Korku Filmi Hastası Olanlar...

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Korku Filmi Hastası Olanlar...

Post by Aegron Linwelin »

Korku filmi hastası olanları bekliyorum. Ben deli gibi korku filmi izleyen briyim. Gerçi bu aralar bıraktım denebilir ama yine yavaş yavaş başladım izlemeye. Ama artık izlediğim hiç bir filmden korkmuyorum. Daha çok filmlerin senaryosunu takip ediyorum. şöyle korkma mı sağlayacak bir film olsa da izlesem :D Olduğunu sanmıyorum ama olsun bilen varsa yazsın .....
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Ben sevmem ama konu sinema olunca yorum yapayım dedim. Günümüzde gerçek korku unsurunu çok iyi yakalayan filmler olduğu gibi sadece effect le korkutmaya çalışan filmler çoklukta. Bence iyi korku filmi nasıl olur.

Ã?rneğin bir karanlık korkusunu işlicek film ama öyle bi işlicek ki mesela herkes kutudan çıkan palyaçoları bilir. Ã?yle bi kutu açılacak kamera karanlığın içine giricek birden beyaz palyaço yüzü patlıcak ekranda. Yani sıradan bi korkuyu sıradışı işlemesi gerek benim için.

Not: Aslında yazdığım sahne hiç fena değil :D oscar bile alır :-P Kaçırın efladan bu fikri :D :D :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Starfell wrote:Ben sevmem ama konu sinema olunca yorum yapayım dedim. Günümüzde gerçek korku unsurunu çok iyi yakalayan filmler olduğu gibi sadece effect le korkutmaya çalışan filmler çoklukta. Bence iyi korku filmi nasıl olur.

Ã?rneğin bir karanlık korkusunu işlicek film ama öyle bi işlicek ki mesela herkes kutudan çıkan palyaçoları bilir. Ã?yle bi kutu açılacak kamera karanlığın içine giricek birden beyaz palyaço yüzü patlıcak ekranda. Yani sıradan bi korkuyu sıradışı işlemesi gerek benim için.

Not: Aslında yazdığım sahne hiç fena değil :D oscar bile alır :-P Kaçırın efladan bu fikri :D :D :D
Bahsettiğin filmleri hiç sevmem biliyor musun :D Bence bir film Garez gibi olmalı :D İnsana "Gelmeeee" dedirtmeli, ani bir şey olursa ona korkma değil, irkilme denir.Ama korku filminde insan gece yarısı uyuyamamalı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Edmond aslına bakarsan beğeni değişken birşeydir. Ancak genel bir beğeni düzeyini aşan filmler sıradan olayları farklı bir yaklaşımla irdeleyen filmlerdir. Ama baştada söyledim korku filmleriyle ilgilenmiyorum :)
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kabaca gerilim ve vahşet diye iki türe ayırabiliriz.

Yıllar önce Alfred Hitckock'un filmlerini verirdi Trt. Ã?ekildiği yıllara göre müthiş filmlerdir.
Genel çektiği filmler gerilim ağırlıklı olmasına rağmen sapık filmi (Psycho) sonradan oluşacak vahşet içerikli korku filmlerinin ilkidir. (13. Cuma, Texas Chainsaw Masaccre, Nightmare on Elmstreet vs. vs.)

Son yıllarda eski korku filmlerini tekrar ele alıyorlar, genelde iyi sonuçlar da elde ediyorlar aklımda kalan bir kaç iyi örneği veriyorum. (Daha çok vahşet ağırlıklı olduklarını söylemeliyim.) Eskilerini ise bu türün meraklılarına tavsiye ederim.

Texas Chain Saw Massacre (orjinali Tobe Hooper'un 1974)
Hills Have Eyes 1-2 (orjinali Wes Craven'in 1977)
Halloween (orjinali John Carpenter 1978)
Dawn of the Dead (orjinali George A. Romero 1978)

Gerilim sevenler için Edmond bahsetmiş Halka (Ring), Kairo (Dabbe) Japon ya da Amerikan versiyonları izlenebilir. Saw'da bu türün iyi örneklerinden.

Avrupa yapımı korku filmlerden ise Haute tension (Fransız) ve Descent (İngiliz) tavsiye edebileceklerim arasında.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Halloween'i izlemiştim, ve gerçekten etkilenmiştim :D Güzel filmdi yahu.

Ve evet, Halka filmi de süperdir :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ya arkadaşlar size psikopatca gelebilir ama söylediğiniz filmlerin hepsini izledim ve şu anda hiç birini izlediğimde tırsmıyorum hatta filmde hataları buluyorum bazen :D

Code: Select all

Ã?rneğin halka filminde bir gölge yi bulmuştum başta kare bir an başka bir yere dönüyor ve birden o gölge yuvarlak oluyor. Bunu bir siteyede gönderdim hatta... :D

Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Ben de Starfell gibi korku filmi sevmem; ama izlemişliğim vardır. Korku filmi sevmememin nedeni konuya ağırlık vermektense korkutmaya çalışmaları. Ben konu ağırlıklı filmleri sevdiğim için hoşuma gitmiyor, bana anlamsız geliyor.

Yalnız bir de televizyonda izlemek pek etkilemiyor :D Tam etkilenmek için sinemada izlemek lazım.

Arkadaşlar, "Silent Hill"ı izlediniz mi? Yıllardır peşindeyim, hiç izleyebilme fırsatı yakalayamadım :mad: İyi olduğunu duydum, izleyen varsa yorum beklerim.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Sacreneous
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sacreneous »

Silent Hill'i beğenmeyenler var ama ben gayet güzel buldum açıkcası, izlemenizi tavsiye ederim.

Korku ve gerilimin yanında fantastik öğeler de mevcut filmde. Karanlık atmosfer, siren sesleri ve görsel efektler kendinizi Silent Hill'de gibi hissettirebilir.
Fakat oyunu bilmeyen yahut oynamamış biri filmi basit bulabilir. Ã?ünkü Silent Hil dünyasını 2 saatte anlatmak zor bir iş.
Last edited by Sacreneous on Sat Aug 07, 2010 8:22 pm, edited 2 times in total.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

bilmiyorum pek sevmem öyle filmleri genelde 28 hafta ve 28 gün sonra gibi aksiyon dozajı bulunan gerilim korku karışımı bilmleri daha çok seviyorum. Canavar'da güzel filmdi mesela olayı yaşayan insanların kamerasından görüyordunuz herşeyi. Pet Cemetary güzeldi Stephen King'in kitabıydı zaten, onda çok tırsmıştım mesela.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Slint hill'i izledim hafızamda çok fazla yer etmedi. Ama dedikleri gibi oyunu oynamadığımdan olsa gerek basit bulmuştum kurguyu.Herşey çok hızlı oluyo bitiyo.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Possessed wrote:Ben de Starfell gibi korku filmi sevmem; ama izlemişliğim vardır. Korku filmi sevmememin nedeni konuya ağırlık vermektense korkutmaya çalışmaları. Ben konu ağırlıklı filmleri sevdiğim için hoşuma gitmiyor, bana anlamsız geliyor.

Yalnız bir de televizyonda izlemek pek etkilemiyor :D Tam etkilenmek için sinemada izlemek lazım.

Arkadaşlar, "Silent Hill"ı izlediniz mi? Yıllardır peşindeyim, hiç izleyebilme fırsatı yakalayamadım :mad: İyi olduğunu duydum, izleyen varsa yorum beklerim.
Possessed eğer istersen filmin son uyarlanımış halini anlatıyım. Bu arada Film güzel Spoilere koyuyorum ordan okursun.

Code: Select all

Silent Hill aslında bir kadının çocuğunun korkularını yenebilmek için geldikleri ıssız bir yerdir. Kız sürekli burayı rüyalarında görmekte ve sayıklamaktadır. Annesi babasından ayrı yaşadıkları için onun haberi olmadan kızını alıp oraya götürüyor ve oraya giderken ilk talihsiz olay polisin kzını başkasının kızı sanması ve bu yüzden onu koşşturması ve kadınında bundan kaçması ile başlıyor. Kadın silent hill kasabasına doğru yol alırken daha doğrusu kaçarken kaarşısına çıkan bir kadına çarpmamak için araba ile kaza yapıyor ve bayılıyor. Uyandığında kzı ortalarda yok ve onu aramaya şehrin içine giriyor. Kızına benzettiği birini koşturuyor(şehirde kimse yok) Birden bir siren sesi geliyor ve herşey değişmeye başlıyor. Karanlık her yeri kaplıyor ve....................  
Gerisini anlatmıyım zaten anlatımım ii değil ama film güzel :D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Possesed film asdece bu senaryo üzerinde değil. Silent Hilll in yaklaşık 5 tane filmi var 3 aynı konu üzerinde diğerleri biraz daha farklı........
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Silent hill 6 tane oyunu var 3'ü aynı konu üzerinde yoğunlaşmış sanırım sen ondan bahsediyordun aegron. film ise ilk ve 3. oyundan esintiler taşıyor ama oyundan bayağı farklılaşmış. oyunu oynayanlar bu yüzden yadırgadılar onlara göre büyük farklardı çünkü. ıllyra oynadığına göre o daha iyi bilir bu farkları.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Aslında oyularında da aynı şey soz konusu ama silent hill in cidden 5 farklı çekim filmi var :D
Post Reply