Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ölmek o kadar kolay değil başlangıçta 100+dayanım ile en az 105 hp ile başlıyorsun.
Bir silah en fazla 100 vuruyor, yani tek mermiyle ölme ihtimali düşük. En az 2 atış en çok 100 atış lazın gibi bişi. :evil:
Yeri gelince sormak en iyisi, baştan soru manyağı yapıp dwaxeri de delirtmeyelim. :D

Seviye atlayınca HP artıyor mu? Ben de bunu anlamadım. :|
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Sen de haklısın Darkgnome; ama yanlış anlaşılmadan dolayı istenmeyen bir sonuç olursa her zaman için edit yaparak düzeltme imkanımız var, merak etme. Yine de sorularına aceleden birer cevap vereyim, daha sonra bunları resmiyete, sayılara, vs dökeriz.

Masa, kapı, kızılderili kalkanı gibi ahşap ya da duvar, demir vs bütün siper özellikli maddelerin kurşunu, vs durdurma ve bazı durumlarda sektirme olasılığı her zaman var. Ahşap bir maddeden kurşun geçebilir ve ardındakini vurabilir. Bu biraz ahşabın kalınlığına, biraz silahın cinsine biraz da mesafeye vs bağlıdır. Ve kurşun arkaya geçse de ölümcül etkisi yani hasar kısmen azalacaktır. Ve kurşun arkaya geçse bile isabet etmesi o anki şartlara, saklananın pozisyonuna bağlıdır, üstelik ahşabı delen kurşun yön değiştirebilir.

Bu beceriler neyi gösteriyor? Zekası seviye atladıkça gelişen adam bir süre sonra fizik profesöründen daha mı zeki oluyor yoksa fizik profesörü aslında zaten boyuna fizik ve zekaya vermiş, hazırladığı tezlerle seviyeler atlamış 10. seviye bir karakter mi? Bu soruyu D&D otoritelerine de sordun mu? Neyse, zekanın kullanıldıkça arttığı bilinen bir gerçek; nasıl pazılarınızı çalıştırdığınızda kas gücünüz artıyorsa, beyin de bulmaca çözmek, kitap okumak, satranç, kağıt, vs oynamak sonucunda gelişen bir organ. Seviye atladıkça zekan artıyorsa senin bol bol beyinsel faliyette bulunarak, zekanı geliştirdiğini kabul ediyoruz.

Atların str nedir? Ben onalrı devirmek iöin ne kadar güçlü olmalıyım? Atların gücü, çevikliği, dayanımı 40-60 arası. Devirmek için karşılıklı Güreş zarı atılır
Devirme zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Bilgi+At sürme (Kement kullanırsan İp&Kement eklenir)
Atın karşı koyma zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Dayanım

Geceleri siyah giymek ile bembeyaz giyinmek arasında bir fark var mı? Vardır.

Gece ile gündüz arasında görme konusunda bir fark var mı? Var

Havanın sıcaklığındna etkilenipte hayal görme ihtimalimiz var mı? BUna karşı dayanıklılık özelliğimi kullanılacak? Susuz ya da aç kaldığınızda oluşan durumları yazmıştım. Sıcak derken susuz kalmayı kastediyorsun sanırım; her şey olabilir.

Tüfeklerin geri tepmesi bu oyunda etkilimi yoksa 1 strli adam da elinde makinalı tüfek ile bize rahatça ateş edebilir mi? Oyuncuları ve dolayısıyla rakiplerini belli seviyede düşünüyoruz, yani tüfeğin tepmesine dayanabilecek kadar güçlü. 1 Str.li adam yok etrafta olanlar da tüfek kullanmaz.

Dinamitlerden kurtulma için bir şeyin arkasına geçmek mi gerek yoksa yere atlamakta onlardan kurtulmanın bir yolu mu? Dinamit olayını formüle bağlayacağım; kendine bir siper bulmak ya da yere yatmak tabii ki korunmaya yardımcı olacak.
Patlayıcı olayını şöyle düşünüyorum:
Dinamitin patladığı noktada canlı olan her şey zaten parçalara ayrılır.
Komşu karelerde, yani patlama noktasına bitişik 9 karede bulunanlar (5-10metre uzakta) için korunma zarı atılacak; korunmayı tutturamayanlar bütün hasar alacak, tutturanlar yarım hasar alacak.
Patlama olan noktanın bitişiği değil de bir kare daha ötesinde olanlar (10-15metre uzakta) için de korunma zarı atılacak, tutturanlar hiç hasar almayacak ama tutturamayanlar yarı hasar alacak.

