dwaxer wrote:.
Dün gece yine Yüzüklerin Efendisi vardı (2 kule) Kaç kez seyretsemde hala zevkle izleyebiliyorum.
Ancak bir iki taktik hata gördüm: Özellikle birinde Aragorn arkasındaki elflerle açık seçik "Charge!!" diye bağırarak uzun mızrakları olan Uruk-Hailere doğru -ellerinde kılıçla- saldırıya geçiyorlar. Halbuki mızraklı düşmana "Charge" edersen duoble damage alırsın. Aragorn'un bunu bilmemesi beni hayal kırıklığına uğrattı. :schemes: :schemes:
.
Kılıçlı karakterler, mızraklı askerlere saldırırken bonus alıyorlar.Battle For Middle-Earth'de vardı bu kural
. Evet arkadaşlar PHBde Charge bölümünde (s155civarı) diyor ki: charge yapan karaktere karşı kullanılırsa; 10fte uzanan mızrak türünde (spear, trident, vs) silahlar, iki katı hasar verir. Ona göre charge yapacağınız zaman etrafta mızraklı elemanlar olmamasına dikkat edelim, Aragorn kadar ballı olamayabilirsiniz.
Edmond'a not: Ayrıca "Lance" kullanan atlı tipler de charge ile saldırırsa 2 kat hasar veriyorlarmış. Senin paladin de Lance kullanıyordu değil mi?
zora sokacak bir durum olduğunda yani iksirini konsantrasyon gerektiren bir iş yaparken bunu önleyecek
Sarı ile isaretlediğim iksirini kısmı sadece yazmayı unuttuğum için orada. Yani aslında
zora sokacak bir durum olduğunda yani konsantrasyon gerektiren bir iş yaparken bunu önleyecek
şeklinde olacak. kafa karışmasını önleme ve iyi niyetlerimle.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
. Darkgnome, "Guidance" büyüsünü hangi amaçla yaptığını belirtmen lazım:
The creature gets a +1 competence bonus on a single attack roll, saving throw, or skill check. It must choose to use the bonus before making the roll to which it applies.
.
It must choose to use the bonus before making the roll to which it applies.
Tam çevirisi: Etkileyeceği özelliğin zarı atılmadan önce artının kullanılıp kullnılmayacağının belirlenmesi gerekir.
Forumda ortamında her zardan önce bana soramayacağını bildiğim için, iksir içmemi, parşömenden büyü okumamı yada kendi büyümü yapmamı engelleyecek bir olay olduğunda (darbe almam, harektlerimin engellenmesi...) odaklanma denemesi zarı (Consentration check) atmam gerekirse o zaman kullanacağım dedim. Rol ile yazayım derken sanırım biraz karmaşık olmuş.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond, yeni karakterini oluştururken nedense hiç kaç level olduğunu yazmıyorsun. Ayrıca savaş atını filan satmışsın?! Arkadaşlar sizin ilk seferinde ya da diğerlerinde beleşe kullandığınız 200den ucuz "emanet" eşyaları satmayın ayıp :schemes: Onlar müessesenin, ilerde başkaları da kullanacak onları icabı halinde. Alışverişlerinizi kendi ödül paranızla, ya da kazandığınız ganimetlerle yapın. Ama 200gp indirimden yararlanabilirsin.
Eskisi ka
Darkgnome wrote:Adamlara kendi mallarını satmış. Paladine bak
Paladinliğini düşürecem ben zaten yakında onun.
Darkgnome bak benzer bir dövüşe Artemis antitoxin içerek çıkmıştı, keşke sen de kullansaydın; bu Imp'in zehri pek bir kuvvetliymiş, biraz önce gördüğüm kadarıyla. :schemes:
Ya bunu yazmak hiç hoşuma gitmiyor ama:
2.ray atak: 17+6=23 başarılı – Dmg: 8*7*1.5=84
bunda bir yanlışlık var 6'lık zarda 7 atmışım.
Enfazla 8*6=48*1,5=72 olabilir.