Ölüm Zamanı (Ortak Öykü) -Tanıtım ve tart

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Ölüm Zamanı (Ortak Öykü) -Tanıtım ve tart

Post by catboy »

Ölüm Zamanı benim kendi geliştirdiğim bir evren. şeytan ve Tanrı arasındaki sürtüşmeyi temel alan bir konusu var. Günümüzde geçiyor. Melekler, insanlar, iblisler ve ikizler arasında taraf seçmek zorunda bırakılan bir iyi-kötü mücadelesi var.

İkizler, şeytan'ın insanların arasına yolladığı karanlık varlıklar. Kendilerini uzun bir süre kimliklerini bilmeden insan olarak tanımış ikizlerin şeytan'ın planına uygun bir şekilde hareket etmesini isteyen bir tarikat var.

Tarikat, ikizlerin kanından sıradan insanlara sıradışı yetenekler kazandıran bir protein elde ediyor ve tarikat içinde güven kazanmış insanlar sadece kandan kullanma hakkı kazanıyor.

Ortak öyküde tarikat için çalışan insanların yaşadıklarını anlatacağız. Herkes kendi karakterinin geçmişini, tarikat için neden çalıştığını ve en önemlisi kan sayesinde kazandığı gücün e olduğunu öykü içinde kendi belirleyecek.

Ana öykülere pek bulaşmayacak, çünkü herkesten benim yazdığım öyküleri okumasını isteyemem. Katılmak isteyen kişiler olayı bir heroes gözüyle de bakabilirler. Ama sadece tek bir yetenek seçme hakları oalcak, sonradan öykü içinde değiştiremezsiniz. Telekinezi, telepati, alev oluşturma gibi güçleri de seçebilirsiniz veya kendinizin kafanızdan oluşturduğu özgün bir güç de olabilir.

şimdi katılmak isteyenleri bir belirleyelim. İki kişi bile olsak da ben bir ortak öykü başlatamk istiyorum sitede. Bu aynı zamanda asıl aklımda bir ortak öykü için deneme çalışması niteliğinde olacak, bilginize. Kendi bildiğim evren olduğu için kendi karakterleriniz dışındaki olaylara müdahele edemezsiniz, öykünün gidişatını belirleyen kişi ben olacağım. Sizin karakterlerin düşüncelerini, hareketlerini ben belirmeyeceğim, o size bağlı olacak. Ama karşılaşacakları zorlukları ve durumlaru ben ayarlayacağım.

Aklınıza gelen, karakterinizin sahip olmasını istediğiniz gücü yazarsanız sevinirim. X-Men filmlerinden hoşunuza giden en cool güç hangisi size göre ya da sahip olmak istediğiniz sıradışı yetenek ne ona göre düşünün... :)
Last edited by catboy on Mon May 11, 2009 4:23 am, edited 1 time in total.
Illyra
Forum Yöneticisi

Re: Ölüm Zamanı (Ortak Öykü)

Post by Illyra »

Ben katılmayı çok isterim.
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Bende varım !! Gambit olabilirim yada onun gibi bişi ama yıkıcı bişi olcam galiba (her zamanki gibi) :schemes: Ama aklıma daha orjinal bişi gelirse fikrimi değiştiririm.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben karakterimin gücünü belirledim bile. Havayı absorbe edebilme ve bu sayede de rüzgarı kontrole debilme yeteneğim olacak.

Direk hava durumunu konrol etme olarak sanılmasın. Yıldırımlar ya da kar fırtınaları yaratamaz. Havadaki pisliği temizleyip temiz bir hava oluşturabilir ya da havadaki oksijeni içine çeker ve herkesi öldürebilir havasızlıktan. Aynı zamanda eğer etrafında rüzgar varsa onu kontrol edebilir yani oluşturamaz. Hava akımlarını kontrol edebiliyor yani, rüzgarı etrafına toplayıp bir fırlattı mı etrafındaki herkesi savuşturabilir mesela... :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

çok karizmatik bir güç seçmişsin bence.

bende aslında sonic scream tarzında bir şeyler düşünüyorum. ses iyi ve kalitelidir konuşurken müzik gibidir. ama scream anında çok yüksek desibele çıkıp duvarları da yıkabilir.
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Power Mimicry:
Ability to copy another's powers or skills.

Bildiğiniz Peter yada rogue gibi. Başta işe yaramaz ama sonrası kral :schemes:
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Evet diğer arkadaşlara başarılar dilerim :D :evil:
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ortak öyküye daha fazla yazma teşvikinde bulunmak adına başarı ödül sistemini getirdim wow oynayanların da bileceği gibi. Burada amaç sadece ortak öykü standartlarını bozmadan hem eğlence sosunu da artırmak hem de yazmak için daha fazla insanları teşvik etmektir ve bir amaç edinmesini sağlamaktır...

Ã?yküde karakterler genelde takım halidne ilerleyecektir, amacımız tarikatın bize verdiği görevleri yerine getirmek tabiki de bunu bir öykü standardında yaparak. Yazmayı daha bir eğelnceli hale getirmek için de her görevin başında takımın lideri değişecek. Lider ne derse diğerleri ona uyacak. Ama öykünün gidişatı ve karşılaşacak durumları yine ben belirleyeceğim bunu unutmayın. Lider sadece takıma emirler verecek, uyup uymamak diğer insanllara bağlı tabi...

Başarı Ã?dülleri:

Güç Başarı Ã?dülleri:

• Güç Potansiyeli: Ã?yküde 10 defa gücüne başvur!

• Güç Manyağı: Ã?yküde 16 defa gücüne başvur!

• Güç Üstadı: Ã?yküde 22 defa gücüne başvur!

• Güç Adaleti: Kendi gücünün en zayıf olduğu bir güce sahip olan birini alt et! (Ã?rneğin alev oluşturma yeteneği olan birisinin, su oluşturma yeteneği olan birisini alt etmesi)

• Güç Zirvesi: Tüm güç başarı ödüllerini hak et! (Ã?dül: şeytan kanı, yeni bir güç edinmeni sağlar)

Takım Başarı Ã?dülleri:

• Aranılan Adam: Beş görevde takımın en faydalı elemanı ol!

• Liderlik: Üç görevde takıma liderlik et!

• Taktik: Beş görevde fikir olarak sunduğun plan kabul görsün ve işe yarasın!

• Korkusuz: Üç görevde ilk kendini ortaya atan kişi ol!

• Değerli Eleman: Tüm takım başarı ödüllerini hak et! (Ã?dül: 3 Güç engelleyici ilaç, düşmanın veya kalleşlik yapmak istiyorsan arkadaşlarının gücünü tamamen unutmasını sağlar. )

Savaş Başarı Ã?dülleri:

• Yakın Dövüş Ustası: Güce başvurmadan toplamda beş kişiyi alt et!

• Avantaj: Zor durumdayken savaşın gidişatını değiştirecek bir eylemde bulun!

• Diplomasi: Savaşa hiç başvurmadan rakibini saf dışı etmeye çalış!

• Kumandan: Tüm savaş başarı ödüllerini hak et! (Ã?dül: 1 Güç artırıcı ilaç, gücünün limitlerini zorlar, alev oluşturma yeteneği olan birinin çevredeki her şeyi yakabilmesi gibi.)

Yazısal Başarı Ã?dülleri:

• Dil Üstadı: Türk Dil kurallarına uygun bir şekilde yazmaya dikkat et! (Bu ödül bir süre sonra kendiliğinden kazanılır.)

• Karakteristik: Karakterinin ayrıntılı bir arka plan geçmişini öykü devam ederken oluştur. (Bu ödül bir süre sonra kendiliğinden kazanılır.)

• Aktif: Ortak öyküye en çok katılan ve yazan kişi ol! (Bu ödül bir süre sonra kendiliğinden kazanılır.)

• Yazar: Tüm yazısal başarı ödüllerini hak et! (Ã?dül: şeytan kanı, 5 Güç engelleyici ilaç veya 2 Güç artırıcı ilaçtan birini seç.)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben katılabilirim ama cumartesiden önce olmaz... Eğer katılırsam.... dur bakalım farklı bir güce sahip olmak isterim.

Onu da biraz düşüneyim...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

bence adını degişik koymalısın bu hikayenin 2 tane ölüm zamanı oluyo :s
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ismi farklı olacak, ama ölüm zamanı evreninde geçtiği için şimdilik o takma adı. onu birlikte düşünürüz vakti gelince... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Başarı ödül sistemini kaldırıyorum bunun sebebi sadece benim üstesinden gelemeyebilirim endişesi... :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

5 duyu organı fazla gelişmiş olan Alperen ile hikayeye katılıyorum.Gözleri çok iyi görüyor, kulakları ufak sesleri bile ayırt edebiliyor, ama aynı şekilde gürültüye ve ışığa dayanıksız.Böyle bir tip düşündüm.

1,80 boyunda (gerçekte de) hafif uzun saçlı, kara kaşlı kara gözlü, beyaz tenli, kumral oluyor yani galiba, cool takılan, neredeyse hep eşofmanlı olan, aynı şekilde çayı çok seven, arıza, yani aniden sinirlenip karşısındakine dalabilen, yakın dövüşte iyi olan (eğitim görmüş) ama aynı şekilde duygusal olan, asla işkence yapamayan, karşısındakine kıyamayan bir tip.Yalnız takılır.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bu arada X-WORLD'e başladım diye bu ortak öyküyü unuttum sanmayın, katılımınızı hala bekliyoruz. yeteneklerinizi konuşturun bakalım... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bu ortak öykü katılım olmadığından ötürü iptal edilmiştir...
Post Reply