4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!
Group Awareness (Grup farkındalığı): 5 kare yakınlıktaki elf-olmayan dostlarına Percepcion Chek’lerde +1 bonus kazandırır. özelliğiQuarion wrote:Combotta Edmond'un arkasında yani ortada normal zamanda perception olduğu için önde olurum.
Bu yüzden eğer en önde Alain olursa, onun da Perception'u senin ve benim 5 kare yakınımızda olduğu için 7 olacaktır, bu da seninkiyle eşit demek
Fakat senin AC 17, onunki 15
Fakat bunu geçelim, tahmini planım
Takım orman vs. esnada 1-2-2 oynar:
En geride büyücümüz, ismini vermedi henüz
Ortada ben ve Alain (Tersyuz) benim ortada olma sebebim, aniden savaş çıktığında ok ile saldıracağım için eğer bir kare yakınımda düşman olursa zarlarım düşer, bu iyi olmaz, ve AC'm 18, (en yüksek AC'lerden birisi ama şunu unutmayın, Unlucky özelliğim yüzünden -10 doğuştan penaltım var)
Alain'in ortada olma sebebi ise, öndeyken ormanda pek iş görmüyor, ama savaş çıktığında ölümcül olabiliyor
En önde ise Warlord'umuz ve Quarion, Warlord önde çünkü çok yararlı bir eleman olmakla beraber en güçlülerimizden
Quarion önde çünkü orman içi faaliyetleri yüksek
Fakat bir kaleye dalarken en önde ben olacağım, çünkü çok yüksek ihtimalle kavgaya ben başlayacağım, yani siz 20 atarsanız, benim 14 atmama eşit bir zar atmış olursunuz
İkinci ihtimali geçip birden devam ediyoruz, birisi düşmana dalınca ne olur?Benim ile düşmanın arasına geçer, böyle olunca ben de iki Longsword'umu çekip tekrar dalarım, tahminen böyle bir vaziyette güzel bir avantajla kazanırız savaşı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Güzel güzel, tartışın verin kararınızı; 3 önde 2 arkada şeklinde de dizilebilirsiniz. Ama büyücüyü en arkada bırakmayın; duyduğuma göre bazı monsterler bütün gurubun geçmesini bekleyip en arkadakine saldırıyormuş! :schemes: şaka şaka (yok değil ya kitapta yazıyor-du ama b-nerde?)
Sanırım Tersyuz pazartesiye kadar nete giremeyecek. Edmond sen bu karakteri benimsedin mi artık, değiştirmeyi filan düşünüyor musun? Efla senin karakter de yavaş yavaş hazırlandı mı acaba?
.
Güzel güzel, tartışın verin kararınızı; 3 önde 2 arkada şeklinde de dizilebilirsiniz. Ama büyücüyü en arkada bırakmayın; duyduğuma göre bazı monsterler bütün gurubun geçmesini bekleyip en arkadakine saldırıyormuş! :schemes: şaka şaka (yok değil ya kitapta yazıyor-du ama b-nerde?)
Sanırım Tersyuz pazartesiye kadar nete giremeyecek. Edmond sen bu karakteri benimsedin mi artık, değiştirmeyi filan düşünüyor musun? Efla senin karakter de yavaş yavaş hazırlandı mı acaba?
.
Sanırım değiştirmem kolay kolaydwaxer wrote:.
Sanırım Tersyuz pazartesiye kadar nete giremeyecek. Edmond sen bu karakteri benimsedin mi artık, değiştirmeyi filan düşünüyor musun? Efla senin karakter de yavaş yavaş hazırlandı mı acaba?![]()
.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ormanda en mantıklı benim önde olmam oluyor.Fakat ormandada beklenmedik anda önümüze yaratıklar çıkarsa Edmond geride olmuş oluyor, prime shot işe yaramaz öyle olunca ama ormanın güvenceli olduğunu biliyorsak ben önde olurum.Yada perception check yapıp geriyede gidebilirim.
Combat durumunda 1-2-1-1 yapabiliriz Edmond önde, ben ve Alain ortada, büyücü bizim arkamızda, warlord da arkadan gelebileceklere önlem almak için arkada olabilir.
Combat durumunda 1-2-1-1 yapabiliriz Edmond önde, ben ve Alain ortada, büyücü bizim arkamızda, warlord da arkadan gelebileceklere önlem almak için arkada olabilir.
Bakın şimdi, en kötü ihtimalleri ele alalımQuarion wrote:Ormanda en mantıklı benim önde olmam oluyor.Fakat ormandada beklenmedik anda önümüze yaratıklar çıkarsa Edmond geride olmuş oluyor, prime shot işe yaramaz öyle olunca ama ormanın güvenceli olduğunu biliyorsak ben önde olurum.Yada perception check yapıp geriyede gidebilirim.
Combat durumunda 1-2-1-1 yapabiliriz Edmond önde, ben ve Alain ortada, rcü bizim arkamızda, warlord da arkadan gelebileceklere önlem almak için arkada olabilir.
Hmm, kombat durumunda 1-2-1-1 olmaz, yani olur ama Warlord en arkada bir işe yaramaz.
Daha ziyade toplam 3-3-3 kare sistemini ele alarak, en önde ortadaki karede ben, ortada sağda Alain, ortada solda Warlord, arkada ortada büyücü, arkada sağda-solda Quarion
yaparsak eğer hem büyücü felç geçirmez kötü bir anda
Ben iki okumu attıktan sonra düşmanların bana saldırabilip saldıramayacağını hesaplarım, eğer saldıramazlarsa iki ok daha atarım, eğer saldırabiliyorlarsa ben geri giderim, bizim elemanlar büyük ihtimalle o tur vurablirler düşmana ve, mutlak zafer
(ben geri gidince ok atmaya devam ederim
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Alain ortada dedin, ama alain'in ac zaten 15 sen attın okunu geri kaçtın. Kaldı orda warlord ile ikisi, adamlarda 2-3 kişi desen biri alain'e biri warlord'a ac 15 yicek dmgi büyük ihtimalle alain'in yerine ben olursam daha mantıklı olabilir.
Benim ac iyi sayılır ikimiz tanklarız önde benim ac 17 warlordun ac 18 arkadan saldırırsınız sizde
Benim ac iyi sayılır ikimiz tanklarız önde benim ac 17 warlordun ac 18 arkadan saldırırsınız sizde
Bir kere edmond wizardın arkadan gelmesi saçma değilmi?(Wizard sağlam değil demiyorum. Hpsi yeterince yükseldi zaten. Grubun kurtarıcısı bile olabilecek biri arkada olmamalı) En arkadan gelmem daha iyi olur wizardı da ortanıza almanız iyi olur. Yani 1-3-1 gibi bir şekilde dizilirsek güvende olur en azından grup ve wizard.
Gene wizardı sola almışsın yeni taktiğinde edmond
Adam ortada olmalı içerden yıkmalı milleti, güvenli bir şekilde... Deneyimimden biliyorum. 4 kişilik grubumuzla web ağının içine düştük bize bunu uygulayan wizard (yüksek leveldi) kendi hizasındaki bölüme yaymadı onu ve ortadaki(yani ben) etrafıma bakınırken güzelim wizardımız web ağının içinde çırpınıyordu.(10 gelmesi ağın içinden kurtulmasına yetiyordu ama 2 turn beklemek zorunda kalmıştı.)
Gene wizardı sola almışsın yeni taktiğinde edmond
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Dediğim gibi bence Warlord arkada olmalı çünkü arkadan da saldırı gelirse tek başına onu iyi karşılamalı, büyücü ortada olabilir.Edmond sen önde bizde hemen arkanda 3 olarak diziliriz. Gayet güzel olur Clicks'in dediği mantıklı, sen saydırtıktan sonra arkaya geçersin.Biz orda kapışırken saydırırsın.
Size anlatamadım benQuarion wrote:Dediğim gibi bence Warlord arkada olmalı çünkü arkadan da saldırı gelirse tek başına onu iyi karşılamalı, büyücü ortada olabilir.Edmond sen önde bizde hemen arkanda 3 olarak diziliriz. Gayet güzel olur Clicks'in dediği mantıklı, sen saydırtıktan sonra arkaya geçersin.Biz orda kapışırken saydırırsın.
İkincisi benim bir arkamda bir TANK olması lazım.Ã?ünkü ben geri çekildiğimde sağlam birisi beni korumalı.
Ã?yleyse, 1-1-1-1-1 olsun bari.Yine Quarion'un dediğinin benzeri oldu
Ã?ünkü:
En arkada Quarion olur, çünkü hem AC'si yüksek, hem de saldırısı düşük.Aldığı Power
Hit and Run olduğu için geriden de saldırabilir.Bir önde büyücü, bunu tartışmayalım lütfen
Ve bir şey daha Quarion, bu grubun tankı benim diyebiliriz
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
STR'yi değiştirince atağın bile kuvvetlendi, Con'u değiştirdin mi farkedemedim ama eğer değiştirdiysen, canın bile değişti.Dex'i değiştirdiysen Skill'ler bile değişir, ya da Longbow atağın.Quarion wrote:Yeni charı atıyorum karakter bilgilerine, gerçi sadece ability scores lar değişti.Bide onla beraber fort defence falan.
(artık dwaxer dan diğerini silmesini rica ediyoruz.)
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Edmond wrote:Edmond benim Ac'mde 18 galiba ha?Quarion wrote:
Ve bir şey daha Quarion, bu grubun tankı benim diyebilirizÃ?ünkü en yüksek AC 18 ile bende
Sırf sana inat tank dedirtmek için ac'me +1 alan bir magic item alırdımda aldım
Neyse Edmond iyice dağıttı. 1-1-1-1-1 dediğine göre
Bunu yaparsak DM insaflı olsa bile grup çöker. Ã?rnek olarak. Wizardlarda bir skill vardı. Fire ball (ama gerçekten bildiğiniz alev topu tek farkı büyüyü kullanan kişi onu bowling topuymuş gibi istediği yere yöneltiyor) tarzı bir büyü vardı. Çok zorda kalınca gerçekten çok iyi işe yarıyor. Mesela o büyü wizardımızda olduğunda ve biz 1-1-1-1-1 gibi bir taktik uygulayınca ve ayrıca etrafımız sarılı olunca o büyü kullanıldığı zaman bizde haşlanmış oluruz
(edmonda anlatmak için uzun cümle kurdum
) Kısacası oylamaya tabii tutalım.
Edmond: 1-1-1-1-1
CLiCKs:1-3-1 herkes düşüncesini belirtsin. Daha iyi fikirler de sunmak üzere...
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein