Arena - D&D ...(muhabbet)
.
Sevgili Arkadaşlar.
Artık altından kalkamıyorum! Benim de bir özel hayatım, vs, yapmam gereken başka işler de var, yazmam, okumam gereken milyonlarca şey var. D&D oynatmak da oldukça zaman alan bir iş. Çok eğlenceli ama saatlerimi harcadığım halde oyunları hızlı ilerletemiyorum. Üstelik ismi lazım değil bazı oyuncular “benim turumu neden döndürmedin?” diye isyan ediyor. şimdi Wahşi Batı’ya da başladık bildiğiniz gibi ama onu oynatmak daha az zaman harcatıyor çünkü (daha önce de belirttiğim gibi) combat formüllerini Excel’e programlama kolaylığı var.
Özetle D&D Arena’yı bildiğiniz şekliyle daha fazla yürütemeyeceğim. Bunun en büyük sebebi herkese tek tek senaryo ve harita hazırlamanın çok vakit alması. Aslında D&Dnin benim gözümde ayrıcalıklı bir yeri var. O yüzden oyunlara devam etmek istiyorum ama dediğim gibi herkese ayrı ayrı senaryo hazırlamak çok yıpratıcı. Asıl istediğim konulu bir macera oynatmaktır ama buna henüz hazır değilim.
şöyle bir önerim var: Herkes arenadaki karakterini level-10 haline getirsin. (Tersyuz’unki zaten level-10) Ã?ıplak karakterinize 54-bin gp alışveriş yaparak istediğiniz eşyayı alabilirsiniz. Sonra hazırladığınız büyüler, eşyalarınız, hayvanınız, vs bütün her şeyi yazarak karakterler bölümüne atın. Aranızdan katılmak isteyenler, en geç Perşembe günü karakterini hazırlasın. Cuma gününden itibaren grup olarak alırım sizi arenaya. Dayanışma yapmış olursunuz, hem D&D oyunlarına daha çok benzer. Ölenler elenir, kalanlar level atlayarak yoluna devam eder.
.
Sevgili Arkadaşlar.
Artık altından kalkamıyorum! Benim de bir özel hayatım, vs, yapmam gereken başka işler de var, yazmam, okumam gereken milyonlarca şey var. D&D oynatmak da oldukça zaman alan bir iş. Çok eğlenceli ama saatlerimi harcadığım halde oyunları hızlı ilerletemiyorum. Üstelik ismi lazım değil bazı oyuncular “benim turumu neden döndürmedin?” diye isyan ediyor. şimdi Wahşi Batı’ya da başladık bildiğiniz gibi ama onu oynatmak daha az zaman harcatıyor çünkü (daha önce de belirttiğim gibi) combat formüllerini Excel’e programlama kolaylığı var.
Özetle D&D Arena’yı bildiğiniz şekliyle daha fazla yürütemeyeceğim. Bunun en büyük sebebi herkese tek tek senaryo ve harita hazırlamanın çok vakit alması. Aslında D&Dnin benim gözümde ayrıcalıklı bir yeri var. O yüzden oyunlara devam etmek istiyorum ama dediğim gibi herkese ayrı ayrı senaryo hazırlamak çok yıpratıcı. Asıl istediğim konulu bir macera oynatmaktır ama buna henüz hazır değilim.
şöyle bir önerim var: Herkes arenadaki karakterini level-10 haline getirsin. (Tersyuz’unki zaten level-10) Ã?ıplak karakterinize 54-bin gp alışveriş yaparak istediğiniz eşyayı alabilirsiniz. Sonra hazırladığınız büyüler, eşyalarınız, hayvanınız, vs bütün her şeyi yazarak karakterler bölümüne atın. Aranızdan katılmak isteyenler, en geç Perşembe günü karakterini hazırlasın. Cuma gününden itibaren grup olarak alırım sizi arenaya. Dayanışma yapmış olursunuz, hem D&D oyunlarına daha çok benzer. Ölenler elenir, kalanlar level atlayarak yoluna devam eder.
.
Labirente koy bizi. Konulu D&D oynatmak istiyorsan oyunculaında hazır işte. Yavaş yavaş dışarı doğru çıkarız. Hatta istersen underdark tarzı bir yerde başlat, sonra yavaş yavaş gün ışına çıkarız.
Sadece senaryo değil tüm o hesaplar seni daha çok yoracaktır. Yerinde olsam kafama göre bir dinyada hiç bir şey belli değilken içinde bol bol muhabbette bulunacak bir oyun açardım. O zaman onca hesaplmaya da gerek kalmazdı. Hiç kimse "karaelflerin sümüğü sıcak değil soğuk olur" gibi düzeltemez yapmaz, yaparlarsa da bu senin dünyandır.
İstersen benim karakteri artık bırak demiştim sana. Yük olsun istemiyorum ki bende artık dikkatimi arenadan çok başka oyunlara yönlendirdim. O sebeple en azından tahmin edebiliyorum senin ne kadar zorlandığını. Ben şimdiye kadar hiç bir DM bilmiyorum ki 3 oyunu bir anda oynatsın bu sitede. Üstüne birde o kadar oyunu takip etmek zorunundasın.
