DERİNSU

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

DERİNSU

Post by raini »

Arkadaşlar avatar üçlemesinin üçüncü kitabı çıktı bazı spekülasyonların aksine bu kitapta kargaşalar zamanı bitecek (ama bunu zaten biliyorduk değil mi ? ) Okuyanların heyecanını kaçırmayacağını düşündüğüm birkaç yorum yapayım... İlk olarak arka kapağı ilk ikisinin aksine etkileyici olmaktan uzak.. Adamlar yeni tanrılar kim olacak diye başlık atmışlar... Bana biraz magazin haberlerini andırdı. Az sonra ile bitenler.. Tanrı oluş sahnesi de beni etkilemedi.. Hani nerdeyse hiçbir değişiklik olmuyor gibi.. Ao siz tanrısınız deyince onlar da tanrı oluyo.. Bu arada kitap hafifçe aodan büyük bir güç olduğu imasına da başvurmuş... Yine de unutulmuş diyarlar fanatikleri kesinlikle okumalı... Sonuçta kötü yazılmış da olsa bu o dünyanın önemli bir olayını andırıyor..
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bence biraz şişirilmiş
cyrici tanrı edelim de ne halt edersek edelim muhabbeti var

ki bence Raistlin'den sonra bu hikaye çok bayat (tabii cyric kendisni feda falan etmiyor)

ama çeviri iyi
ve ilk iki kitap kadar olmasa bile iyi bir "üçüncü kitap" olmuş
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Kitabı tarihe geçecek bir yavaşlıkta okuyarak bitirdim. Yorumlarım şunlar:
İlk iki kitaptaki dövüşler bir yana burada Cyric ile Bhaalın dövüşü bir yana diye bilirim geçekten .. Bhallın yer aldığı tüm sahneler gerçekten çok güzeldi Bhaalın son dövüşü de gerçekten tarihe geçecek bir dövüştü. Okuyan arkadaşlarla bunu tartışırız.
Ölüler ülkesinde geçen bölüm de çok güzeldi . Burası çok güzel tasvir edilmiş. Cyric ile Midnightın tanrı olduğu sahne (her halde bunu biliyordunuz) bana zayıf geldi yani bazı öğelerle ses tüm tanrıların o yana dönmesi Aonun karizmasının tasviri biraz da hayal gücü ile güzel bir şeylere dönüşebiliyor yine de bence daha güzel yapılabilirdi. Yine de ara sıra bu kadar güzel ve orjinal bir konunun daha güzel de anlatılabileceğini düşünsem de kitap yine de fena değildi. Sadece anlattığı efsanevi karakterleri ile değil aynı zamanda sahneleri ile de aklımda kalacak . Özellikle de Kırmızı kılıcın tuzağına düşen kendimle özleştirdiğim hobbit. Sinsi.. Ona yaptığı iyiliği öğrendikten sonra artık büyü tanrıçasını daha fazla seviyorum. Bir de Cyric bence gayet iyi olabilecek bir insandı. Onun yanlış olduğunu düşündüğüm tarafa dönmesi doğrusu beni epey üzdü. Tüm yaptığı kötülüklere rağmen (özellikle ırkıma yaptıkları) yine de onun için duyduğum üzüntü ona karşı duyduğum nefreti bastırıyor.
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Ben de okuyorum şu anda Bahl ın Cyricle dövüşü gerçekten muhteşem anlatılmış. Ama onun dışında yine de vasat geldi bana. Her şeyden önce tanrılar aşırı bencil çizilmiş hatta bu kitaptan yola çıkılırsa neredeyse tüm tanrılar evil gibi.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

zaten ben tanrıların işin içine girmesini pek sevmiyorum

zaten dragonlance'ten bir süre sonra sıkılmamın sebebi de buydu

bak salvatore kitaplarına, tanrılar karışıyo mu işin içine öyle zırt pırt?
PUNI
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by PUNI »

Zaten Ao'da tanrıları bi tarafları kalkık diye cezalandırıyo gerçi adamlar tanrı yane ne yapsınlar astık astık kestik kestik takılıyolar.
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

kitabın son 2 cümlesini okuyunca dumur olcaksınız.. ben okuyunca acaip garip olmuştu içim ya eheh...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben de epey şaşırmıştım. Epey zamandır aramızda tartıştığımız bir soruya cevap veriyor.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Ao meselsi mi?

evet şaşırtıcıydı
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Sonuçta AO nun da üstünde bir gücün olacağı beklenmeli idi bence.. FR ı güzel yapan zaten gücünü ne kadar arttırırsan arttır senden güçlü olanların ortaya çıkmaı değil mi?
Ormanın gücü sizi kutsasın
Image
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

sonuçta kendi kozmosun diyor orada

bizim bir üst kozmosumuz olan uzaydan pek az haberimiz var
bir alt kozmosumuz olan sinyal evreninden ise hiç haberimiz yok

yani bizim vücudmuz da kendi içinde koskocaman bir evren niteliğinde
bir kozmos yani
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Cyric ile ilgili serinin devamı niteliğinde (sequel) iki kitap daha var, onlar da çevrilecek mi acaba ? Bilen var mı ?
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

evet
prince of lies şu anda çeviri aşamasında:)

ve arkabahçenin yayın listesinde
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

crucible da hemen ardından geliyor

ve rahatlıkla diyebilirimki ikisi de mükemmel kitaplar
yani ilk üçleme halt etmiş
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

tüm seri ingilizce olarak var... gerçekten Norticus'a katılıyorum...
Post Reply