Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Köpeklerime bak beee nasıl ısırıyorlar. :D
Tırtıl zehirliyo yazdım zehir özelliklerini.
Tırtıl Large olduğuna göre 4 kare mi kaplayacak?

Ayrıca tırtıl Mimic'i bulamaz, nerden anlıyacak? :-P
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bir köpeğim varya o tutar bu ısırır. :D
Bende gelip hani bana hani bana derim. :D
Evet 4 kare kaplaması lazım, X10,11 ve y8, y9'a denk gelen yerde dursun.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Silahın cold-iron masterwork olması, ona cold- iron özelliği katıyor ama +1 eklemiyor. Eğer öyle olsaydsı herkes silahını cold-iron alırdı çünkü cold-iron masterwork ile sadece master-work olması arasında fiyat farkı yok.
Been there. Seen that. Got the scars.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Artemis Entreri wrote:Silahın cold-iron masterwork olması, ona cold- iron özelliği katıyor ama +1 eklemiyor. Eğer öyle olsaydsı herkes silahını cold-iron alırdı çünkü cold-iron masterwork ile sadece master-work olması arasında fiyat farkı yok.
Cold-Iron silahlar iki kat pahalıdır. Kama 2 gp. yerine 4 gp. olur. Eğer masterwork Cold-Iron kama istiyorsan fiyatı 304 gp. olur. Cold-Iron'un dezavantajı her enchant etmek istediğinde +2000 gp. para ödemen gerekmesi.
Normal +1 kama 2302 gp.'ye gelirken
Cold-Iron +1 kama 4304 gp'ye gelir.
Ayrıntılı bilgi için DMG 284 sf.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Bir köpeğim varya o tutar bu ısırır. :D
Tersyuz insiyatif sırasına göre önce Lex ve yaratıukları oynuyor (bu arada soruşturdum; summon yaratıklar için insiyatif zarı atmaya gerek yokmuş, summon eden ile aynı anda oynuyorlarmış. Ben sana şöyle bir kolaylık tanıyacam yaratıkları ve büyücüyü istediğin sırada oynatabilirsin; ister önce bir yaratığı, sonra Lex'i sonra diğer yaratığı oynatabilirsin de, keyfine bırakıyorum)
Ne diyordum?.. Evet önce Lex ve köpek oynadı, şimdi aynı tur içinde Mimic oynayacak. Ã?nce köpeğin Mimic'e saldırdı, şimdi sıra Mimic de ve Ã?ıyan yaratığı diğer turda Peyda olacak. Eğer köpek sağ kalırsa dediğin gibi Ã?ıyan anlayabilir düşmanını ama köpek ölürse, bi zahmet Lex’i yaklaştırıp hem Mimic’i hem de Ã?ıyanı görebilecek bir noktaya getirmen lazım bence. Yoksa Ã?ıyan hayvanı nasıl anlasın içerideki bir sürü eşyadan hangisinin düşman olduğunu. Aranızda telepatik bir iletişim yok sanırsam (gerçi olsa bile sen de bilmiyorsun Mimic’in yerini ve şeklini)
Bu arada senin familiarın yok muydu, neydi? Unuttun sen onu galiba? :mrgreen:
Aslında Mimic de Large karakter haberin olsun.
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

dwax ben stratejimi yazdı aklıma gelen her şeyi kurguladım ne olursa ona göre davranıcam, umarım tekrar yükselirim listede ;)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:dwax ben stratejimi yazdı aklıma gelen her şeyi kurguladım ne olursa ona göre davranıcam, umarım tekrar yükselirim listede ;)
Güzel okudum; zaten rakibin hareketlerini yapmış o yüzden ayrıca sana bir şey yapamaz. şimdi önemli olan havada takla atıp, çukurun üzerinden içeri düşmeden karşıya rakibinin yanına inebilmen (ve başarırsan bunu charge kabul edebilirim sanırım) gerçi senin için kolay bir atlayış ve ardından kılıçlarla vurursun ama yanlışlıkla çukura düşersen o zaman hızlı yaşadı genç öldü prens olur. :schemes:
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

yaaa bir kurtarma atarız oyunda prens düşerken hep tutunuyo kenarlara mutlaka bi yer buluyo :angel: ölmesin prens :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:yaaa bir kurtarma atarız oyunda prens düşerken hep tutunuyo kenarlara mutlaka bi yer buluyo :angel: ölmesin prens :roll:
Evet çukurun kenarına tutunabilir. :mrgreen: belki.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis Entreri wrote: Bu şekilde savaşmaya devam ediyorum. (Un-armed)
Artemis, rp ekranına yazmamışsın aksiyonunu? Unarmed derken? Grapple dmg mı yoksa vuruyor musun yoksa flurry vuruşu mu yapıyorsun? Bi zahmet oyun bölümüne yazalım. :mrgreen:
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:Bir köpeğim varya o tutar bu ısırır. :D
Tersyuz insiyatif sırasına göre önce Lex ve yaratıukları oynuyor (bu arada soruşturdum; summon yaratıklar için insiyatif zarı atmaya gerek yokmuş, summon eden ile aynı anda oynuyorlarmış. Ben sana şöyle bir kolaylık tanıyacam yaratıkları ve büyücüyü istediğin sırada oynatabilirsin; ister önce bir yaratığı, sonra Lex'i sonra diğer yaratığı oynatabilirsin de, keyfine bırakıyorum)
Ne diyordum?.. Evet önce Lex ve köpek oynadı, şimdi aynı tur içinde Mimic oynayacak. Ã?nce köpeğin Mimic'e saldırdı, şimdi sıra Mimic de ve Ã?ıyan yaratığı diğer turda Peyda olacak. Eğer köpek sağ kalırsa dediğin gibi Ã?ıyan anlayabilir düşmanını ama köpek ölürse, bi zahmet Lex’i yaklaştırıp hem Mimic’i hem de Ã?ıyanı görebilecek bir noktaya getirmen lazım bence. Yoksa Ã?ıyan hayvanı nasıl anlasın içerideki bir sürü eşyadan hangisinin düşman olduğunu. Aranızda telepatik bir iletişim yok sanırsam (gerçi olsa bile sen de bilmiyorsun Mimic’in yerini ve şeklini)
Bu arada senin familiarın yok muydu, neydi? Unuttun sen onu galiba? :mrgreen:
Aslında Mimic de Large karakter haberin olsun.
.
Familiari unutuyorum hep. Dediğin gibi köpek ölürse yeni köpek çağırırım. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Teprikler maceracılar:
1700 gp
Cure light wounds potion: 3 adet
Bull’s strength potion: 2 adet

Güle güle harcayın ve kullanın. Sakın level atlatmayın kendinize yanlışlıkla; bilindiği gibi bu ara görevlerden ancak her 3 tanesini bitirdiğinizde ekstradan level atlayabiliyorsunuz.
şimdiki arena rakiplerinizle teke tek karşılaşacaksınız; rakipleriniz:
Sofia: Triton
Cedric: Satyr
Kerdox: Blink Dog
Rakiplerinizi iyi inceleyin; onların güçlü yanlarına hazırlıklı olun ve zayıf yanlarından faydalanacak stratejiler belirleyin. Bunları planladıktan sonra yapın alışverişlerinizi, ona göre alın malzemelerinizi. :mrgreen:
.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Ã?nceden 700 gp'em vardı, şimdi 2400 gp oldu. 1150 gp'si ile kalkanımı modifiye ettirip, +1 yapıyorum. Geriye 1250 gp kaldı.

Zırh : Chainmail + 1
Kalkan : Shield, large + 1
Silah-1 : Longsword
Silah-2 : Crossbow, light (50 bolt)

Ekipman :
3 x Cure light wound potion
2 x Bull's strength potion

Büyüler:
0. seviye :
- Light
- Guidance
- Resistance
- Virtue

1.seviye :
- Sanctuary
- Shield of Faith

War Domain : Magic Weapon

Dövüşe hazırım.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Güzel, Liero eşyalarını vs, bir kenara not ediyorsun değil mi? 50 boltu napıcan zaten 20 turda bitmeyen oyunu iptal ediyorum. :mrgreen:
Sıradan eşyelara 200 gp indirim var bilindiği gibi, yanınızda hançer filan yedek varmış gibi kabul ediyorum. Yani 200 gp den ucuz eşyalar (magic OLMAYAN) ücretsiz. İksir vs de magic sayılır, parası ödenmelidir.
Taşıma kapasitenizi dikkate alarak yanınıza ip, ayna, meşale, fener, asit, kutsal su, vs, vs alabilirsiniz ama bunları belirtelim ve hızınızı düşürecek kadar ağırlık taşıyan varsa bana bildirsin hızını.
Bak kontrol etmiyorum ama arada ederim, sonradan bütün senaryo editlenmesin yazık olur. :schemes:

Not: Monsterlerden Triton'un "summon monster IV" özelliğini kullanmayacağım, yazık olmasın. :mrgreen:
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

düşme hasarı nasıl hesaplanıyordu :roll:
Last edited by dwaxer on Tue Apr 29, 2008 11:24 pm, edited 1 time in total.
Post Reply