Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:yeni sheet imi yarın atıcam, benim bir sonraki rakibim kimdir sevgili dm :angel:
Söylemedim mi senin rakibini? :| O zamaan, senin rakibin: Satyr(without pipes)

Bu arada 2000 gp alışveriş hakkın var he!
.
Last edited by dwaxer on Tue Apr 22, 2008 1:50 am, edited 1 time in total.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

hii :S ya bu kafayla gözümden kaçmış olabilir kusura bakma :roll: para ödülünü biliyom not ettim ;)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Yaw bu resim yükleme sitesi sapıttı iyice bozuldu; başka bunun gibi site yok mu internette?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bir önceki karakterimin savaşı daha uzundu sanki :D Her tur iki canım gittiydi onda :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dwaxer ben bonus görev alayım :) Onlarda ölünce karakter silinmiyor demiştin değil mi?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Dwaxer ben bonus görev alayım :) Onlarda ölünce karakter silinmiyor demiştin değil mi?
Maalesef, ölürsen karakter silinir, ölür yani! Sadece bunda başladığın noktaya geri dönerek kaçabilmek fırsatı var. Yani baktın pabuç pahalı, koşa koşa haritaya girdiğin noktaya kaçarak kurtulabilirsin. Hatta hazine sandığını açıp içindekileri aldıysan eşyaları da beraberinde götürebiliyorsun. Bir de 20 turda henüz hazine sandığını açıp eşyaları alamadıysan ve hala sağ isen otomatikman kaçmış sayılıyorsun.
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Olsun, ben katılıyorum :)

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond şimdi şöyle bir şey var: Sen full-plate alıp savaşçını tank misali yapmak iatiyorsun ama; bir yandan Dodge ve Mobility featleri almışsın. Fullplatein max dex bonusu +1, yani senin ACye Dex modifierden en fazla +1 bonus aktarılabiliyor. Ve dodge (yana çekilme, kurtulma) Dex.e bağlı bir yetenek; PHBde diyor ki: Eğer Acde Dexi düşüren bir durum varsa Dodge ve Mobility de bundan etkilenir yani azalır! Zaten mantıken düşünürsen Dodge yani kaçınma üzerinde ağır zırhlar varken yapabileceğin bir şey değil.

Özetle kararını şöyle vermen lazım: Ağır, yavaş ama tank gibi sağlam bir savaşçı mı istiyorsun, yoksa hareketli, çevik, darbelerden sıyrılmayı bilen ama zırhı hafif bir savaşçı mı istiyorsun? Bunun kararını ver, ona göre seçelim featleri ve eşyaları.
.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Edmond şimdi şöyle bir şey var: Sen full-plate alıp savaşçını tank misali yapmak iatiyorsun ama; bir yandan Dodge ve Mobility featleri almışsın. Fullplatein max dex bonusu +1, yani senin ACye Dex modifierden en fazla +1 bonus aktarılabiliyor. Ve dodge (yana çekilme, kurtulma) Dex.e bağlı bir yetenek; PHBde diyor ki: Eğer Acde Dexi düşüren bir durum varsa Dodge ve Mobility de bundan etkilenir yani azalır! Zaten mantıken düşünürsen Dodge yani kaçınma üzerinde ağır zırhlar varken yapabileceğin bir şey değil.

Özetle kararını şöyle vermen lazım: Ağır, yavaş ama tank gibi sağlam bir savaşçı mı istiyorsun, yoksa hareketli, çevik, darbelerden sıyrılmayı bilen ama zırhı hafif bir savaşçı mı istiyorsun? Bunun kararını ver, ona göre seçelim featleri ve eşyaları.
.
Dwaxer bu bahsettiğin kuralı ben de bilmiyorum nerede yazıyor?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Anladım, öyleyse ben hareket etmeyi tercih ediyorum :)

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer bu bahsettiğin kuralı ben de bilmiyorum nerede yazıyor?
PHBnin Feats bölümünde Dodge ve Mobilty başlıkları altında. Umarım çeviride hata yapmamışımdır; "A condition that makes you lose your Dexterity bonus to Armor Class (if any) also makes you lose dodge bonuses." yazıyor, benim anladığım şekliyle öyle yani.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Dwaxer bu bahsettiğin kuralı ben de bilmiyorum nerede yazıyor?
PHBnin Feats bölümünde Dodge ve Mobilty başlıkları altında. Umarım çeviride hata yapmamışımdır; "A condition that makes you lose your Dexterity bonus to Armor Class (if any) also makes you lose dodge bonuses." yazıyor, benim anladığım şekliyle öyle yani.
Evet ufak bir hata olmuş.
AC'ye dex bonusu katılmadığı zamanlarda diyor yani Flatfood, körlük, grapple durumları gibi.
Bu hallerde Dodge ve Mobility bonusu da kaybolur.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:mrgreen: O zaman Edmond'un fullplate kullanması dodge penaltısı yaratmıyacak, rahatlıkla kullanabilir öyle mi?
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oh be :D Ben de hesap kitap boğulmuştum, değiştirmiyorum kardeşim :D

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ã?yleyse sok beni bonusa :D

-Freddie Mercury
Post Reply