Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:| Ã?yleymiş maalesef
Ama ben inanıyorum ki, sen bir rage yaparsın, o öfkeyle bitirirsin işini devilin.
.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hmmm lvl 1 karakter olarak o kadar vurabileceğimi düşünmemiştim aslında.

Bu demonla daha önce karşılaşmıştım. Ta kendisiydim hatta -tabii bunun nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum, Errtu gibi bir şey beklerken karşıma bu çıktığında hayal kırıklığına uğramıştım :D. Geyik bir oyundu ve ben lemure karakterimle salatalık necromancer'ın kafasına kamikaze yaparak onu tek hamlede indirmiştim :D Tabii parçalarımı sonra etraftan toplamak zorunda kaldım. Yine olsa yine lemure seçerdim :D
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bak şimdi: Elinde longbow olan bir elf nasıl fırsat saldırısı yapar? ( Bir önceki turda okunu atmıştır) :roll: Neyse yarına...
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

dwaxer wrote: Liero, senin rakibin Gnoll.
peki. silah olarak longsword alıyorum. chainmailimi giydim, large steel Shield'imi de sırtıma astım. meşalem de var. sağ elime siyah, sol elime beyaz eldiven taktım. diz çöküp tanrım Tyr'e dua edip, gnoll'la karşılaşacağım arenayı bekliyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond, Goblin2 Huor'un dibine kadar geldi ama elinde longbow olduğundan attack of Opportinity olmayacağını düşündüm çünkü zaten ranged weapon kullanmak AoO.ye sebep oluyor. şimdi oku elinden atıp kılıcını çekip düşmanına vurman lazım bence. :mrgreen:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

liero wrote:
peki. silah olarak longsword alıyorum. chainmailimi giydim, large steel Shield'imi de sırtıma astım. meşalem de var. sağ elime siyah, sol elime beyaz eldiven taktım. diz çöküp tanrım Tyr'e dua edip, gnoll'la karşılaşacağım arenayı bekliyorum.

Liero, senin karşılaşmanı da bugün başlatacağım bir aksilik olmazsa. :mrgreen: Meşalaeye gerek yok gündüz çatışması olacak seninkisi. Ranged weapon almıyor musun?
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

dwaxer wrote:
liero wrote:

Liero, senin karşılaşmanı da bugün başlatacağım bir aksilik olmazsa. :mrgreen: Meşalaeye gerek yok gündüz çatışması olacak seninkisi. Ranged weapon almıyor musun?
hayır almayacağım. uçan bir rakip olmadıkça ranged weapon almayı düşünmüyorum.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:Edmond, Goblin2 Huor'un dibine kadar geldi ama elinde longbow olduğundan attack of Opportinity olmayacağını düşündüm çünkü zaten ranged weapon kullanmak AoO.ye sebep oluyor. şimdi oku elinden atıp kılıcını çekip düşmanına vurman lazım bence. :mrgreen:
Bence bir kare uzaklaşıp (5 foot step) okla saldırması daha iyi, hem point blankten gelen +1 bonuslarıda eklenecek bu sefer. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:
dwaxer wrote:Edmond, Goblin2 Huor'un dibine kadar geldi ama elinde longbow olduğundan attack of Opportinity olmayacağını düşündüm çünkü zaten ranged weapon kullanmak AoO.ye sebep oluyor. şimdi oku elinden atıp kılıcını çekip düşmanına vurman lazım bence. :mrgreen:
Bence bir kare uzaklaşıp (5 foot step) okla saldırması daha iyi, hem point blankten gelen +1 bonuslarıda eklenecek bu sefer. :D
Güzel akıl ettin de Tersyuz, Point Blank zaten eklenmişti (eklenmese de değişen birşey olmuyordu gerçi) Demek istediğim Point Blankı 30ft üzeri mesafelere ekliyorum. Yani ben çeviriden öyle anladım, yukarıda da sormuştum ama kimseden cevap gelmeyince, kendi anladığım gibi yaptım. Gerçi 30ftin altında eklenmesi mantıklı geliyor senin dediğin gibi. şunu bir çözelim yahu, yok mu işin aslını kesinkes bilen; 30ft üstü mü, altı mı?
.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:
Güzel akıl ettin de Tersyuz, Point Blank zaten eklenmişti (eklenmese de değişen birşey olmuyordu gerçi) Demek istediğim Point Blankı 30ft üzeri mesafelere ekliyorum. Yani ben çeviriden öyle anladım, yukarıda da sormuştum ama kimseden cevap gelmeyince, kendi anladığım gibi yaptım. Gerçi 30ftin altında eklenmesi mantıklı geliyor senin dediğin gibi. şunu bir çözelim yahu, yok mu işin aslını kesinkes bilen; 30ft üstü mü, altı mı?
.
benim bildiğim point blank shot 30 feetin altındaki atışlarda attack ve damage bonuslara +1 veriyor.
http://www.d20srd.org/srd/feats.htm#pointBlankShot
up to 30 feet diyor. yani 30 feet'e kadar.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tamam o zaman sağol! Gerçi Edmond'un yaptığı atışta bir şey farketmedi, attığı zarlar yeterli gelmişti goblini öldürmeye.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

devrimk wrote:
dwaxer wrote:.
Ya arkadaşlar bu "Point Blank Shot:" için "up to 30ft" diyor, yani 30 ft in üzerindeki atışlarda bonus veriyor değil mi? Yoksa ben mi yanlış anladım?
.
Hayır tam tersi.
30 ft ve altında o bonusu veriyor.
Sneak attack'ın da mesafesi o kadar daha uzaktakine yapılmaz.

DM'liğin hayırlı olsun bu arada.
Cevap verilmişti, başlık hızlı ilerlediği için kaçırmışsın. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ya arkadaşlar başlık hızlı ilerlediği zaman bazen kaçırıyorum bazı şeyleri (Teryuz'un de söylediği gibi) gerçi geri dönüyorum sonradan ama lütfen kusuruma bakmayın.

Bu arada Devrimk, Artemis ve diğer arkadaşalara düzeltme, yardım ve uyarıları için en içten teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Umarım hep böyle olur. :D
.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Estağfurullah abi, süper gidiyor vallahi onların dövüşlerini takip ederken benim ağzım sulanıyor :) En yakın zamanda rahip karakterimle oyuna katılmayı istiyorum. Benimle 2'li arenaya girmek isteyen var mı? Biz ikimiz olcaz, karşımıza da yaratıkları alcaz, öyle yani.
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Evet, aranızda anlaşıp grup kurup öyle çıkmanızı destekliyorum. Hem bana da kolaylık olur, hem de şavaşçı-büyücü ortaklığı kurularak sinerji yaratabilirsiniz. Üstelik birbirini iyileştirme avantajı da var.

Yalnız grup kurmak için en azından ilk döğüşü tek başına atlatmış olmak gerekiyor. Yani 2.level den itibaren grup kurabilirsiniz. Gruplar kalıcı değil her dövüş için ayrı ayrı kurulabiliyor. Basitçe, monster sayısı ve ödüller gruptaki karakter sayısı kadar arttırılıyor. Yalnız gruptan ölen olursa; ölen ölür, kalan sağlar bizimdir. :schemes: Ancak ölenin ganimetine el koymak söz konusu değil.
.
Post Reply