Korku Filmi Hastası Olanlar...
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Korku Filmi Hastası Olanlar...
Korku filmi hastası olanları bekliyorum. Ben deli gibi korku filmi izleyen briyim. Gerçi bu aralar bıraktım denebilir ama yine yavaş yavaş başladım izlemeye. Ama artık izlediğim hiç bir filmden korkmuyorum. Daha çok filmlerin senaryosunu takip ediyorum. şöyle korkma mı sağlayacak bir film olsa da izlesem
Olduğunu sanmıyorum ama olsun bilen varsa yazsın .....
Ben sevmem ama konu sinema olunca yorum yapayım dedim. Günümüzde gerçek korku unsurunu çok iyi yakalayan filmler olduğu gibi sadece effect le korkutmaya çalışan filmler çoklukta. Bence iyi korku filmi nasıl olur.
Ã?rneğin bir karanlık korkusunu işlicek film ama öyle bi işlicek ki mesela herkes kutudan çıkan palyaçoları bilir. Ã?yle bi kutu açılacak kamera karanlığın içine giricek birden beyaz palyaço yüzü patlıcak ekranda. Yani sıradan bi korkuyu sıradışı işlemesi gerek benim için.
Not: Aslında yazdığım sahne hiç fena değil
oscar bile alır
Kaçırın efladan bu fikri

Ã?rneğin bir karanlık korkusunu işlicek film ama öyle bi işlicek ki mesela herkes kutudan çıkan palyaçoları bilir. Ã?yle bi kutu açılacak kamera karanlığın içine giricek birden beyaz palyaço yüzü patlıcak ekranda. Yani sıradan bi korkuyu sıradışı işlemesi gerek benim için.
Not: Aslında yazdığım sahne hiç fena değil
Bahsettiğin filmleri hiç sevmem biliyor musunStarfell wrote:Ben sevmem ama konu sinema olunca yorum yapayım dedim. Günümüzde gerçek korku unsurunu çok iyi yakalayan filmler olduğu gibi sadece effect le korkutmaya çalışan filmler çoklukta. Bence iyi korku filmi nasıl olur.
Not: Aslında yazdığım sahne hiç fena değiloscar bile alır
Kaçırın efladan bu fikri
![]()
![]()
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Kabaca gerilim ve vahşet diye iki türe ayırabiliriz.
Yıllar önce Alfred Hitckock'un filmlerini verirdi Trt. Ã?ekildiği yıllara göre müthiş filmlerdir.
Genel çektiği filmler gerilim ağırlıklı olmasına rağmen sapık filmi (Psycho) sonradan oluşacak vahşet içerikli korku filmlerinin ilkidir. (13. Cuma, Texas Chainsaw Masaccre, Nightmare on Elmstreet vs. vs.)
Son yıllarda eski korku filmlerini tekrar ele alıyorlar, genelde iyi sonuçlar da elde ediyorlar aklımda kalan bir kaç iyi örneği veriyorum. (Daha çok vahşet ağırlıklı olduklarını söylemeliyim.) Eskilerini ise bu türün meraklılarına tavsiye ederim.
Texas Chain Saw Massacre (orjinali Tobe Hooper'un 1974)
Hills Have Eyes 1-2 (orjinali Wes Craven'in 1977)
Halloween (orjinali John Carpenter 1978)
Dawn of the Dead (orjinali George A. Romero 1978)
Gerilim sevenler için Edmond bahsetmiş Halka (Ring), Kairo (Dabbe) Japon ya da Amerikan versiyonları izlenebilir. Saw'da bu türün iyi örneklerinden.
Avrupa yapımı korku filmlerden ise Haute tension (Fransız) ve Descent (İngiliz) tavsiye edebileceklerim arasında.
Yıllar önce Alfred Hitckock'un filmlerini verirdi Trt. Ã?ekildiği yıllara göre müthiş filmlerdir.
Genel çektiği filmler gerilim ağırlıklı olmasına rağmen sapık filmi (Psycho) sonradan oluşacak vahşet içerikli korku filmlerinin ilkidir. (13. Cuma, Texas Chainsaw Masaccre, Nightmare on Elmstreet vs. vs.)
Son yıllarda eski korku filmlerini tekrar ele alıyorlar, genelde iyi sonuçlar da elde ediyorlar aklımda kalan bir kaç iyi örneği veriyorum. (Daha çok vahşet ağırlıklı olduklarını söylemeliyim.) Eskilerini ise bu türün meraklılarına tavsiye ederim.
Texas Chain Saw Massacre (orjinali Tobe Hooper'un 1974)
Hills Have Eyes 1-2 (orjinali Wes Craven'in 1977)
Halloween (orjinali John Carpenter 1978)
Dawn of the Dead (orjinali George A. Romero 1978)
Gerilim sevenler için Edmond bahsetmiş Halka (Ring), Kairo (Dabbe) Japon ya da Amerikan versiyonları izlenebilir. Saw'da bu türün iyi örneklerinden.
Avrupa yapımı korku filmlerden ise Haute tension (Fransız) ve Descent (İngiliz) tavsiye edebileceklerim arasında.
Halloween'i izlemiştim, ve gerçekten etkilenmiştim
Güzel filmdi yahu.
Ve evet, Halka filmi de süperdir
Ve evet, Halka filmi de süperdir
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ya arkadaşlar size psikopatca gelebilir ama söylediğiniz filmlerin hepsini izledim ve şu anda hiç birini izlediğimde tırsmıyorum hatta filmde hataları buluyorum bazen 
Code: Select all
Ã?rneğin halka filminde bir gölge yi bulmuştum başta kare bir an başka bir yere dönüyor ve birden o gölge yuvarlak oluyor. Bunu bir siteyede gönderdim hatta... :D
-
Possessed
- Site Çizeri
Ben de Starfell gibi korku filmi sevmem; ama izlemişliğim vardır. Korku filmi sevmememin nedeni konuya ağırlık vermektense korkutmaya çalışmaları. Ben konu ağırlıklı filmleri sevdiğim için hoşuma gitmiyor, bana anlamsız geliyor.
Yalnız bir de televizyonda izlemek pek etkilemiyor
Tam etkilenmek için sinemada izlemek lazım.
Arkadaşlar, "Silent Hill"ı izlediniz mi? Yıllardır peşindeyim, hiç izleyebilme fırsatı yakalayamadım
İyi olduğunu duydum, izleyen varsa yorum beklerim.
Yalnız bir de televizyonda izlemek pek etkilemiyor
Arkadaşlar, "Silent Hill"ı izlediniz mi? Yıllardır peşindeyim, hiç izleyebilme fırsatı yakalayamadım
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
-
Sacreneous
- Kullanıcı

Silent Hill'i beğenmeyenler var ama ben gayet güzel buldum açıkcası, izlemenizi tavsiye ederim.
Korku ve gerilimin yanında fantastik öğeler de mevcut filmde. Karanlık atmosfer, siren sesleri ve görsel efektler kendinizi Silent Hill'de gibi hissettirebilir.
Fakat oyunu bilmeyen yahut oynamamış biri filmi basit bulabilir. Ã?ünkü Silent Hil dünyasını 2 saatte anlatmak zor bir iş.
Korku ve gerilimin yanında fantastik öğeler de mevcut filmde. Karanlık atmosfer, siren sesleri ve görsel efektler kendinizi Silent Hill'de gibi hissettirebilir.
Fakat oyunu bilmeyen yahut oynamamış biri filmi basit bulabilir. Ã?ünkü Silent Hil dünyasını 2 saatte anlatmak zor bir iş.
Last edited by Sacreneous on Sat Aug 07, 2010 8:22 pm, edited 2 times in total.
-
lightflarer
- Kullanıcı

bilmiyorum pek sevmem öyle filmleri genelde 28 hafta ve 28 gün sonra gibi aksiyon dozajı bulunan gerilim korku karışımı bilmleri daha çok seviyorum. Canavar'da güzel filmdi mesela olayı yaşayan insanların kamerasından görüyordunuz herşeyi. Pet Cemetary güzeldi Stephen King'in kitabıydı zaten, onda çok tırsmıştım mesela.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Possessed eğer istersen filmin son uyarlanımış halini anlatıyım. Bu arada Film güzel Spoilere koyuyorum ordan okursun.Possessed wrote:Ben de Starfell gibi korku filmi sevmem; ama izlemişliğim vardır. Korku filmi sevmememin nedeni konuya ağırlık vermektense korkutmaya çalışmaları. Ben konu ağırlıklı filmleri sevdiğim için hoşuma gitmiyor, bana anlamsız geliyor.
Yalnız bir de televizyonda izlemek pek etkilemiyorTam etkilenmek için sinemada izlemek lazım.
Arkadaşlar, "Silent Hill"ı izlediniz mi? Yıllardır peşindeyim, hiç izleyebilme fırsatı yakalayamadımİyi olduğunu duydum, izleyen varsa yorum beklerim.
Code: Select all
Silent Hill aslında bir kadının çocuğunun korkularını yenebilmek için geldikleri ıssız bir yerdir. Kız sürekli burayı rüyalarında görmekte ve sayıklamaktadır. Annesi babasından ayrı yaşadıkları için onun haberi olmadan kızını alıp oraya götürüyor ve oraya giderken ilk talihsiz olay polisin kzını başkasının kızı sanması ve bu yüzden onu koşşturması ve kadınında bundan kaçması ile başlıyor. Kadın silent hill kasabasına doğru yol alırken daha doğrusu kaçarken kaarşısına çıkan bir kadına çarpmamak için araba ile kaza yapıyor ve bayılıyor. Uyandığında kzı ortalarda yok ve onu aramaya şehrin içine giriyor. Kızına benzettiği birini koşturuyor(şehirde kimse yok) Birden bir siren sesi geliyor ve herşey değişmeye başlıyor. Karanlık her yeri kaplıyor ve.................... -
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Silent hill 6 tane oyunu var 3'ü aynı konu üzerinde yoğunlaşmış sanırım sen ondan bahsediyordun aegron. film ise ilk ve 3. oyundan esintiler taşıyor ama oyundan bayağı farklılaşmış. oyunu oynayanlar bu yüzden yadırgadılar onlara göre büyük farklardı çünkü. ıllyra oynadığına göre o daha iyi bilir bu farkları.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı