Ha gayret Fabl
Arena - D&D ...(muhabbet)
Yahu şu Grapple hesaplamaları da nükleer fizik gibi, ama öğreneceğiz herhalde sonunda. Edmond'un olayında Grapple öncesi melee touch attack atmayı unutmuşum; sonradan attım ama sonuç değişmedi, değişseydi tekrar edit edecektim turu. Bu arada Edmond deniz mevsimi yaklaşıyor. :schemes: Yaratığı keşke karaya doğru çekseydin.
Devrimk, bu ikisi yumruk ve kamanın atak bonusları arasında neden 4 fark var ben anlamadım? Weapon Focus- unarmed den dolayı 1 fark olur diye düşündüm ben halbuki?devrimk wrote:Doğru düşünmüşsünüz.
1-Weapon Focus ( Strike, unarmed ) Grapple'a eklenir.
2-Flurry of Blows özelliğiyle birden fazla grapple saldırısı deneyebilirsin.
3-Grapple ettikten sonra Flurry of Blows sayesinde turda iki kez hasar verebilirsin.
Başarılı Grappledan sonra bir tur hasar vermeyip Pin (Kilit) hareketi yaparsan Quasit sonraki grapple zarlarına -4 alır.
Nonlethal Damage'de aynı şekilde DR'ye takılır.
Her tur başında atılacak başarılı Grappledan sonra:
Yumrukla turda iki kere Saldırı:+3 Hasar:1d6+3-5 şeklinde yaralayabilirsin.
Kamayla turda bir kere Saldırı:+1 Hasar:1d6+3 şeklinde yaralayabilirsin.
Kamayla turda iki kere Saldırı:-1 Hasar:1d6+3 şeklinde yaralayabilirsin.
Bu saldırılarda Quasit dex bonusunu kullanamaz, AC:15'e vurman yeterli.
.
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Birde Illyra'nın oyununda ilk turda Satyr saldırıp saklanıyor.
Gördüğüm kadarıyla Satirin öyle bir özelliği yok. -20 ile hide zarını tutturması lazım sanırım orada bir hata var. 
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Yok saklanmadı sadece saldırıp, 40 ft normal hızında yürüdü. Kaybolmasının sebebi ağaçların arkasına dolaşmasıydı. Prens koşsa yetişecek ama... Prens ya, koşmak yakışmaz prenslere, protokola aykırı. :schemes:Tersyuz wrote:Birde Illyra'nın oyununda ilk turda Satyr saldırıp saklanıyor.Gördüğüm kadarıyla Satirin öyle bir özelliği yok. -20 ile hide zarını tutturması lazım sanırım orada bir hata var.
.
Senin dövüşlerini oldukça özgün ve estetik buluyorum.Illyra wrote:e ağır davarancak, adamın elinde yay varken koşupta o cezayı yemeyi göze alamadım. ne diyeyim "benim kılıcım yok kılıcım zekamdır, benim düşmanım yok düşmanım dikkatsizliktir"
bence dikkat ve temkin combat ta en önemli iki şeydir
Ama koşunca ne cezası olacak ki? Ã?yle bir ceza olduğunu sanmıyorum, flat-footed olucaksın diye mi?
.
.
Illyra bence senin prens o ağaçta şişlenecek gibi geliyor çünkü boşuna bekler Satyr'ın o ağacın altından geçmesini. :schemes: Kaç ft tırmanacaksın? Ağaç yüksek istediğin kadar tırman ama sana düşük DCli (DC=5) climb check atacağım ve okla vurulursan tekrar atacağım üstelik düşersen %25 ihtimalle o çukura düşme ihtimalin de var (eğer düşerken hiç bir yere tutunamazsan) Ã?ukur 20 ft derinlikte ve düşüp bi taraflarını kırdıktan sonra bir de içeride başka yaratıklar filan var :schemes:
Benim senden beklediğim hareket: Ã?nce 15 ft kadar tırmanıp sonra ağaçtan ağaca zıplayıp ya da direk çukurun üstünden zıplayıp rakibin tepesine binmen :schemes: Tıpkı Prince of Persia olur o zaman. :plotting: :schemes: Yapabilirsin bence...
.
Illyra bence senin prens o ağaçta şişlenecek gibi geliyor çünkü boşuna bekler Satyr'ın o ağacın altından geçmesini. :schemes: Kaç ft tırmanacaksın? Ağaç yüksek istediğin kadar tırman ama sana düşük DCli (DC=5) climb check atacağım ve okla vurulursan tekrar atacağım üstelik düşersen %25 ihtimalle o çukura düşme ihtimalin de var (eğer düşerken hiç bir yere tutunamazsan) Ã?ukur 20 ft derinlikte ve düşüp bi taraflarını kırdıktan sonra bir de içeride başka yaratıklar filan var :schemes:
Benim senden beklediğim hareket: Ã?nce 15 ft kadar tırmanıp sonra ağaçtan ağaca zıplayıp ya da direk çukurun üstünden zıplayıp rakibin tepesine binmen :schemes: Tıpkı Prince of Persia olur o zaman. :plotting: :schemes: Yapabilirsin bence...
.