Tüfek bilgisi yada tabanca bilgisi ateşelerden kaçmak için bir etken mi? Mesela bitrisi sadece sesleri dinleyerek hangi tüfeğin ateşlendiğini ve kaç memrmi kaldığını bu sayede anlayabilir mi?
Evet, bu zorluğa karşı yapılan bir zar atışıdır ve “Tüfek” yeteneği de sayısal olarak bu denemeye eklenir.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Seviye atlayınca HP artıyor mu? Ben de bunu anlamadım. :|
"Dayanım" özelliğine verdiğin puanlar HPyi arttırır. Hatırlarsan HP=100+Dayanım

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

At olayı str'nin nasıl olduğuna ve nasıl geliştiğine çok güzel bir örnek olmuş. Artık bu özellik daha güzel kafamda canlanıyor. Mesela 20 str ile başlayan adam kas yığını değil aslında bildiğimiz adamlardan.

D&D otoitelerine sormadım. GM ile aranda çözüyorsun bu tip soruları. Burada işin kötüsü sen sadece kural sistem yaratıcısı değil aynı zamanda GMsin. Her oyun başlangıcında da insanlar sorar bu tip bilmedikleri şeyler hakkında. Ama madem rahatsız etti seni o zaman daha sonra oyunlarda sorayım. Sadece spoiler ile ilerlediğinden daha sonra "şimdiye kadar böyle yaptık bundan sonra da böyle olacak!" gibi bir söz duymaktan korkuyorum. Yani sadece bütün sorumluluk sende olması değil, faz alabileceğimiz diğer oyuncuların hareketleri de bize kapalı.

Havanın sıcaklığı dediğim mesela başa güneş geçmesi gibi bir şeydi. Su kaybından daha tehlilekli olabilecek nemli havada kalıp bayılmalar da var.

İnan buraya daha da şeyler yazdım ama sormayacağım dedim bak sildim :D O zaman oyun sırasında çözeriz olayı. En kötü ne olabilirki zaten. Karakterim ölür yada başklasını yanlışlıkla öldürü o kadar.

Dur dayanamadım örnek vereyim demek isteediğime

GM Mesaj1: Gece yarısı çiftlikte adamlar toplanmış içkilerini içerlerken dışarıdaki nöbetçilerde belli içeri girmek istyorlar
O Mesaj1: O zaman ben en dıştaki adamın olduğu tarafa doğru yaklaşıyorum.
GM Mesaj2: Domuzların bulunduğu tarafta hiç bir kimse nöbet tutmak istememiş belliki.
O Mesaj 2: O taraftan gireceğim o zaman ama pisliklerin gelmemesi için çalışacağım. Sinerse beni fark edebilirler.
GM Mesaj3: Tamam. Oradan girdiğinde sızıp kalmış yada ölmüş bir adam göçrdün. Burnuna bulunduğun yerden dahi rüzgarında yardımıyla alkol kokusu geliyor.
O Mesaj3: Adama hiç dokunmuyorum. Mademki uyuyor o zaman sorun değil. Hatta benim için daha iyi olabilir. Kimse geldimi diye biri sorrasa yoktu kimse diyerek adamları yanlış yönlendirebilir.
GM Mesaj4: Tamam hiç bir nöbetçi seni görmedi.
O Mesaj 4: Birnin diğerlerinden daha çok ayrılmasını bekliyorum.
GM Mesaj 5: Biri sana doğru geliyor. Ã?evresine bakmaktan daha çok sanki içerideki eğlence ile ilgilienyior.
O Mesaj 5: Adama doğru sesizce ilerliyorum. Arkasından dolaşacağım ve bıçağımı saplayacağım.
GM mesaj 6: adamı arkasından saklanarrak gittin ve bıçağını sapladın:
bıçak + çeviklik + ... Sonuç: Adamın sırtına giren bıçak sendelemesine sebep oldu. Sonra da bağırdı . BUrada biri var. Ve ateş etti.

