At olayı str'nin nasıl olduğuna ve nasıl geliştiğine çok güzel bir örnek olmuş. Artık bu özellik daha güzel kafamda canlanıyor. Mesela 20 str ile başlayan adam kas yığını değil aslında bildiğimiz adamlardan.
D&D otoitelerine sormadım. GM ile aranda çözüyorsun bu tip soruları. Burada işin kötüsü sen sadece kural sistem yaratıcısı değil aynı zamanda GMsin. Her oyun başlangıcında da insanlar sorar bu tip bilmedikleri şeyler hakkında. Ama madem rahatsız etti seni o zaman daha sonra oyunlarda sorayım. Sadece spoiler ile ilerlediğinden daha sonra "
şimdiye kadar böyle yaptık bundan sonra da böyle olacak!" gibi bir söz duymaktan korkuyorum. Yani sadece bütün sorumluluk sende olması değil, faz alabileceğimiz diğer oyuncuların hareketleri de bize kapalı.
Havanın sıcaklığı dediğim mesela başa güneş geçmesi gibi bir şeydi. Su kaybından daha tehlilekli olabilecek nemli havada kalıp bayılmalar da var.
İnan buraya daha da şeyler yazdım ama sormayacağım dedim bak sildim

O zaman oyun sırasında çözeriz olayı. En kötü ne olabilirki zaten. Karakterim ölür yada başklasını yanlışlıkla öldürü o kadar.
Dur dayanamadım örnek vereyim demek isteediğime
GM Mesaj1: Gece yarısı çiftlikte adamlar toplanmış içkilerini içerlerken dışarıdaki nöbetçilerde belli içeri girmek istyorlar
O Mesaj1: O zaman ben en dıştaki adamın olduğu tarafa doğru yaklaşıyorum.
GM Mesaj2: Domuzların bulunduğu tarafta hiç bir kimse nöbet tutmak istememiş belliki.
O Mesaj 2: O taraftan gireceğim o zaman ama pisliklerin gelmemesi için çalışacağım. Sinerse beni fark edebilirler.
GM Mesaj3: Tamam. Oradan girdiğinde sızıp kalmış yada ölmüş bir adam göçrdün. Burnuna bulunduğun yerden dahi rüzgarında yardımıyla alkol kokusu geliyor.
O Mesaj3: Adama hiç dokunmuyorum. Mademki uyuyor o zaman sorun değil. Hatta benim için daha iyi olabilir. Kimse geldimi diye biri sorrasa yoktu kimse diyerek adamları yanlış yönlendirebilir.
GM Mesaj4: Tamam hiç bir nöbetçi seni görmedi.
O Mesaj 4: Birnin diğerlerinden daha çok ayrılmasını bekliyorum.
GM Mesaj 5: Biri sana doğru geliyor. Ã?evresine bakmaktan daha çok sanki içerideki eğlence ile ilgilienyior.
O Mesaj 5: Adama doğru sesizce ilerliyorum. Arkasından dolaşacağım ve bıçağımı saplayacağım.
GM mesaj 6: adamı arkasından saklanarrak gittin ve bıçağını sapladın:
bıçak + çeviklik + ... Sonuç: Adamın sırtına giren bıçak sendelemesine sebep oldu. Sonra da bağırdı . BUrada biri var. Ve ateş etti.
O Muhabbet Mesaj1: Yok sırtına saplmayacağım boğazını keseceğim. Arkasından saklanarak gidecek başını hızla arkaya şekip boğazsını keseceğim ve hemen ölecek.
GM Muhabbet Mesaj1: Ã?yle bir şey yapamazsın. Adamları bir vuruşta öldüremezsin.
O muhabbet Mesaj 2: E ama saçma canım. Adamın boğazını neden kesemeyimki. Adamı tutuyorum sabitliyorum ve kesiyorum.
GM Muhabbet Mesaj 2: Olmaz öyle işte. O zaman herkesi yavaş yavaş keser ilerlersin. Bu adamlarında buna karşı uyanık olması gerek. Kimse bir kere bıçaklanınca ölmez. Kan kaybından ölürler yada çok fazla bıçak darbesi gerekir. Sen ise 2 saldırı ancak yapıyorsun.
O Muhabbet Mesaj 3: Ya o zaman ama adamın en azından bıçağı yiyince şoka girmesi ve hareket edememsi gerekir. Yani madem tutup boğazını kesemiyorum bari 2 tur boyunca hareket edemesin yada ses çıkartmasın.
GM Muhabbet Mesaj 3: Yok boğazını kesebilirsin. 99 yada 100 atarsan adamın boğazına saplamış olursun, kritik yer, anında ölebilir. Ama şoka girme felan gibi şeyleri yapamam.
O Muhabbet mesaj 4: O zaman ben bunun için gelmiştim bunca yolu. Madem yapamıyorum hiç buraya girmemişim gibi yapalım.
GM Muhabbet Mesaj 4: Olmaz ama çok mesaj geçti aradan. şey yapabiliriz. Son mesajını editliyoruz. Sen girdiğin yerden geri çıkıyorsun. adamların konumunu öğrendin ama bu sayede.
O Muhabbet Mesaj 5: Yok dur bekle başka bir şey aklıma geldi.
O Mesaj 6: Adamın arkasından gizlice yaklaşıyorum. Kesinlikle beni fark etmemli. Birden üstüne atlıyor ve dudakalrından öpüyorum. Sonrada "Sana hep tutkundum diyorum.
O Muhabbet Mesaj 6: Bundan da şoka girmezse oyunu bırakacağım!
GM Muhabbet Mesaj 5: ...
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka