştı.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Deru dikkat kesildi birden.Ses tonu bir kadına aitti.Konusmasından anladıgı kadarıyla bir elf olmalıydı.Cok narin ve keskin bir sesi vardı.İcinde birden bir heves oluştu.Dişi bir elf fakat ona nasıl güvenebilirdi.Kendi ırkından bile dışlanmış vaziyetteyken.Kimseyle konusmamalıydı.Bu düsünceler aklını kurcalarken bir yandan da vücudu karıncalanmıstı.İster istemez ayaga kalktı.Nalları taş zemine carptıkca hürceler de yankı oluşuyordu.Kalkıp bir kac adım attı.Daha dikkatli dinlemeliydi belki konusulanları anlayabilirdi.Bu elf ve bir kadın.Belki onunla elfce konusabilirdi fakat cekingenligine yenik düstü.Sadece dinlemeye basladı.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Dyrad'ın elfe ve insana -dolayısıyla ona- yaklaştığını görünce biraz telaşlandı. Soğuk olduğu belliydi. Fakat ömrü boyunca kaç tane görebilirdi ki bunlardan? Pek az. Belki görse bile hayatı orada son bulabilirdi. Titrek adımlarla dyrad'a yaklaşmayı göze aldı. Gnom dilini konuşamayabilirdi ama belli ki ortak lisanı biliyordu.

"Pardon" dedi titrek sesiyle, dyrada. "Siz sanırım bir dyradsınız?"
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor konuşmaları içinden Minnä diye sayıklayarak geçirmişti, bu yüzden pek bir şey hatırlamıyordu, yeniden kendisine geldiğinde etrafında Minnä kadar güzel olamasa da çok güzel bir kadın duruyordu ve ileride başka bir Elf, bir Dyrad ve en ilginci ise Gnom vardı!Huor odadaki her ırkla ilgili bir şeyler biliyordu.Lisanları biliyordu.Ancak onlardan halen korkuyordu.

*Kaçmayı düşünüyorsanız eğer, sanırım zeka ile kuvvetin birleşmesi gerekecek, maalesef kuvvet denilen şeyden bende yok.Fakat isterseniz, odadaki kaçmamızı sağlayacak şeylerin bir listesini, nasıl kaçabileceğimizi, neler gerektiğini, ve ne kadar bir kuvvet gerektiğini hesaplayabilirim, sanırım küçük dostumuzun (ki bunu söylerken utanmıştı çünkü henüz yeni gördüğü birisine dostum diyordu, başka çaresi yoktu!) bana hesapta yardım edeceğini düşünüyorum?Ayrıca yardım edebilecek herkesi kullanabiliriz.*

Sonra odadakilere baktı, her işten vardı gibi görünüyordu.Muhabbetlerin çoğunu bölmüştü, çoğu kişinin lafı havada kalmıştı, ancak bu böyle olmalıydı.Laf zamanı değildi.Huor şarkı söylemediği zamanlarda zaten nadir konuşurdu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Deru yakından gelen bir ses ile irkildi.Etrafına göz gezdirdi ve bir Gnom'un kendisine ortak dilde bir seyler söyledigini anladı.Biraz düşündü ve gelen soruyu şaşkınlıktan dolayı anlayamadı.Gnom'ların dogayı seven canlılar oldugunu öğrenmişti eskiden.Biraz geriye adım attı.Ne dediğini düsünmeye basladı.Bir cevap veremedigi icin ne yapacagını bilmiyordu.Sessiz kalmayı tercih ederek Gnom'a bir cevap veremedi.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Orman elfi dememiş olsaydı arkalarından onları izleyen gnom ve dyradı fark etmeyecekti hala. O hala yüksek elfin güzelliğinin etksiindeydi. Orman elfi çoktan kaçış planı yapmaya başlamıştı anlaşılan. Sakin bir sesle: "Huor, sence en az kaç kişiye ihtiyacımız var?" diye sordu. Acaba gnom ve dyrada sorsa yardımıcı olurlar mı diye düşündü. Ama özellikle dyraddan biraz ürpermişti. Zaten dyrad o sırada onlarla pek ilgilenmiyor gibiydi. Gnom da dyrad ile ilgilenmeye başlamıştı.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor etrafına bakındı, yükseklik genişlik hepsi önemliydi o anda.Sonra duvarlara göz gezdirdi.Bir boşluk varsa eğer, işleri kolaylaşırdı, tabii ki kolaylaşınca 2 veya 3 kişiye düşmezdi belki ancak, en azından, fiziksel kuvvete daha az başvurulabilirdi.Yeniden Gnom'a ve diğerlerine baktı,

*Ã?ncelikle boşluklar arayalım, kapıdan çıkmak o kadar kolay olmayabilir*

Dedi duvarları yoklamak için ayağa kalkarken.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Konuşan elften bir dakika izin istedi, dryadla iletişim kurmaya çalışıyordu.

Gnom şaşkınlığını gizlemedi, dyrad ortak lisandan da pek anlamıyordu. Bir dakika! Dyrad mı? Elbette dyrad derse anlamazdı! O bir dryaddı sonuçta. Dyrad ne demekti ki, uyduruyordu işte.

Artık etrafına bakmıyordu, dryad vahşi bir karşılık vermediğine göre bir mahsuru yoktu konuşmanın. Dikati tamamen dryada yönelmişti. Bu sefer el hareketleriyle anlatmayı denedi. Gerektiğinde kelimeler sarf edecekti elbet. Tekrar "Pardon" dedi dryada ve bu kez el işaretleriyle anlatmaya çalıştı ne demek istediğini. Kendini ve dryadı işaret etti, ellerini ağız gibi yaparak konuşmak istediğini belirtti. "Ortak dilde, lütfen." diye de ekledi. Ortak dil hareketi yoktu beden dilinde...
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

"Aslında benim için nöbetçilerin önemi yok. İspiyonlanmamak için kimseye kaçış fikrimi söylemedim. Yağcılık yapıp çıkmak için ispiyonlayacak en az 20 kişi bulabilirim bütün hapishanede." diye söze karıştı Algénia. "Hala bir dişi olduğum için nasıl savaşabileceğim konusunda mümkünlük payı bulamıyormusunuz?" dedi soruşturan ifadelerle. Onu anlamaları için onunla omuz omuza bir çatışma geçirmeleri gerekti. Bunu sağlayabilirim diye düşündü ve parmaklıklara doğru yürümeye başladı. Bir an diğerleri onun bağırıp çağırıp olay çıkaracağını düşündüler ama yere oturup sadece gözetlemeye başlamıştı.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bir taraftan Huor hapisten kaçmak için neler yapabilcekleriyle ilgili fikirlerini söylerken, ismini bile daha bilmediği gnom elfi susturup dyrad'la anlaşmaya çabalıyordu. Dyrad ise anlamsız bir ifade takınmış bir şekilde sadece gnom ve diğerlerini izliyordu. Algenia'dan ise Safir kuşkulanmaya başlamıştı. Güzel bir elfti ama ukala ve kendine aşırı güvenen birine benziyordu.
Kaçma fikrini ortaya attığına pişman olmaya başlamıştı ki onların bulunduğu yere doğru nöbete gelen goblini fark etti. Bu onu buraya getiren gardiyandı.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Deru Gnom'un hareketlerine dikkat etmeye calıstı.Anladığı kadarıyla onunla konusmaya çalışıyordu.Hareketleri ufak bir canlı oldugundan dolayı biraz komik gelmişti.Biraz daha dikkatle baktı ve konusmak istedigi konusunda emin oldu.Ne demeliyim? diye düsündü Deru.Elf dilinde konusabilirdi.Ortak dilde konusmayı cok az biliyordu ve yanlıs bir sey sölemek istemiyordu.Hemen aklına elfce anlayabilecegi konusu geldi.Elf dilinde konusmaya basladı.Aksanı Dryad diline benzesede garip ince sesiyle -Ormanda Rüzgar ile konusmasını birlestirirdi- knusmaya başladı.

"Sizi anlayamıyorum..." dedi ve uzun zamandır konusmamanın etkisiyle irkildi.Sesi cok değişmişti.Garip geldimişti birden."Konuşabilmeyi cok isterdim bay Gnom..." dedi ürkekce ve garip sesiyle.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Huor prensesin güçlü olabileceğini biliyordu, ancak lüzumsuz yere havalanıyordu, kaba kuvvetle kaçmaları imkansız gibiydi oradan.Ancak söylemeyip Elf'in bir şeyler yapmasını bekledi.Sonra Safir'e baktı.

*Söyler misin, bu kızın dediklerini yapmaya çalışmaya başlamısını mı bekleyeceğiz yoksa bir şeyler yapmaya başlayalım mı?*

dedi hafifçe sinirle, sebepsiz yere kapris yapıyordu kız Huor'a göre.Oysa hava yapmak yerine gelip kafa yoruyor olsa belki de çoktan dışarıdalardı.

Ardından gelmekte olan Goblin'e bakarak beklemeye başladı.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Gardiyan, parmaklıklara yakın oturan dişi elfe seslendi: "Geri çekil seni budala."
Eli cebindeki kamaya gitmişti ki Safir gardiyana bağırdı: "Sen! Tabi ya!"
Goblin anlamamıştı. Ama Safir konuşmaya devam etti: "Seni hatırlıyorum. Seni o köyde görmüştüm. Küçük bir kız çocuğa saldırmıştın. Kızın yüzünü hatırlamıyorum; ama ona ne olmuştu unuttum."
Goblin gülerek: "Seni aptal büyücü! O aptal beynini boşu boşuna zorlama." dedi.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Lydronk konuşmayı bu şekilde yürütemeyeceğini anladı. 'Gnom' kelimesini seçebilmişti ama geri kalanı anlamsız sesler bütünüydü. Bir-iki saniyelik düşünmeden sonra elfçe konuştuğunu da anlayabildi. Dryadın dostane olduğuna emindi ve kaçış planında onlara yardımcı olabileceğine şüphe yoktu. Hiç olmazsa bir dryadı kurtarmış olacaktı. Doğaya geri dönmek onu şüphesiz mutlu ederdi.

Sonra kaçış planları yapan orman elfine döndü. "Selam orman elfi," dedi ortak lisanda ve devam etti: "ben Lydronk Lkynt Lher Lex 'Cointrick' Lour. Planlarında yardım etmekten memnuniyet duyarım. akat minik bir iyilik isteyeceğim. Elfçe biliyorsundur? Eminim şu dryadla da konuşabilirsin? Ona türlerine büyük saygı duyduğumu ve mümkünse soru sormak istediğimi söyler misin? Ayrıca şüphesiz, o da planlarda yardım edecektir."

O sırada dikkati kapıya yöneldi, bir goblin gardiyan gelmişti!
Locked