Yol Arkadaşları - Yorum ve Sohbet
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Illyra yazısını roman olarak değil de öykü halinde yazmak istediğini belirtmiş, bu yüzden o konuda baskı kuramıcam ben yine de olayların hızlı bir biçimde ilerlemesinden karakterleri yavaşça tanıyarak okumayı ben de isterim, ama ıllyra nasıl öyküsünü şekillendirmek isterse istesin ben zevkle okurum yazısını. Devamını bekliyoruz efenim 
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ã?ncelikle özürlerimi sunuyorum Illyra, bu kadar geç okuduğum için. Pek bir mazeretim olduğunu da söyleyememekten utanç duyuyorum.En nihayetinde okuyabildiğim için sorun yoktur herhâlde
Hikaye çok hızlı başlamış.Karakterleri tanıyamadım.Kuzgun ismine mi hayranlığın yoksa hayvana mı? Her zaman Kuzgun olarak görüyoruz seni? Acaba günlük hayatta sana Kuzgun mu diyorlar?Zaten senin Kuzgun'a olan hayranlığını bildiğimiz için o ismi herhâlde başkahramana vermişsindir.Bu da LOTR'daki Frodo ile Sam'in Aragorn'u bulması gibi oldu sanki???
Savaşa gelince ben garipsemedim açıkçası
Zeki olan birisi için pek olağandışı bir durum olmadığını düşünüyorum.Sonuçta karakterlerimizin ne derece zeki ve olağandışı karakterler olduğunu biliyoruz.
Ama hikayede hız konusunda gerçekten anlamsız derecede hızlı bir yer var ki, en başta silahları ve zırhları alma kısmı. Bu karakterler nasıl oldu da hemencecik silah ve zırh almayı kabullendi anlayamadım.
Hikaye çok güzel ilerliyor
Gerçekten nasıl bitti anlayamadım.
Hikaye çok hızlı başlamış.Karakterleri tanıyamadım.Kuzgun ismine mi hayranlığın yoksa hayvana mı? Her zaman Kuzgun olarak görüyoruz seni? Acaba günlük hayatta sana Kuzgun mu diyorlar?Zaten senin Kuzgun'a olan hayranlığını bildiğimiz için o ismi herhâlde başkahramana vermişsindir.Bu da LOTR'daki Frodo ile Sam'in Aragorn'u bulması gibi oldu sanki???
Savaşa gelince ben garipsemedim açıkçası
Ama hikayede hız konusunda gerçekten anlamsız derecede hızlı bir yer var ki, en başta silahları ve zırhları alma kısmı. Bu karakterler nasıl oldu da hemencecik silah ve zırh almayı kabullendi anlayamadım.
Hikaye çok güzel ilerliyor
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Bu bölüm açıklama niteliğinde bir bölüm olmuş, yine de hemen bazı şeyleri açık etmek yerine bir kaç bölüm merak da bırakabilirdin. Yine de keyifle okuduğum hem tasvir ve diyalog açısından gayet okunabilir ve zevkli bir bölümdü. Bu bölümü okuduktan sonra devamını artık dört gözle bekler oldum haberin olsun 
Unutulmuş Diyarlar, bir zamanlar orada geçen tüm kitapları tek tek alıp okudum. 2004 ya da 2005ten önce çıkmış bütün unutulmuş diyar kitaplarını ( Türkçe çıkmış olanları tabii ) istisnasız okudum sanırım. Sonra bıraktım.
Ancak bu diyarın bana tuhaf gelen yanı, aslında sanırım onun kadar çok okumadığım başka diyarlarda da var aynısı... Benim içinde yaşadığım Dünyaya göre tuhaf, sihirli sıradışı pek çok şeyi sıradan anlatıyordu. Açıkçası kitap bana fantastik bir Dünya ile ilgili hayal kuruyorsa o hayal kurma duygusunu bir yerden hissettirmesini istemek gibi bir saplantım var... Sonuçta Unutulmuş diyarlar bu kadar satan bir seri olduğuna göre ( gerçi epey bir süre ben de alıcısıydım ) sanırım çoğu insanda olmayan bir saplantı bu... Ama işte bende var..
Ancak bu diyarın bana tuhaf gelen yanı, aslında sanırım onun kadar çok okumadığım başka diyarlarda da var aynısı... Benim içinde yaşadığım Dünyaya göre tuhaf, sihirli sıradışı pek çok şeyi sıradan anlatıyordu. Açıkçası kitap bana fantastik bir Dünya ile ilgili hayal kuruyorsa o hayal kurma duygusunu bir yerden hissettirmesini istemek gibi bir saplantım var... Sonuçta Unutulmuş diyarlar bu kadar satan bir seri olduğuna göre ( gerçi epey bir süre ben de alıcısıydım ) sanırım çoğu insanda olmayan bir saplantı bu... Ama işte bende var..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hocam çok haklısın. Ã?oğu Fantastik Yazar'ın sorunu aslında fantastik şeyleri basitmiş gibi anlatmak.Adamların görüşlerine göre "Ya o Dünya'da bu var, niye garip olsun ki?" Zaten bu yüzden en sevdiğim yazar David Eddings. Özellikle Elenium ve Tamuli serilerinde bizi o Dünya'ya sokmaya başarıyordu. Tamuli Serisinde de aslında bahsettiğin olay var fakat zaten Elenium'un devamı olduğu için, okuyanlar her türlü fantastik olaya zamanla alışmış oluyor.Firble wrote:Unutulmuş Diyarlar, bir zamanlar orada geçen tüm kitapları tek tek alıp okudum. 2004 ya da 2005ten önce çıkmış bütün unutulmuş diyar kitaplarını ( Türkçe çıkmış olanları tabii ) istisnasız okudum sanırım. Sonra bıraktım.
"Dünyasını kaybedenler, yeni bir Dünya kurmak zorundadırlar."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
İyi de sorun tam da burada patlak veriyor. Mesela unutulmuş diyarların bir süre sonra bana hiç de öyle fantastik gelmediğini fark ettim. Özellikle şu yol aralarında çıkan egzotik yaratıklar bir süre sonra benim için ormanda yolculuk yapan bir adamın önüne çıkan aslan yahut leopardan bile daha ilginç geliyor. Hatta biraz kedi köpek gibi. Ã?ıkıyorlar, karakterlere bir dövüş pratiği yapma fırsatı veriyorlar ve kayboluyorlar.
Neyse bu tartışma bitmez... Ancak işte fantastik kitap raflarının neredeyse dörtte üçünü işgal eden bir akımdan bahsediyoruz. "Neyse ki" en azından benim açımdan neyse ki bu oran gözlediğim kadarı ile hem Türkiyede hem de burda ABDde azalıyor. Mesela klasik öteden beri yer etmiş bir fantastik diyarda geçmeyen ancak epeyce ünlenmiş fantastik öykülerin sayısı giderek artıyor en azından benim gözleyebildiğim kadarı ile...
Bu arada FR ( işte biz unutulmuş diyarları böyle kısaltırdık zamanında ) konusunda önerebileceğim en güzel kitaplar Ellein Cunnighamındı. Eh bir bayanın elinden çıkınca biraz daha farklı oluyor tabii kitaplar... Illyranınkiler gibi...
Ancak unutulmuş diyarlarda yazmaya karar vermiş bir yazarın sanırım çok cesur olması ve hikayesini farklı hale getirecek bir öge koyması şart hikayeye...
Neyse bu tartışma bitmez... Ancak işte fantastik kitap raflarının neredeyse dörtte üçünü işgal eden bir akımdan bahsediyoruz. "Neyse ki" en azından benim açımdan neyse ki bu oran gözlediğim kadarı ile hem Türkiyede hem de burda ABDde azalıyor. Mesela klasik öteden beri yer etmiş bir fantastik diyarda geçmeyen ancak epeyce ünlenmiş fantastik öykülerin sayısı giderek artıyor en azından benim gözleyebildiğim kadarı ile...
Bu arada FR ( işte biz unutulmuş diyarları böyle kısaltırdık zamanında ) konusunda önerebileceğim en güzel kitaplar Ellein Cunnighamındı. Eh bir bayanın elinden çıkınca biraz daha farklı oluyor tabii kitaplar... Illyranınkiler gibi...
Ancak unutulmuş diyarlarda yazmaya karar vermiş bir yazarın sanırım çok cesur olması ve hikayesini farklı hale getirecek bir öge koyması şart hikayeye...
HARBE GİDEN
Aslında bu tür kavramları hikayelerine en güzel yerleştiren kişilerden biri hiç kuşkusuz Stephen King. Kesinlikle adamın kitabını okurken, TV izlermiş gibi bir anda ortaya çıkan şeylerden korkabiliyorsunuz.
Hiç unutmam bir kitabında lavabodan bir el çıkıyordu ve adamı yakalamaya çalışıyordu.Ã?düm kopmuştu.İnanıyorum karakterin de ödü kopmuştur.
Hiç unutmam bir kitabında lavabodan bir el çıkıyordu ve adamı yakalamaya çalışıyordu.Ã?düm kopmuştu.İnanıyorum karakterin de ödü kopmuştur.
Code: Select all
Hikayenin ilerilerinde el gittikçe uzuyordu, adam eli asit dökerek göndermeye çalışıyordu falan, of ne hikayeydi.I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury