İhanetin İzinde (Orta Dünya - Ortak Öykü) - Yo

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

İhanetin İzinde (Orta Dünya - Ortak Öykü) - Yo

Post by catboy »

Burada yorumlarınızı yapabilirsiniz...
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Vaay çok enteresan bir konu seçmişsin catboy :D Saruman'ın ihanetini araştıracak bir takım... Neler olacak şimdiden merak ettim. Hele şu aralar oynadığım bir oyundan dolayı senin konu da içine çekti beni. Gerçi Elfleri ve Cüceleri biraz farklı işlemişler o oyunda ama olsun :)

Söz vermeyeyim ama katılmak isterim. Eğer yoğun olmazsam...
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

ainur un şarkısı adına, ne güzel bir konu..

karakter yaratmaya başlayayım derhal.. kriterlerin nedir..? ırk, büyü, güç, sınıf, ortam vs.. yüzüklerin efendisi'nin geçtiği çağı referans kabul ederek yaratmanın dışında bir detay var mı..?

"çapulcular çetesi"ndeki gibi karakteri yaratmakta acele edip bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum..
Aurë entuluva...!!
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

hepsini sırasıyla anlatıcam, iyi halktan olmak zorunlu. önce elf yaratmak isteyenler için elflerden bahsedicem. orta dünyanın elflerine uygun bir karakter yaratma sıkıntısı yaşanmasın diye, ardından da diğer ırklardan kısaca bahsedicem... :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Çok güzel bir fikir ya. "Bakın olaylar kitapta böyle, ama bundan geri kalanlar tam olarak nasıl etkilendi?" ya da "İşte hikayenin öbür yüzü" gibi hoş bir havası var. Katılamam sanıyorum, ama takipteyim. Belki figüran falan olarak girerim bir ara :D
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Bakıyorum yokluğumdan istifade hemen yeni bir ortak hikaye açılmış :P
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Hadi Lord of the Rings tarihine biraz daha acıklık getirelim Catboy ! :wink:

Ben varım
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

elf yaratmak isteyen olursa şimdiden karakterinizi hazırlayabilirsiniz. diğer ırklardan bahsetmemi beklemenize gerek yok... :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

İyi gidiyorsun Catboy; ne çok uzun, ne çok kısa, tam olarak yeterli yazılar. Devamını da bekliyoruzdur herhalde :D
Image
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Bu bilgilendirme olayı benim cok hosuma gitti. Karakter yaratımında özellikle iyice düsünüp tekrardan bütün bilgileri okuyacagım ama bilgiler bu kadar akıcı ve güzelken hangi ırktan olacagıma nasıl karar verecegim ben Catboy :D Bütün bilgilerinde böyle akıcı ve hikayenin icine ceken bir tarafı olacagından süphem yok :)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Herkesin zaten beğendiği dünyalar üzerinde edebiyat yapmak çok eğlenceli olabiliyor.

Gerçi ayrıntılar yüzünden biraz zorlayıcı olabiliyor. İnsanın yazılanlarla çelişmemesi gerekiyor. Ama neticede işi kitap satmak için yapmadığımıza göre eşşeğin kulağına su kaçmadığı sürece sayfası sayfasına hatırlamamız gerekmez gibi kitabı. Bakalım neler çıkacak.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

sanırım herkes önce tüm ırkların tanıtımını bekliyor olacak ya da pek elf yaratmak isteyen yok... :D
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Açıkçası tüm ırkları yazmanı bekliyordum ben :D Elf ile insan arasında kaldım. Hem diğer ırkları da görmek istedim.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Umarım elfler hakkındaki tanıtım yazım faydalı olmuştur. Sırada insanlar var. Cüceler ve hobbitler geliyor ardından da... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

insanlar da eklenmiştir. Gondorlu olmak isteyen Boromir gibi şövalye mi Faramir gibi kolcu mu olacağını belirtmeli. ama mesela Rohanlıların tamamı süvari olduğundan Rohanlı demeniz yeterli. Ya da nehir insanları, dunedain ya da beornlardan biri olmak isteyen içinde aynısı geçerli. (En çok dunedain olmak isteyen olacaktır bence ama benim en çok ilgimi çeken ve kitapta pek de bahsi geçmediğinden yazmasının daha çok ilginç olacağını düşündüğüm için beornlardandır.) neyse yorumlarınızı eksik eteyin lütfen... :)

soru, yorum ve özellikle karakterlerinizi bekliyorum....
Post Reply