4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!
Karakter bilgileri:
İsim: Astil
Irk/Sınıf: Elf/Ranger
Alig/Deity: Good
Görünüşü ve amacı: Sarı ve uzun saçlı, ela gözlü,1' 76 boyunda 68 kilo, sıkıntılı hayatından kurtulup yeni maceralara atılıp kendine yarayabilecek eşyalar bulmak.
Özgeçmiş:
Hadron'un Torst kasabasında
Astil her zamanki gibi gene gece geç yatmıştı ve sabah değilde öğlen uyanıyordu.
İçeri sarı saçlı yeşil gözlü bir elf hanımı girdi."Astil uyan oğlum artık"
Astil gözlerini hafifçe açtı"Anne git başımdan uyuyacağım"dedi Astil."
"Sana önemli bir haberim var çabuk uyan ve aşağıya gel"Astil içende lanet okuyarak yavaşça kalktı.Ã?ğlene kadar uyumasına rağmen gözleri kapanıyordu.Üstünü değiştirdi ve aşağıya inerken"Neymiş bu önemli haber beni uyandırıyorlar sabahın köründe"dedi.Aşağıya indiğinde sofranın hazır olduğunu gördü.Annesi ona hafifçe gülümseyerek"Gel oğlum, otur ve yemeğini ye"dedi.Astil oturdu ve yemeğini yedikten sonra"Anlatta uykuma geri döneyim artık çok uykum var"
"Oğlum TOG'dan önemli bir haber geldi, maceracı adamlar istiyorlarmış."
"Neymiş bu haber?"dedi Astil.
"Orasını bende bilmiyorum ama çok önemli bir iş olduğunu söylüyorlar etraftan maceracı kişilikler topluyorlarmış"
"Anne bunu nası düşünürsün, etraftan diyorsun lanet olası ayyaşlar ve pis serseriler olacak orda onlarla aynı yerdemi olacağım, unut bunu."
"Lütfen Astil ben burlarda saygın biriyim senin gitmeni istiyorum, Lady Naome'ye seni göndereceğime dair mektup gönderdim"
Astil annesine sinirlendi."Ozaman kendin git naparsan yap"dedi ve kapıyı sertçe çarparak evden çıktı.
100 metre düz bir yolda ilerledi ve sadece zenginlerin olduğu bir bara girdi.Hancı ona selam verdi fakat ona aldırmadı ve köşede boş bir masaya geçti.Hancıyı yanına cağırdı.
"Hancı, bana çabuk en pahalısından bir şarap getir"
"Hemen getiriyorum efendim"dedi ve şarabı getirdi.
Astil şarabı yudumlarken kapıdan Trastial'ın girdiğini gördü.Hafif sırıtarak"Hey, Trastial gel dostum"dedi.Trastial onu gördü ve gülümseyerek yanına oturdu."Ne içersin?"dedi Astil.
"Bir şarap alırım Astil."Tekrar hancıyı yanına çağırdı.
"Aynısından bir şarap daha getir dostuma"dedi Astil.Hancı başını tamam anlamında salladı ve aynısından bir şarap daha getirdi.
"Ee, napıyorsun"dedi Astil.
"İyiyim, babam bir görevden bahsetti burdaki son günlerim olacak sanırım oraya gideceğim"
"Ne göreviymiş bu?"dedi Astil.Annesinin anlattığı görevi tamamen unutmuştu.Trastial hafif sırıtırak.
"TOD dan haber gelmiş.Maceracı kişiler arıyorlarmış tam bana göre bir görev olduğunu düşünüyorum, benden maceracı kim olabilir ki?"
Astil şaşırmış halde.
"Nee? sendemi oraya gidiceksin? Annem banada bahsetti her yerden topluyorlarmış adamları ayyaş pislik serseriler olur orda napıcaksın gidipte?"
"Bende ilk önce öyle düşündüm fakat benim bazı arkadaşlarda gidicek onlarla beraber gidicem, istiyorsan sende gel beraber gideriz zaten o pisliklerle bizi aynı tutmazlar heralde dimi? Her neyse ben gidiceğim bence sende gel dostum"
Astil arkadaşı Trastial'ın gideceğini duyunca şok olmuştu bir an ama Trestial'ın.
"Bizi o pisliklerle aynı yerde tutmazlar heralde." sözü onada mantıklı geldi ve fikri bir anda değişmişti.
Sırıttı ve "Tamam dostum geleceğim bensiz bir maceralı görev olmaz değilmi?"
Trastial'ın yüzünden sevindiği belli oluyordu.
"Tamam, çok sevindim"dedi.
"Ben gidiyorum.Güle güle"dedi Astil.
Ve bu sözüyle dışarı çıkması bir oldu. Hep bu önemli görevin ne olduğunu düşünmekten alıkoyamıyordu kendini düşünmememek elinde değildi sanki dalgın şekilde yürürken bir şeye çarptı, kafasını kaldırdığında bir adama çarptığını görebiliyordu.Adam uzun boylu iri dağ gibi bi adamdı.Astil bu adama çarptıktan sonra yere kapaklandı.Ve hafif şuğursuz şekilde gözünü ovuşturuyordu.
Bildiği diller: Common,Elven
Ability Scores
Str: 16 (+3)
Con: 12 (+1)
Dex: 16(+3)
Int: 10 (0)
Wis: 15 (+2)
Cha: 11(0)
Initiative: +3
Hız: 7, vision: low-light
Base Defense:
AC: 16 [10+2(Dex)+3(Hide armor)(+1(Magic Armor)]
Ref: 14 [10+2(Dex)+1(Ranger)]
Fort: 14 [10+3(Str)+1(Ranger)]
Will: 12[10+2(Wis)]
HP:28 (feat:+5)
Healing Surge: 6
Attack bonusları:
Scimitar: +5 [+2 (Prof)+3 (Str)]
Longbow: +5 [+2 (Prof)+3 (dex)]
Silahlar:
Scimitar
Longbow
Powers:
Racial:
Skill Bonus
Class feature:
Fighting Style (Two Blade Fighting Style)
Hunter's Quarry (+1d6)
Prime Shot
At-Will:
Hit and Run
Twin Strike
Encounter:
Two-Fanged Strike
Daily:
Jaws of the Wolf
Skills:
Athletics:+8[+5(trained)+3(Str)]
Heal: +7[+5(trained)+2(Wis)
Perception: +9[+5(trained)+2(Wis)+2(Elf bonus)
Stealth: +8[+5(trained)+3(Dex)
Nature: +9[+5(traiend)+2(Wis)+2(Elf bonus)
Feats:
Toughness
Two-Weapon Fighting
Weapon Proficiency (Scimitar)
Eşyalar:
2*Scimitar= 20gp
Longbow= 30gp
Hide Armor= 30gp
Standart Adventurer’s kit= 15gp
Arrows(60)= 2gp
Flask= 3cp
Tent= 10gp
Magic Armor=360gp
Cepteki para:
62gp
Oh gelebildim bayram ziyaretlerinden
ayvalıktaydım uğrayamıyordum.
İsim: Astil
Irk/Sınıf: Elf/Ranger
Alig/Deity: Good
Görünüşü ve amacı: Sarı ve uzun saçlı, ela gözlü,1' 76 boyunda 68 kilo, sıkıntılı hayatından kurtulup yeni maceralara atılıp kendine yarayabilecek eşyalar bulmak.
Özgeçmiş:
Hadron'un Torst kasabasında
Astil her zamanki gibi gene gece geç yatmıştı ve sabah değilde öğlen uyanıyordu.
İçeri sarı saçlı yeşil gözlü bir elf hanımı girdi."Astil uyan oğlum artık"
Astil gözlerini hafifçe açtı"Anne git başımdan uyuyacağım"dedi Astil."
"Sana önemli bir haberim var çabuk uyan ve aşağıya gel"Astil içende lanet okuyarak yavaşça kalktı.Ã?ğlene kadar uyumasına rağmen gözleri kapanıyordu.Üstünü değiştirdi ve aşağıya inerken"Neymiş bu önemli haber beni uyandırıyorlar sabahın köründe"dedi.Aşağıya indiğinde sofranın hazır olduğunu gördü.Annesi ona hafifçe gülümseyerek"Gel oğlum, otur ve yemeğini ye"dedi.Astil oturdu ve yemeğini yedikten sonra"Anlatta uykuma geri döneyim artık çok uykum var"
"Oğlum TOG'dan önemli bir haber geldi, maceracı adamlar istiyorlarmış."
"Neymiş bu haber?"dedi Astil.
"Orasını bende bilmiyorum ama çok önemli bir iş olduğunu söylüyorlar etraftan maceracı kişilikler topluyorlarmış"
"Anne bunu nası düşünürsün, etraftan diyorsun lanet olası ayyaşlar ve pis serseriler olacak orda onlarla aynı yerdemi olacağım, unut bunu."
"Lütfen Astil ben burlarda saygın biriyim senin gitmeni istiyorum, Lady Naome'ye seni göndereceğime dair mektup gönderdim"
Astil annesine sinirlendi."Ozaman kendin git naparsan yap"dedi ve kapıyı sertçe çarparak evden çıktı.
100 metre düz bir yolda ilerledi ve sadece zenginlerin olduğu bir bara girdi.Hancı ona selam verdi fakat ona aldırmadı ve köşede boş bir masaya geçti.Hancıyı yanına cağırdı.
"Hancı, bana çabuk en pahalısından bir şarap getir"
"Hemen getiriyorum efendim"dedi ve şarabı getirdi.
Astil şarabı yudumlarken kapıdan Trastial'ın girdiğini gördü.Hafif sırıtarak"Hey, Trastial gel dostum"dedi.Trastial onu gördü ve gülümseyerek yanına oturdu."Ne içersin?"dedi Astil.
"Bir şarap alırım Astil."Tekrar hancıyı yanına çağırdı.
"Aynısından bir şarap daha getir dostuma"dedi Astil.Hancı başını tamam anlamında salladı ve aynısından bir şarap daha getirdi.
"Ee, napıyorsun"dedi Astil.
"İyiyim, babam bir görevden bahsetti burdaki son günlerim olacak sanırım oraya gideceğim"
"Ne göreviymiş bu?"dedi Astil.Annesinin anlattığı görevi tamamen unutmuştu.Trastial hafif sırıtırak.
"TOD dan haber gelmiş.Maceracı kişiler arıyorlarmış tam bana göre bir görev olduğunu düşünüyorum, benden maceracı kim olabilir ki?"
Astil şaşırmış halde.
"Nee? sendemi oraya gidiceksin? Annem banada bahsetti her yerden topluyorlarmış adamları ayyaş pislik serseriler olur orda napıcaksın gidipte?"
"Bende ilk önce öyle düşündüm fakat benim bazı arkadaşlarda gidicek onlarla beraber gidicem, istiyorsan sende gel beraber gideriz zaten o pisliklerle bizi aynı tutmazlar heralde dimi? Her neyse ben gidiceğim bence sende gel dostum"
Astil arkadaşı Trastial'ın gideceğini duyunca şok olmuştu bir an ama Trestial'ın.
"Bizi o pisliklerle aynı yerde tutmazlar heralde." sözü onada mantıklı geldi ve fikri bir anda değişmişti.
Sırıttı ve "Tamam dostum geleceğim bensiz bir maceralı görev olmaz değilmi?"
Trastial'ın yüzünden sevindiği belli oluyordu.
"Tamam, çok sevindim"dedi.
"Ben gidiyorum.Güle güle"dedi Astil.
Ve bu sözüyle dışarı çıkması bir oldu. Hep bu önemli görevin ne olduğunu düşünmekten alıkoyamıyordu kendini düşünmememek elinde değildi sanki dalgın şekilde yürürken bir şeye çarptı, kafasını kaldırdığında bir adama çarptığını görebiliyordu.Adam uzun boylu iri dağ gibi bi adamdı.Astil bu adama çarptıktan sonra yere kapaklandı.Ve hafif şuğursuz şekilde gözünü ovuşturuyordu.
Bildiği diller: Common,Elven
Ability Scores
Str: 16 (+3)
Con: 12 (+1)
Dex: 16(+3)
Int: 10 (0)
Wis: 15 (+2)
Cha: 11(0)
Initiative: +3
Hız: 7, vision: low-light
Base Defense:
AC: 16 [10+2(Dex)+3(Hide armor)(+1(Magic Armor)]
Ref: 14 [10+2(Dex)+1(Ranger)]
Fort: 14 [10+3(Str)+1(Ranger)]
Will: 12[10+2(Wis)]
HP:28 (feat:+5)
Healing Surge: 6
Attack bonusları:
Scimitar: +5 [+2 (Prof)+3 (Str)]
Longbow: +5 [+2 (Prof)+3 (dex)]
Silahlar:
Scimitar
Longbow
Powers:
Racial:
Skill Bonus
Class feature:
Fighting Style (Two Blade Fighting Style)
Hunter's Quarry (+1d6)
Prime Shot
At-Will:
Hit and Run
Twin Strike
Encounter:
Two-Fanged Strike
Daily:
Jaws of the Wolf
Skills:
Athletics:+8[+5(trained)+3(Str)]
Heal: +7[+5(trained)+2(Wis)
Perception: +9[+5(trained)+2(Wis)+2(Elf bonus)
Stealth: +8[+5(trained)+3(Dex)
Nature: +9[+5(traiend)+2(Wis)+2(Elf bonus)
Feats:
Toughness
Two-Weapon Fighting
Weapon Proficiency (Scimitar)
Eşyalar:
2*Scimitar= 20gp
Longbow= 30gp
Hide Armor= 30gp
Standart Adventurer’s kit= 15gp
Arrows(60)= 2gp
Flask= 3cp
Tent= 10gp
Magic Armor=360gp
Cepteki para:
62gp
Oh gelebildim bayram ziyaretlerinden
Kardeş bir de yazını düzeltirsen, yoq diye bir kelime yok, bnm'yi de şifrelemek zorunda değiliz benceGafion wrote:hala +1 yoqmu bnm ıcın
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Quarion wrote:Bişi sorcam şu flask, tent bide standart adventurer kit ne işe yarıyor?
Flask: küçük boş bir şişe. Bir işe yaramayabilir ama belli de olmaz!
Tent: çadır. doğadayken üstün açık yatmaktansa bir çadırın altında olmayı tercih edersin herhalde
Standart adventurer's kit: Bu set olarak hazırlanmış bir çanta! Kampa giderken sırtına ya da omuzuna asıyorsun ve içinde sana lazım olacak standart eşyalar var (aslında bilgi bankasında açıklamıştım bunu) Standart Adventurer’s Kit: İçinde yatak, çakmak taşı, kemer kesesi, 2 sunrod, 50 ft ip, on günlük yemek, su matarası olan bir sırt çantası. Herkes bir tane almalı!
.
Bazı silahlar High Crit özelliklidir. Sen Scimitar kullanıyordun o da high crit; yani attack zarını attın (ya da DM attı senin yerine) 1 ila 20 arasında bir sayı gelecek ya eğer en yüksek sayı olan 20 gelirse buna kritik vuruş yaptı diyoruz. Kritik vuruş yaparsan dmg zarında maksimum gelmiş kabul edilir. Ancak senin scimitar gibi high crit olan silahlarda fazladan 1[W] kadar daha dmg verirsin. Yani düşmana vururken zarına 20 atarsan çok kötü hasar verirsin adama.Quarion wrote:Kusura bakma görmemişim açıkladığını ya high critic soracaktım siz açıklamıştınız fakat ben anlamadım tam olarak bide bi daha bakaym dedim bulamadım nerede yazılı olduğunu bidaha yazabilirmisiniz?
.
Quarion wrote:Tamam sağol anladım bide charı yaptım düzgün olmuş dimi eksik falan varmı ?
Quarion, senin karakterin:
AC:17 olması lazım Dex modifierin +2 değil +3
HP:29 olması lazım=(12+12+5)
Healing Surge:8 olması lazım. (6+Con modif=6+2)
Skillerin sadece bonuslarını yaz, diğer Str, Dex, Wis gibi değerleri ben eklerim.
Bak şöyle yaz skillerini:
Skills:
Athletics: “trained”
Heal: “trained”
Perception: +7 [+5(trained)+2(Elf)]
Stealth: “trained”
Nature: +7 [+5(traiend)+2(Elf)]
Sen two-blade stilini seçtiğin için zaten sana ranger bonus feat olarak Toughness geliyormuş, bak ben onu unutmuştum.
Weapon Proficiency (Scimitar) diye bir feat yok. Ranger olarak sen zaten “Military Melee” silahlar kullanabiliyorsun, yani Scimitar kullanabiliyorsun rahatlıkla.
şimdi senin Two-weapon ve Thoughness featlerin zaten Ranger olduğun için bonus olarak var. Weapon profiecy’in de var zaten, yani 1 feat daha seçebilirsin.
Sana Lethal Hunter öneriyorum; bu feat senin ranger quarry olarak mimlediğin hedefe saldırdığında hani 1d6 ekstra dmg veriyorsun ya, işte bu feat’i alırsan 1d6 yerine artık 1d8 olacak o dmg’ların. (weapon focustan daha kârlı bence)
Hide armor, magic armor diye ayrı ayrı yazmana gerek yok, ikisi aynı şey. şöyle diyebilirsin “Magic Hide Armor+1” Tahmin edebileceğin gibi yanındaki +1 zırhın armor bonusunu anlatıyor.
Hide Armor içi kürklü kalın süet deri montlara benziyor, sen kendi hide armoruna +1 AC yükletip magic yaptın onu.
Diğer arkadaşlar! Quarion’un karakteri Elf olduğu için, elf olmayan grup arkadaşlarına +1 Perception bonusu veriyor! Bundan yararlanmak için elfe en fazla 5 kare uzakta olmanız gerekir.
.
Class feature: Fighting Style (Two Blade Fighting Style) ile Two Weapon Fight feati ayrı.
Rangerin özelliği iki tane one handed silah kullanmasını sağlıyor. 2 bastard sword gibi
Feat +1 dmg veriyor iki elinde silah varsa.
Böylece Twin Strike özelliğinde +1 dmg'i oluyor.
Rangerin özelliği iki tane one handed silah kullanmasını sağlıyor. 2 bastard sword gibi
Feat +1 dmg veriyor iki elinde silah varsa.
Böylece Twin Strike özelliğinde +1 dmg'i oluyor.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16