Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Köpekleri yer belirtmeden içeri yolladım onlar bulup ısırırlar herhalde mimici. :D
Ha gayret Fabl :clap:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Yahu şu Grapple hesaplamaları da nükleer fizik gibi, ama öğreneceğiz herhalde sonunda. Edmond'un olayında Grapple öncesi melee touch attack atmayı unutmuşum; sonradan attım ama sonuç değişmedi, değişseydi tekrar edit edecektim turu. Bu arada Edmond deniz mevsimi yaklaşıyor. :schemes: Yaratığı keşke karaya doğru çekseydin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Doğru düşünmüşsünüz.
1-Weapon Focus ( Strike, unarmed ) Grapple'a eklenir.
2-Flurry of Blows özelliğiyle birden fazla grapple saldırısı deneyebilirsin.
3-Grapple ettikten sonra Flurry of Blows sayesinde turda iki kez hasar verebilirsin.

Başarılı Grappledan sonra bir tur hasar vermeyip Pin (Kilit) hareketi yaparsan Quasit sonraki grapple zarlarına -4 alır.
Nonlethal Damage'de aynı şekilde DR'ye takılır.

Her tur başında atılacak başarılı Grappledan sonra:
Yumrukla turda iki kere Saldırı:+3 Hasar:1d6+3-5 şeklinde yaralayabilirsin.
Kamayla turda bir kere Saldırı:+1 Hasar:1d6+3 şeklinde yaralayabilirsin.
Kamayla turda iki kere Saldırı:-1 Hasar:1d6+3 şeklinde yaralayabilirsin.
Bu saldırılarda Quasit dex bonusunu kullanamaz, AC:15'e vurman yeterli.
Devrimk, bu ikisi yumruk ve kamanın atak bonusları arasında neden 4 fark var ben anlamadım? Weapon Focus- unarmed den dolayı 1 fark olur diye düşündüm ben halbuki? :mrgreen:
.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Grapple halindeyken -4 penaltı alıyosun saldırılarına.
Tabi unarmed dövüşürsen, penaltı almıyosun.
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis Entreri wrote:Grapple halindeyken -4 penaltı alıyosun saldırılarına.
Tabi unarmed dövüşürsen, penaltı almıyosun.
:D Doğru anladım şimdi; ben sadece grapple olunan kişi ceza alır diye şeyetmiştim. :-P
Ama o zaman 4 değil 5 fark olmalı weapon focus yüzünden yani silahlı atak: -2 olacak o zaman?
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Silah masterwork. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Silah masterwork. :D
Iron-cold masterwork? Tamam o zaman :-P :mrgreen: Siz beni toparlayın böyle, kafam dağınık.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Birde Illyra'nın oyununda ilk turda Satyr saldırıp saklanıyor. :-o Gördüğüm kadarıyla Satirin öyle bir özelliği yok. -20 ile hide zarını tutturması lazım sanırım orada bir hata var. :|
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Birde Illyra'nın oyununda ilk turda Satyr saldırıp saklanıyor. :-o Gördüğüm kadarıyla Satirin öyle bir özelliği yok. -20 ile hide zarını tutturması lazım sanırım orada bir hata var. :|
Yok saklanmadı sadece saldırıp, 40 ft normal hızında yürüdü. Kaybolmasının sebebi ağaçların arkasına dolaşmasıydı. Prens koşsa yetişecek ama... Prens ya, koşmak yakışmaz prenslere, protokola aykırı. :schemes:
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

e ağır davarancak, adamın elinde yay varken koşupta o cezayı yemeyi göze alamadım. ne diyeyim "benim kılıcım yok kılıcım zekamdır, benim düşmanım yok düşmanım dikkatsizliktir"

bence dikkat ve temkin combat ta en önemli iki şeydir ;)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:e ağır davarancak, adamın elinde yay varken koşupta o cezayı yemeyi göze alamadım. ne diyeyim "benim kılıcım yok kılıcım zekamdır, benim düşmanım yok düşmanım dikkatsizliktir"
bence dikkat ve temkin combat ta en önemli iki şeydir ;)
Senin dövüşlerini oldukça özgün ve estetik buluyorum. :D
Ama koşunca ne cezası olacak ki? Ã?yle bir ceza olduğunu sanmıyorum, flat-footed olucaksın diye mi?
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Artemis'in turlarını yazdım, umarım formülleri yanlış yazmamışımdır? :mrgreen:
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

sanırım -2 alıyordu bende çok iyi bilmiyorum ama dediğim gibi yinede göze alamadım.

çok teşekkür ederim dwaxer aslında pek anlamıyorum ben bu combat işinden itiraf ediyorum :roll: sadece aklıma ne gelirse öyle yazıyorum. ( ama yıllardır oynadığım oyunlardan görüp bildiğm bütün hamleleri harmanlıyorum :) )
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra bence senin prens o ağaçta şişlenecek gibi geliyor çünkü boşuna bekler Satyr'ın o ağacın altından geçmesini. :schemes: Kaç ft tırmanacaksın? Ağaç yüksek istediğin kadar tırman ama sana düşük DCli (DC=5) climb check atacağım ve okla vurulursan tekrar atacağım üstelik düşersen %25 ihtimalle o çukura düşme ihtimalin de var (eğer düşerken hiç bir yere tutunamazsan) Ã?ukur 20 ft derinlikte ve düşüp bi taraflarını kırdıktan sonra bir de içeride başka yaratıklar filan var :schemes:
Benim senden beklediğim hareket: Ã?nce 15 ft kadar tırmanıp sonra ağaçtan ağaca zıplayıp ya da direk çukurun üstünden zıplayıp rakibin tepesine binmen :schemes: Tıpkı Prince of Persia olur o zaman. :plotting: :schemes: Yapabilirsin bence...
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

eveeett aslında çok mantıklı taktik için teşekkür ederim ağaçta ağaca zıplama süper olur aynı prensimin orjinali gibi :angel:

evet evet böyle yapacağım :wink:
Image
Post Reply