4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Oyuna ne zaman başlarız? Tahminen.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Quarion wrote:Herhangi birimizin alması yeterli olur bende az para var Tersyuz alır :schemes:
Senin çantanda zaten 2 sunrod vardır. Zaten bu tip eşyaları her kasabada bulunur kolayca. Bir de hemen daha ilk seviyelerde yerin çok çok altlarındaki mağaralara gitmezsiniz sizde canım. :schemes:

Edmond, evet HP=12+Con miktarı=12+18=30 olması gerekirdi.
Ref ve Will defanslarına Warlock’tan gelen bonuslarını eklememiş!
Bluff ve Stealth’e +2 tiefling bonusları eklenmemiş!
Fire resistant: +5 yazılmamış ırksal olarak!
Neyse ben editlerim artık bunları! :schemes:
Ayrıca
Sevgili Edmond sana “Arcana”dan 3 tane level-1 ritüel önceden öğrenmişsin hakkı veriyorum. Level-1 ritüelleri inceleyeceğim bilgi bankasında istersen sonradan ekleriz.
Bir de oyuna giriş için kısa ve inandırıcı bir hikaye düşün bakalım: İyilik tapınağıyla nerden tanışıyorsun, çağrı geldiğinde nasıl gidiyorsun, vs.

.

Hah ben de sana onu diyecektim, ben iki tarafın arasında kalsam daha bir hoş olmaz mı?Amaç oydu zaten benim :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Hah ben de sana onu diyecektim, ben iki tarafın arasında kalsam daha bir hoş olmaz mı?Amaç oydu zaten benim :D

İki tarafın arasında derken? good-evil arasında mı? Valla tam arada durabiliyorsan dur ama evil tarafa geçersen olmaz!! şimdi karşına bir köylü çıktı ve elinde güzel bir magic item var. Ona diyorsun ki, "arkadaşım bize lazım o eşya, Necrotox'taki undeadleri temizlemek, vs..." Adam da der ki mesela: "beni ilgilendirmez kardeşim, neden vereyim sana eşyamı, keriz miyim?" Sen direk warlocksal güçlerini kullanıp adamı yaralar ya da öldürürsen, direk evilsin demektir bu. Biz good senaryo oynayacağız. Ona göre uyum göstermen lazım. Herkesin ona göre davranması lazım. Hackn slaş oynamıyoruz burda (gerçi arzu eden çok olursa arıca öyle bir senaryo da yazabilirim)
"Yaa boşver good senaryoyu biz önümüze geleni kesmek istiyoruz derseniz evil senaryoyu de oynatabilirim. Ama en az 4 oy gerekir bunun için. İki senaryoyu da birlikte oynatmak fikrim vardı ama düşündüm de hele birini becerelim de ikisi eksik kalsın. Sadece tek senaryo ilerletmeye çalışacağım.

Edmond bir de resim ayarla lürfen! (bulamazsan söyle yardımcı olalım)
.
Last edited by dwaxer on Mon Oct 06, 2008 3:43 am, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Hah ben de sana onu diyecektim, ben iki tarafın arasında kalsam daha bir hoş olmaz mı?Amaç oydu zaten benim :D

İki tarafın arasında derken? good-evil arasında mı? Valla tam arada durabiliyorsan dur ama evil tarafa geçersen olmaz!! şimdi karşına bir köylü çıktı ve elinde güzel bir magic item var. Ona diyorsun ki, "arkadaşım bize lazım o eşya, Necrotox'taki undeadleri temizlemek, vs..." Adam da der ki mesela: "beni ilgilendirmez kardeşim, neden vereyim sana eşyamı, keriz miyim?" Sen direk warlocksal güçlerini kullanıp adamı yaralar ya da öldürürsen, direk evilsin demektir bu. Biz good senaryo oynayacağız. Ona göre uyum göstermen lazım. Herkesin ona göre davranması lazım. Hackn slaş oynamıyoruz burda (gerçi arzu eden çok olursa arıca öyle bir senaryo da yazabilirim)
"Yaa boşver good senaryoyu biz önümüze geleni kesmek istiyoruz derseniz evil senaryoyu de oynatabilirim. Ama en az 4 oy gerekir bunun için. İki senaryoyu da birlikte oynatmak fikrim vardı ama düşündüm de hele birini becerelim de ikisi eksik kalsın. Sadece tek senaryo ilerletmeye çalışacağım.

.

aaaa, nasıl yani, isteyenler kötü olamayacak mı, olmadı ki bu şimdi :S Ã?ünkü ben iyi kalpli bir adam oynatmayı düşünmüyorum, hatta yazında geçen olay aynen beni anlatıyordu (yani eşyayı vermeyenden söke söke alacaktım, lazımsa :D )
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:aaaa, nasıl yani, isteyenler kötü olamayacak mı, olmadı ki bu şimdi :S Ã?ünkü ben iyi kalpli bir adam oynatmayı düşünmüyorum, hatta yazında geçen olay aynen beni anlatıyordu (yani eşyayı vermeyenden söke söke alacaktım, lazımsa :D )
Sen senaryoyu okumadın mı? Teple of Good yani türkçesi İyilik tapınağı çağırıyor siz gönüllüleri! Başka söze gerek var mı Edmond?

Dur bakayım başka evil oynamak isteyen var mı grupta? Varsa bildirsin buradan bir zahmet, Edmond gibi düşünenler?

Not: Edmond bir de karakterine resim lazım ona göre

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ya biz 6 kişi değilmiyiz 3 good 3 evil olsun olmadı ben evil olmam ama belki 3 tane olmak isteyen çıkar
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Ya biz 6 kişi değilmiyiz 3 good 3 evil olsun olmadı ben evil olmam ama belki 3 tane olmak isteyen çıkar
Yok 4 kişiden az olamaz grup. 4-6 arası olmak zorunda :-P Aslında zorunda değil de şimdi açıklaması zor sebeplerden dolayı 4-6 kişilik gruplar oyun için ideal diyelim.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

:D tamam
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Clicks senin karakterinde:

İnitiative: Dex modif+levelinin yarısı=0 olması gerekir! Warlord bonusu:+2 oluyor ama.
Ref:16 [10+4(str)+2(warlord)] :mrgreen: bu formülü nerden buldun? Doğrusu: Ref:12 [10+2(Int)]
Fort:14 [10+2(int)+2(warlord)] değil, doğrusu Fort:15 [10+4(Str)+1(warlord)]
Bu da Will:14 [10+3(cha)+1(warlord)] olması lazım
Maul’un attack bonusu: +2 (prof)’tur. Str gibi modifler çatışma anında duruma göre eklenecek.
Skillere modiflerinizi eklemeyin arkadaşlar sadece bonusunu yazın. Yaptığınız yanlış değil ama ben hesaplarken ekleyeceğim onları, karışıklık olmasın. şöyle yazalım skilleri:
Skills:
Athletics(Str): “trained”
Diplomacy (Cha): “trained”
History (Int):+7 [+5(trained)+2(dragonborn)]
Intimidate (Cha):+7 [+5(trained)+2(dragonborn)]

Neyse ben Editle düzeltirim, sen elindeki notlarını “varsa” düzeltmeyi unutma yalnız.

.
Last edited by dwaxer on Mon Oct 06, 2008 5:39 am, edited 1 time in total.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ah ben yanlıs yazmısımm Karakter kağıdımda REF 14 biri intten gelen diğeri classtan gelen diye de yazmışım. Fort 16 olması gerekiyordu. Bunlarıda bir DM'in dedikleri doğrultusunda yazmıştım. AC:17 FORT:16 REF:14 WILL:13 olması gerekmiyormu ?
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Ah ben yanlıs yazmısımm Karakter kağıdımda REF 14 biri intten gelen diğeri classtan gelen diye de yazmışım. Fort 16 olması gerekiyordu. Bunlarıda bir DM'in dedikleri doğrultusunda yazmıştım. AC:17 FORT:16 REF:14 WILL:13 olması gerekmiyormu ?

Bi kere class bonusları +2 değil +1 ve reflex bonusu yok Warlordun ama initiative +2 bonusu varmış ve hatta diğer arkadaşlara da +2 vericeksin! Diğer arkadaşlar yaşadınız hadi lideriniz geldi hepiniz gaza geleceksiniz artık, coşacaksınız! :D

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Liderliğimi çekemeycek varsa şimdiden hesaplaşalım :-P Size güzel hediyelerim var combatta :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oh be, sonunda zarlarda biraz daha yetenekli bir eleman oluşturdum, 20 AC yapana kadar imanım gevredi yahu :D Haha, şimdi gelin karşıma :D

(bende bu şans varken ilk turda kritik yerim ya, neyse)

Tiefling'i değiştirdim çünkü o ortadaydı, bu Lawful Good, süper oldu :D

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Oh be, sonunda zarlarda biraz daha yetenekli bir eleman oluşturdum, 20 AC yapana kadar imanım gevredi yahu :D Haha, şimdi gelin karşıma :D
Hiç boşuna kontrol etmiyeceğim yaptığın karakteri çünkü sen daha çok fikir değiştirirsin; tahmin etmem gerekirdi zaten. :schemes:
Ama iyi oldu bir warlord, bir de dwarf fighter ile grup tank gibi oldu, zaten kılıç dansçısı iki ranger var (keşke biri okçu olsaydı bunların :-P ) ve bir rogue ile bir wizard! Takım güçlü geldi bana bu haliyle.

Arkadaşlar, Rangerlere ve rogue'a sesleniyorum:
Bildiğiniz gibi sizin karakterlerin ranger hunter Quarry ve rogueların da sneak attaclarında ekstra 1d6 (feat alanlarda 1d8) dmg vermeleri söz konusu.
şimdi benim teklifim şu: Eğer isterseniz (ama zorlama yok eğer size uygun gelirse) ben bu dmg’larınızı zar atmak yerine hep “yarısının bir fazlası” olarak sabitleyebilirim. Yani 1d6 atmayacağım da hep 4 gelmiş kabul edeceğim. 1d8 için de 5 kabul edeceğim.
Ne dersiniz fikrinizi bildirirseniz sevinirim.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Oh be, sonunda zarlarda biraz daha yetenekli bir eleman oluşturdum, 20 AC yapana kadar imanım gevredi yahu :D Haha, şimdi gelin karşıma :D
Hiç boşuna kontrol etmiyeceğim yaptığın karakteri çünkü sen daha çok fikir değiştirirsin; tahmin etmem gerekirdi zaten. :schemes:
Ama iyi oldu bir warlord, bir de dwarf fighter ile grup tank gibi oldu, zaten kılıç dansçısı iki ranger var (keşke biri okçu olsaydı bunların :-P ) ve bir rogue ile bir wizard! Takım güçlü geldi bana bu haliyle.

.

Bana gelmedi :D Acaba okçu mu olsam ya :S

-Freddie Mercury
Post Reply