4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:
dwaxer wrote: Bu sistemde karşıdaki kişinin sadece bir kez zar attığını, üst üste birçok defa atıp en iyi sonucu seçmediğini anlayacak bir yöntem var mı?
.
Evet, verilen ismi yazıp search diyorsun attığı bütün zarlar ortaya çıkıyor. :D
İsim önemli o yüzden. :evil:
:evil: :schemes: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Edmond'un bütün foyası meydana çıktı!! Milyon kere atmış 183'ü bulana kadar.

Evet iyiymiş bu site, oyunda "temiz isimlerle" kullanabiliriz bu yöntemi.

.
Benim ilk söylediğim gerçek sayıydı :) Ben bunu yapabiliyorum manasında söyledim :D

Yani eğer kullanacak olursan, 4 tane 1, iki üç tane de ilk 10'dan sayı kullanacaksın benim için :)

Ben bunu kullan diye söylemedim :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

CLiCKs wrote:Ne yani benimde daily powerım 6d6+4 :D minimum 10. Bu arada 4d10+8 olunca minimum 12 olmaz mı Tersyüz :|
Evet sonuçta herkesin günlük gücü 1. seviye birini öldürebilecek kuvvette. Bunun için şöyle bir şey düşündüm 3 karşılaşma yapılsın, ama daily power sadece 1 kere kullanılabilsin. :D

Dwaxer zırh olayını anladım buraya yazayım: :wink:

Bütün zırh kategorilerinde 3 tip zırh var.

Chainmail'de
Chainmail +6
Forgemail +9 +4
Spiritmail +12+6

şimdi bu nedemek? :|
Bu 3 kısım aynı zamanda aşağı yukarı 3 tieri gösteriyor. 1-10 seviye bir adam Chainmailini +3 bonusuna kadar magical yapabiliyor.
11-20 seviye bir adam +4, +5 yapabiliyor, bu kısıtlama aslında sadece parayla ilgili sanırım. Fakat normal chainmaile +4'lük büyü eklerseniz chainmailin kendisi de +9'a çıkıyor. Bu tam açıklanmamış, oyun içinde bunu daha mantıklı bir hale getirmek gerekir belki. Chainmaili özel bir ocakta dövdüler filan gibi.
21-30 seviyede +6 enchant edebiliyorsunuz ve chainmail +12 ye çıkıyor. 21 seviye bir adam +12+6 =18 ac veren bir chainmail giyebiliyor. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Peki şöyle bir şey düşündüm: :evil:

Ortak yazılan hikayeler vardı bunun gibi ortak macera yapsak, fakat dövüşler filan söz konusu olduğunda zarları invisible castle'dan atsak. :D Ne dersiniz olur mu acaba? :|

Hazır rp'ler pek fazla ilerlemiyorken ilginç olabilir belki. :wink:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz, swordmage sınıf olabilir miyiz demiştin, ben pek sıcak bakmamıştım olaya ama bugün elime Forgotten Realms 4th Ed. kitabı geçti, orada swordmage ve Warlock-Darkpact sınıfları tanıtılıyor, Tempus, vs gibi Deitylere de ulaşabiliyoruz.
Özetle neden olmasın (elimizde kaynak olduğu sürece) Swordmage de olabilirsiniz (hatta onun bir türkçe tanıtımını bilgi bankasındaki başlığa atan olursa çok makbule geçer)

Hakmarun diyarının özelliği -okuyanların da bildiği gibi- diğer bir sürü diyarlardaki boyut girdaplarının çıkışlarına sahip olmasıdır. O yüzden çeşitli diyarlara has özellikler, sınıflar, ırklar, monsterlar, malzemeler, vs, vs, vs hepsinin de Hakmarunda bulunmasında şaşılacak bir taraf yoktur.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Tersyuz, swordmage sınıf olabilir miyiz demiştin, ben pek sıcak bakmamıştım olaya ama bugün elime Forgotten Realms 4th Ed. kitabı geçti, orada swordmage ve Warlock-Darkpact sınıfları tanıtılıyor, Tempus, vs gibi Deitylere de ulaşabiliyoruz.
Özetle neden olmasın (elimizde kaynak olduğu sürece) Swordmage de olabilirsiniz (hatta onun bir türkçe tanıtımını bilgi bankasındaki başlığa atan olursa çok makbule geçer)

Hakmarun diyarının özelliği -okuyanların da bildiği gibi- diğer bir sürü diyarlardaki boyut girdaplarının çıkışlarına sahip olmasıdır. O yüzden çeşitli diyarlara has özellikler, sınıflar, ırklar, monsterlar, malzemeler, vs, vs, vs hepsinin de Hakmarunda bulunmasında şaşılacak bir taraf yoktur.

.
Bak aklımı çeldin şimdi :D
Swordmagei okuyayım bir güzelce. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Hahaha :schemes: Tüh bir ümitle denedim desem :D Ben bu arada söyliyim 190 üstüde atmıştım yani bunu mazur görün :D Ortalama gibi bir şey aldım kısaca. Knedime uygununu :roll: Neyse bu çok saçma bir sistem olur. Sen hepimize koyuver gitsin parayı. Ya da bir fikim var. Karakterlerimizle ortaya koyduğun ödül parası için dövüşelim (nasıl bir cümleyse) Mesela baslangıçta sabit 150 140 civarı goldumuz olsun 1. 50 gold 2. 25 3. 10 gold daha eklesin sizcede iyi değilmi ?
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

CLiCKs wrote:Hahaha :schemes: Tüh bir ümitle denedim desem :D Ben bu arada söyliyim 190 üstüde atmıştım yani bunu mazur görün :D Ortalama gibi bir şey aldım kısaca. Knedime uygununu :roll: Neyse bu çok saçma bir sistem olur. Sen hepimize koyuver gitsin parayı. Ya da bir fikim var. Karakterlerimizle ortaya koyduğun ödül parası için dövüşelim (nasıl bir cümleyse) Mesela baslangıçta sabit 150 140 civarı goldumuz olsun 1. 50 gold 2. 25 3. 10 gold daha eklesin sizcede iyi değilmi ?
Olmaaaaz, adil olmaz :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar siz bunlara kafa yormayın. Fakir başlayacaksınız oyuna ama kısa zamanda güzel eşyalara ve zenginliğe kavuşacağınıza inanıyorum; diğer kişilerin gitmeye korktuğu yerlere gidip oralardaki gizli hazineleri, defineleri bulmanız şartıyla tabii :schemes:

Asıl arkadaşlar siz 4.Ed notlarına göz gezdiriyor musunuz? Oyun günleri yaklaştı ona göre! :-P

Bir de arkadaşlar Dungeons & Dragons Adventurer's Vault diye bir kitap geçti elime; 4.Ed.la ilgili içinde çeşitli ekipmanlar, silah ve armor, magic itemler, eşyalar, vs var. Oyunda kullanmaya müsait gayet hoş bilgi ve resimler var.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Sorun değil simsiyah kapkara yerler olsun böyle mağaranın dibi gibi :D Oralarda hazine arayalım nasolsa ten rengi siyah karakterimin. Ama gözden kaybederiz. Kırmızı. Bize magic item felan düşürürsün artık. Nasolsa alıcak para yok :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Arkadaşlar siz bunlara kafa yormayın. Fakir başlayacaksınız oyuna ama kısa zamanda güzel eşyalara ve zenginliğe kavuşacağınıza inanıyorum; diğer kişilerin gitmeye korktuğu yerlere gidip oralardaki gizli hazineleri, defineleri bulmanız şartıyla tabii :schemes:

Asıl arkadaşlar siz 4.Ed notlarına göz gezdiriyor musunuz? Oyun günleri yaklaştı ona göre! :-P

Bir de arkadaşlar Dungeons & Dragons Adventurer's Vault diye bir kitap geçti elime; 4.Ed.la ilgili içinde çeşitli ekipmanlar, silah ve armor, magic itemler, eşyalar, vs var. Oyunda kullanmaya müsait gayet hoş bilgi ve resimler var.

.
Ben bir featimi değiştireceğim sanırım. :D
şu an başka bir değişiklik yaparmıyım bilmediğim için yollamıyorum son hali değil ona göre. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Bana biraz antabilirmisiniz acaba ? herşeyi anladımda bi tek powerların nası dmg e ekleneceğini anlayamadım bide cift scim var biri 1d8 2 tane olunca dmg 2d8 mi oluyo powerların nası dmg e eklendii hakkında hiç bir fikrim yok
Sana bu başlık altında cevap vereyim:

Senin rangerdi galiba bu Powerları inceleyelim:
At will Powers:

Hit and Run
şimdi bu powerin Attack: Str vs AC yani Str AC’ye karşı! Yani senin Str modifierin attığın 1d20 zara eklenecek ve rakibin AC’sini tutturdun mu diye kontrol edilecek.
Diyelim ki 1d20 zar attın (ya da DM senin yerine attı) 1 ila 20 arasında bir sayı gelecek; diyelim ki 12 gelmiş olsun. Senin Str modifierin kaç? Diyelim ki 3, onu da ekleyelim zara, (ayrıca kaçıncı levelsen yarısını ve varsa başka sihirli, vs bonusları da eklersin)
Özetle Attack zarın: 1d20+3=12+3=15 geldi rakibinin de AC’si tam 15 ne tesadüf! Kılı kılına hedefe vurmuş oldun, eğer 14 atsaydın vuramayacaktın!
şimdi vurduğuna göre dmg hesabını yapalım.
Bu powerin dmg’ı Hit: 1[W]+Str modif dmg
Köşeli parantezin içindeki [W] Weapon demektir, yani silah. “W”nin yerine silahının dmg değerini koyacaksın. Senin silahın “Scimitar” ise tablodan bakarız; scimitar’ın dmg=1d8’miş.
Demek ki; Hit: 1[W]+Str modif dmg=1d8+3 dmg veriyorsun.

1d8, 3d6, vs gibi zar değerlerini biliyorsun değil mi? Bilmiyorsan onu da açıklayabiliriz.

Umarım anlaşılmıştır, anlaşılmayan ya da aklına takılan her şeyi sor mutlaka.

Edit: Yukarıda attack hesaplanırken silahın prof bonusunu eklemedik mesela, normalde weapon proficiency varsa bonus eklenir bildiğiniz gibi.
.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Hmm evet anladım dediklerinin hepsini :D ve çok teşekkür ediyorum hepinize çok yardımcı oluyorsunuz şimdilik anlamadığım bişe yok girerim oyuna sizin ama nası giriş yapçağımı düşüneyim biraz yine söyliyim çok sağouln :D
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yani sölemi olacak weapon profiyi eklersek Mesela:
1d20 zırh zarı atıoz 12 geldi bide +2 weapon profi bonus var +3 str 12+5 olacak değilmi yoksa yanlışmıyım :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Yani sölemi olacak weapon profiyi eklersek Mesela:
1d20 zırh zarı atıoz 12 geldi bide +2 weapon profi bonus var +3 str 12+5 olacak değilmi yoksa yanlışmıyım :D
Evet doğrudur :D
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

tamam ozaman ben charecteri hazırlayıp dalayım sizzn oyuna bişiler öğrenmiş olurum hem :D
Post Reply