Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Usta Kovboy:
Min. Gereksinim: İp&Kement:+15, At sürme:+15
Sağladığı Avantaj: At üstünden ceza almadan kement atabilir.

Bunun kızılderilili olanı :D
Kızılderili şefi:
Min. Gereksinim: Ok-Yay:+15, At sürme:+15
Sağladığı Avantaj: At üstünden ceza almadan ok atabilir.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Image
West çiftliğinin sahibi Howard West ortada sakallı olan. Ã?iftliğindeki bir sürü kovboyuyla beraber başka çiftliklerin hayvanlarını çalıyor, ve üzerine tekrar damga yapıyor. Vernon çiftliği ve Vindenburg çiftliği bu olaydan şikayetçi ama ispat edemiyorlar. Hmmm. o zaman bu adam ödül koymazlar ki?

Image
Belalı yedili
Chris Adams ve silahşörler çetesi. Adamlarının hepsinin farklı özellikleri var.
Soldan sağa,
Bombacı Vic patlama işlerinde
Yakışıklı Jonny Winchesterini çok iyi kullanır
Ã?ift tabanca Bart iki colt kullanıyor
Chris Adams her tür silahta iyidir
Ã?küz Jack bıçak kullanma ve fırlatma ustası
Keskin Bill uzun namlulu tüfeğiyle 500 metreden parayı vurabilir
Cambaz Bill kemendiyle olmadık numaralar yapar
Hepsinin başına ayrı ayrı ödül konulmuş, hepsini birden yakalayana ayrıca ödül var.
Kiralık katiller, öldürdüklerinin hesapları tutulamayacak kadar çok.

Image
Cincinnati Kid
Eski ödül avcısı hızlı bir kumarbaz, hile yaptığı söylenince masadaki herkesi öldürüp kaçmış. Özel yapım bir tüfeği var.

Image
Kasap Budd
Yaşlı kadınları öldürüp millete sattığı tespit edilmiş, hapisaneden kaçmış bir deli.

Image
Torro
Meksika tarafında aktif olan bir haydut. Tek başına Meksika devrimi yapacağını sanan bir romantik. Subayları aşağılama ve hakaret, vergi için toplanan paraları gasp etmek suçları arasında. Meksika hükümeti tarafından aranıyor.

Image
Doktor Morbid
Garip icatlar yapan bir mucit. Askeri silah üretimi yaptırtılmak istenirken kaledeki bir tabur askeri zehirli gazla öldürüp kaçmış.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Marifet önerileri:

Yakın silah uzmanı:
Min. Gereksinim: Güç: 30 Ã?eviklik:30, Yakın dövüş:+30, Balta, kılıç...:+30
Sağladığı Avantaj: Silah ile 1 turda 2 vuruş!

Bıçak ustası:
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:30, Yakın dövüş:+30, Bıçak:+30
Sağladığı Avantaj: İki eliyle bıçak kullanırken, soldakine ceza almaz!

Bıçak-tekme karma:
Min Gereksinim: Ã?eviklik: 20, Yakın dövüş: +20, Bıçak: +20
Sağladığı Avantaj: Yakın dövüşteki beceri ile bıçak kullanmadaki beceri birlikte çalışır. Bıçak kullnırken yakın dövüş artısı da eklenir.

Hızlı bıçak:
Min gereksinim: Ã?eviklik:40, Yakın dövüş: +40, Bıçak: +40
Sağladığı Avantaj: Bir bıçak ile 2 saldırı yapabilme veya bir bıçağı çekip atabilme yada atıp çekebilme.

Silah-tekme karma:
Min Gereksinim: Güç: 30 Ã?eviklik: 20, Yakın dövüş: +20, Bıçak: +20
Sağladığı Avantaj: Yakın dövüşteki beceri ile bıçak kullanmadaki beceri birlikte çalışır. Bıçak kullnırken yakın dövüş artısı da eklenir.

Kapan:
Min Gereksinim: Ã?eviklik: 20 Yakın dövüş: +20
Sağladığı Avantaj: Bir karakterin kollarından birini yakalayarak istenilen hareket yaptırılabilir. Karşılıklı güç çekişmesi olacaktır ancak kapanı kullanan kiçi iki elini kullandığından x2 str artısı alacaktır

Gelişmiş kapan:
Min Gereksinim: Ã?eviklik: 20 Yakın dövüş: +50
Sağladığı Avantaj: Kapanın aynı ancak; Karşılıklı güç çekişmesi olacaktır ancak kapanı kullanan kişi iki elini kullandığından x2 str artısı alacaktır ve ayrıca yakın dövüş özelliğinin yarısıda bu çekişmeye eklenecektir.

Mengene:
Min Gereksinim: Güç: 30, Ã?eviklik 20, Yakın dövüş: +30
Sağladığı Avantaj: Yakındaki kişiyi yakalayarak onu hareketsiz bırakma. Bu hareket Karşılıklı güç çekişmesi ile kurtulunup kurtulunamadığı belirlenir. Mengeneyi kullanan gücünün 2 katını kullanır.

Gelişmiş mengene:
Min Gereksinim: Güç: 35, Ã?eviklik 30, Yakın dövüş: +60
Sağladığı Avantaj: Mengenenin aynısı ama burada gücün sadece 1.5 katı kullanılır. Avantajı ise tutuşun bir eldeki silah ile saldırmaya izin vermesidir.

Boğaz kesme:
Min Gereksinim: Güç: 35, Ã?eviklik 30, Yakın dövüş: +60, Bıçak: 40
Sağladığı Avantaj: Dibine kadar fark edilmeden girilen kişiye karşı mengene marifetin de başarı sağlanırsa fazladan hareket olarak boğazına saldırı yapılır. Başarılı olursa kişinin boğazı kesilir ve hiç ses çıkartamadan ölür.

Hızlı silah çekme:
Min Gereksinim: Ã?eviklik 35
Sağladığı Avantaj: Silah çekme hareketleri bedava yapılır.

At üstünde saklanma:
Min Gereksinim: Ã?eviklik:30, Sessiz Gizlenme: 10, At binme: 60
Sağladığı Avantaj: At üstündeyken ateş ile aranızda bir engel oluşturması için at kullanılır. Bu şekilde vurulmaya karşı savunmanıza +50 alırsınız.

Hortum
Min Gereksinim: Ã?eviklik 30, Kement kullanma: 60
Sağladığı Avantaj: Kement ile yakındaki bir cismi yakalayıp etrafınızda çevirerek 15 mesafedeki (Ne uzağı ne yakını) kişilere saldırabilirsiniz. Bu alanın dışındakiler kemen beceriniz + çevikliğiniz'e karşı yakın dövüş+ çevikliklerini kullanarak girmeyi başarırlarsa yaralanmazlar. Aksi taktirde kementin ucundaki cisme göre belli bir darbe elırlar.

Kasırga
Min Gereksinim: Ã?eviklik 40, Kement kullanma: 85
Sağladığı Avantaj: Kement ile yakındaki bir cismi yakalayıp etrafınızda çevirerek 15 mesafe yada daha yakındaki kişilere saldırabilirsiniz. Bu alanın dışındakiler kemen beceriniz + çevikliğiniz'e karşı yakın dövüş+ çevikliklerini kullanarak girmeyi başarırlarsa yaralanmazlar. Aksi taktirde kementin ucundaki cisme göre belli bir darbe elırlar. Alanın içinde kalanlardan birini seçerek ona bir fazladan saldırı yapabilirsiniz.

Rodeo artı:
Min Gereksinim: Güç: 35, Ã?eviklik 30, Yakın dövüş: +20, At binme: 60, Kement kullanma: 30
Sağladığı Avantaj: Karşılık vermeyecek bir hayvana karşı hızla atınızdan inip mengeneye alıp kementiniz ile bağlayabilirsiniz.

Rodeo artı:
Min Gereksinim: Güç: 35, Ã?eviklik 30, Yakın dövüş: +60, At binme: +60, Kement kullanma: 30
Sağladığı Avantaj: Bir kişiye karşı hızla atınızdan inip mengeneye alıp kementiniz ile bağlayabilirsiniz.

Patlayıcı oklar
Min Gereksinim: Bilgi: 30, Güç: 30, Ã?eviklik 30, Ok ve Yay: 40, Patlayıcı: 40
Sağladığı Avantaj: 1 boş turda oka patlayıcı bağlayıp, 2. boş turda patlayıcılı ok atılabilir. Ok eş yükseklikte en fazla 20 kadar gidebilir. Patlayıcı bunun bilincinde seçilmelidir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Image
Kelly Mc Deal
Kocası bir yemek masasının başında önce boğulmuş sonra da 10 yerinden şişlenmiş bir şekilde bulunmuştur. Kocasından nefret ettiği için şüpheler bunu yapanın Kelly Mc deal olduğu üstünde yoğunlaşmıştır. Ancak hala nasıl olupta adamı bu kadar kolay boğduğu anlaşılamamıştır!
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Illyra wrote:ben Utah ta başlamak istiyorum. grup olmak isteyenler bildirsin :)
Senin karakterle benimki grup olabilecek gibi geldi bana. İkimizin özellikleri birbirini tamamlıyır ve hayatta amaçları kolaylıkla kesişiyor gibi. Ama olursa, başından söyleyeyim, benim karakter seninkinden hoşlanacaktır. Karakterim güçlü kadınlardan hoşlanır. Sen hem güçlü hemde kadınsın. Sonacığıma kovboylara gıcık dışarıda yaşamayı seviyor. Senin düşünce yapına yakın. Kızılderililere yakın, seninki de. Bu adama karşılık vermezsen (Ki ben olsam vermem, tipe bak) sana karşıda dönebilir aşk nefrete dönüşebilir, bunuda bil hani. :D Yada karakterim senin için değişebilir belki senin rolğüne bakar tabee.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome da çalışmış efferim! :clap:
"At üstünde saklanma" bak bu aklıma geldiydi, vallahi bak! :D

Anlaşıldı Darkgnome'dan hayır yok. Bende tek başıma ödül avcılığı yaparım naapim. :(
Dwaxer en önemli şeyi unutmuşsun Dead or Alive
Canlı yakalanması gereken yok mu bu suçluların?

şu adamları gözüme kestirdim. :evil:
Samuel T. Walsh
Jim Brown "Adewale"

Texas ve El Paso arası bir yer demiştim ama, sen nasıl uygun görürsen artık.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya aslında benden hayır var ama karakterim seninkini pek beğenmedi. Ha senin bu karakter ileride adam olurda kızılderililerden salya sümük özür dilerse ve o zaman belki seni yanıma alabilirm :P

Bakalım. şimdi ben karakterim seni sevmedi diyebilirim ama, Ilyra da bana "Bende sana gıcığım!" gelan diyebilir. Belkide karakteri feminist bir karakterdir :P . Yada ne bileyim karakterim çok çirkin geldiğinden felan istemez beni yanında.

Ölü veya diri olayını sanırım dwaxer yapacak değil mi? Bunların sadece kikir vermesi amacıyla yapıldığını sanıyordum.

dwaxer, Peki biz hangi büyüleri yapabiliyoruz. :D
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Darkgnome wrote:
Illyra wrote:ben Utah ta başlamak istiyorum. grup olmak isteyenler bildirsin :)
Senin karakterle benimki grup olabilecek gibi geldi bana. İkimizin özellikleri birbirini tamamlıyır ve hayatta amaçları kolaylıkla kesişiyor gibi. Ama olursa, başından söyleyeyim, benim karakter seninkinden hoşlanacaktır. Karakterim güçlü kadınlardan hoşlanır. Sen hem güçlü hemde kadınsın. Sonacığıma kovboylara gıcık dışarıda yaşamayı seviyor. Senin düşünce yapına yakın. Kızılderililere yakın, seninki de. Bu adama karşılık vermezsen (ki ben olsam vermem, tipe bak) sana karşıda dönebilir aşk nefrete dönüşebilir, bunuda bil hani. :D Yada karakterim senin için değişebilir belki senin rolğüne bakar tabee.
o zaman oyun içinden yeni tanışış ve farklı amaçlarla aynı suçlunun peşine düşmüş olarak başlayabiliriz. hoşlanma meselesi ile ilgili ne olacağını oyun içinde rol yaparken doğraçmala karar verebiliriz. hem adamın tipine laf etme. ben te desperado filminden beri o adamı bıçakçı olduğu için çok seviyom. karnındaki dövmeler çok karizmatik :-P
Image
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome wrote:Ya aslında benden hayır var ama karakterim seninkini pek beğenmedi. Ha senin bu karakter ileride adam olurda kızılderililerden salya sümük özür dilerse ve o zaman belki seni yanıma alabilirm :P

Bakalım. şimdi ben karakterim seni sevmedi diyebilirim ama, Ilyra da bana "Bende sana gıcığım!" gelan diyebilir. Belkide karakteri feminist bir karakterdir :P . Yada ne bileyim karakterim çok çirkin geldiğinden felan istemez beni yanında.

Ölü veya diri olayını sanırım dwaxer yapacak değil mi? Bunların sadece kikir vermesi amacıyla yapıldığını sanıyordum.

dwaxer, Peki biz hangi büyüleri yapabiliyoruz. :D
Dwaxer listeyi ve ödülleri koymuş diğer sayfaya ölü veya diri olayını belirtmemiş.

Değişik bir silah buldum!

Winchester Model 1887 (Shotgun)
Winchester gibi ama Ã?ifteli mermisi atıyor. 5 mermi alıyor.
Image

Terminatör2'de arnold motosikletle giderken çevirerek kuruyordu hani.
Image
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

keşke arananlar listesine dalton kardeşleride eklesek çok güzel olurdu. geçenlerde filmi vardı izlerken gülmekten bayılmıştım. hem ben avarel le jo yu çok severim. birbirlerine çok zıtlar :)
Image
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Illyra wrote:keşke arananlar listesine dalton kardeşleride eklesek çok güzel olurdu. geçenlerde filmi vardı izlerken gülmekten bayılmıştım. hem ben avarel le jo yu çok severim. birbirlerine çok zıtlar :)
Bak buda aklıma geldiydi, vallahi bak!
Dur yapıyom şindi. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Image
Dalton Kardeşler:
Dört kardeş, her türlü suçu işlemişler, defalarca hapise girmelerine rağmen dört tünel kazarak dışarı çıkmayı tekrar başarmışlar.
Soldan sağa
Joe Dalton (Grubun beyni)
William Dalton
Avarel Dalton
Jack Dalton
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Tersyuz wrote:Image
Dalton Kardeşler:
Dört kardeş, her türlü suçu işlemişler, defalarca hapise girmelerine rağmen dört tünel kazarak dışarı çıkmayı tekrar başarmışlar.
Soldan sağa
Joe Dalton (Grubun beyni)
William Dalton
Avarel Dalton
Jack Dalton
süper olmuş :D:D:D
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D :D :D :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar çalışmalarınız için çok teşekkür ederim; çok güzel şeyler bulmuşsunuz. Hemen hepsini yani çoğunu kullanacağız oyunda.

"Alive or Dead" yani ölü ya da diri! :schemes: Farketmiyor arkadaşalar. Ama teslim olmuş birini öldürecek kadar sadist bir karakteri oynatıyorsanız, etrafta şahit olursa ve şerife vs bildirdiğinde birden siz de arananlardan olursunuz.

O halde
Tersyuz Texas'tan başlayacak
Illyra Utah
Darkgnome Utah
Edmond C5 bölgesi nasıl?

Herkesin bu bölgede kasabanın hemen dışında, vs bedavaya kalabileceği minik bir kulübesi var; unutmayın! Yerel halk size aşina ama çok yakın değilsiniz kimseyle.

Aranızda kura çekerek sırayla başlatacam oyunlarınızı. Senaryolar kafamda belli. Ama biraz aceleye geldiğinden kasaba krokileri çizmedim henüz yeri geldikçe çizeceğim (tabii çok basit krokiler olacak beklentiye girmeyin)

Hayvan beslemek hatta ona numaralar öğretmek mümkün. Atınıza da numaralar öğretebilirsiniz. (onun formülünü de ekleyeceğim)

Dikkat araziye çıkmadan önce su ve yiyecek almayı unutmayın ve kibrit. Arazide avlanmak isteyenler bildirsin; her başarılı av 2 günlük yiyecek eder. Eğer yanınıza tuz alırsanız (alın muhakkak) 2 kumanya tuzlanmış et yapabilirsiniz. Ayrıca postu tuzlayıp kürk yapmak için saklayabilirsiniz. 1 su matarası su 1 gün dayanır. Nehire yakın bölgelerde su bulmak %80, diğer bölgelerde %50 dir. Susuz kaldığınız her gün bütün kişisel özelliklerinizden katlanarak puan kaybedersiniz. Yani ilk gün hepsinden 1er, ikinci gün 2şer, 3.gün 4er, 4.gün 8er puan düşülür. Dayanım sıfır olduğunda ölürsünüz.
Açlık ise bütün özelliklerinizden her gün 1er 1er düşürür.

Arkadaşlar yaralandığınız zaman; çatışma bitip tehlikenin sona ermesinden itibaren (ve tabii Tedavi zarıyla kanama durdurulmuş olmak zorunda!) en yakın kalabileceğiniz bir yer bulup istirahat etmeniz gerekiyor. Tamamen iyileşmek için HPniz ne kadar düştüyse o kadar gün dinlenmeniz lazım (yatak istirahati) Eğer yaralı halde seyahat etmeye kalkarsanız iyileşmediğiniz gibi HP’nizden her gün 1 azalır. Kasabada, evde, vs dinlenirken doğal olarak yemek+kira+Ahır masraflarınız olacak. Doktora her gün fazladan 1$ verirseniz fazladan 1 HP iyileşirsiniz.

Beklediğimden daha çok ayrıntılı bir sistem oluşuyor. Bu sistemi sadece western değil Fallaut tarzı bilim kurgu, apokaliptik,ya da tarihi, korsan vs senaryolara da uygulayabiliriz gibime geliyor.
Bakalım mekaniği düzgün işleyecek mi?

.
Last edited by dwaxer on Wed Jun 18, 2008 6:47 pm, edited 1 time in total.
Post Reply