Orta Dünya'dan Öyküler (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Bu da son derece hoştu. Aynı zamanda uygun uzunlukta, hep böyle devam et. Beğendim, gerçekten çok hoş! Illyra da haklı, bence de yazmaya devam etmelisin!
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yorumlarınız için sağolun. Bir de Grima karakteri hakkında bir analiz yaparsınız çok güzel olurdu :) (küfür etmek aşırı ileri gitmediğiniz sürece serbest) :) bu haine az bile ama olsun. :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Aslında normalde kötü yola girmesine hak verdim. İlk başta yani. Ben olsam aynısını yapmazdım ama o yapmış. Sonra bilmeden yaptığı en büyük ihanet var... Bunun için onu suçlayamayız! Onun dışında çok iki yüzlü, ahlaksız falan. Hoş bir karakter bence. İyi değil ama hoş :D

Grima hakkında bir analiz istediğine göre, Grima üzerinden daha çok bölüm yazacağını düşünüyorum?
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

aslında grima tamamen kötü sayılmazdı, ama belki de dış görünüşü yüzünden onu itip kakan rohanlılar onu bu hale getirdi. sevgi için çoğu insan inanılmaz şeyler yapar, grima ise sarumanın zoru, zayıf iradesi ve güç aruzu ile birlikte ihanet yoluna saptı. çok ta nefret edilecek değil, üzerinde düşünelecek bir karakter bence. ama yine de bu bölümde ortaya çıkan hain planları insanın kanını donduruyor.

umarım bir sonraki bölümü en kısa sürede yazarsın, merakla bekliyorum.
Image
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Çok çok kısa olmasının dışında, güzel bir bölümdü. şimdi Grima'nın maceralarını merak ediyor insan. Ama çok güzeldi işte! Bak arada kaldım Grima'ya mı dönsek, bu konuda mı kalsak. Ben seçemeyeceğim :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Grima'yı çok insancıl gibi tasvir ettiğimi ve kötü yola sapmasındaki nedenlerin çoğunluğunda tolkienle aynı fikirde olmadığım hususunda bazı düşünceleriniz olabilir.
Ama filmini izleyen kişiler, özellikle Sarumna'ın "Yeni bir güç doğuyor!" sözünden sonra 10.000lerce uruk-hainin Rohan'a yürüdüğü sahneye bir daha bakın. Orada göreceksinizki Grima'nın tek bir gözyaşını.
Tolkien de kitabın da bahsettiği gibi Theoden dışında herkes ona Solucandil diye hitap ederek itip kakardı. Belki öykümde yazdığım gibi Eomer tarafımdan her gün şamar oğlanına dönmüyordu ama görünüşü yüzündne hep alay konusu olduğu gerçeği yüzüklerin efendisi kitaplarında da bahsedilir.
Tek derdinin saygı görmek ve Eowyn'in onu sevmesi olan bu kişinin Saruman tarafından kandırılması da kolay olmuştur.
Hatta o kadar ki kitapta Saruman zorla birini (bir hobbiti ki hatta hobbitin adı Lotho'dur.) öldürüp onu da cesedi bulunmaması için yemesini emreder ve Grima da yapmak zorunda kalır.
Bu arada belirtmeden edemeyeceğim tüm lotr filmlerinde kitabına uygun bir şekilde filmine aktarılan en doğru dürüst karakter Grima'dır. :)
Grima'yı saf kötü diye tanımlamak bence adil olmaz diye düşünüyorum. onun için öykülerimde bolca Grima'nın adı geçiyor belki de. :)
Post Reply