Yeşeren Umutlar
"Diluvan mı?" dedi gnom, fıçı dolusu içkiyi sürükleyerek; onu gereğinden fazla harcadığını sdüşünyordu ana adam yaralıydı, içki iyi gelmeseydi ne olsundu gnom! "Bir yerlerden tanıdık geliyor bana... Hancı mıydı neydi? Yok ama; saygın bir adamdı..."
"Thereon, bizim birlikte hareket etmemiz lazım, bu şart. Senin -söylemek bana hüzün veriyor ama- bir yurdun yok, bense yurduma gitmeye niyetli değilim... Geçen seferki konuşmamızı deli büyücü böldü... Bu arada çok cesurdun o sırada! Neyse, yani ne yapmalıyız? Seni koruma görevi benim o yüzden peşinden geleceğim. Hem sıkkın gibisin, sanırım zor kararlar vermnek zorunda kalıyorsun?"
"Thereon, bizim birlikte hareket etmemiz lazım, bu şart. Senin -söylemek bana hüzün veriyor ama- bir yurdun yok, bense yurduma gitmeye niyetli değilim... Geçen seferki konuşmamızı deli büyücü böldü... Bu arada çok cesurdun o sırada! Neyse, yani ne yapmalıyız? Seni koruma görevi benim o yüzden peşinden geleceğim. Hem sıkkın gibisin, sanırım zor kararlar vermnek zorunda kalıyorsun?"
Safir düşünceyle uzaklara dalmışken karşıdan epey uzaktan ihtiyar bir adamın bastonuna dayanarak kendilerine doğru geldiğini gördü. "Bu ihtiyar takatsiz adam ne arıyor burada?"
diye kendi kendine düşünürken, ormanlık alandan dört tane troll çıktığını gördü.
"Vay canına şuraya bakın!"
İhtiyar adam yavaş yavaş yürürken troller büyük bir hızla ona yaklaşıyorlardı. İhtiyar adam sonunu farketmiş gibi yere çömeldi sakince trolleri beklemeye başladı. Herkes çaresizdi çünkü adam hem büyü hem ok mesafesinden daha uzakta duruyordu.
Troller ağızları sulanarak ihtiyarın çevresini sardılar. İhtiyar neredeyse hareketsiz gibi duruyordu, sonra bir anda adeta bir şiir gibi, yumuşacık bir hareketle daha önce görmedikleri tipte bir kılıç çekti. Kılıcını çektiği anda trollerden ikisi yere yıkıldı. İhtiyar kendinden umulmayan seri bir hareketle ayağa kalktı ve kılıcı ile rüzgar gibi bir kavis daha çizdi. Trollerin hepsi yere devrilmişti. İhtiyar ayakta durup düşmanlarını kontrol etti. Sonra tekrar yavaş yavaş yürümeye başladı. Arkasındaki troller bir süre sonra kalkıp koşarak uzaklaştılar.
İhtiyar yaklaştığında gülümsedi, eğilip avuçiçlerini birleştirerek selam verdi.
"Merhaba adım Fujiwara Yoshihiro. Nefis kahvenizin kokusunu aldım, bu yaşlı ihtiyara bir bardak verme lütfunda bulunurmusunuz?"
Kafasını kaldırdığında herkes çok şaşırmıştı, çoğunun hiç görmediği sarı benizli çekik gözlü ırktan olması değildi onları şaşırtan. İhtiyarın beyaz ve boş bakan gözleri yüzünden onun kör olduğunu anlamışlardı.
diye kendi kendine düşünürken, ormanlık alandan dört tane troll çıktığını gördü.
"Vay canına şuraya bakın!"
İhtiyar adam yavaş yavaş yürürken troller büyük bir hızla ona yaklaşıyorlardı. İhtiyar adam sonunu farketmiş gibi yere çömeldi sakince trolleri beklemeye başladı. Herkes çaresizdi çünkü adam hem büyü hem ok mesafesinden daha uzakta duruyordu.
Troller ağızları sulanarak ihtiyarın çevresini sardılar. İhtiyar neredeyse hareketsiz gibi duruyordu, sonra bir anda adeta bir şiir gibi, yumuşacık bir hareketle daha önce görmedikleri tipte bir kılıç çekti. Kılıcını çektiği anda trollerden ikisi yere yıkıldı. İhtiyar kendinden umulmayan seri bir hareketle ayağa kalktı ve kılıcı ile rüzgar gibi bir kavis daha çizdi. Trollerin hepsi yere devrilmişti. İhtiyar ayakta durup düşmanlarını kontrol etti. Sonra tekrar yavaş yavaş yürümeye başladı. Arkasındaki troller bir süre sonra kalkıp koşarak uzaklaştılar.
İhtiyar yaklaştığında gülümsedi, eğilip avuçiçlerini birleştirerek selam verdi.
