Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Rahip karakterimi hazırladım, bugün savaşır mıyım? :fight!:
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark, A,B,C,D gruplarından birini seç bakalım!

Arkadaşlar biraz önce yaptığım bir hatanın farkına vardım, bu konuda peşinen hepinizden özür diliyorum. Kopyala yapıştır yaptığımdan olmuş bu; karakter yaratmada wound ve vitality değerleri yazmışım oraya, halbuki bir PHB bazlı oynadığımız için o HP olması lazım. Yani direk hit point alıyoruz. Bunu da biliyorsunuz HD zarı + Con modifier olarak hesaplıyoruz. HD zarları her sınıfa göre değişiyor biliyorsunuz örneğin Barbar 12 iken wizard 4 oluyor (o yüzden Though Featini tavsiye ettim büyücü arkadaşlara) Ama level atlarken HD zarını maksimum gelmiş kabul edelim. :D

Her neyse, sizin bir düzeltme yapmanız gerekmiyor ben hesaplarım ama Redblade de karakter oluştururken zaten HP yi hesaplıyor otomatikman, burdan bana bildirirseniz "benimkinin HPsi şu kadar diye makbule geçer.

Özetle HP usülü çalışıyoruz ve HPsi sıfıra düşen EX olur. :schemes: Aman dikkat!
.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

şöyle fırsat saldırısı yapar; eğer dibinde AoO alacak biri yoksa direkt olarak okunu atar, varsa o kişi de ranged arkadaşa AoO alır. Ayrıyetten 5 foot step kullanarak rakibe yine AoO verirsiniz yani geri çekilmeye gerek yok.

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

benim paladinin hp'si 12 ediyor.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Evet benim de hatırladığım öyleydi; AoO olmadan 5 foot step yaparak geri çekilmek için rakibe saldırmamak koşulu vardı sanırım. Değil mi yoksa okçunun dibine girmenin taktiksel anlamda ne kıymeti kalır? :mrgreen:
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yok her türlü geri çekilmede AoO alır karşıdaki tabi özle bir featin yoksa mesela Mobility falan sana fazladan AC sağlar. Bu tip şeyler yoksa gayet AoO...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

liero wrote:benim paladinin hp'si 12 ediyor.
Liero üzgünüm senin paladin -her hesaba göre bile- o kadar şanssızdı ki, olmaz böyle şey. :cry: Ama bozma moralini ve hemen yeni bir eleman hazırla, pes etmek yok! :mrgreen: Çok şanssızdın hakkatten, ya da Gnoll çok şanslıydı desek daha doğru.

.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

arenanın ilk düşeni olma şerefine erişmiş oldum :cry: . hp'yi de boşuna yazmışım. canımı aldın DM bari başımı yerinde bıraksaydın. :cry:
neyse kaderde varmış şehadet şerbetini içmek.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

büyü yapamıyordun bu levelda değilmi paladincim? cleric olsaydın uygun bir büyü söylerdim. Genelde summon büyüleri düşük levellarda çok işe yarar...
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

smite evilim vardı ama kılıcımı sallayamadım ki :( .
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Özme kendini Liero, herkesin başına gelir. Başka taze bir karakter yarat, tekrar çık ringe. :mrgreen:
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Anlıyorum ya 1. level biraz şans işidir, ee kahramanlar da şanslıdır ;)
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

paladinimin yol göstericisi olan cleric karakterimi hazırlıyorum.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

5 foot step'te A.o.O. kullanılmaz. (PHB 141 sf.)
Huor 5 foot step'le geri gittiği zaman A.o.O. yapabilmesi için Goblin'in reach weapon tabir edilen (tehdit etme alanı 10ft. olan) silahlardan kullanması lazım.

Eğer akılsızlık edip bu şekilde dövüşürse Huor 5 adım atarak ve çekilerek güzelce Goblini öldürür.

Akıllı bir Goblin ne yapar (ya da oyuncu)
Sonraki tur Goblin Huor'a yaklaşır ve Huor saldırdığı zamana kadar saldırısını bekletir. (Readying an Action PHB 160 sf.) Huor 5 adım geri çekilip saldırısını yapınca Goblin 5 adım atıp yaklaşır hem A.o.O. hem normal saldırısını kullanır.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:5 foot step'te A.o.O. kullanılmaz. (PHB 141 sf.)
Huor 5 foot step'le geri gittiği zaman A.o.O. yapabilmesi için Goblin'in reach weapon tabir edilen (tehdit etme alanı 10ft. olan) silahlardan kullanması lazım.

Eğer akılsızlık edip bu şekilde dövüşürse Huor 5 adım atarak ve çekilerek güzelce Goblini öldürür.

Akıllı bir Goblin ne yapar (ya da oyuncu)
Sonraki tur Goblin Huor'a yaklaşır ve Huor saldırdığı zamana kadar saldırısını bekletir. (Readying an Action PHB 160 sf.) Huor 5 adım geri çekilip saldırısını yapınca Goblin 5 adım atıp yaklaşır hem A.o.O. hem normal saldırısını kullanır.
O halde özetle, bu şartlara göre Edmond'un oynattığı Huor karakteri, burnunun dibindeki goblinden bir kare uzaklaşarak AoO olmadan ok atabiliyor?
Post Reply