Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

belki son anda kaçar :p belli olmaz.

cici pyens o cici :angel:
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Bir saniye, bir saniye birşey sormam lazım.
E yani, bab+0 iken işe yarıyor da, sonra yaramıyorsa. Neden , quick draw feati var.
Kimse almaz o zaman? Nasılsa, baba artcak??????

kafam karıştı.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

QUICK DRAW [GENERAL]
Prerequisite: Base attack bonus +1.
Benefit: You can draw a weapon as a free action instead of as a move action. You can draw a hidden weapon (see the Sleight of Hand skill) as a move action.
A character who has selected this feat may throw weapons at his full normal rate of attacks (much like a character with a bow).
Normal: Without this feat, you may draw a weapon as a move action, or (if your base attack bonus is +1 or higher) as a free action as part of movement. Without this feat, you can draw a hidden weapon as a standard action.
Special: A fighter may select Quick Draw as one of his fighter bonus feats.
şimdi sevgili Mark, sen söyleyince baktım, üstelik bu feat BAB:+1 olmasını şart koşuyor zaten. Ya aslında savaşçı olmayanlar zaten silah çekme mevzuunu pek takmazlar tahminimce, yani her savaşçının BAB:+1 olur, dimi.
İşte yukarıdakinden tercüme edersek, Quick Draw biraz daha avantajlar veriyor: Normalde move actionun bir parçası olaraktan çekerken silahını featlisi tamamen free action, ayrıca fırlatma silahlarını ve gizli silahları da çekerken bir adım daha avantaj sağlıyor.
.
Benim görüşüm bu feati alana kadar başka güzel featler var bisürü. :mrgreen:
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

neden quick draw çok işe yarayan bir feat bence. silah elindeyken climb e penalty alınyordu galiba (mesela) ama aynı turn içinde silahını kınına sok duvara tırman rakibin üzerine atlarken kılıcını çek ve vur. yani aslında pratik ama hızlı bir karakter oynatıyorsanız.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tabii biraz da ne istediğine bağlı, oynatacağın savaşçıya göre seçilebilir evet. Persia prensi filan olursa özellikle seçilmelidir :mrgreen:
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ya ne varmış canım benim prensimde :D prens işte :roll:

cidden sana teşekkür etmek istiyorum aslında dwaxer, uzun zamandır prens le bir oyun oynamak istiyordum ama hiç nasip olmadı. bana bu şansı verdiğin için çok teşekkür ederim, prensi role play de oynatmak hayalimin ötesinde müthiş bir şeymiş...

bu gerçek olduğuna gçre frp ile iligili içimde kalan tek karakter kaldı demektir :) yani tek hayal.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:bu gerçek olduğuna gçre frp ile iligili içimde kalan tek karakter kaldı demektir :) yani tek hayal.

Kimmiş, neymiş? :D
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

o mu çok karizmatik bir vampir avıcısı oynatmak. onuda belki daha sonra yaparım :)
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Van Helsing'i diyorsun sen. :D
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ı ııh bildiğin meşhur vampir avcıları gibi değil işte. o benim hayalimdeki apayrı birşey yıllarca kurguladım ben onu :)
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Full plate'imi satıyorum. 1500/2=750gp geçiyo elime.
Full plate, masterwork alıyorum; Fiyatı:1650gp
Üzerimdeki toplam para: 1700+4(önceden)+750= 2454

2454-1650=804gp kalan. Skill denemelerim zırh için,-6 yerine -5 oldu.

Scroll of Water Walk, alıyorum; 375gp
Geriye: 429gp kalıyor.

Kalkanımı satıyorum: 30/2=15gp
Param: 429+15=444gp
shield tower,masterwork: 180gp
444-180=264gp kalıyor.
Artık kalkanımın penaltısı -10 yerine, -9.
Bir sonraki paramla, ustaişi+1 yaptırıcam.

Kutsal sembolümün gümüşünü alıyorum: 25gp
kalan: 239gp

Görev; Triton.
0
/Light x 2
/Resistance
/Virtue
1
/Command
/Divine Favor
/Summon Monster I
War Domain/ Magic Weapon
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mark wrote:Bir saniye, bir saniye birşey sormam lazım.
E yani, bab+0 iken işe yarıyor da, sonra yaramıyorsa. Neden , quick draw feati var.
Kimse almaz o zaman? Nasılsa, baba artcak??????

kafam karıştı.
Bab +1 olsa da Quick Draw'sız silah çekme move action. (Move ederken de çekilebiliyor o ayrı.)
şöyle düşünün yüksek seviye bir savaşçı ellerini kavuşturmuş dibinizde duruyor (BaB yüksekliği yüzünden üç (3) adet saldırısı var diyelim.) Normal şartlarda kılıcını çekerse yürümese bile bir (1) kere vurabilir size. Eğer Quick Draw varsa kılıcını Free Action olarak çekeceği için üç (3) saldırısını da yapabilir. Eğer çift silah kullanıyorsa altı (6) saldırısını da kullanabilir.
Quick Draw eğer sürekli silah değiştirmiyorsanız bu gibi özel durumlarda işe yarayan bir feattir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Fabl Grapple Check1: 12+4=16
Quasit (wolf) Grapple Check1: 19+2=21
Fabl Grapple Check2: 13+4=17
Quasit (wolf) Grapple Check2: 2+2=4

Dwaxer grapple konusunda biraz daha deneyim gerekiyor demek ki.

Grapple durumundaki karakterler öncelikle tur başında free action olarak grapple yaparlar.
Fabl Grapple Check1: 12+4=16
Quasit (wolf) Grapple Check1: 19+2=21

Attığın ilk zarları bu olduğunu varsayıyorum. Tur başınca free action olduğu için Quasit henüz wolf olamadı. Ayrıca Fabl'ın Unarmed focus'u da eklenecek. Dolayısıyla:

Fabl Grapple Check1: 12+5=17
Quasit (wolf) Grapple Check1: 19-6=13

şimdi bu sonuca göre quasit kurtulamadı, ve wolf haline dönüştü, şimdi Fabl yumruklarıyla normal saldırı yapacak (Grapple değil) Vurması gereken AC 15 Quasit Wolf'a dönüştüğü için.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Ama Devrimk Quasit bir önceki turda standart action olarak kurda dönüşmüştü zaten. Özelliğinde standart action olarak kurda dönüşür yazıyor Quasit'in.
Artemis ise saldırısını grapple-Flurry diye belirtmiş o yüzden üst üste yazdım.

Bir de her tur başında grapple atmak mecbur mu? Değil gibi algıladım ben PHB de?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Ã?ünkü iki rakip aynı kareye girebiliyorsa bir daha grapple check yapmaya gerek olmaz gibi algıladım yazılanı PHB de. (maintain grapple)
Post Reply