"Merhaba adım Fujiwara Yoshihiro. Nefis kahvenizin kokusunu aldım, bu yaşlı ihtiyara bir bardak verme lütfunda bulunurmusunuz?"
Kafasını kaldırdığında herkes çok şaşırmıştı, çoğunun hiç görmediği sarı benizli çekik gözlü ırktan olması değildi onları şaşırtan. İhtiyarın beyaz ve boş bakan gözleri yüzünden onun kör olduğunu anlamışlardı.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Yeni gelen yaşlı adam onun dikkatini çekmişti. İyi dövüşüyordu Kör olduğunu görünce diğer duyularının oldukça gelişmiş olduğunu düşündü. Kestiği trollerden sonra bir dağ trollu oraya gelmiş onlara koca bir kaya parçası fırlatmıştı. Gnomla şaşkın şaşkın konuşan çocuk daha dağ trollunun geldiğini farketmemişti. Kayanın çocuğun üstüne geldiğini gören Algénia hızlı bir şekilde çocuğu kaptığı gibi başka sol tarafına sıçradı. Gnomuda Huor kenara çekmişti. Dağ trollu oldukça büyüktü. Ama başa çıkamayacakları bir şey değildi. Ağır ama sağlam vuruşları vardı. Hareket kabiliyetini azaltırlarsa onu yıkabilirlerdi. Ã?nce kemerinden çıkarttığı bir bıçağı sol diz kapağına diğerinide sağ dirseğine atmıştı. Trolle biraz acı vermişti ama pekde zarar vermişe benzemiyordu. Kendine sağlanmış olan bıçakları çıkarttı ve bir kenara fırlattı. Yaralarından kanlar akıyordu. Ağır olan hareket kabiliyeti biraz daha azalmıştı. Bir efsun okuyarak yaratığı hafif sarhoş etti ve kalanını diğerlerinin halletmesini bekledi.
"Terbiyesiz troller tanışmama bile müsade etmediler."
Kılıcını çektiği anda ihtiyar tekrar çevik ve hızlı haline dönmüştü. Hızla koşup trolün dizinin arkasına vurdu. Troll duyduğu acıyla yere çöktü, göz açıp kapayıncaya kadar ihtiyar trollun kafasının yanında bitmiş kılıcını iki eliyle havaya kaldırmıştı. Kendine has bir savaş çığlığı atarak trolün ensesine vurdu. Troll yere yıkıldı fakat ihtiyarın vurduğu darbelerden hiç kan akmamıştı, büyük ihtimalle bayılmış olan troll birazdan tekrar ayılacaktı.
Kılıcını çektiği anda ihtiyar tekrar çevik ve hızlı haline dönmüştü. Hızla koşup trolün dizinin arkasına vurdu. Troll duyduğu acıyla yere çöktü, göz açıp kapayıncaya kadar ihtiyar trollun kafasının yanında bitmiş kılıcını iki eliyle havaya kaldırmıştı. Kendine has bir savaş çığlığı atarak trolün ensesine vurdu. Troll yere yıkıldı fakat ihtiyarın vurduğu darbelerden hiç kan akmamıştı, büyük ihtimalle bayılmış olan troll birazdan tekrar ayılacaktı.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Huor troll'e baktı.Birkaç basit büyü okudu, sonra troll yattığı yerde biraz döndü ve gürültülü bir şekilde horlamaya başladı.Huor gülümsedi.
*Sanırım 3 yahut 4 gün uyanamaz.Ã?abuk kaybetmiş, çünkü inanılmaz şekilde yorgundu, öncekiler yavruydu, şanslıydık, dikkatli olmalıyız.*
İhtiyara baktı.
*Merhaba?Ben Huor Tinehtelë.*
*Sanırım 3 yahut 4 gün uyanamaz.Ã?abuk kaybetmiş, çünkü inanılmaz şekilde yorgundu, öncekiler yavruydu, şanslıydık, dikkatli olmalıyız.*
İhtiyara baktı.
*Merhaba?Ben Huor Tinehtelë.*
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Fujiwara Huor'a doğru dönüp tekrar aynı şekilde selam verdi.
"Merhaba Huor-san. Trolleri peşime takıp size rahatsızlık vermek istemezdim, fakat umduğumdan inatçı oluyormuş bunlar."
Sonra bastonuna çenesini dayadı bir şey dinliyordu.
"Fakat sizin yaralı bir dostunuz var galiba, kalp atışları çok zayıflamış."
"Merhaba Huor-san. Trolleri peşime takıp size rahatsızlık vermek istemezdim, fakat umduğumdan inatçı oluyormuş bunlar."
Sonra bastonuna çenesini dayadı bir şey dinliyordu.
"Fakat sizin yaralı bir dostunuz var galiba, kalp atışları çok zayıflamış."
