Ölüm Zamanı (Ortak Öykü) -Tanıtım ve tart

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Karakter detaylandırmanın ilginç bir yolu! Bakalım, sır öğrenmek zor olacak gibi! İpucu almak var mı? :P

Biraz çaba gerektiren bir girişim, ama çok eğlenceli olacağa benziyor.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

tebrik ederim Clicks, beklediğim yanıtı sen verdin. Beni çok şaşırttın gerçekten de, çok akıllı bir hamleydi... :)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar site içi rplerde (en azından ben) yazılı kolaylaştırmak için şöyle bir uygulama yapardık.

Herkes yazacağı mesajdan önce karakterinin ismini de yazardı mesela ben

*Efla*
blablabalbalaalaaa

Ortak öyülere de uygulasak okuması daha kolay olur mu?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bunu benim dışında diğer arkadaşlar yapabilir, başlarına kendi karakterlerinin isimlerini koyabilirler. Ben genel olarak ana kurguyu da ilerleten öykü anlatıcısı pozisyonunda olduğumdan bunu yapmam pek mantıklı olmaz da... :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben girmeyi çok istiyorum ama bu bir hafta bir kendime çeki düzen de vermem gerekiyor. Türkiyedeki son haftam sayılır bir de bu hafta.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

catboy wrote:tebrik ederim Clicks, beklediğim yanıtı sen verdin. Beni çok şaşırttın gerçekten de, çok akıllı bir hamleydi... :)
Amacım felsefe yapmaktı ama neyse :evillaugh: :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Firble wrote:Ben girmeyi çok istiyorum ama bu bir hafta bir kendime çeki düzen de vermem gerekiyor. Türkiyedeki son haftam sayılır bir de bu hafta.
Sen de Efla gibi konuk karakter olabilirsin hatta muhteşem olur. Oluyor ya hani ünlü kişiler dizilerin bazı bölümlerinde konuk oyuncu olur eğer çok tutulan bir karakter olursa da arada bir yine ortaya çıkar... :D

Clicks zaten doğal olması daha güzel oluyor, ben birinize vermeniz gereken yanıt bu deseydim çok yapay olurdu. Doğallıktan yanayım ben... :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

eh arkadaşlar hüsnü bey gelene kadar iki çift aranızda laf edersiniz herhalde değil mi? :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Efla wrote:Arkadaşlar site içi rplerde (en azından ben) yazılı kolaylaştırmak için şöyle bir uygulama yapardık.

Herkes yazacağı mesajdan önce karakterinin ismini de yazardı mesela ben

*Efla*
blablabalbalaalaaa

Ortak öyülere de uygulasak okuması daha kolay olur mu?
Ya ben aslında bir şey deniyorum. şimdi karakterim kimsenin ismini aklında tutabilecek mi tutamayacak mı diye. Onun gerçekçi olabilmesi için benim aklımda tutmam lazım :P şu anda aklımda sadece Selim ismi var o da catboyun karakteri miydi, yoksa başkasının mıydı, hatta öyle bir karakter var mıydı hatırlamıyorum bile. Düşündüm de catboyunki Gökhandı doğru... Neyse işte, buradaki amaç onların isimlerini hatırlamadığım zaman farklı isimlerle, hatta lakaplarla çağırmak. Gözlemlerime göre genellikle ordularda kişiler birbirine lakap takarlar. O yüzden herkesin lakabı olması iyi bir fikir gibi geldi bana.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Selim, Edmond'un karakteriydi. Gökhan da benim karakterim... Sana laf yetiştiren italyan da Lydronk'un karakteri... :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

catboy wrote:Selim, Edmond'un karakteriydi. Gökhan da benim karakterim... Sana laf yetiştiren italyan da Lydronk'un karakteri... :D
Buna hiç gerek yoktu :D
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

CLiCKs wrote:
catboy wrote:tebrik ederim Clicks, beklediğim yanıtı sen verdin. Beni çok şaşırttın gerçekten de, çok akıllı bir hamleydi... :)
Amacım felsefe yapmaktı ama neyse :evillaugh: :D
Clicks ortak öyküye yazarken biraz daha özen göstersen, karakterin biraz detaysız duruyor diğerlerinin yanında. Bilerek daha doğru düzgün olay yok ki karakterinizi tanıtmak için fırsatınız olsun. Geçmişi, ailesi, karakteri hakkında daha fazla bilgi öğrensek fena olmazdı...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Eğer böyle giderse clicksin karakterini öldürmek zorunda kalacağım. Memnun olurum :schemes:
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ya abi mantıken karakterimin size içini dökmesi gerekmiyoki hatta şuan kendini haklı olarak akıllı görüyo :evil: Tanışmadıkça benle muhabbeti unutun. Soruya cevapla karşılık veririm sadece. Karakteri böyle alenthas'a 837643893 kere söyledim ama şimdi ortak olarakta söyleyim. (Samimi olduğu kişilerle matrak konuşur ayrıca.) Ben sessiz kalma hakkımı kullanmak istiyorum baskı yapmayın :)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

eh o zaman edmond ve lydronk da son durum hakkında bir şeyler yazsın da ben de hemen ilerleteyim öyküyü olur mu?
Post Reply