Ben sana katılmıyorum. Çokta güzel oynatabilirsin. Eğer yinede istemiyorsan dediğim gibi dah kısıtlı bir alanda daha tehlikeli ve ne çıkacağı belli olmayan yer altına çekebilisin oyununu.Asıl istediğim konulu bir macera oynatmaktır ama buna henüz hazır değilim.
Sadece senaryo değil tüm o hesaplar seni daha çok yoracaktır. Yerinde olsam kafama göre bir dinyada hiç bir şey belli değilken içinde bol bol muhabbette bulunacak bir oyun açardım. O zaman onca hesaplmaya da gerek kalmazdı. Hiç kimse "karaelflerin sümüğü sıcak değil soğuk olur" gibi düzeltemez yapmaz, yaparlarsa da bu senin dünyandır.
İstersen benim karakteri artık bırak demiştim sana. Yük olsun istemiyorum ki bende artık dikkatimi arenadan çok başka oyunlara yönlendirdim. O sebeple en azından tahmin edebiliyorum senin ne kadar zorlandığını. Ben şimdiye kadar hiç bir DM bilmiyorum ki 3 oyunu bir anda oynatsın bu sitede. Üstüne birde o kadar oyunu takip etmek zorunundasın.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Gerçekten dwaxer işin bayağı zor, anlayabiliyorum. Gönlüm isterdi ki arena böyle devam edebilsin. Ama grup halinde daha zevkli olacağı ara görevlerden belli.
Mutlaka arenadaki karakteri mi level 10 yapmamız gerekiyor. Başka bir karakter hazırlayabilir miyiz?
Bir soru daha multiclass yapabilir miyiz?
halfling ranger/barbarian karakter hazırlayasım var da
son günlerde sanırım biraz fazla order of the sticks okudum.
Mutlaka arenadaki karakteri mi level 10 yapmamız gerekiyor. Başka bir karakter hazırlayabilir miyiz?
Bir soru daha multiclass yapabilir miyiz?
halfling ranger/barbarian karakter hazırlayasım var da
Hilebazzzlaaarrrrrrrrr!
Ben dişimle tırnaamla geldim 10 seviyeye.
şaka bi yana bende Lex'i ertele kowboyla oynuyim diye mesaj attıydım.
Ama grup olursa girebilirim, bir gruba bakayım ama benim gibi ünlü bir büyücü hayatını tehlikeye sokacak amatörlerle zindana girmez.
Ben dişimle tırnaamla geldim 10 seviyeye.
şaka bi yana bende Lex'i ertele kowboyla oynuyim diye mesaj attıydım.
Ama grup olursa girebilirim, bir gruba bakayım ama benim gibi ünlü bir büyücü hayatını tehlikeye sokacak amatörlerle zindana girmez.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Madem herkesin aklına yattı ozaman szden ayrı kalmayayım. Bu druid ilerledikçe pekte bir güçlenmiyor. Ama olsunbunla başladım canımda çekti 10. seviye Druid ile oynayacağım. Ana kuvvet olabileceğimi sanmıyorum ama yinede yandaşınız olacağım.
İçimden bir ses öleceksiniz diyor ama yoook canım.
İçimden bir ses öleceksiniz diyor ama yoook canım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
dwaxer wrote: Üstelik ismi lazım değil bazı oyuncular “benim turumu neden döndürmedin?” diye isyan ediyor.
Yahu Dwaxer, yalnız ben bütün bunları şaka olsun diye söylüyordum, gerçekten
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ben artık altından kalkamadığımı fark ettim. Bu oyuna girersem sonunda ölmek için gireceğim ve o şekilde çokta bir anlamı olmayacak. o yüzden girmekten vaz geçtim ve kendi karalterimden de.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ya yapmışlar ama biri elf okçu ranger öbürü halfling daggerla dövüşen ranger?dwaxer wrote:.
Evet, arkadaşlar bugün son gün!
Sadece Liero ve Edmond level-10 karakter kağıdı göndermiş. Labirente girmek isteyen başka kimse yok mu? Haydi labirente!![]()
.
O zindandan sağ çıkılmaz ben girmiyim en iyisi.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Aslında eğer prestij class kabul etseydi DM, ben 5 sorcerer, 5 dragon disciple'yi hazırlamıştım, ki 5 dragon disciple, gerçekten küçümsenemeyecek bir güçTersyuz wrote:Ya yapmışlar ama biri elf okçu ranger öbürü halfling daggerla dövüşen ranger?dwaxer wrote:.
Evet, arkadaşlar bugün son gün!
Sadece Liero ve Edmond level-10 karakter kağıdı göndermiş. Labirente girmek isteyen başka kimse yok mu? Haydi labirente!![]()
.![]()
O zindandan sağ çıkılmaz ben girmiyim en iyisi.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury