4.Ed. D&D OYUN PEK YAKINDA BURADA!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Combotta Edmond'un arkasında yani ortada normal zamanda perception olduğu için önde olurum.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Quarion wrote:Combotta Edmond'un arkasında yani ortada normal zamanda perception olduğu için önde olurum.
Group Awareness (Grup farkındalığı): 5 kare yakınlıktaki elf-olmayan dostlarına Percepcion Chek’lerde +1 bonus kazandırır. özelliği

Bu yüzden eğer en önde Alain olursa, onun da Perception'u senin ve benim 5 kare yakınımızda olduğu için 7 olacaktır, bu da seninkiyle eşit demek :)

Fakat senin AC 17, onunki 15 :D Yani senin en önde olman daha mantıklı :) (benimki 18 ya, neyse :D )

Fakat bunu geçelim, tahmini planım

Takım orman vs. esnada 1-2-2 oynar:

En geride büyücümüz, ismini vermedi henüz :D Onun en geride olmasının sebebi düşmanlara aslı büyük saldırılar yapabildiği hâlde maalesef bizden daha dayanıksız olması.

Ortada ben ve Alain (Tersyuz) benim ortada olma sebebim, aniden savaş çıktığında ok ile saldıracağım için eğer bir kare yakınımda düşman olursa zarlarım düşer, bu iyi olmaz, ve AC'm 18, (en yüksek AC'lerden birisi ama şunu unutmayın, Unlucky özelliğim yüzünden -10 doğuştan penaltım var)

Alain'in ortada olma sebebi ise, öndeyken ormanda pek iş görmüyor, ama savaş çıktığında ölümcül olabiliyor

En önde ise Warlord'umuz ve Quarion, Warlord önde çünkü çok yararlı bir eleman olmakla beraber en güçlülerimizden :D Ani bir savaşta çok iş görür :)

Quarion önde çünkü orman içi faaliyetleri yüksek :) Wis'i +2 olunca iş kopuyor :)

Fakat bir kaleye dalarken en önde ben olacağım, çünkü çok yüksek ihtimalle kavgaya ben başlayacağım, yani siz 20 atarsanız, benim 14 atmama eşit bir zar atmış olursunuz :D Bu durumda tahmini vaziyet, ilk ben başlayınca iki okumu atarım, düşmanları yaralarım (ki vurma ihtimalim de yüksek) bu olay bitince sıra eğer sıra bizdeyse herhangi bir elemanımız düşmana dalar, eğer değilse birisi gelir ve bana KRİTİK vurarak öldürür :D

İkinci ihtimali geçip birden devam ediyoruz, birisi düşmana dalınca ne olur?Benim ile düşmanın arasına geçer, böyle olunca ben de iki Longsword'umu çekip tekrar dalarım, tahminen böyle bir vaziyette güzel bir avantajla kazanırız savaşı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Güzel güzel, tartışın verin kararınızı; 3 önde 2 arkada şeklinde de dizilebilirsiniz. Ama büyücüyü en arkada bırakmayın; duyduğuma göre bazı monsterler bütün gurubun geçmesini bekleyip en arkadakine saldırıyormuş! :schemes: şaka şaka (yok değil ya kitapta yazıyor-du ama b-nerde?)

Sanırım Tersyuz pazartesiye kadar nete giremeyecek. Edmond sen bu karakteri benimsedin mi artık, değiştirmeyi filan düşünüyor musun? Efla senin karakter de yavaş yavaş hazırlandı mı acaba? :D

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Güzel güzel, tartışın verin kararınızı; 3 önde 2 arkada şeklinde de dizilebilirsiniz. Ama büyücüyü en arkada bırakmayın; duyduğuma göre bazı monsterler bütün gurubun geçmesini bekleyip en arkadakine saldırıyormuş! :schemes: şaka şaka (yok değil ya kitapta yazıyor-du ama b-nerde?)

