4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Tamam sevindim yakında başlıyacak olmasına artık atmayanlarda atsında karakterleri

Quarion, sen acemisiyim demiştin. Forum oyunlarımızda sık sık krokiler kullanacağım ve özellikle combatlarda vs oyuncular hareketlerini tasvir ederken, harita üzerinde nereye gittiklerini söylemeliler. şu başlıkta bunu nasıl yapacağına dair açıklama ve yaşanmış bolca örnek var, bakıp öğrenebilirsin: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7488

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Benim Dragon breathım içinde geçerlimi :D 4+strden 8 damage olur :D
:D ne alakası var, o başlı başına bir power. Sadece ekstralara uyguladık biz onları, birincil saldırılara değil. :-P
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Tamam ordaki kordinat olaylarını falan anladım, ama ne kadar yürüyebileceğimizi nasıl hesaplıcaz? Yani kaç adım atabilcez en fazla onu nasıl anlıcaz
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Tamam ordaki kordinat olaylarını falan anladım, ama ne kadar yürüyebileceğimizi nasıl hesaplıcaz? Yani kaç adım atabilcez en fazla onu nasıl anlıcaz
Onu ben "Combat" bölümünü okuduktan sonra söylemek istiyorum ama senin hızın kaçsa move action olarak o kadar kare ilerleryebilirsin. Senin elfti, sanırım elfler 7 kare ilerleyebiliyordu. Ã?rneğin bir combat durumunda sıra sana geldi, rakibine kılıçla vurmak için yaklaşacaksın, normal şartlarda 7 kare öteye kadar gidebilirsin.

Ayrıca bazı powerlar da sana ekstradan hareket hakkı verebilir.

şimdi PHBden combat bölümünü okuyup, bilgi bankasına özet geçeceğim; her şey açıklığa kavuşur, sonra da başlarız oyuna.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Normaller 6, Elfler 7, dwarflar 5 kare ilerleyebiliyormuş. Elflerin adımları hızlanmış :D

Ağır zırh giyersen -1 ceza alıyorsun. :(

3.5 da böyleydi:
Bir de o kuralı görmedim ama çapraz gidince 1,5 sayılıyordu. :wink:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tersyuz wrote:Normaller 6, Elfler 7, dwarflar 5 kare ilerleyebiliyormuş. Elflerin adımları hızlanmış :D

Ağır zırh giyersen -1 ceza alıyorsun. :(

3.5 da böyleydi:
Bir de o kuralı görmedim ama çapraz gidince 1,5 sayılıyordu. :wink:
Ahah, cüceler ne kadar zırh giyerlerse giysinler, hızlarında azalma olmuyor, sırf bu özellik için cüce açtım, insan değil.

Ama vazgeçsem mi ya :S Acaba cüce tank - değil de, elf okçu daha mı iyi olur?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Acele etme Edmond, iyice düşün taşın! :D

Arkadaşlar ağır zırhlar hızı ve skill checklerinizi düşürebiliyor, onu kontrol etmeyi unutmayın! Bilmeyen sorabilir. Ã?rneğin "Hide Armor" bile light yani hafif olmasına rağmen skill checklere -1 ceza getiriyor!! PHB:214

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Skill checklere derken ?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Skill checklere derken ?
:D şimdi doğru gidip bilgi bankasındaki başlıkta Skill'er bölümünü açıyosun, iyice çalışıp öğreniyosun! :schemes:

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 8&start=45

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ya biliyomda her skill check içinmi - alcan hide armor olduğu zaman hide armor olduğu zamandada - alıyon yazmışsın ondan dedim. Okudum orayı zaten çok
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yani diyelim ki perception yapıyosun hide armodan -1 alıyon ne alakaa şimdi o anlamda sordum :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Ya biliyomda her skill check içinmi - alcan hide armor olduğu zaman hide armor olduğu zamandada - alıyon yazmışsın ondan dedim. Okudum orayı zaten çok

Ya sen zaten ligth Leather Armor kullanıyodun sanırım, o zaman sana hiç ceza gelmez.

Evet bütün skillerine gelir ceza ama bazen istisna olabilir. Ã?rneğin karşındki kişiyle konuşmalı bir skill yaparsan, mesela diplomacy yaparken DM eğer koşulları uygun görürse sana skill cezası vermeyebilir. Ama ana prensip; kalın zırhlar takıyorsan kendini rahat hissedemezsin ve bu rahatsızlık doğal yeteneklerine de yansır.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

İyi tamam orda hide armodanda ceza gelir dedin ondan kafama takıldı :D
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Cuma günü başlasak mı :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:İyi tamam orda hide armodanda ceza gelir dedin ondan kafama takıldı :D
Evet geliyor zaten; skill checklere -1 ceza geliyor.

Ã?rneğin Tersyuz arkadaşımızın oynayacağı Ranger karakter Hide armor giydiği için, diyelim ki tuzak olabilecek bir yere yaklaşırken "Perception" skill'ine -1 ceza gelecek. Yani tuzağı farketmek konusunda -1 dezavantajlı olacak!

.
Post Reply