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Thereon Huor'a doğru garipseyen bakışlarlar baktı. Ardından basit bir ateş büyüsü yapıp tek hamlede trollü yaktı. "Troll böyle öldürülür. Hem onu orada bırakmak canilik olur, ormandaki hayvanlar tarafından yenilerek ölücekti. Böyle yaparak doğaya kurban etmiş oldum." Sonra arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında "Bana tüm bunları-" birden boğazı düğümlendi. "Hutta öğretmişti," diyebildi sesi çatlayarak.
Ardından Safir'e baktı. "Git bakalım Safir. Gittiğin yerde sağ kalırsan tabii ki. Bu bir kişilik bir yolculuk değil unutma. Haydi git..."
Ardından Safir'e baktı. "Git bakalım Safir. Gittiğin yerde sağ kalırsan tabii ki. Bu bir kişilik bir yolculuk değil unutma. Haydi git..."
Huor, *Hayır!* ded biraz sertçe.
*Anlamıyorsun değil mi!Eğer biz onu bıraksaydık burada, başka hayvanlar DOYACAKTI.Doğanın dengesi için gerekliydi bu.şimdi sen bu hayvancağızları sebepsiz yere aç bıraktın!*
Sinirlenmişti, doğa söz konusu olduğu zaman kendisine hakim olamıyordu.Aslında o her şeye sinirlenebiliyordu.Sonra Safir'e döndü.
*HAYIR!*
diye bağırdı.
*Anlaman gerekiyor Safir, artık tek başına bir insan değilsin, artık koruman gereken tek beden seninki değil, artık bizi de, dünyayı da düşünmen gerekiyor.Yaşlı Deniz Elfinin sözlerini hatırla.
Gitmiyorsun Safir, artık iş şaka değil, artık iş şahsi değil.Artık dünya adına buradayız, ve ben kimseyi göndermiyorum!*
*Anlamıyorsun değil mi!Eğer biz onu bıraksaydık burada, başka hayvanlar DOYACAKTI.Doğanın dengesi için gerekliydi bu.şimdi sen bu hayvancağızları sebepsiz yere aç bıraktın!*
Sinirlenmişti, doğa söz konusu olduğu zaman kendisine hakim olamıyordu.Aslında o her şeye sinirlenebiliyordu.Sonra Safir'e döndü.
*HAYIR!*
diye bağırdı.
*Anlaman gerekiyor Safir, artık tek başına bir insan değilsin, artık koruman gereken tek beden seninki değil, artık bizi de, dünyayı da düşünmen gerekiyor.Yaşlı Deniz Elfinin sözlerini hatırla.
Gitmiyorsun Safir, artık iş şaka değil, artık iş şahsi değil.Artık dünya adına buradayız, ve ben kimseyi göndermiyorum!*
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
"Hayır Huor, asıl sen anlamıyorsun. Bir troll'ün doğada bu şekilde açıkta uyuyor bulunması doğal değil. Eğer yaşlılıktan öldüyse gömülür, ama burada onu gömecek kimse yok. Hem zaten ölü de değil, ama ölecekti. Hayvanların bu büyük troll cesediyle değil kendileri avladıkları canlılarla beslenmeliler, yoksa gün gelir bu büyük cesetle beslene beslene tembelleşir ve kabiliyetlerini kaybederler."
Troll hızla alt edilmişti. Safiel birşeyler demişti, gidiyordu yarın Huor ise buna izin vermemişti ve çok sinirlenmişti. Thereon'un kulağına eğilip: "Bence bizim planımız kesin, Huorla kalıyoruz!" dedi ve sırıttı.
Sonra yeni gelen -yaralı olmayan- adama döndü: "Ah merhaba beyefendi! Gerçekten usta bir dövüşçü olduğunuzu söylemenise gerek yok, fark ettim! Özellikle görmeyen gözlerle bu kadar ustaca dövüşmeniz beni etkiledi. Benim de bir ara gözlerim kör olmuştu..."
Sonra yeni gelen -yaralı olmayan- adama döndü: "Ah merhaba beyefendi! Gerçekten usta bir dövüşçü olduğunuzu söylemenise gerek yok, fark ettim! Özellikle görmeyen gözlerle bu kadar ustaca dövüşmeniz beni etkiledi. Benim de bir ara gözlerim kör olmuştu..."
"Aslına bakarsanız bu pis troll leşiyle beslenebilecek pek hayvan tanımıyorum." dedi sırıtarak. Gerçekten de bu pis kokan hayvanla beslenebilecek pek canlı yoktu. Varsa bile açlıktan ölmek üzere olan bir canlıdır. "Bu arada ufaklık bir trollun açıkta uyumasına karşılık yaklaşabilecek olan canlılarda pek mevcut değil. Bu tehlikeye girmezler. Sadece aptal goblinler hariç. Onu kendi dengesine bırakmalıydık benim yarattığım bıçak izleri o koca vücüdu taşımayı engellemezdi. Yani yaşardı." dedi ve yeni gelen adamı incelemeye devam etti.