Sanırım Tersyuz pazartesiye kadar nete giremeyecek. Edmond sen bu karakteri benimsedin mi artık, değiştirmeyi filan düşünüyor musun? Efla senin karakter de yavaş yavaş hazırlandı mı acaba? :D

.
Sanırım değiştirmem kolay kolay :) Keşke Monk olsaydı ya :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ormanda en mantıklı benim önde olmam oluyor.Fakat ormandada beklenmedik anda önümüze yaratıklar çıkarsa Edmond geride olmuş oluyor, prime shot işe yaramaz öyle olunca ama ormanın güvenceli olduğunu biliyorsak ben önde olurum.Yada perception check yapıp geriyede gidebilirim.

Combat durumunda 1-2-1-1 yapabiliriz Edmond önde, ben ve Alain ortada, büyücü bizim arkamızda, warlord da arkadan gelebileceklere önlem almak için arkada olabilir.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Quarion wrote:Ormanda en mantıklı benim önde olmam oluyor.Fakat ormandada beklenmedik anda önümüze yaratıklar çıkarsa Edmond geride olmuş oluyor, prime shot işe yaramaz öyle olunca ama ormanın güvenceli olduğunu biliyorsak ben önde olurum.Yada perception check yapıp geriyede gidebilirim.

Combat durumunda 1-2-1-1 yapabiliriz Edmond önde, ben ve Alain ortada, rcü bizim arkamızda, warlord da arkadan gelebileceklere önlem almak için arkada olabilir.
Bakın şimdi, en kötü ihtimalleri ele alalım

Hmm, kombat durumunda 1-2-1-1 olmaz, yani olur ama Warlord en arkada bir işe yaramaz.

Daha ziyade toplam 3-3-3 kare sistemini ele alarak, en önde ortadaki karede ben, ortada sağda Alain, ortada solda Warlord, arkada ortada büyücü, arkada sağda-solda Quarion

yaparsak eğer hem büyücü felç geçirmez kötü bir anda :D Hem bana saldıranlara saldıracak elemanlarımız olur.Hem de tur-kare kaybı yaşamayız.

Ben iki okumu attıktan sonra düşmanların bana saldırabilip saldıramayacağını hesaplarım, eğer saldıramazlarsa iki ok daha atarım, eğer saldırabiliyorlarsa ben geri giderim, bizim elemanlar büyük ihtimalle o tur vurablirler düşmana ve, mutlak zafer :D

(ben geri gidince ok atmaya devam ederim :D )

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Alain ortada dedin, ama alain'in ac zaten 15 sen attın okunu geri kaçtın. Kaldı orda warlord ile ikisi, adamlarda 2-3 kişi desen biri alain'e biri warlord'a ac 15 yicek dmgi büyük ihtimalle alain'in yerine ben olursam daha mantıklı olabilir.

Benim ac iyi sayılır ikimiz tanklarız önde benim ac 17 warlordun ac 18 arkadan saldırırsınız sizde
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bir kere edmond wizardın arkadan gelmesi saçma değilmi?(Wizard sağlam değil demiyorum. Hpsi yeterince yükseldi zaten. Grubun kurtarıcısı bile olabilecek biri arkada olmamalı) En arkadan gelmem daha iyi olur wizardı da ortanıza almanız iyi olur. Yani 1-3-1 gibi bir şekilde dizilirsek güvende olur en azından grup ve wizard.

Gene wizardı sola almışsın yeni taktiğinde edmond :D Adam ortada olmalı içerden yıkmalı milleti, güvenli bir şekilde... Deneyimimden biliyorum. 4 kişilik grubumuzla web ağının içine düştük bize bunu uygulayan wizard (yüksek leveldi) kendi hizasındaki bölüme yaymadı onu ve ortadaki(yani ben) etrafıma bakınırken güzelim wizardımız web ağının içinde çırpınıyordu.(10 gelmesi ağın içinden kurtulmasına yetiyordu ama 2 turn beklemek zorunda kalmıştı.)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Dediğim gibi bence Warlord arkada olmalı çünkü arkadan da saldırı gelirse tek başına onu iyi karşılamalı, büyücü ortada olabilir.Edmond sen önde bizde hemen arkanda 3 olarak diziliriz. Gayet güzel olur Clicks'in dediği mantıklı, sen saydırtıktan sonra arkaya geçersin.Biz orda kapışırken saydırırsın.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Quarion wrote:Dediğim gibi bence Warlord arkada olmalı çünkü arkadan da saldırı gelirse tek başına onu iyi karşılamalı, büyücü ortada olabilir.Edmond sen önde bizde hemen arkanda 3 olarak diziliriz. Gayet güzel olur Clicks'in dediği mantıklı, sen saydırtıktan sonra arkaya geçersin.Biz orda kapışırken saydırırsın.
Size anlatamadım ben :D Warlord yaptığı her hareketle BONUS bir eleman, yani onun en önde olması lazım, fakat en önde ben olacağım, bu anlaşıldı mı :D

İkincisi benim bir arkamda bir TANK olması lazım.Ã?ünkü ben geri çekildiğimde sağlam birisi beni korumalı.

Ã?yleyse, 1-1-1-1-1 olsun bari.Yine Quarion'un dediğinin benzeri oldu :) Ve bu kez iyi de oldu.

Ã?ünkü:

En arkada Quarion olur, çünkü hem AC'si yüksek, hem de saldırısı düşük.Aldığı Power
Hit and Run olduğu için geriden de saldırabilir.Bir önde büyücü, bunu tartışmayalım lütfen :D Bir önünde Alain, hem saldırısı güçlü, hem AC'si düşük, AC'si düşük olduğu için ön saflarda yok, saldırısı yüksek olduğu için arkada değil.Ve Careful Attack ile saldırısı garanti gibi.Bir önünde Warlord, çünkü ben geri kaçtığım zaman düşmanlar tank ile karşılaşmalı.Ve atağı da yine öteki tank olan (!) Quarion'dan fazla :D

Ve bir şey daha Quarion, bu grubun tankı benim diyebiliriz :D Ã?ünkü en yüksek AC 18 ile bende :)

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ben charın statları değiştiriyorum :D şöyle olcak;

Str:18(+4)
Dex:14(+2)
Con:11(+0)
Wis:15(+2)
İnt:8(-1)
Cha:10(+0)
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Yeni charı atıyorum karakter bilgilerine, gerçi sadece ability scores lar değişti.Bide onla beraber fort defence falan.

(artık dwaxer dan diğerini silmesini rica ediyoruz.:-P )
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Quarion wrote:Yeni charı atıyorum karakter bilgilerine, gerçi sadece ability scores lar değişti.Bide onla beraber fort defence falan.

(artık dwaxer dan diğerini silmesini rica ediyoruz.:-P )
STR'yi değiştirince atağın bile kuvvetlendi, Con'u değiştirdin mi farkedemedim ama eğer değiştirdiysen, canın bile değişti.Dex'i değiştirdiysen Skill'ler bile değişir, ya da Longbow atağın.

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Biliyorum yaptım onları, az şey yani uğraş gerektirmiyor değişen şeyler anlamında dedim.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Edmond wrote:
Quarion wrote:
Ve bir şey daha Quarion, bu grubun tankı benim diyebiliriz :D Ã?ünkü en yüksek AC 18 ile bende :)
Edmond benim Ac'mde 18 galiba ha? :D Sırf sana inat tank dedirtmek için ac'me +1 alan bir magic item alırdımda aldım :) Neyse Edmond iyice dağıttı. 1-1-1-1-1 dediğine göre :D Bunu yaparsak DM insaflı olsa bile grup çöker. Ã?rnek olarak. Wizardlarda bir skill vardı. Fire ball (ama gerçekten bildiğiniz alev topu tek farkı büyüyü kullanan kişi onu bowling topuymuş gibi istediği yere yöneltiyor) tarzı bir büyü vardı. Çok zorda kalınca gerçekten çok iyi işe yarıyor. Mesela o büyü wizardımızda olduğunda ve biz 1-1-1-1-1 gibi bir taktik uygulayınca ve ayrıca etrafımız sarılı olunca o büyü kullanıldığı zaman bizde haşlanmış oluruz :) (edmonda anlatmak için uzun cümle kurdum :D ) Kısacası oylamaya tabii tutalım.

Edmond: 1-1-1-1-1

CLiCKs:1-3-1 herkes düşüncesini belirtsin. Daha iyi fikirler de sunmak üzere...
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Post Reply