Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Büyücü familiarı da öldü
EXp kaybı yaşadı mı, büyücü :evil:
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Yani ne bileyim, intimidation checklerine -1 -2 filan alsın madem yukardaki zibidi :D Ne o öyle hem kendini gösterme korkaklık et, hemde karşındakini korkutmaya çalış :D
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:
Büyücü familiarı da öldü
EXp kaybı yaşadı mı, büyücü :evil:
Yoo, en fazlasıyla alertness vs gibi familiardan kaynaklanan özelliklerini kaybetti. Ben D&Ddeki expirence kaybı kurallarına karşıyım ve uygulamak da istemem. Bazı büyülerde de exp kaybı varmış, ne gerek var? :mrgreen:
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis Entreri wrote:Yani ne bileyim, intimidation checklerine -1 -2 filan alsın madem yukardaki zibidi :D Ne o öyle hem kendini gösterme korkaklık et, hemde karşındakini korkutmaya çalış :D
Evet haklısın ama sizin de stres altında olmanız normal. :schemes:
Sen onu bırak da, yukarı nasıl çıkacağını hesapladın mı? :schemes:

.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Evet, hesapladım sayılır, boyu ne kadar oranın?
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Benim bir sorum olcak, tersyüzün karakteriyle ilgili.
Soru: Empower roduyla Summon Monster Level 4 yapılabilir mi?
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

9.round:

Ağır yaralı Wolverine saldırır Xorn’a.
Full Attack: 2 claws +4 melee (1d4+2) and bite –1 melee (1d6+1)
1.claw: 15 başarısız
2.claw: 16+4=20 başarısız
Bite: 7 başarısız

+4 Str Augment Summoning, +4 Str Rage, +1 Attack haste, +9 saldırısı Wolverinin muhabbette yazmıştım.
Hasar: 1d4+6 olacak

16+9=25 başarılı :D
Ayrıca haste yüzünden bir pençe darbesi daha var.

İyi de bu çok saçma bu yaratık ben yere inince mi saldıracak? Yere inenin ben olduğumu nasıl anlayacak?
Eğer öyleyse yere inip ready action ortaya çıkmasını bekliyeceğim, ortaya çıkınca AoO yiyerek yükselip yukardan büyü yapacağım. Bunu da yaratık ölene kadar sürdüreceğim başka bir şey aklıma gelmiyor.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Artemis Entreri wrote:Benim bir sorum olcak, tersyüzün karakteriyle ilgili.
Soru: Empower roduyla Summon Monster Level 4 yapılabilir mi?
Sanırım yapılamaz yükselecek bir şey yok çünkü.
Summon Monster Level 4 yapıp 3. seviye 1d3 yaratık çağırdığımda Empover yaptım 1d3*1,5. :D

Onda da 1 wolverine geldi. :(
Bu arada Melf acid arrow'la 3 tur 2d4 atıp hepsini 1 atmam da ayrı bir başarı öyküsü.
Hayır Lightning Bolt atıcam 6 hasar verecem birazdan (save'de tutarsa 3) o zaman sopayla dalıcam yaratığa. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Yok ben şey için sordum. Lesser Empower rodu level 3 ve altı büyüler için kullanılabiliyor ya, -öyle biliyorum en azından-. O yüzden Level 4 Summon Monster da d3 tane level 3 istersen, kullanabiliyor musuno rodu? Bence kullanılmamalı.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Artemis Entreri wrote:Yok ben şey için sordum. Lesser Empower rodu level 3 ve altı büyüler için kullanılabiliyor ya, -öyle biliyorum en azından-. O yüzden Level 4 Summon Monster da d3 tane level 3 istersen, kullanabiliyor musuno rodu? Bence kullanılmamalı.
Evet doğru diyorsun :D
Unutmuşum. :roll:
Neyse 1 hayvan geldiği için problem yok.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Liero ve arkadaşlar arena mesajlarında lütfen color=white kullanmayalım, çünkü worde aktarırken görünmüyor yazılar. Thanx.

Tersyuz Xorn artık sağa sola vs de gidiyor, nerede olduğunu bilemezsin, ayrıca elektriği toprağa atarsan kaybolur gider, toprak altındakileri çarpmaz ama tabii D&Dde nasıl oluyor tam emin değilim tabii. :schemes:
Bu arada asit zarını da attım ha, unuttum da aynısını yazdım sanma.

Sen artık yere de insen, yaratık çıkmaz. Yukarıda başedemiyeceğini anladı. (bir ordu saldırdı be, el-insaf) Böyle yakalayabiliyorsan yakalayacaksın, aksi takdirde berabere bitirilecek. Biliyorum hoşuna gitmedi bu ama bir de kendini rakibinin yerine koy; bile bile ladesin ne anlamı var.

Bu arada yer altında savaş gibi bir ilke de imza attık ya helal olsun; toprağın içinde güreş!

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis Entreri wrote:Yok ben şey için sordum. Lesser Empower rodu level 3 ve altı büyüler için kullanılabiliyor ya, -öyle biliyorum en azından-. O yüzden Level 4 Summon Monster da d3 tane level 3 istersen, kullanabiliyor musuno rodu? Bence kullanılmamalı.
Teşekkür ederim bu bilgi için. :schemes: İlahi Adalet olabiliyormuş!
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Liero ve arkadaşlar arena mesajlarında lütfen color=white kullanmayalım, çünkü worde aktarırken görünmüyor yazılar. Thanx.

Tersyuz Xorn artık sağa sola vs de gidiyor, nerede olduğunu bilemezsin, ayrıca elektriği toprağa atarsan kaybolur gider, toprak altındakileri çarpmaz ama tabii D&Dde nasıl oluyor tam emin değilim tabii. :schemes:
Bu arada asit zarını da attım ha, unuttum da aynısını yazdım sanma.

Sen artık yere de insen, yaratık çıkmaz. Yukarıda başedemiyeceğini anladı. (bir ordu saldırdı be, el-insaf) Böyle yakalayabiliyorsan yakalayacaksın, aksi takdirde berabere bitirilecek. Biliyorum hoşuna gitmedi bu ama bir de kendini rakibinin yerine koy; bile bile ladesin ne anlamı var.

Bu arada yer altında savaş gibi bir ilke de imza attık ya helal olsun; toprağın içinde güreş!

.
Berabere bitebiliyorsa beraberlik benim kabulum. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Eğer kararın kesinse sana aynı kategoriden farklı bir rakip çekicez. Yalnız 3 beraberlik eşittir=mağlubiyet senin için. :schemes: Daha önce de belirtmiştim.
Yani bu 3 sadece bu leveli atlamak için olan sayı, demek istenen bir leveli 3 kere denediğin halde geçemezsen elenirsin. Beraberlik ya da 20 turda oyunun bitmemesi durumu pek sık rastlanan bir şey değil aslında. Ama olabiliyormuş demek ki.
. :|
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya ben düşünüyorum düşünüyorum acaba bu yaratık suya girse nasıl öldürürdüm diye aklıma bir şey gelmiyor. Tersyüz'ün başına gelenden korktum da suya girmesin "sansür" olayına girdim. Belki Aoo ile öldürebilirim. Yada o bana saldırır (Ki daha büyük bir ihtimal) ve beni öldürebilir.

Burada oynayan arkadaşlardan ricam bana bir yardım edin şu dövüş bitince aslında ne yapabilirdim oradaç Aklıma gelenler;

Produce flame yaparak köpeği saldırtır ikinci turda köpeğe saldırması için dua ederdim. Hiç olmadı kaçsa da suya girecekti ready action ile çıkıp "Hadi gelsene su çok güzel" derken kafasına flame atar benim turumda da iki summon monster ile iki ahtapotu üstüne gönderir öldürebilmek için dua ederdim.

Bir entagle büyüsü x8y1 pozisyonuna move action ile geçer club'ıma shilelah büyüsünü yapar ikinci turda önce köpeğe çekil der ve ready action ile köpek çekilince charge ile kafasına binerdim. Ama bir kaçsa bu sefer öldürme şansım hepten düşüyor.

Entangle atar ve onun yakalanması köpeğimin ise yakalanmaması için dua ederdim. Dualarım tutarsa (Ki reach silahlı olduğunu duyunca kertenkelegilin dualarımın kabul olmadığını anladım) ikinci turda bir produce flame ile saldırabilirdim. Sonrası Allah kerim.

Aklıma ancak bu kadarı geldi. Biraz aydınlatın beni. Başka ne yapabilirdim? Nasıl bu yaratığı alabilirdim ayaklarım altına?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply