En Son Hangi Kitabı Okudunuz?
-
middle-earth
- Kullanıcı

-
Idril-Celebrindal
- Kullanıcı

-
middle-earth
- Kullanıcı

Beyaz Zambaklar Ölkesinde - Grigory Petrov
Arkadaşlar ne fantastik kurgu ne de bilim-kurgu türünde bir kitap, kitabı anlatmaya çalışmaya çalışarak size yetersiz bir anlatım sunmak istemiyorum...
Anlatılmaz okunur diyebilirim sadece!
Hele hele ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulduğunda kesinlikle ve kesinlikle, genç yaşlı herkes tarafından okunmalı.
Edinmeye çalışın bu kitabı, edinemezseniz bile internetten bir araştırın yazarı da kitabı da. Beni daha iyi anlayacaksınız.
Arkadaşlar ne fantastik kurgu ne de bilim-kurgu türünde bir kitap, kitabı anlatmaya çalışmaya çalışarak size yetersiz bir anlatım sunmak istemiyorum...
Anlatılmaz okunur diyebilirim sadece!
Hele hele ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulduğunda kesinlikle ve kesinlikle, genç yaşlı herkes tarafından okunmalı.
Edinmeye çalışın bu kitabı, edinemezseniz bile internetten bir araştırın yazarı da kitabı da. Beni daha iyi anlayacaksınız.
Last edited by Lugtarias on Fri Oct 24, 2008 4:36 am, edited 1 time in total.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Hala orc King i okuyorum. Daha doğrusu okuyamıyorum. Elime yapıştı kitap. Aylardır rek sayfa çevirmedim. Kötüde bir kitap değil. İşlerimin yoğunluğuna veriyorum bu seferlik ama en kısa zamanda okuyacağımdır =)
Bunun dışında Orc King Salvatorenin çıkmış son FR/Drizzt kitabıdır. 4'th ed. hakkında spoiler veriri başında ve 2 yıl boyunca 2 kitabı daha çıkacaktır.
Bunun dışında Orc King Salvatorenin çıkmış son FR/Drizzt kitabıdır. 4'th ed. hakkında spoiler veriri başında ve 2 yıl boyunca 2 kitabı daha çıkacaktır.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Paulo Coelho'nun Portobello Cadisi'ni yeni bitirdim. Hikaye ismi Athena olan cingene bir kizla ilgili. Ancak kendisi bebekken annesi tarafindan terkedildiginden cok zengin bir aile tarafindan buyutuluyor. Athena, Tanri'yla arasinda özel bir bag oldugunu, Tanri'dan isaretler aldigini iddia ediyor. Alisilmisin disinda bir kisiligi oldugu icin cevresi tarafindan biraz yadirganiyor. Onun duasi dans ve muzik. Kitap, Athena'nin hayatina girmis kisilerin (annesi, eski kocasi, yol arkadasi...vs gibi insanlarin) onun hakkinda anlattiklarindan olusuyor.
Paulo Coelho'dan ve uslubundan pek hoslanmadigimdan hikaye beni biraz bunaltti ama tavsiye ederim yine de, okumaktan zarar gelmez kanimca
Paulo Coelho'dan ve uslubundan pek hoslanmadigimdan hikaye beni biraz bunaltti ama tavsiye ederim yine de, okumaktan zarar gelmez kanimca
Vakıf kurulurken - Isaac Asimov
gayet güzel bir kitaptı. bilim-kurgu klasiklerinden biri sayılan vakıf serisine başlamış oldum.
olayların akışı ve mekanların kurgulanması gerçekten güzeldi. Karakterlerin ileri bir çağda yaşadıklarını kitabın her sayfasından görebiliyorsunuz.
Tabii 7 kitaplık bir serinin ilk kitabını alıp altısını almayınca devamını bulabilir miyim diye sıkıntıya düşüyor insan.
gayet güzel bir kitaptı. bilim-kurgu klasiklerinden biri sayılan vakıf serisine başlamış oldum.
olayların akışı ve mekanların kurgulanması gerçekten güzeldi. Karakterlerin ileri bir çağda yaşadıklarını kitabın her sayfasından görebiliyorsunuz.
Tabii 7 kitaplık bir serinin ilk kitabını alıp altısını almayınca devamını bulabilir miyim diye sıkıntıya düşüyor insan.
Bartimaeus Ã?mlemesini okudum. Buraya da birşeyler karalıyordum ki baktım çok az olmadı kitap tanıtımına çevirdim birazcık.
Buyrun burdan yakın:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7759
Buyrun burdan yakın:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7759
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
Leyla ile Mecnun'u okudum, dertlerimin dermanı oldu desem yeridir.Ne büyük bir aşk, gerçi kötü sonla bitiyor ya
Olsun.
Leyla bir ustaya gidiyor ve soruyor:
"Ya ustam, ben Mecnun'a şu ana kadar görülmemiş bir şekilde âşığım, aşkımın tedavisi nedir?"
diye soruyor.Usta cevap veriyor:
"Sen emsali görülmemiş bir şekilde âşık olamazsın, çünkü sen beni bu aşktan kurtar diye dualar ederken Tanrı'ya, Mecnun şu an tanrıya, benim aşkımı artır diye dualar ediyor, bu yüzden ki o MECNUN (arapçada deli) sen Leyla'sın, haddini bil"
diyor ve Leyla'nın Mecnun'a olan aşkını artıyor.
Code: Select all
En sonda Leyla çölde Mecnun'u saç-sakal görüyor ve Mecnun'u tanımıyor, Mecnun da Leyla'yı tanımıyor, orada hüngür hüngür ağlamıştım, tekrar birbirlerinin kim olduğunu öğreniyorlar ve artık kavuşamayız diyorlar, Leyla aşkından harap olup ölüyor, Mecnun da Leyla ölünce ölüyor, ve mezarda kavuşuyorlar."Ya ustam, ben Mecnun'a şu ana kadar görülmemiş bir şekilde âşığım, aşkımın tedavisi nedir?"
diye soruyor.Usta cevap veriyor:
"Sen emsali görülmemiş bir şekilde âşık olamazsın, çünkü sen beni bu aşktan kurtar diye dualar ederken Tanrı'ya, Mecnun şu an tanrıya, benim aşkımı artır diye dualar ediyor, bu yüzden ki o MECNUN (arapçada deli) sen Leyla'sın, haddini bil"
diyor ve Leyla'nın Mecnun'a olan aşkını artıyor.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Bu hikayeler güzeldir. Ferhat ile şirin'i ve Kerem ile Aslı yı da öneririm.
En sevdiğim ama Ferhat ile şirin'dir. Bence en çok şey anlatan aşk öyküsü bu....
Bu arada Edmond özellikle sana ama aşık olan diğer herkese de Karacaoğlanı okumanızı öneririm. Çok süper bir adamdır o da... şiirleri de bence muhteşem. En azından esinlenilebilecek epey bir şeyler var şiirlerde.
En sevdiğim ama Ferhat ile şirin'dir. Bence en çok şey anlatan aşk öyküsü bu....
Bu arada Edmond özellikle sana ama aşık olan diğer herkese de Karacaoğlanı okumanızı öneririm. Çok süper bir adamdır o da... şiirleri de bence muhteşem. En azından esinlenilebilecek epey bir şeyler var şiirlerde.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

H.P. Lovecraft - Call of Cthulhu (Cthulhu' nun çağrısı) okudum en son.
Korku ve gerilim hikayeleri üstadı Lovecraft 'ın 8 hikayesinden oluşan bir derleme. Bu hikayelerden en meşhuru koskoca bir setting in oluşmasına ön ayak olan Cthulhu' nun çağrısı hikayesi. Lovecraft ın hikayelerinin pek çoğu filmlere, oyunlara, çizgiromanlara, başka hikaye ve romanlara esinkaynağı olmuş. Mutlaka okunmalıdır tavsiye olunur.
Korku ve gerilim hikayeleri üstadı Lovecraft 'ın 8 hikayesinden oluşan bir derleme. Bu hikayelerden en meşhuru koskoca bir setting in oluşmasına ön ayak olan Cthulhu' nun çağrısı hikayesi. Lovecraft ın hikayelerinin pek çoğu filmlere, oyunlara, çizgiromanlara, başka hikaye ve romanlara esinkaynağı olmuş. Mutlaka okunmalıdır tavsiye olunur.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]