O Muhabbet Mesaj1: Yok sırtına saplmayacağım boğazını keseceğim. Arkasından saklanarak gidecek başını hızla arkaya şekip boğazsını keseceğim ve hemen ölecek.
GM Muhabbet Mesaj1: Ã?yle bir şey yapamazsın. Adamları bir vuruşta öldüremezsin.
O muhabbet Mesaj 2: E ama saçma canım. Adamın boğazını neden kesemeyimki. Adamı tutuyorum sabitliyorum ve kesiyorum.
GM Muhabbet Mesaj 2: Olmaz öyle işte. O zaman herkesi yavaş yavaş keser ilerlersin. Bu adamlarında buna karşı uyanık olması gerek. Kimse bir kere bıçaklanınca ölmez. Kan kaybından ölürler yada çok fazla bıçak darbesi gerekir. Sen ise 2 saldırı ancak yapıyorsun.
O Muhabbet Mesaj 3: Ya o zaman ama adamın en azından bıçağı yiyince şoka girmesi ve hareket edememsi gerekir. Yani madem tutup boğazını kesemiyorum bari 2 tur boyunca hareket edemesin yada ses çıkartmasın.
GM Muhabbet Mesaj 3: Yok boğazını kesebilirsin. 99 yada 100 atarsan adamın boğazına saplamış olursun, kritik yer, anında ölebilir. Ama şoka girme felan gibi şeyleri yapamam.
O Muhabbet mesaj 4: O zaman ben bunun için gelmiştim bunca yolu. Madem yapamıyorum hiç buraya girmemişim gibi yapalım.
GM Muhabbet Mesaj 4: Olmaz ama çok mesaj geçti aradan. şey yapabiliriz. Son mesajını editliyoruz. Sen girdiğin yerden geri çıkıyorsun. adamların konumunu öğrendin ama bu sayede.
O Muhabbet Mesaj 5: Yok dur bekle başka bir şey aklıma geldi.

O Mesaj 6: Adamın arkasından gizlice yaklaşıyorum. Kesinlikle beni fark etmemli. Birden üstüne atlıyor ve dudakalrından öpüyorum. Sonrada "Sana hep tutkundum diyorum.

O Muhabbet Mesaj 6: Bundan da şoka girmezse oyunu bırakacağım!
GM Muhabbet Mesaj 5: ...
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:At olayı str'nin nasıl olduğuna ve nasıl geliştiğine çok güzel bir örnek olmuş. Artık bu özellik daha güzel kafamda canlanıyor. Mesela 20 str ile başlayan adam kas yığını değil aslında bildiğimiz adamlardan.

D&D otoitelerine sormadım. GM ile aranda çözüyorsun bu tip soruları. Burada işin kötüsü sen sadece kural sistem yaratıcısı değil aynı zamanda GMsin. Her oyun başlangıcında da insanlar sorar bu tip bilmedikleri şeyler hakkında. Ama madem rahatsız etti seni o zaman daha sonra oyunlarda sorayım. Sadece spoiler ile ilerlediğinden daha sonra "şimdiye kadar böyle yaptık bundan sonra da böyle olacak!" gibi bir söz duymaktan korkuyorum. Yani sadece bütün sorumluluk sende olması değil, faz alabileceğimiz diğer oyuncuların hareketleri de bize kapalı.

Havanın sıcaklığı dediğim mesela başa güneş geçmesi gibi bir şeydi. Su kaybından daha tehlilekli olabilecek nemli havada kalıp bayılmalar da var.

İnan buraya daha da şeyler yazdım ama sormayacağım dedim bak sildim :D O zaman oyun sırasında çözeriz olayı. En kötü ne olabilirki zaten. Karakterim ölür yada başklasını yanlışlıkla öldürü o kadar.

Dur dayanamadım örnek vereyim demek isteediğime

GM Mesaj1: Gece yarısı çiftlikte adamlar toplanmış içkilerini içerlerken dışarıdaki nöbetçilerde belli içeri girmek istyorlar
O Mesaj1: O zaman ben en dıştaki adamın olduğu tarafa doğru yaklaşıyorum.
GM Mesaj2: Domuzların bulunduğu tarafta hiç bir kimse nöbet tutmak istememiş belliki.
O Mesaj 2: O taraftan gireceğim o zaman ama pisliklerin gelmemesi için çalışacağım. Sinerse beni fark edebilirler.
GM Mesaj3: Tamam. Oradan girdiğinde sızıp kalmış yada ölmüş bir adam göçrdün. Burnuna bulunduğun yerden dahi rüzgarında yardımıyla alkol kokusu geliyor.
O Mesaj3: Adama hiç dokunmuyorum. Mademki uyuyor o zaman sorun değil. Hatta benim için daha iyi olabilir. Kimse geldimi diye biri sorrasa yoktu kimse diyerek adamları yanlış yönlendirebilir.
GM Mesaj4: Tamam hiç bir nöbetçi seni görmedi.
O Mesaj 4: Birnin diğerlerinden daha çok ayrılmasını bekliyorum.
GM Mesaj 5: Biri sana doğru geliyor. Ã?evresine bakmaktan daha çok sanki içerideki eğlence ile ilgilienyior.
O Mesaj 5: Adama doğru sesizce ilerliyorum. Arkasından dolaşacağım ve bıçağımı saplayacağım.
GM mesaj 6: adamı arkasından saklanarrak gittin ve bıçağını sapladın:
bıçak + çeviklik + ... Sonuç: Adamın sırtına giren bıçak sendelemesine sebep oldu. Sonra da bağırdı . BUrada biri var. Ve ateş etti.

O Muhabbet Mesaj1: Yok sırtına saplmayacağım boğazını keseceğim. Arkasından saklanarak gidecek başını hızla arkaya şekip boğazsını keseceğim ve hemen ölecek.
GM Muhabbet Mesaj1: Ã?yle bir şey yapamazsın. Adamları bir vuruşta öldüremezsin.
O muhabbet Mesaj 2: E ama saçma canım. Adamın boğazını neden kesemeyimki. Adamı tutuyorum sabitliyorum ve kesiyorum.
GM Muhabbet Mesaj 2: Olmaz öyle işte. O zaman herkesi yavaş yavaş keser ilerlersin. Bu adamlarında buna karşı uyanık olması gerek. Kimse bir kere bıçaklanınca ölmez. Kan kaybından ölürler yada çok fazla bıçak darbesi gerekir. Sen ise 2 saldırı ancak yapıyorsun.
O Muhabbet Mesaj 3: Ya o zaman ama adamın en azından bıçağı yiyince şoka girmesi ve hareket edememsi gerekir. Yani madem tutup boğazını kesemiyorum bari 2 tur boyunca hareket edemesin yada ses çıkartmasın.
GM Muhabbet Mesaj 3: Yok boğazını kesebilirsin. 99 yada 100 atarsan adamın boğazına saplamış olursun, kritik yer, anında ölebilir. Ama şoka girme felan gibi şeyleri yapamam.
O Muhabbet mesaj 4: O zaman ben bunun için gelmiştim bunca yolu. Madem yapamıyorum hiç buraya girmemişim gibi yapalım.
GM Muhabbet Mesaj 4: Olmaz ama çok mesaj geçti aradan. şey yapabiliriz. Son mesajını editliyoruz. Sen girdiğin yerden geri çıkıyorsun. adamların konumunu öğrendin ama bu sayede.
O Muhabbet Mesaj 5: Yok dur bekle başka bir şey aklıma geldi.

O Mesaj 6: Adamın arkasından gizlice yaklaşıyorum. Kesinlikle beni fark etmemli. Birden üstüne atlıyor ve dudakalrından öpüyorum. Sonrada "Sana hep tutkundum diyorum.

O Muhabbet Mesaj 6: Bundan da şoka girmezse oyunu bırakacağım!
GM Muhabbet Mesaj 5: ...
Harikaaydı :D sonu hele hele.

Ama zaten öldürücü vuruş denen bir şey var :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D :D :D
Darkgnome çok esprilisin!

1.si ben sorulardan rahatsız olmadım, olmam da; böyle bir izlenim edindirdiysem özür dilerim. Her zaman sorabilirsin, sevinirim üstelik. :-P

2.si Yukarıdaki senaryodaki gibi mantıksız dayatmalarda bulundum mu ben size hiç? Bütün sistemi mantık üzerine (ama western filmleri mantığı :-P ) kurmuyor muyuz.

Bak Edmond'a sor daha bugün tek vuruşta birini öldürdü. Ã?yle değil mi Edmond?

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote::D :D :D
Darkgnome çok esprilisin!

1.si ben sorulardan rahatsız olmadım, olmam da; böyle bir izlenim edindirdiysem özür dilerim. Her zaman sorabilirsin, sevinirim üstelik. :-P

2.si Yukarıdaki senaryodaki gibi mantıksız dayatmalarda bulundum mu ben size hiç? Bütün sistemi mantık üzerine (ama western filmleri mantığı :-P ) kurmuyor muyuz.

Bak Edmond'a sor daha bugün tek vuruşta birini öldürdü. Ã?yle değil mi Edmond?

.

Harbi çok hoşuma gitti o Öldürücü Vuruş denen özellik.Harika koymuşsun onu :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Misal olarak yazdım. şu anda aklıma gelse bu bu var çözümüde şu olsun derdim. Aslında demezdim çünkü demeyeceğim dedim. Ama olsun.

Ben ileride böyle bir şey olursa dwaxer'in arkasından laf edilmesin diyorum. Yani ben etmem laf felan ama Edmond edebilir. şimdi Edmond'un eline koz verme dwaxer. :-P

Hani o kadar her şeye bir forül bulayım boyuna marifet oluşturayım yapıyorum ama marifetlere de bakamıyorsun zati. Bıçak elimde kıymık muamelesi görmesin de :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Marifeatlere de bakcam, ama unutmayalım 1.leveller marifeat alamaz!
şimdilik az da olsa vaktim var herhalde. :mrgreen:
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:Marifeatlere de bakcam, ama unutmayalım 1.leveller marifeat alamaz!
Ben excel'de topluyorum marifeatleri, tavsiyede bulunanları da renklerle ayırdım. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:
dwaxer wrote:Marifeatlere de bakcam, ama unutmayalım 1.leveller marifeat alamaz!
Ben excel'de topluyorum marifeatleri, tavsiyede bulunanları da renklerle ayırdım. :D
Tavsiye derken?
Böyle bir çalışma sevindirici, doğrusu; merak ettim nasıl hazırladığını, bitirince bana da atsana.
. :D
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Mesela senin yazdıkların mavi
benimkiler turuncu
darkgnomunkiler yeşil
başka tavsiye edenvarsa gözden kaçırmışım demektir. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D :D Tabi sen yaz ama ben de siyah ve kırmızıyla tasdik edecem hepsini. :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk ben unutmuşum senin 2 tabanca olduğunu, pardon! :mrgreen: "silahlarını çekip..." diye yazmışsın halbuki. Ben o bölümü editleyip düzelteceğim en kısa zamanda.
.

Edit: Düzelttim. 2.tabancanın zarı daha iyi geldiği halde "beceriksiz el" cezası (-20) yüzünden ıskaladı.

.
Last edited by dwaxer on Wed Jun 25, 2008 12:11 am, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

MariFeat önerileri:

Ã?ifte fırlatma:

Güç:25 Ã?eviklik:25 Zeka:25 Bilgi:25 Fırlatılacak Eşya(bıçak, balta kılıç):25

Bu marifeat, hiçbir eksi almadan iki eşyayı birden fırlatmaya yarar.

Çoklu atış:

Güç:25 Ã?eviklik:35 Yay:45

Bu marifeat, iki ok birden atarken eksi almamaya.Ondan sonraki sayılardaki atışlarda her bir ok sayısı için 10 eksi almaya yarar.(en fazla 5'li)Ok ları tek bir hedefe atamazsınız!(bunu böyle düşündüm çünkü okların ucu mantıken aynı yere bakamaz?)

Suikastçı:

Ã?eviklik:25 Zeka:20 Bilgi:20 Sessiz Gizlenme:40 Kullanılacak eşya:30

Bu özellik, öldürücü atış penaltısı (-50) almadan, gizlenmiş vaziyetteyken adam öldürmeye yarar.Bu vuruşta, adamın korunma zarı -50 alır.Eğer tutturamazsa, ölür!

Bunlar de benden :D

-Freddie Mercury
Post Reply