Buçukluk mu Kender mi Gnom mu?
sence Raistlin 20 level mı?
ben roman kahramanlarına level yakıştırma işini hiç sevmiyorum (bu forumun bi yerine yazmıştım, hani Drizzt Underdark'ta 22 level fighter da yüzeye çıkınca 18 level ranger oluyo geyiği)
bunların hepsi dimunitive ırkların genel özelliklerine yakın zaten, unutmayalım fırlatma ve korkusuzluk ta tolkienden gelir, (samin sehloba saldırması, merrynin nazgulu bıçaklaması falan-- ki nazgulda aura of fear fln var gördüğümüz kadarıyla, orklar bile kaçıo heriften)
her neyse bence bütün küçük ırklar aynı benzer özelliklerin etrafında döner, ama kenderlerin D&D halflinglerine ve gnomlarına oranla çok daha "kendilerine has" özellikleri olduğu gün gibi ortada
bu oyuna yansır mı? Evet, eğer kenderi kender gibi oynarsan gayet de yansır.
ben roman kahramanlarına level yakıştırma işini hiç sevmiyorum (bu forumun bi yerine yazmıştım, hani Drizzt Underdark'ta 22 level fighter da yüzeye çıkınca 18 level ranger oluyo geyiği)
bunların hepsi dimunitive ırkların genel özelliklerine yakın zaten, unutmayalım fırlatma ve korkusuzluk ta tolkienden gelir, (samin sehloba saldırması, merrynin nazgulu bıçaklaması falan-- ki nazgulda aura of fear fln var gördüğümüz kadarıyla, orklar bile kaçıo heriften)
her neyse bence bütün küçük ırklar aynı benzer özelliklerin etrafında döner, ama kenderlerin D&D halflinglerine ve gnomlarına oranla çok daha "kendilerine has" özellikleri olduğu gün gibi ortada
bu oyuna yansır mı? Evet, eğer kenderi kender gibi oynarsan gayet de yansır.
Buçuklukların korkacakları şeylerin sayısının daha fazla olduğunu da düşünmek lazım. Her şeyden önce her canavarın boyunun buçukluğun gözünde iki kat uzun olduğunu düşünmek gerekiyor. Ama buçuklukların sınır düzeyindeki korkuya daha fazla dayandıkları doğrudur belki de korkumuzu uzunlardan daha fazla belli ettiğimizdendir.
gnomlar çok eğlenceli ve kendilerini geliştirebilmeleri için yaptıkları hiçbir icadın tam olarak çalışmaması kuralı süper
fakat kenderler onlar bambaşka hiç bitmeyen enerjileri,korkusuzlukları,arkadaş canlısı olmaları herkes onlardan kaçarken bundan alınmamaları ve işin iyi yanından bakmaları,müthiş keseleri,kaybolan eşyaları bulmadaki yetenekleri.... sayfalarca yazılabilir
kesinlikle tercihim kender
fakat kenderler onlar bambaşka hiç bitmeyen enerjileri,korkusuzlukları,arkadaş canlısı olmaları herkes onlardan kaçarken bundan alınmamaları ve işin iyi yanından bakmaları,müthiş keseleri,kaybolan eşyaları bulmadaki yetenekleri.... sayfalarca yazılabilir
kesinlikle tercihim kender
Neden böyle düşünüyorsun? Gnomlar plutonyum bulursa sence ne yaparlar onunla. Onu da buharlı makinede reaksiyonlara sokmak yetmeyebilir gnomelararaini wrote:Eğer kenderlerin ve Gnomların varlığı nedeni ile bir diyar yok oluyorsa belki de orası yok olmayı hakediyordur.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
ama bu tarz buluşlarada ihtiyaç var di miaslında gnomelar atom enerjisini bulabilirler
ama onunla bir patates soyacağı da yapabilirler ve bu bilgi heba olur